Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2024'te nereye gitmeli: Ziyaret edilecek en iyi yerler


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

2024'te nereye gitmeli: Ziyaret edilecek en iyi yerler

O halde belki de hâlâ büyük ölçüde keşfedilmemiş, yaz döneminde çekici olan veya daha büyük ilk şehirleri veya komşuları nedeniyle sıklıkla gözden kaçırılan yerlere bakmanın zamanı gelmiştir. Belki de turistlerin ziyaretini kolaylaştıran ve sürdürülebilir turizmi teşvik etmeye önem veren yerlere yönelmenin zamanı gelmiştir.
Bunları göz önünde bulundurarak CNN Travel, 2024 planlarınızı yaparken dikkate almanız gereken 24 yeri seçti:

Sumba, Endonezya

Topluluk bilincini ve sürdürülebilirliği ön planda tutan bir sahil destinasyonu arayanlar için Endonezya'nın Sumba adası beklentilerinizi karşılıyor.

big-82496cd3753b98e7f80e268155b60406.jpg

Uzak köyleri, el değmemiş ormanları, antik ritüelleri ve birinci sınıf sörf molalarıyla Sumba, yalnızca bir saatlik uçuş mesafesindeki Bali'nin kalabalığına karşı mükemmel bir panzehirdir. Henüz uluslararası üne sahip olmayabilir ancak bu küçük olduğu anlamına gelmez. Sumba'nın büyüklüğü 4.000 mil kareden fazladır (10.000 kilometre kareden fazla), yani Bali'nin iki katı büyüklüğündedir.

2012'de ilk açıldığında bu adayı lüks arayanların ilgi odağı haline getiren Nihi Sumba tesisi oldu. On yıldan fazla bir süre sonra Sumba, birçok yeni lüks eko-tatil tesisini memnuniyetle karşıladı. Bunlar arasında 2022'de açılan bir dizi sahil villası olan Sanubari ve adanın güneybatısında yer alan Cap Karoso yer alıyor. —Karla Cripps

Türkiye'nin Karadeniz kıyısı

21.jpg

Türkiye'nin Turkuaz Sahili'nin Akdeniz'deki yat mıknatısı tatil yerlerinden çok daha az bilinen, Karadeniz olarak da bilinen Karadeniz bölgesi, ülkenin çok farklı bir yanını sunuyor. Yemyeşil manzaralar ve leziz siyah çay üreten, daha az turist çeken ve daha serin, nemli bir iklime sahip olan bölgede, tarihi kasaba ve köylerin yanı sıra plajlar ve adrenalin üreten aktiviteler de bulunmaktadır.

Yaz aylarında, Türkiye'nin daha bunaltıcı bölgelerinden serinletici bir kaçış. Ziyaretçiler Safranbolu'da hala demirci çekiç seslerinin yankılandığı antik sokakları keşfedebilir, Amasra'da plaj yaşamının tadını çıkarabilir ve Sümela'da dünyanın en eski manastırlarından birinin kayalıklara tutunduğu yere tırmanabilir.

Heyecan arayanlar için akarsu raftingi yapılabiliyor ve kışın yoğun kar yağışlarıyla birlikte bölgenin doğu Kaçkar Dağları helikopterli kayak cennetine dönüşüyor. —Barry Neild

Tartu, Estonya

Yukarı büz. Estonya'nın güneyindeki Tartu, öpüşmeye özel önem verilerek 2024 Avrupa Kültür Başkenti seçildi. Bu üniversite şehrinin en ünlü manzaralarından biri, tutkulu bir şekilde kucaklaşan iki öğrencinin heykelidir; ancak burada, "İyi Düşünceler Şehri"nde, aşk, dünyevi olmaktan çok yüce gönüllüdür.

Tartu, Estonya'nın entelektüel merkezi olarak ünlüdür; en eski üniversitesine, mutlaka ziyaret edilmesi gereken Estonya Ulusal Müzesi'ne ve Baltık ülkelerinin en büyük bilim müzesi olan etkileyici Bilim Merkezi AHHAA'ya ev sahipliği yapar.

Eski Kent, konaklamak için mükemmel bir yerdir ancak şehir merkezinin hemen kuzeyinde, Emajõgi Nehri kıyısındaki Supilinn ("Çorba Kasabası") da ziyaret etmeye değerdir. Şirin ahşap evlerle dolu bu tarihi mahalle, eskiden gecekondu mahallesiyken şimdi şehrin en çok tercih edilen adreslerinden biri haline geliyor. —Maureen O'Hare

Tainan, Tayvan

2024 yılında 400. yılını kutlayan Tainan, uluslararası sahnede Tayvan'ın popüler noktası haline geldi. Bu güney şehri, son iki yılda Tayvan'daki en yüksek genel otel doluluk oranına sahip olarak başkent Taipei'yi geride bıraktı.

Onu bu kadar özel yapan ne? Tainan, Tayvan'ın sokak yemeği başkenti olarak kabul edilir ve sığır çorbaları ve istiridye omletleri, başka dünyaya ait doğal manzaraları (Tsao Shan Ay Dünyası'na bakın), tuz çiftlikleri üzerindeki muhteşem gün batımları, renkli eski tapınakları ve harika yeni müzeleriyle sevilir.

Ayrıca Booking.com'un 2023'teki en iyi 10 sürdürülebilir turizm destinasyonu arasında yer aldı. —Maggie Hiufu Wong

Kuzeybatı Michigan

Canlandırıcı, tuzsuz Michigan Gölü, yaz aylarında tekne dolusu turisti cezbeder, ancak Kuzeybatı Michigan'ın kıyı şeridi, ilginç kasabaları ve inişli çıkışlı kırsal bölgelerinin yıl boyunca sunabileceği çok şey vardır. Grand Traverse Körfezi'ndeki Traverse City, Old Mission ve Leelanau yarımadalarındaki şarap imalathanelerini keşfetmek veya mevsiminde kiraz veya elma toplamak için harika bir başlangıç noktasıdır. Daha sonra sonbaharın yaprakları bakmak için olgunlaşır, ardından kışın davetkar kar örtüleri gelir.

Traverse City'den muhteşem M-22 otoyolu Leelanau Yarımadası'na doğru kıvrılarak tarihi bir balıkçı köyüne ve ilginç mağaza ve galerilerden oluşan bir koleksiyona ev sahipliği yapan Leland'a doğru iniyor. Glen Arbor, Sleeping Bear Dunes Ulusal Göl Kıyısı'na giden yolda incelemeye değer başka bir kasabadır; burada M-109'un açıklarında, devasa kum tepeleri üzerinden Büyük Göl'e ve geriye doğru uzanan, tamamı kumdan oluşan 5,5 kilometrelik bir yürüyüş, cesur yürüyüşçüleri lezzetli bir akşam yemeğine hazırlar.

Traverse City şehir merkezinden yedi mil uzakta bir çiftlik-restoran melezi olan Farm Club, dışarıya taşan minimalist, ahır benzeri bir alanda, çoğu bölgede yetiştirilen bölgenin malzemelerini sergileyen güzel hazırlanmış yemekler servis ediyor. —Marnie Hunter

Trans Dinarica Bisiklet Rotası, Balkanlar

2024'te hizmete girecek Trans Dinarica Bisiklet Rotası, Batı Balkanlar'daki sekiz ülkeyi birbirine bağlayan ilk ve tek bisiklet rotası olacak. 100 etaplık parkur, tüm yeteneklere sahip bisikletçiler için tasarlandı ve 4.000 kilometrelik (2.485 mil) sessiz asfalt yollardan, orman parkurlarından ve bisiklet yollarından oluşuyor.

Bisikletçiler Arnavutluk ve Hırvatistan'ın muhteşem sahillerinin, Kosova'nın milli parklarının, Karadağ'ın engebeli dağlarının, yemyeşil ormanlık alanların ve Slovenya, Bosna-Hersek, Kuzey Makedonya ve Sırbistan'daki ışıltılı nehirlerin keyfini çıkarabilir.

Yolcular transdinarica.com adresinden daha fazla bilgi alabilir ve rota güncellemeleri, haritalar, konaklama ve hizmetler hakkındaki haberlere kaydolabilirler. —MO

Culebra, Porto Riko

Porto Riko büyüktür ve harika bir ada kaçışı sağlar. Peki ya harika ada kaçışınızdan bir kaçış istiyorsanız? Burası küçük Culebra'nın devreye girdiği yer. Porto Riko'nun doğu kıyısından yaklaşık 20 mil (32 kilometre) uzakta ve San Juan'ın gürültülü, romlu gece hayatından dünya kadar uzakta.

Buradaki vurgu açık hava etkinlikleri ve gevşeme üzerinedir. Korunaklı bir körfezin etrafında yaklaşık bir mil kadar kıvrılan Flamenco Plajı'nı mutlaka ziyaret edin. Dalgaların çok az olması onu şnorkelli yüzme ve yüzme için mükemmel bir yer haline getiriyor. Ve bir ABD askeri kalıntısı olan grafitilerle kaplı bir tank çarpıcı bir fotoğraf çekimi sunuyor.

Adanın büyük bir kısmı doğal bir sığınaktır ve ayrıca yürüyüşe, şnorkelli yüzmeye, tüplü dalışa, kanoya binmeye ve balık tutmaya da gidebilirsiniz. Bir günlük geziye çıkın veya orada kalın ve burayı ana varış noktanız yapın. —Forrest Brown

Angola

Bu güney Afrika ülkesi, kısa süre önce hızlı onay alan turizm e-vizesini kullanıma sunarak turizm sahnesinde bir adım atmaya çalışıyor. Büyük turizm altyapısı henüz yeterince gelişmemiş olsa da bu, hâlâ seyahat radarının dışında olan bir ülkeyi keşfetme şansıdır.

Luanda'nın başkenti pahalı bir parti şehri olarak ünlüdür, ancak Angola'nın ötesindeki geniş açık alanlarda dudak uçuklatan muhteşem manzaralar ve kültürel ikramlar vardır. İkinci şehir Lubango, Portekiz sömürge mimarisi, etkileyici Rio tarzı Kral İsa heykeli ve serin yaylalardan parıldayan tozlu ovalara doğru baş döndürücü bir dalış olan Tundavala Gap'a erişim imkanı sunuyor.

Ayrıca görülmeye değer: 1.300 metre genişliğindeki (396 metre) dramatik Calendula Şelaleleri ve Barra do Kwanza ve Cabo Ledo gibi Atlantik kıyı şeridindeki sörf cennetleri. —BN

Saint John, New Brunswick, Kanada

Newfoundland'ın başkenti St. John's ile karıştırılmaması gereken Saint John, yine Kanada'nın doğu kıyısındaki New Brunswick'te yer almaktadır. Bu büyüleyici küçük şehir, dünyanın en yüksek gelgitlerine sahip olmasıyla ünlü, yakındaki Fundy Körfezi'nin keyfini çıkarmak için mükemmel bir başlangıç noktasıdır.

Şehrin kendisi, Kanada Ulusal Tarihi Bölgesi olan Saint John Şehir Pazarı da dahil olmak üzere tarihi mimariyle doludur. 1874'ten 1876'ya kadar inşa edilen bölge mağazalar ve yemek mekanlarıyla doludur. Beş dakikalık yürüme mesafesinde Saint John Sanat Merkezi bulunmaktadır. Şehrin tarihi Carnegie Binasında yer alan bu bina, doğu Kanada'daki tek eski Carnegie Kütüphanesidir.

Konaklama açısından sahil evleri, oteller, moteller, kamp alanları, tarihi hanlar ve pansiyonlar bulunmaktadır. Buradaki yemekler, Kanada'daki bir denizcilik şehrinden bekleyeceğiniz kadar mükemmel, ucuz yemeklerden kaliteli yemeklere kadar geniş bir yelpazeye sahip. —KC

Güney Kore

Hala Netflix'te en çok izlenen dizi olan "Squid Game"in 2024'te yeni sezonla geri döneceği söylentileriyle, bir kez daha K-dalgasını kucaklamanın zamanı geldi.

Neyse ki ülkeye seyahat etmek her zamankinden daha kolay. Hükümet, Kore Yılı Ziyareti kampanyasının bir parçası olarak 2024 yılı sonuna kadar 22 ülkeden gelen yolcular için K-ETA gerekliliğinden (Güney Kore için elektronik seyahat vizesi) feragat ediyor.

Burası gerçekten her şeye sahip bir ülke. Seul ve Busan gibi fütüristik şehirleri keşfettikten sonra, eski Kore'nin kültürel ve tarihi tarafı, "Güney Kore'nin Ruhu" olarak adlandırılan Andong'da veya UNESCO Dünya Mirası listesine yeni eklenen antik Gaya Tümülüsleri'nin yedi mezarlığında sizi bekliyor. 2023. —MHW

Arnavutluk

Adriyatik kıyısında Yunanistan ile Karadağ arasında sıkışıp kalan Arnavutluk'un daha önce bir sahil destinasyonu olarak bu kadar popüler olmaması şaşırtıcı. Ancak cüzdan dostu fiyatları son birkaç yılda burada turizm patlamasına neden oldu; öyle ki 2023'te rekor sayıda İtalyan, indirimli yaz tatili için Adriyatik'e akın etti.

2024 yılında sahildeki Avlonya'da plaj gezilerini kolaylaştıracak yeni bir havaalanı açılacak. Ancak Arnavutluk'ta kıyıdan çok daha fazlası var. Ülke, Berat ve Gjirokastër gibi kasabalardaki tarihi merkezlerin yanı sıra dudak uçuklatan dağ manzaraları (Theth en popüler olanıdır) ile Hıristiyan ve Müslüman tarihi de dahil olmak üzere zengin bir kültüre sahiptir.

2023'te Arnavutluk, 168 mil (270 kilometre) Vjosa Nehri çevresinde Avrupa'nın ilk vahşi nehir milli parkını aldı - ya da gerçekten alışılmışın dışında bir yere gitmek için Drive Arnavutluk ile kendi kendine sürüş turu rezervasyonu yaptırın. —Julia Buckley

Şili

Tepeden tırnağa yaklaşık 2.700 mil uzanan uzun ve ince Şili, herkes için küçük bir şeyler sunuyor. Kuzeyde, 51 odalı Our Habitas Atacama'nın sürdürülebilirliğe vurgu yaptığı Atacama Çölü'ndeki muhteşem manzaralar Dünya'daki Mars'ı simüle ediyor. Yeni otel, Şili'nin Dünya Seyahat Ödülleri'nde üst üste ikinci kez kazandığı "dünyanın önde gelen yeşil destinasyonu" unvanına çok uygun.

Doğal dünya ülkenin her yerinde elinden gelenin en iyisini yapıyor: Batıda binlerce kilometrelik Pasifik kıyı şeridi, doğuda yükselen And Dağları ve güneyde göller, volkanlar ve vahşi Patagonya.

Temmuz ve ağustos aylarında birinci sınıf kayak imkanı (bunaltıcı Kuzey Yarımküre'den hoş bir mola) başkent Santiago'ya iki saat veya daha kısa mesafededir. Şehrin yakınındaki yeni yüksek rakımlı Parque Nacional Glaciares ise ülkenin en kalabalık ve tarihsel olarak az korunan bölgesindeki araziyi koruyor. —MH

Abrolhos Adaları, Batı Avustralya

Her yıl Büyük Set Resifi'ni çevreleyen pembe dizide başka bir bölüm daha çıkıyor; UNESCO'nun listesinden çıkarılacak mı? Bu sezon mercanların yeniden büyümesi iyi gitti mi?

Bu duruma katlanmak istemeyen turistler için Avustralya'nın muhteşem su altı zenginliklerini deneyimlemenin başka bir yolu var. Batı Avustralya kıyılarının yaklaşık 37 mil (60 kilometre) açığında, daha az bilinen Abrolhos Adaları, ülkenin Mercan Kıyısı'nın su üstünde ve altında en güzel manzaralarından bazılarına ev sahipliği yapıyor.

Kambur balinalar kışın Güney Yarımküre'den geçer ve şanslı gezginler Avustralya Deniz Aslanlarını bir anlığına görebilirler. Adalarda otel bulunmadığından cesur ziyaretçiler ya geceyi Geraldton kasabasında geçirebilir ya da Hint Okyanusu üzerinde muhteşem gün batımlarını izleme ve balıkların açıkta olduğu erken saatlerde tüplü dalış yapma fırsatı sunan canlı tekneye binebilirler. onların en aktifi. —Lilit Marcus

Makedonya, Yunanistan

Atina ve adalar her geçen yıl daha da kalabalıklaşıyor, ancak Yunanistan'ın kuzeyindeki Makedonya bölgesi aşırı turizmden nispeten uzak. Yine de ziyaretçilerin Yunanistan'ın başka yerlerinde görmek için akın ettiği her şeye sahiptir: arkeolojik alanlar, tarih açısından zengin kasabalar ve çok sayıda plaj.

Burası Büyük İskender'in ülkesiydi. Babası Makedonyalı Philip II, Vergina'ya gömüldü ve burada mezarı, buluntuların sergilendiği birinci sınıf bir yeraltı müzesine dönüştürüldü. Yakınlarda, tepedeki Veria kentinde Bizans kalıntıları ve Naousa çevresindeki inişli çıkışlı tepelerde Kir-Yianni gibi muhteşem şarap imalathaneleri bulunmaktadır.

Bölgenin başkenti ve Yunanistan'ın ikinci şehri olan Selanik, bir gastronomi merkezi olmasının yanı sıra mimari ve arkeolojik dönemlerin de karışımıdır. Şehrin yakınında Halkidiki'nin kumlu plajları vardır; Trakya sınırına doğru ise antik Filippi ve Osmanlı geçmişini her yapıda gösteren Kavala şehri gibi arkeolojik alanlar yer alıyor. —JB

Panama

Panama Kanalı gibi mühendislik harikasıyla ünlü olabilir ancak bu Orta Amerika ülkesi bir geçiş noktasından çok daha fazlasıdır.

Panama, yalnızca UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan tarihi eski mahalleye sahip canlı bir başkente sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda Panama'nın en yüksek noktası olan Parque Nacional Volcán Barú da dahil olmak üzere bir düzineden fazla milli parka sahip.

Panama Şehri aynı zamanda şehir sınırları içinde tropikal yağmur ormanlarına sahip olan tek dünya başkentidir. Panama'nın kültürel manzarasını sürdürülebilir bir şekilde daha fazla keşfetmeye istekli ziyaretçiler, gezginleri kırsal topluluklar ve turizm işletmeleriyle buluşturan SOSTUR Ağı adlı dijital bir portal aracılığıyla topluluk temelli turist maceraları için rezervasyon yaptırabilirler. —Tamara Hardingham-Gill

Galiçya, İspanya

Vahşi Atlantik Okyanusu ile çevrili ve Islas Atlánticas Milli Parkı'nın engebeli arazisiyle çevrelenen boş plajlar. Ağız sulandıran deniz ürünleri. Ve sonsuza dek ünlü Camino de Santiago ile iç içe geçmiş tarihi bir şehir. İspanya'nın kuzeybatı ucundaki özerk bir bölge olan Galiçya'ya hoş geldiniz.

Galiçya'nın bölgesel başkenti Santiago de Compostela, her yıl Camino de Santiago hac yolculuğuna çıkan yüz binlerce yürüyüşçünün varış noktası olan 12. yüzyıldan kalma çarpıcı katedrali sayesinde uzun süredir turist haritasında yer alıyor. Ancak yürüyüş botlarınızı paketlemeyi planlamıyor olsanız bile, hareketli Santiago radarınızda olmalı.

Muhteşem manzaralar için pitoresk Finisterre deniz fenerine ev sahipliği yapan kayalık bir yarımada olan Cabo Fisterra'ya gidin. Eski deniz feneri konutu Hotel O Semáforo de Fisterra'dır. Deniz fenerleri Galiçya'da bir temadır; aralarında dünyanın hayatta kalan en eski Roma deniz feneri olduğuna inanılan, UNESCO tarafından korunan 1. yüzyıldan kalma Herkül Kulesi de dahil olmak üzere toplamda 19 tane vardır. —Francesca Caddesi

Singapur'un açık deniz adaları

Singapur şehir devleti şehirciliğin en iyi halini gösteriyor: biyofilik gökdelenler, neon ışıklı süper ağaçlar ve altı yıldızlı oteller, hepsi "lüks"ü yeniden tanımlamak için birbirini geride bırakıyor. Ancak yarımadanın dışına çıkmak hızla daha ilginç bir seçenek haline geliyor.

Singapur, daha küçük, ıssız adalarından bazılarını geliştirmeyerek geliştiriyor. Ana karadan sadece bir feribot yolculuğu uzaklıktaki Lazarus Adası artık yeniden yapılandırılmış ahşaptan yapılmış ve güneş enerjisiyle çalışan birkaç kiralanabilir küçük eve ev sahipliği yapıyor. Yakınlarda, Kızkardeşler Adası, deniz kaplumbağası kuluçkahanesi ve mercan koruma alanı da dahil olmak üzere ülkenin ilk deniz parkını 2024 yılında açacak.

Zaten keşfedilmeye açık olan St. John's Adası, 2,7 kilometrelik parkurun yerel bitki ve çiçekleri ön plana çıkarırken, adanın kolera salgını sırasında karantina merkezi olarak kullanıldığı bir dönemi de içeren renkli tarihine ışık tutuyor. Pandemi sonrası hayatı düşünmek için uygun bir yer. —LM

Mérida, Meksika

Yucatán Yarımadası en çok tropik plajlarıyla tanınır, ancak iç bölgelere doğru yola çıktığınızda beklenmedik bir kentsel sürprizle karşı karşıya kalırsınız.

Eşi Megan Sequeira Casanova ile birlikte Yucatán eyaletinin başkentinde emlak YouTube kanalı olan David Casanova, "Mérida'nın benzersizliği, Maya ve sömürge mirasının karışımından geliyor" dedi. “Şehrin heyecanı, zengin mutfağı ve sıcakkanlı yerel halkıyla başlıyor ve yıl boyu süren olumlu havasıyla genişliyor.”

Şehirde Paseo de Montejo tarihi konaklar, müzeler, sanat galerileri ve yerel satıcılarla doludur. Casanovalar, Kuka y Naranjo da dahil olmak üzere şehrin butik otellerinin tanıtımını yapıyor. Yakınlardaki kaçamaklar için Progreso Plajı (bir saatten az uzaklıkta), büyüleyici Maya harabeleri ve cenotes adı verilen yer altı su mağaraları bulunmaktadır.

Meksika'da kişisel güvenlik konusunda endişeleriniz varsa, ABD Dışişleri Bakanlığı Yucatán ve Campache eyaletlerini Aralık ayı itibarıyla en güvenli iki eyalet olarak değerlendiriyor. —FB

Fas

Çeşitli manzaraları ve muhteşem mimarisi sayesinde uzun süredir seyahatlerin favorisi olan Fas, geçtiğimiz Eylül ayında yaşanan yıkıcı depremin ardından kararlı bir şekilde toparlandı.

Ziyaretçiler Marakeş, Rabat ve Fes gibi popüler şehirlerde toplanma eğiliminde olsa da, ülkede aynı derecede çekici olduğu iddia edilen daha az kalabalık noktalar da kesinlikle eksik değil. Öne çıkanlar arasında, Fas'taki ilk Regis Hotels and Resorts mülkünün yakınındaki şehir Tétouan ve ülkenin dokuz UNESCO Dünya Mirası alanı arasında yer alan tarihi Meknes yer alıyor.

Fas, yenilenebilir enerji üretimini artırmaya yönelik çeşitli girişimlerin başlatılmasıyla sürdürülebilir turizm konusunda dünya lideri olduğunu kanıtlıyor. Ülke ayrıca, muhteşem Yüksek Atlas Dağları'nın eteklerinde yer alan, Berberilerin işlettiği Kasbah du Toubkal dahil olmak üzere çok sayıda önemli çevre dostu otele de ev sahipliği yapıyor. —THG

Florida'nın tatlı su kaynakları

Yılın herhangi bir gününde cin gibi berrak suya dalmaya ne dersiniz? Bunu, kuzey ve orta Florida'ya dağılmış 1000 veya daha fazla tanınmış tatlı su kaynağının bazılarında yapabilirsiniz.

Bu el değmemiş doğal havuzlar yüzme, tüple dalış, şnorkelli yüzme, dalış, yaban hayatı izleme ve daha fazlası için sabit sıcaklıklar ve görünürlük sağlar. İşte en iyilerinden birkaçı:

Wakulla Springs'in 70 F (21 C) derecelik suda yüzme alanı vardır ve eyalet parkı tekne turu turu sunmaktadır. Havalandırmadaki derinlik yaklaşık 185 fittir (56 metre). Rainbow Springs eyaletteki en güzel yerlerden biri olarak kabul edilir. Özel bir mülkiyete ait olan Ginnie Springs, dalış ve mağaralarıyla ünlüdür. —FB

Teksas Tepesi Ülkesi

Teksas'ın kalbinde yer alan Hill Country, kendi doğal kaynaklarına sahiptir. Spicewood'daki Krause Springs, ziyaretçileri baharla beslenen havuzu ve doğal yüzme havuzunun yanı sıra büyülü rüzgar çanlarıyla dolu bir kelebek bahçesiyle de cezbediyor. Ve dünyanın en harika kremalı pastalarından bazılarına ev sahipliği yapan Blue Bonnet Cafe, Marble Falls'ta sadece kısa bir sürüş mesafesindedir.

Menderesler ayrıca inişli çıkışlı tepeler ve yürüyüş parkurları, dolambaçlı nehirler, şarap imalathaneleri, barbekü, müzik ve dans salonları ile Mart ve Nisan aylarında kır çiçeklerinin patlamasıyla karşılaşacak. Ve 2024'te Nisan, Hill Country'ye göksel bir manzarayı da beraberinde getiriyor: 8 Nisan'daki tam güneş tutulması.

New Braunfels'deki Gruene Hall, Teksas'ın tarihi dans salonları arasında efsanedir ve Almanların etkilediği daha büyük Fredericksburg kasabasının dışındaki küçük bir köy olan Luckenbach'ta bir dans salonu ve meşe ağaçlarının altında düzenli toplayıcı grupları vardır. —MH

Füceyre

Birleşik Arap Emirlikleri'nin daha küçük ve daha az bilinen emirliklerinden biri olan Fujairah, güzel olduğu kadar yumuşaktır. Muhteşem dağ sıraları ve el değmemiş plajlarla dolu olan bu bölge, Dubai ve Abu Dabi gibi benzerlerine göre önemli ölçüde daha az gelişmiş olup, yenilmesi zor olan otantik ve sakin bir ortam sunmaktadır.

Fujairah, dağlık yapısı nedeniyle diğer emirliklere göre daha serin bir iklime sahiptir ancak kış ayları kesinlikle ziyaret etmek için en keyifli zamandır.

Sırtüstü yatan ünlü karikatür köpeğe benzeyen bir şnorkelli dalış noktası olan Snoopy Adası, kristal berraklığındaki suları ve mercan resifleri sayesinde ilgi çekicidir. Wadi Wurayah Milli Parkı'nın basamaklı şelaleleri ise mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. —THG

Grönland

Kanada'nın kuzeydoğusunda yer alan Danimarka'nın özerk bölgesi Grönland'ın dudak uçuklatan manzaraları, bu yıl uluslararası gezginler için biraz daha erişilebilir hale gelecek.

Grönland'ın başkenti Nuuk'ta ve kıyı kenti Ilulissat'ta yeni uluslararası havalimanları açılıyor. Bu havacılık merkezleri, daha büyük ticari uçakları idare edebilecek daha uzun pistler vaat ediyor. İklim krizi Grönland'da gözle görülür, gerçek bir tehdittir ve değişen iklimler geleneksel endüstrilerin önünde engeller oluşturduğundan turizm alanına yapılan yatırımlar artmaktadır.

Batı Yakası'ndaki Ilulissat'taki Icefjord Merkezi'nde Greeenland'ın nasıl uyum sağladığı ve bölgede binlerce yıldır yaşayan Inuit halkının hikayeleri hakkında daha fazla bilgi edinin. Renkli Ilulissat, yüzen buzdağlarıyla dolu bir körfezin şaşırtıcı manzarasını sunan, UNESCO listesindeki Ilulissat Buz Fiyordu'na da ev sahipliği yapıyor. Genel olarak doğa, Grönland'daki ana etkinliktir; balina izleme, köpek kızağı ve Aurora Borealis gözlemleri gibi diğer önemli etkinliklerle birlikte. —FS

Özbekistan

Pandemiden önce Özbekistan, ülkeyi dünya standartlarında bir destinasyona dönüştürmeye yönelik bir dizi iddialı reform sayesinde seyahatte bir sonraki büyük gelişme olmaya hazırlanıyordu.

Artık nihayet zamanı geldi.

86 ülkenin vatandaşlarına vizesiz erişim imkanı sunan Özbekistan'ın el değmemiş coğrafyaları ve iyi korunmuş mimarisi, ziyaretçileri hayran bırakmaya hazır.

Özbekistan'ın Çin ve Hindistan'dan Akdeniz'e uzanan tarihi bir ticaret yolu olan efsanevi İpek Yolu'nun kalbindeki konumuna dair daha fazla bilgi edinmek için Semerkant, Buhara ve Hiva şehirleri sizi bekliyor. Bu arada, Semerkand'a yaklaşık 3,5 saat uzaklıktaki dağlık Özbek köyü Sentob, 2023 yılında UNESCO'nun "En İyi Turizm Köyleri" listesine eklendi. Bu köy, doğaya, organik gıdaya ve ekolojiye odaklanarak sürdürülebilir kalkınmaya olan bağlılığıyla anılıyor. dağ turizmi.

Başkent Taşkent'i Semerkant ve Buhara'ya bağlayan yüksek hızlı Afrosiyob Ekspres treni sayesinde ülke içinde ulaşım çok kolay. —KC

Kaynak: CNN

horse-654966.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.