Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2023 1 yıl Admin Ben abroseksüelim; farkına varmam 30 yılımı aldı ‘Buna ne zaman karar verdin? Bu bir etiket bile mi – bunu hiç duymadım. Elbette seni destekliyorum ama bu kulağa pek gerçekçi gelmiyor.' 2020 yılında yakın bir arkadaşıma abroseksüel olduğumu söylediğimde beni karşılayan kelimelerden sadece birkaçı. Söylemeye gerek yok, artık arkadaş değiliz. Abroseksüelliğin ne olduğunu bilmeyenler için, sıradan kişilerin ifadesiyle, bu sadece birinin cinsel kimliğinin dalgalanması ve değişmesi anlamına gelir. Alıntı Abroseksüel tam olarak ne anlama geliyor? Abroseksüel, bir tür cinsel akışkanlığı tanımlayan bir terimdir. Abroseksüel biri, cinsel çekiciliğinin sık sık değiştiğini fark eder: Kendini 'gay' terimiyle özdeşleştirebilir, daha sonra her cinsiyetten insana ilgi duyabilir ve daha sonra cinsel çekim çok az hissedebilir veya hiç hissetmeyebilir. Metni tekrar tekrar okudum, mesajlarının umursamazlığı her seferinde daha da derinleşiyor. İşte buradaydım, güvendiğim biriyle kimliğimi paylaşıyordum, ancak onların sözlerime alay etmeleri için. Her ne kadar kolay savunma, bir kişinin ses tonunu bir kısa mesajdan belirleyemeseniz de, bence ortamın destekleyici olmaktan uzak olduğu açık. Yargılayıcıydı ve anında şüpheliydi. Ne yazık ki, abroseksüalitem hakkında görüşlerini dile getiren tek kişi bu kişi değil ve onların son kişi olacağından şüpheliyim. Büyüdüğümde abroseksüel terimini hiç duymamıştım; doksanların toplumuna göre ya heteroseksüeldiniz, gey ya da lezbiyendiniz. Başka ne varsa uyduruldu. Elbette bunun gerçeklerden uzak olduğunu biliyoruz; ancak toplumsal kör noktalar, terimleri kolayca erişilebildiğinden çok daha yavaş öğrendiğimiz anlamına geliyor. Platform'dan daha fazlası Platform, Metro.co.uk'nin medyada duyulmayan ve yeterince temsil edilmeyen seslere bir platform sağlamaya adanmış birinci şahıs ve görüş yazılarının evidir. Sarah Whiteley, kocası ve çocuklarıyla ailece çok ihtiyaç duyulan vakit geçirmek için okuma sevgisini nasıl kullandığına dair yürek ısıtan bir hikaye paylaştı. Ruth Sparkes, işyerinde yıllardır cinsel tacize uğradığını ve en kötü tacizcilerden birinin kadın patron olduğunu söyledi. Emma Haselwood yıllardır aşırı aktif mesane sorunu yaşıyor ve tuvalet ihtiyacının nasıl hayatının her yönünü ele geçirmeye başladığını yazıyor. Çoğu zaman insanlar, kendilerini doğrudan etkilemediği sürece farklı yönelimler konusunda kendilerini eğitmeye çalışmazlar; bu teşvik olmadan, birçoğunun zaten bildiklerine sadık kaldığını gördüm. İki yıl öncesine, 30 yaşıma kadar abroseksüelliği öğrenmemiştim. O noktaya kadar, cinselliğimin ne olduğunu tanımlamakta zorlandım çünkü çok hızlı dalgalanıyordu. Benim de kim olduğumdan bu kadar emin olmadığım için kendimi azarladığım, alay ettiğim zamanlar oldu. Karar veremediğimden değil, kimliğim değişti. Bir gün lezbiyen olduğumu hissettim, ancak günler veya haftalar sonra biseksüelliğe daha fazla bağlı olduğumu hissettim. Cinselliğim akıcıydı. Abroseksüelliği öğrenmeden önce kendimi denizdeymiş gibi kaybolmuş hissettim. Ayrıca sevdiklerimle sohbet ederken kimliğimi ne kadar değiştirdiğimden dolayı kendimi sahtekar gibi hissettim. Kimse kasıtlı olarak incitici değildi ama ara sıra 'ama sen lezbiyen olduğunu daha geçen hafta söylemiştin' derdim. Anlamadılar ve o zamanlar kendimi açıklayacak doğru kelimelere sahip değildim. Abroseksüellik terimini ilk kez, LGBTQ+ topluluğunun görünürlüğünü artırmayı amaçlayan ABD merkezli yaratıcı, eğitimci ve sosyal hizmet uzmanı Zoe Stoller'in Instagram sayfasını okurken gördüm. Çizgi filmlerde kafalarının üzerinde bir ampul göründüğünü biliyor musun? Yazılarını okuduğumda böyle hissettim. Sonunda görüldüğümü hissediyorum. Yine de, benim için yeni bir terim keşfetmek kendimi daha iyi anlamam açısından son derece faydalı olsa da, bazı insanlar için kimliğim kafa karışıklığı uyandıran bir kimlik. İnsanlara abroseksüel olduğumu söylediğimde genellikle boş bir ifadeyle ve ardından da terimin ne anlama geldiğine dair bir soruyla karşılaşıyorum. Ve saygılı oldukları sürece sorular sorun değil. Herkesin bunun ne anlama geldiğini bilmesini beklemiyorum - kahretsin, iki yıl öncesine kadar bilmiyordum - ama her zaman saygıyla dinlemelisiniz. Geri kalan arkadaşlarımın ve ailemin kimliğimi çok desteklediklerini ve daha fazlasını öğrenmek için çabaladıklarını söylemekten mutluyum. Bana sorulan sorulardan biri abroseksüel olmanın aşk hayatımı nasıl etkilediği ve kısacası etkilemediğiydi. Biseksüel olmanın bir kişinin partneri hakkında farklı hissetmesine neden olmadığı gibi, bu da benim romantik ilişkilerimi değiştirmiyor. Ben o kişiyi cinsiyetinden ziyade seviyorum, bu yüzden onunla birlikteyken cinselliğimin dalgalanması önemli değil. Ancak bunu açıkladıktan sonra bile kimliğimin onları rahatsız etmemesi için benden 'şerit seçmemi' istemekten hoşlananlar oluyor. İnsanların şunu bilmesini istiyorum, sizin bir kimliği bilmiyor olmanız veya anlamamanız onu daha az özgün kılmaz. Ancak 'dostum, kafan karıştı' ya da 'biseksüel olduğunu söyle ve bu iş bitsin' gibi şeyleri duymak hâlâ zor. Bir başkasının sınırlı bilgisine hapsolmayı reddediyorum. Hepimiz sürekli olarak kendimiz hakkında yeni şeyler öğreniyoruz; büyüme ve gelişme bununla ilgilidir. Sonunda, abroseksüalitenin normal olarak görüleceğini, yalnızca birinin sahip olabileceği başka bir kimlik olarak görüleceğini ve aldığım bazı incitici yorumların önerdiği gibi "trend" olmanın bir yolu olarak görülmeyeceğini umuyorum. Kabul ancak eğitimle ve bilmediğiniz terminolojiye alışmak için konfor alanınızın dışına adım atmakla gelebilir. İnternette insanların öğrenmekten faydalanabileceği çok sayıda LGBTQ+ bilgisi var, dolayısıyla çoğumuzun konuştuğu ana dil cehalet değil. Stoller gibi kişiler olmasaydı cinselliğim konusunda hala karanlıkta olurdum. Sürekli değiştiğini biliyordum ama özgünlüğüm açısından bunun nedenini veya ne anlama geldiğini bilmiyordum. Dolandırıcı olduğumdan veya bende bir sorun olduğundan endişelenirdim. Kendinize kapalı olmak berbat bir deneyimdir. Keşke arkadaşımın kimliğime neden bu kadar incitici tepki verdiğini bilseydim. Abroseksüel olarak ortaya çıkmadan önce kendimi kısıtlanmış hissediyordum, kendim olamıyordum çünkü anlamadığım yönlerimi nasıl kabul edeceğimi tam olarak bilmiyordum. Artık kimliğime bir isim verebildiğimi biliyorum ve bu akışkanlığın nasıl ortaya çıktığını görmek beni heyecanlandırıyor. Artık cinselliğim konusunda endişelenmiyorum çünkü bana mantıklı geliyor ve sonuçta gerçekten önemli olan da bu. Kaynak: Metro
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.