Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ABD ile Rusya arasında nükleer savaş çıkarsa bu yerlerden kaçının


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

ABD ile Rusya arasında nükleer savaş çıkarsa bu yerlerden kaçının

İki güç birbirlerine nükleer darbe vurursa işler ne kadar kötüleşebilir?

Sovyetler Birliği'nin çöküşü, küresel nükleer savaş korkusunu ortadan kaldırdı ancak Avrupa'daki son olaylar, dünyanın önde gelen güçleri arasındaki savaşın yeniden masaya yatırılmasına neden olacak kadar gerilimi artırdı. Peki Rusya ve ABD karşılıklı nükleer darbeler alırsa işler ne kadar kötüleşir?

armageddon-7809553.jpg

İki taraf da çok zarar verebilir

Ancak Ukrayna'da devam eden çatışma nedeniyle her iki ülkenin de diğerine nükleer saldırı başlatmasını görmemiz pek olası değil. Eğer iki güç karşı karşıya gelirse, her iki ülke de diğerine çok fazla zarar verebileceğinden bu iki ülke olmazdı.

Rusya küresel nükleer savaşa yol açacak bir zincirleme reaksiyon başlatabilir

Rusya, Amerikan Bilim Adamları Federasyonu'na göre tahmini olarak yaklaşık 5977 savaş başlığı stoğuyla dünyanın en büyük nükleer gücüdür ve eğer Putin taktiksel nükleer silahlarından birini Ukrayna'da kullanırsa, savaşa yol açacak bir zincirleme reaksiyon başlatabilir.

Nerede olmak istemiyorsun?

Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri'nin dahil olduğu bir nükleer savaş durumunda, bu kesinlikle Amerika'nın NATO müttefiklerini de içerecektir; bu durum, füzeler uçmaya başladığında birçok ülkeyi olmak istemeyeceğiniz yerlere dönüştürecektir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde nükleer savaş

Eğer Vladimir Putin nükleer bir savaş yürütüyor olsaydı, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayanlar ülkenin büyük şehirlerinin çoğunun Rusya'nın kıtalararası balistik füzelerinin ilk yaylım ateşiyle yok edilmesini bekleyebilirlerdi.

Bu şehirlerin yok olmasını bekliyoruz

CBS News muhabiri John Dodge'un 2015 yılında oluşturduğu haritaya göre New York, Chicago, Houston, Los Angeles, San Francisco ve Washington D.C. gibi şehirler ilk vurulanlar arasında yer alacak.

Rusya'nın nereye saldıracağını nereden bilebiliriz?

Dodge, ABD'deki olası Rus nükleer hedeflerini belirlemek için Federal Acil Durum Yönetimi İdaresi (FEMA) ve Ulusal Kaynak Savunma Konseyi'nin açık kaynak verilerini kullandı.

Diğer hassas yerler

Listede ayrıca, Amerika'nın nükleer cephaneliğinin önemli bir bölümünü barındıran Colorado, Montana, Kuzey Dakota ve Wyoming'de de büyük hedef kümeleri bulacaksınız.

Haritadaki önemli hedefler

Yakın zamanda Dodge'un haritasını ve hedeflerini konuyla ilgili 10 Şubat tarihli bir makalede yeniden değerlendiren The Independent'tan Gustaf Kilander, "Daha büyük hedeflerden bazıları aktif nükleer santralleri içeriyor" diye yazdı.

Ne kadar kötü olurdu?

Kilander, "ABD genelinde yaklaşık 90 fabrika var, bunların bazıları Alabama, Arizona, Maryland, New Jersey, Pensilvanya ve Tennessee'de bulunuyor" diye ekledi.

Amerika Birleşik Devletleri nükleer bir değişim sırasında bulunabilecek en kötü ülke olurdu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Rusya'nın ana düşmanı ve Amerikan Bilim Adamları Federasyonu'na göre 5428 savaş başlığına sahip ikinci büyük nükleer dünya gücü olması nedeniyle, ülke muhtemelen bir nükleer savaş çıkması durumunda yaşanabilecek en kötü yerlerden biri olacaktır.

İngiltere de Rusya'nın gazabını görecek

Herhangi bir nükleer savaş senaryosunda Rus bombalarının Birleşik Krallık'ı da hedef alması pek olası değil ve Moskova'nın 2022'deki savaş programını başlatmasından bu yana Londra'nın Ukrayna'nın en sadık destekçilerinden biri olduğu göz önüne alındığında, günümüzün jeopolitik ortamında bunun nasıl ortaya çıkabileceğini görmek zor değil. istila.

Putin, İngiltere'yi 2022'de en az 35 kez nükleer bombalama tehdidinde bulundu

Newsweek'ten Brendan Cole'a göre Putin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Birleşik Krallık'ı en az 35 kez bombalamakla tehdit etti; bu da ülkeyi, Rusya ile nükleer bir savaş durumunda yaşanabilecek en kötü ikinci yer haline getirebilir.

Büyük şehirlerin çoğu yok olacak

Daily Star'dan Adam Cailler'in Eylül 2022'de ülkenin Ulusal Arşivlerinde bulunan Soğuk Savaş Dönemi haritasının Rus kuvvetlerinin nerede bombalayacağını ortaya çıkardığını bildirmesiyle Birleşik Krallık'ın büyük şehirlerinin çoğu tehdit altında olacaktı.

Hangisi hedef alınacak?

Cailler şöyle yazdı: "O dönemdeki hedefler Central London, Edinburgh, Teesside, Leicester, Manchester, Liverpool, Glasgow, Hull, York, Dover, Cambridge, Maidstone, Huddersfield, Wolverhampton, Coventry ve Sheffield'ı içerecek şekilde belirlenmişti." bu hedefler pek değişmedi.

Etkileneceğini bildiğimiz diğer altyapılar

The Daily Star muhabiri, "Bu nüfus merkezlerinin yanı sıra 23 RAF üssü, 14 USAF üssü, 10 radar istasyonu, sekiz askeri komuta merkezi ve 13 Kraliyet Donanması üssü vardı" diye ekledi; bu, esasen yıkımdaki Britanya Adaları'nın tamamını kapsayacaktı.

Yürürlükte misilleme

İlk harekete geçen Putin olsa bile Rusya olası bir nükleer savaşın yıkımından kurtulamayacaktı. Rusya'dan ilk saldırı durumunda ABD ve NATO müttefikleri, yürürlükteki misillemeyle karşılık verecek.

Kaynak: The Daily Digest

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.