Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Araba hırsızlığını önlemek için Anahtarlığınızı neden metal (kahve) kutusunda tutmalısınız? Nasıl çalışır?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Araba hırsızlığını önlemek için Anahtarlığınızı neden metal (kahve) kutusunda tutmalısınız? Nasıl çalışır?

Atop küresel siber güvenlik uzmanı, araba hırsızlığı tehdidinin artık her zamankinden daha büyük olduğunu söylüyor ve araç sahiplerinin teknoloji meraklısı suçluların kurbanı olmasını önlemek için basit önlemler alınması çağrısında bulunuyor.

keys-473461.jpg

Hırsızlar, mutfak tezgahında duran veya kapının yanındaki kancaya asılan anahtarlıktan kodu çalma sanatını mükemmelleştirdiler. Hırsızlığı hızlı ve kolay hale getiren araçlar da internetten satın alınabiliyor. Daha da kötüsü, en son hırsızlık cihazları suçluların bir aracın radyo sinyalini yükseltmesine olanak tanıyor, böylece hırsızlar bir aracı çalmak için anahtarlık sinyaline daha iyi erişip kopyalayabiliyor

İsrail Hava Kuvvetleri gazisi ve şu anda GuardKnox Siber Teknolojiler CEO'su olan Moshe Shlisel, İsrail'in Ramla kentindeki ofisinden Detroit Free Press'e telefonla yaptığı açıklamada, "Sorun şu ki, bu bir hikaye değil, gerçek" dedi.

Tüm bu durumun, anahtarlığın aracın yakınında veya içinde olduğu zaman sinyal vermek için güvenli olmayan ticari radyo dalgalarını kullanan "akıllı" anahtar sistemleri etrafında döndüğünü söyledi. Bu anahtarlıklar, araç sahiplerinin kapının kilidini açmasına, motoru çalıştırmasına ve hatta bagajı uzaktan açmasına olanak tanıyor. Ama hepsi bu değil.

"Arabanın anahtarının, arabayı çalıştırmaya yarayan bir aletten biraz daha fazlası olduğunu düşünebilirsiniz. Peki onun aynı zamanda arabanızın çalınmasını önlemek için de en iyi alet olabileceğini hiç düşündünüz mü?" kendi sitesinde AAA diyor.

Hırsızlar kurbanları nasıl araba hackliyor?

AARP'a göre, arabaların tamamını veya değerli parçalarını çalan araba hırsızları, sadece direksiyon kolonlarını sökmenin veya değerli (ve pahalı) metallerden yapılmış katalitik konvertör kirlilik önleyici cihazları çıkarmanın ötesine geçiyor. Araç sahiplerinin artık bu siber saldırıları önlemek için proaktif olmaları gerekiyor:

İki kişilik bir saldırı olan Röle Saldırısı, bir hırsızın, anahtarlıktan sinyali yakalayan ve ardından sinyali araba anahtarlığından ileten bir ekipmanla kurbanın evine yürümesidir. AARP web sitesi, "Bir suç ortağı, sinyal alındığında arabayı açmak için genellikle başka bir cihazla arabanın kapısının yakınında bekliyor." dedi. Kopyalanan sinyal, arabayı kontağı çalıştırmaya ikna edebilir.

Kod Yakalama, bir park yerindeyken bir markete gittiğinizde ve anahtarlığınıza tıklayarak aracın kapısını kilitlediğinizde gerçekleşir. Farlar bağlantı sinyali vermek için yanıp söner. Bu aynı zamanda anahtarlığınızdaki radyo frekansını ele geçirip kodunuzu kopyalayabilecek hırsızlara da işaret eder. Bu saldırı için kullanılan cihazlar, yeniden programlanabilen anahtarlıklarla birlikte yalnızca birkaç yüz dolara satılıyor.

AARP web sitesine göre kod ele geçirme, "hırsızların arabaları sahibinin evine kadar takip etmek zorunda olmadığı anlamına geliyor. Çoğu zaman üst düzey lüks araba siparişleri önceden veriliyor, bu yüzden hırsızlar oturup doğru modelin içeri girmesini bekliyor." Otoparka gidin ve bir noktaya kadar onu takip edin. Bu nedenle çevrenizden haberdar olun ve uzaktan kilitleme düğmesine basmak yerine, uzaklaşmadan önce arabanızı kilitleyin."

Shlisel, klonlama işleminin yapılmasının o kadar kolay olduğunu, güvenlikli sitelerdeki bakım çalışanları tarafından ev sahiplerinin uzaktan kumanda sistemini sıfırlamak için yaygın olarak kullanıldığını söyledi.

İngiltere, Warwickshire'daki Usta Çilingirler Birliği'ne göre, bir anahtarlık sinyalini kopyalamak ve bir arabayı çalmak 20 ila 30 saniye içinde gerçekleşebilir.

Araba hırsızlığını önlemek için anahtarlıkları korumaya yönelik ipuçları
Shlisel, en önemli ipucunun, araba tüketicilerinin anahtarlıklarını her zaman metal bir kapta veya genellikle Faraday kafesi olarak adlandırılan ve anahtarlığın bilgisayar korsanlarıyla iletişim kurmasını engelleyen metal tel bir torba içinde saklamaları gerektiği olduğunu söyledi. Ne zaman masanın üzerinde dursa ya da pantolon cebinde taşınsa, saldırıya uğrayabilir.

Shlisel, Detroit Free Press için yaptığı ilk konuşmadan beş yıl sonra, hacklemenin artık daha da kolaylaştığını söyledi; hem bunu mümkün kılan ucuz araçlarla değil, aynı zamanda araçları çalmak için klonlama cihazlarının nasıl kullanılacağına dair internetteki YouTube videoları ve ipuçlarıyla da. Bilgisayar korsanlarının araç sahiplerine sunduğu tehdidin ayrıntıları ayrıntılı olarak anlatılıyor.

Ancak anahtarlık sinyallerinin klonlanmasının ciddi ve önlenebilir olduğunu söyledi.

Shlisel, "Yakınlarda park ediyorsanız anahtarlığı evinizin kapısının yanında bırakmayın" dedi. "Anahtarlığı mümkün olduğu kadar aracınızdan uzağa koyun. Anahtarla araba arasında her zaman iletişim vardır."

Araba ile anahtarlık arasındaki mesafe, çevredeki kişiler tarafından hırsızlık yapılmasının önlenmesine yardımcı olur.

İletişimi kesmek için gerekli adımları atın
Anahtarlık ile araç arasında çalışan mekanizma eşleştirmeye dayalı" diyen Shlisel, şöyle devam etti: "Bluetooth ile iPhone'unuza bağlayabilirsiniz değil mi? Buna eşleştirme cihazları denir. Kulaklığınızı alıp telefonunuzdan ayırıyorsam ve telefon bir odadaysa ve kulaklığınız 10 metre uzaktaysa, kulaklıktan duyamama ihtimaliniz var. Bu, eşleşmeyi kesmenin ilk adımıdır."

Araçlardaki kodlar kopyalanabilmektedir. Anahtarlıktaki kodlar kopyalanabilir. Shlisel, teknoloji araştırmacılarının bu sorunu önlemek için çalıştıklarını ancak bunun pahalı olduğunu ve anahtarlıkların değiştirilmesinin halihazırda 1000 dolara kadar mal olabileceğini söyledi.

"İnsanlar çok daha güvenli yöntemler uygulamaya çalıştılar ve başarısız oldular" dedi.

Shlisel, "Arabanın kapısını açmak veya kapatmak için 'açma' veya 'kapama' düğmesine bastığımda, iletişimi kopyalayabilirsiniz" dedi.

Kayakçılar ve tekneciler için yapılacak en kötü şeyin anahtarlığı araçta bırakmak olduğunu söyledi.

Shlisel, başka bir şey olmasa bile, sinyali engellemek için anahtarlığı alüminyum folyo katmanlarına sarın dedi.

Son anahtarlık hırsızlığı olayları
Kasım ayında Ann Arbor polisi, savunmasız anahtarlıklarla bağlantılı görünen hırsızlıkları tespit etti.

Kevin Cox, Ann Arbor'un kuzey tarafında yaşıyor. 17 Kasım'da CBSDetroit'te yayınlanan bir habere göre, perşembe sabahı işe gitmek için evden çıkan karısı onu aradı ve kamyonunun gittiğini söyledi. "Cox'un her iki anahtarı da evdeydi ve kamyonu kilitliydi. çalındı."

Polis, duvarların içinden bile geçerek anahtarlık ile araç arasında sinyal iletebilen cihazların kullanıldığına dikkat çekti.

CBS Detroit'in haberine göre, "Bir komşu Cox'la, bir SUV'un çıkmaz sokağa girdiğini, sonra geri geri gittiğini, sokakta yürüyen bir adamı ve kısa bir süre sonra Ford F-150'sinin uzaklaştığını gösteren halka görüntülerini paylaştı." "Ford uygulamasına erişmeye çalıştığında hırsızların aracın konumunu kapattığını söyledi."

Teksas ve Florida'da da polisin araba korsanlığı olayları ele alındı.

Sigorta sektörünün sigorta suçlarını önlemeye ve bunlarla mücadeleye adanmış kar amacı gütmeyen kuruluşu olan Ulusal Sigorta Suç Bürosu'na göre, Ekim ayında açıklanan araba hırsızlığı verileri, ABD'de "rekor düzeyde araç hırsızlığı" yaşanmaya devam ettiğini gösterdi. O dönemde, "2023'ün ilk yarısında ülke çapında yaklaşık 500.000 aracın çalındığı bildirildi; bu, 2022'nin ilk yarısına kıyasla %2'den fazla bir artışa işaret ediyor."

Kaynak: Detroit Free Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.