Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu ülke, herhangi bir pasaporta sahip ziyaretçiler için vizesiz hale getirildi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu ülke, herhangi bir pasaporta sahip ziyaretçiler için vizesiz hale getirildi

Uluslararası seyahat eden herkesin bileceği gibi, kişinin sahip olduğu pasaport belirli ülkeleri ziyaret etmeyi önemli ölçüde kolaylaştıracak veya zorlaştıracaktır.

maasai-mara-7446939.jpg

2023 yılında Japonya, dünyanın en güçlü pasaportu statüsünü Singapur'un eline geçirdi. Şehir devletinin vatandaşları dünyadaki 227 ülkeden 192'sini ve seyahat destinasyonlarını vizesiz ziyaret edebilirken, Almanya, İtalya ve İspanya ikinci sırada yer alıyor. 2014 yılında birinci sırada yer alan ABD, yıllar içinde birçok ülkeyle kötüleşen ilişkiler nedeniyle şu anda sekizinci sırada yer alıyor.

Ancak turist çekme çabasıyla bazı ülkeler vizeleri tamamen kaldırmaya yöneliyor. Kenya, geçen Ekim ayında diğer Afrika ülkelerine yönelik vizeleri kaldırdıktan sonra, uyruğu ne olursa olsun herkesin ülkeye vizesiz gelebileceğini duyurdu.

'Artık vize başvurusu yükünü taşımanıza gerek yok...'

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, ülkenin 60 yıllık bağımsızlığını kutlayan 12 Aralık tarihli konuşmasında, "Artık dünyanın herhangi bir köşesinden herhangi bir kişinin Kenya'ya gelmek için vize başvurusu yapma yükünü taşımasına gerek kalmayacak." dedi. Büyük Britanya.

İlk olarak CNN tarafından bildirildiği üzere, vizelerin yerini, seyahatten önce büyükelçiliğe başvurmak yerine internet üzerinden başvurulacak elektronik seyahat izni (ETA) alacak. İkincisinden önemli ölçüde daha kolay olsa da, bu tür ETA'ya sahip ülkeler genellikle uyruğa bakılmaksızın herkes için bunu talep ederken, vizesiz anlaşmaları olan pasaportlara sahip olanların daha önce ekstra bir şey yapmasına gerek yoktu.

Avrupa Birliği'ni oluşturan ülkeler şu anda Amerikalıların ve diğer AB dışı pasaport sahiplerinin seyahatlerinden önce çevrimiçi seyahat izni başvurusunda bulunmalarını ve Giriş-Çıkış Sistemini zorunlu kılacak Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sisteminde (ETIAS) ince ayar yapıyor. (EES), vatandaş olmayanların AB'de nasıl kaldıklarını izlemek için pasaport pullarının yerini almayı amaçlıyordu.

ABD, AB'den ve vizeden muaf diğer ülkelerden gelen ziyaretçiler için 2008'den bu yana kendi Elektronik Seyahat İzni Sistemine (ESTA) sahiptir (Kanada ve Meksika gibi yakın ülkelerden gelen ziyaretçilerin buna ihtiyacı yoktur).

Kenya'nın turistleri teşvik etme girişimi işe yarayacak mı (ve diğer ülkelere domino taşıyacak mı?)

Kenya'nın sistemi hâlâ ülkenin riskli yolcuları taramasına ve girişini reddetmesine izin verirken, geleneksel vizenin kaldırılması aynı zamanda ülkeyi turistlere açık bir ülke olarak göstermeyi amaçlayan siyasi bir hareket.

Safari ve Afrika kültürü arayan gezginler Kenya ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturuyor ve pandemiden bu yana hızla artıyor. 2022'de uluslararası ziyaretçilerden elde edilen gelir, bir önceki yıla göre %83'ün üzerinde artış göstererek 2,13 milyar ABD Dolarına yükseldi ve yerel yetkililer, ülkeyi en çok turist çeken destinasyonlardan biri olarak tanıtarak bu trendin devam etmesini sağlamak için adımlar atıyor.

Uluslararası gelenlerin en büyük kısmını Kuzey Amerikalı ziyaretçiler oluştururken, Kenya'ya ayrıca Çin, Japonya ve Tanzanya ve Uganda gibi yakın Afrika ülkelerinden gelen turist akını da artıyor.

Aynı Nairobi konuşmasında Ruto, "Kenya'nın insanlığa basit bir mesajı var: evinize hoş geldiniz" dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.