Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2024 1 yıl Admin Google'ın yapay zeka destekli işyeri asistanı Duet AI'yi denedim. E-posta taslaklarının hazırlanmasına ve belgelerin düzenlenmesine yardımcı olabilir, ancak önemli hiçbir şey için ona güvenmem. Google, yeni AI işyeri asistanı Duet AI'yi piyasaya sürdü. Google Workspace için Duet AI, dokümanları özetleyebilir, rapor taslakları hazırlayabilir ve e-postaları yanıtlayabilir. Yapay zeka destekli aracın zaman kazandırma potansiyeli olsa da riskleri de var. Google, yeni AI işyeri asistanı Duet AI'yi tanıttı. Üretkenlik aracı, teknoloji devinin Microsoft'un Office 360 için Copilot'u gibi benzer ürünlere verdiği yanıttır. Google Workspace için Duet AI, dokümanları özetleyebilir, rapor taslakları hazırlayabilir ve e-postaları yanıtlayabilir. Yapay zeka destekli aracın demo sürümünü test ettim ve çalışanlara zaman kazandırma potansiyeli olsa da riskleri de var. Potansiyel olarak en faydalı olacağını düşündüğüm bir özellik, aracın uzun belgeleri okuma ve kısa özetler sunma yeteneğiydi. Ne kadar işe yaradığını test etmek için yayınlanmamış makalelerimden birini özetlemesini istedim. Hemen ortaya çıkan sonuçlar şaşırtıcıydı. Duet, çalışmalarımda veya çevrimiçi herhangi bir yerde bahsedilmeyen çeşitli gerçekleri ve rakamları içeren bir özet sundu. Ayrıca rastgele bir alıntı ve ona atfedilen organizasyonla birlikte bir uzman icat ettiği ortaya çıktı. Yapay zeka sistemlerinin "halüsinasyon gördüğü" bilinse ve Google, kullanıcıları aracı kullanırken buna dikkat etmeleri konusunda uyarsa da, özetin kendine güveni, eğer kendi işim olmasaydı beni yanıltmış olabilir. Makaleyi birkaç kez daha özetlemeye çalıştım ve Duet daha doğru bir yazı yazmayı başarsa da, aynı zamanda sahte bir devlet kuruluşunun halüsinasyonlu bir çalışmasını da içeren bir özet de verdi. Google Dokümanlar'ın "yazmama yardım et" özelliği aynı zamanda seçilen metni madde işaretlerine dönüştürebilir, kısaltabilir ve detaylandırabilir. Kullanıcılar "şiir yap" gibi özel istemler yazabilirler. Özellikler düzgün çalışıyordu ancak biraz sorunluydu, sıklıkla hata mesajı veriyor ve tekrar denememi istiyorlardı. Düet, küçük metin parçalarıyla kaşıkla beslendiğinde daha iyi çalışıyor gibi görünüyordu. Paragrafları veya daha kısa belgeleri özetlemek konusunda iyi bir iş çıkardı. Google Dokümanlar'da bulunan "yeniden ifade etme" özelliği faydalı oldu ve tekrarlanması gereken tüm cümlelerde işe yaradı. Duet ayrıca CNN'deki bir iş için iyi bir ön yazı taslağı hazırlamayı başardı ve Taylor Swift'in bir sonraki albümü için temel bir pazarlama planı taslağı sağladı. Araç aynı zamanda Google'ın Gmail'iyle de çalışıyor ve benim için üç e-posta taslağı oluşturmayı başardı: biri son teslim tarihinin uzatılmasını istiyor, diğeri hastalık izni talep ediyor ve üçüncüsü yeni kişiyi kahve içmeye davet ediyor. E-postalar çok az ipucu gerektirdi ve mükemmel olmasalar da oldukça iyi taslaklar olarak hizmet ettiler ve beni bunları sıfırdan yazma zahmetinden kurtardılar. Duet AI ayrıca Google'ın Slaytlar'a entegre edilmiş AI görüntü oluşturma teknolojisiyle Slaytlar ve E-Tablolar ile de çalışır. Kullanıcılar slayt gösterileri için benzersiz resimler oluşturabilirken, E-Tablolar artık özel planlar oluşturmak için "düzenlememe yardım et" düğmesini içeriyor. Duet AI, belgelerin düzenlenmesine veya e-posta taslaklarının düzenlenmesine yardımcı olarak çalışanların zamandan tasarruf etmesini sağlasa da, bu aşamada önemli herhangi bir konuda ona güvenmenizi tavsiye etmem. Kaynak: Business Insider
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.