Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

iPhone'unuzla harici depolama aygıtı nasıl kullanılır?


Önerilen İletiler

  • Admin

iPhone'unuzla harici depolama aygıtı nasıl kullanılır?

ssd-external.jpg

Harici depolama birimini bir iPhone'a bağlamak, telefon modelinize ve depolama cihazınıza uygun doğru adaptörü gerektirir.

Dosyalar uygulamasını kullanarak dosyaları harici depolama biriminden iPhone'a bağlayabilir ve aktarabilirsiniz.

Dizüstü bilgisayar olmadan iPhone'un tamamı için bir yedekleme dosyası oluşturmak Apple tarafından desteklenmez.

AirDrop ve iCloud, dosyaları bir Apple aygıtından diğerine aktarma işini hızlı hale getirirken, harici depolama iPhone kullanıcıları için birçok farklı olanağın önünü açıyor. Harici bir sabit sürücüyü veya flaş sürücüyü bir iPhone'a bağlamak, bulut abonelikleri olmadan kolay yedekleme sağlar. Apple iPhone kullanıcıları, yanlarında bir dizüstü bilgisayar getirmeden fotoğrafları aktarmak için bir kameraya veya SD karta bile bağlanabiliyor.

Karıştır ve eşleştir yaklaşımınızı optimize etmenize veya her hizmetin artılarını ve eksilerini daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için Pocket-lint tüm sorularınızı yanıtladı.

Ancak çoğu durumda harici bir sabit sürücüyü, flaş sürücüyü veya SD kartı bağlamak için bir adaptör gerekir. Hem dosyaları hem de fotoğrafları aktarmak istiyorsanız iki farklı uygulama kullanmanız gerekir. Harici depolama aygıtının iPhone ile nasıl kullanılacağını en iyi şekilde anlamak için iPhone kullanıcılarının bilmesi gerekenleri sıraladık.

iPhone'unuza harici bir depolama aygıtı bağlamak için neye ihtiyacınız olacak?

USB sürücü, harici sabit sürücü veya SD kart gibi bir depolama aygıtını iPhone'unuza bağlamak için iPhone'a ve aygıtın kendisine ihtiyacınız olacak, ancak aynı zamanda iki aygıtın iletişim kurması için doğru kabloya veya adaptöre de ihtiyacınız olacak. İhtiyacınız olan kablo, sahip olduğunuz iPhone modeline ve bağlanmak istediğiniz cihaza bağlı olacaktır.

iPhone 15 veya daha yeni bir modele sahipseniz harici depolama aygıtındaki bağlantı noktasıyla eşleşen bir USB-C kablosuna ihtiyacınız olacaktır. USB-C bağlantısı olan harici bir sabit sürücü kullanıyorsanız, halihazırda çalışacak bir USB-C - USB-C kablosunuz olabilir. iPhone 15 Pro ile videoyu doğrudan harici bir sürücüye de kaydedebilirsiniz.

USB flaş sürücüsü için USB-C'den USB-A'ya adaptör kablosuna ihtiyacınız olacak

SD kart için bir USB-C - SD kart okuyucuya veya kameranızdaki bağlantı noktasına (genellikle USB-C veya mikro USB) uyan bir USB-C kablosuna ihtiyacınız olacaktır.

Harici sabit sürücü için, harici sabit sürücüdeki bağlantı noktasına bağlı olarak bir USB-C - USB-A veya USB-C - USB-C kablosuna ihtiyacınız olacaktır

Apple USB-C - USB-A adaptörü

Apple USB-C - USB-a adaptörü, USB sürücülerinin iPhone 15 ve MacBook Pro gibi USB-C aygıtlarıyla kullanılmasına olanak tanır.

Apple USB-C'den SD Kart Okuyucuya

Bu adaptör, bir SD kartı MacBook veya iPhone 15'teki USB-C bağlantı noktasına takmanıza olanak tanır.

iPhone 14 veya daha eski bir modele sahipseniz harici depolama aygıtıyla eşleşen bir Lightning bağlantı noktası adaptörüne ihtiyacınız olacaktır.

USB flash sürücü için Lightning - USB adaptörüne ihtiyacınız olacak

SD kart için Lightning - SD kart okuyucusuna ihtiyacınız olacak

Harici bir sabit sürücü için, sürücünün kullandığı bağlantı noktasına bağlı olarak Lightening - USB adaptörüne veya Lightning - USB-C adaptörüne ihtiyacınız olacaktır.

Harici bir depolama cihazını iPhone'a bağlama

İster bir USB flash sürücüye ister harici bir sabit sürücüye bağlanıyor olun, hangi cihazı kullanıyor olursanız olun, iPhone ile harici depolamayı kullanmak birkaç temel adımı takip eder. Güç kablosuyla birlikte gelen bir masaüstü harici sabit disk kullanıyorsanız, sürücünün iPhone'un yanı sıra, sürücüyle birlikte gelen kablo kullanılarak bir prize takılması gerekecektir. Ancak taşınabilir bir sabit sürücü kullanıyorsanız, USB kablosu hem güç hem de veri bağlantısını sağlar.

Ancak öncelikle iPhone'unuzun güncel iOS yazılımını çalıştırdığından emin olun. Apple, iOS 13 ile harici depolama aygıtları için destek sağladı; bu, iOS 13 veya sonraki bir sürümü çalıştıran bir iPhone'a ihtiyacınız olacağı anlamına geliyor. iOS 13 2019'da tanıtıldığı için çoğu kullanıcının herhangi bir güncelleme yüklemesine gerek kalmayacak, ancak işletim sisteminizi birkaç yıldır güncellemediyseniz harici depolama birimine bağlanmadan önce bir güncellemeye ihtiyacınız olabilir.

Bir iPhone'dan harici depolama aygıtlarına nasıl bağlanılır

Gerekli adaptörü (yukarıdaki listeden) veya kabloyu kullanarak iPhone'u ve harici depolama aygıtını bağlayın.

iPhone'da Dosyalar uygulamasını açın.

Alt kısımdaki gezinme çubuğundan göz at'a dokunun.

Konumlar altında harici depolamanın adını bulun ve üzerine dokunun.
Cihazdaki dosyaları görüntülemek için dokunun.

Artık harici bir sürücüye bağlandınız, peki ya dosyaları iPhone'dan sürücüye kaydetmeye ne dersiniz? Fotoğrafları SD karttan yüklemeye ne dersiniz? İşlem, dosyaları mı yoksa fotoğrafları mı dışa aktardığınıza bağlı olarak biraz farklılık gösterir; bu nedenle, aşağıda alternatif işlemlere ilişkin talimatları bir araya getirdik.

Fotoğraflar bir iPhone'dan harici bir sabit sürücüye nasıl kaydedilir?

Fotoğrafları iPhone'dan harici bir sabit sürücüye veya USB sürücüye aktarmak, yedeklemeler oluşturmanıza veya telefonunuzda çok ihtiyaç duyulan alanın bir kısmını temizlemenize olanak tanır. Bunu yapmanın en kolay yolu, çok sayıda fotoğrafı aynı anda kaydetmek için albümleri aktarmaktır. İşte nasıl:

Gerekli adaptörü (yukarıdaki listeye göre) iPhone'a ve diğer uca harici sabit sürücüye veya USB'ye takın.

iPhone'da Fotoğraflar uygulamasını açın.

Albümlere gidin.

Büyük albümlerin aktarımının uzun süreceğini unutmayın, aktarmak istediğiniz albüme dokunun.

Albümün üst kısmındaki seç'e dokunun, ardından tümünü seç'e dokunun.

Paylaş simgesine (üstte ok bulunan kutu) dokunun.

Değiştirilmemiş Orijinalleri Dışa Aktar'a dokunun.

Bir sonraki pencerede Gözat'a dokunun ve ardından Konumlar başlığının altından sürücüyü seçin.

Kaydet'e dokunun.

iPhone'unuzdaki herhangi bir fotoğrafı silmeden önce dosyalar uygulamasını açın ve görüntülerin başarıyla aktarıldığından emin olmak için sürücüye gidin.
Alternatif olarak, fotoğraflar uygulamasında görseli açıp, paylaş simgesine dokunarak ve ardından yukarıdaki yedinci ila dokuzuncu adımları uygulayarak tek seferde bir görsel kaydedebilirsiniz.

Dosyalar bir iPhone'dan harici bir sabit sürücüye nasıl kaydedilir?

Dosyaların harici bir sabit sürücüye veya flash sürücüye aktarılması da kolaydır, ancak bu işlem Fotoğraflar uygulaması yerine Dosyalar uygulamasında başladığından adımlar biraz farklılık gösterir.

Dosyalar uygulamasını açın ve aktarılması gereken dosyalara gidin; bu, dosyaları nereye kaydettiğinize bağlı olarak değişir ancak bunların çoğunu iPhone'umda veya iCloud Drive'da bulabilirsiniz.

Menü simgesine ve ardından Seç'e dokunun.

Aktarmak istediğiniz dosya(lar)a dokunun.

Paylaş simgesini seçin (üstte ok bulunan kutu).

Dosyalara Kaydet'i seçin.

Gözat'a dokunun ve ardından Konumlar altındaki listeden sürücüyü seçin.

Bir sonraki pencerede sürücüde istediğiniz klasöre gidin ve kaydet öğesine dokunun.

iPhone'dan herhangi bir dosyayı kaldırmadan önce dosyaların doğru şekilde aktarıldığından emin olmak için Dosyalar uygulamasını kullanın

Dosyalar veya fotoğraflar harici depolama biriminden iPhone'a nasıl aktarılır

Dosyaları iPhone'dan aktarmanın yanı sıra, telefonunuza dosya eklemek için harici depolamayı da kullanabilirsiniz. Örneğin, fotoğrafları iPhone'unuza kaydederek bir SD kartı boşaltabilir, böylece bunları dizüstü bilgisayar olmadan paylaşabilirsiniz. Bu işlem, ister bir SD karta, ister flash sürücüye, ister harici sabit sürücüye bağlanmak isteyin, aynıdır.

Gerekli adaptörü kullanarak harici depolama aygıtını bağlayın.
Dosyalar uygulamasını açın.

Gözat'a dokunun, ardından konumlar listesinden depolama cihazını seçin.

Menüye dokunun ve ardından Seç'e basın.

Aktarmak istediğiniz dosyalara dokunun veya her şeyi seçmek için üstteki Tümünü Seç düğmesini kullanın.

Paylaş simgesine (üstte ok bulunan kutu) dokunun.

Fotoğraflar için Görüntüyü Kaydet'i veya Dosyalara Kaydet'i seçin.

Fotoğraflar otomatik olarak Film Rulosuna kaydedilecektir; Bir dosyayı kaydediyorsanız sonraki ekranda konumu seçin ve ardından kaydet'e dokunun.

Bir sürücüyü iPhone ile kullanmadan önce biçimlendirmeniz gerekiyor mu?

iPhone, birkaç farklı formattaki harici sabit sürücüleri ve USB aygıtlarını destekler, ancak mevcut sürücünüz doğru formatta değilse sürücüyü yeniden biçimlendirmeniz gerekebilir. Sürücüyü zaten bir MacBook'ta kullandıysanız, büyük ihtimalle sabit sürücü iPhone'unuzla da çalışacaktır. iPhone'da kullanmak için harici sürücünün APFS, APFS (şifreli), macOS Extended (HFS+), exFAT (FAT64), FAT32 veya FAT olarak biçimlendirilmesi gerekir. iPhone aynı zamanda birden fazla veri bölümüne sahip sürücüleri de şu anda destekleyememektedir.

Bir sürücüyü formatlarken, istediğiniz dosyaların başka bir kopyasının başka bir yerde olduğundan emin olun. Harici sabit sürücüyü yeniden biçimlendirmeniz gerekiyorsa bu eğiticiyi izleyin.

Bir iPhone'u dizüstü bilgisayar olmadan harici bir sabit sürücüye yedekleyebilir misiniz?

iOS, dosyaların harici depolamaya aktarılmasını desteklerken Apple, bilgisayar olmadan bu şekilde yedekleme dosyası oluşturulmasını desteklemez. Tek tek dosyaları ve görüntüleri aktarabilirsiniz ancak telefonunuzun tamamı için aynı anda bir yedekleme dosyası oluşturamazsınız. İPhone'unuzu yedeklemek için bir dizüstü bilgisayara ihtiyacınız olacak. Bilgisayar gerektirmeyen bir diğer seçenek ise iCloud yedeklemesi oluşturmaktır.

Kaynak: Pocket-lint

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.