Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2023 Admin Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2023 İş için dizüstü bilgisayarları test ediyorum ve bunlar 2023'teki en sevdiğim 3 dizüstü bilgisayar 2023 dizüstü bilgisayarlar için tuhaf bir yıldı. Şirketler çoğunlukla geçen yılın dizüstü bilgisayarlarının yenilenmiş modellerini piyasaya sürmekten memnun görünüyordu. Geçtiğimiz üç yıldaki dünya olaylarının katkıda bulunan bir faktör olduğunun farkındayım (2023'ün 3. çeyreğinde dünya çapındaki bilgisayar sevkiyatlarının %7,6 oranında azalmasına yol açtı), ancak bir donanım incelemecisi olarak bu, en iyi dizüstü bilgisayarları incelemeyi biraz sıkıcı hale getirdi. Donanım yenilemeleri gereklidir ancak bunlardan heyecan duymak da zordur. Dizüstü bilgisayarlar için nispeten sönük bir yıla rağmen, bazı önemli noktalar vardı. Bunlardan en büyüğü muhtemelen Apple'ın şimdiye kadar test ettiğimiz en hızlı dizüstü bilgisayarlar arasında yer alan M3 işlemcili MacBook Pro'ları piyasaya sürmesiydi. Ayrıca süper pahalı HP Spectre Fold gibi katlanabilir dizüstü bilgisayarların da benzer cihazlar için bir örnek teşkil ettiğini gördük. Ayrıca 18 inçlik Alienware m18 ve Razer Blade 18 gibi büyük dizüstü bilgisayarların da dönüşü oldu. 2023'te çok sayıda dizüstü bilgisayarı test ettim. İncelediğim tüm makineler arasında üçü öne çıktı: MacBook Pro 16 inç (M3 Max), Dell XPS 15 OLED (2023) ve Lenovo Yoga Book 9i. Beğendiğim başka dizüstü bilgisayarlar da vardı ama bu üç makine, 2023'ü bilgisayar alanında tamamen boşa çıkmaktan kurtardı. İşte 2023'ün en sevdiğim dizüstü bilgisayarlarını bu kadar harika yapan şey. MacBook Pro 16 inç (M3 Max): Şimdiye kadarki en güçlü MacBook Pro M3 Max çipli yeni 16 inç MacBook Pro (3.499 dolardan başlayan fiyatlarla) şu ana kadar test ettiğim en güçlü dizüstü bilgisayar. Aynı şeyi bu yılın başlarında piyasaya sürülen M2 Max işlemcili MacBook Pro 16 inç için de söylemiştim ama Apple bu canavar dizüstü bilgisayarla bir kez daha kendini aştı. Şimdiye kadarki en iyi MacBook'lardan biri. Parmak izlerini azaltan yeni Uzay Siyahı rengi dışında, en yeni MacBook Pro 16 inç, tasarım açısından önceki modellerle hemen hemen aynı. Bu da muhteşem bir 16 inç Liquid Retina XDR ekrana, çok sayıda bağlantı noktasına ve şık, sağlam bir tasarıma sahip olacağınız anlamına gelir. Ancak M3 Max işlemci sayesinde tanıdık kasanın altında çok fazla güç var. Ancak M3 Max çipli 16 inç MacBook Pro herkese göre değil ve yalnızca 3.499 dolarlık yüksek başlangıç fiyatı nedeniyle değil. 8K videolarla çalışan yaratıcı bir profesyonelseniz bu harika dizüstü bilgisayar iş akışınızı kolaylaştıracaktır. Benzer şekilde M3 Max çipi de bu MacBook Pro'yu güçlü bir oyun donanımı haline getiriyor. Ancak yalnızca video düzenlemeyle uğraşıyorsanız veya öncelikle dizüstü bilgisayarları yazmak için kullanıyorsanız, yeni 14 inç MacBook Pro M3 daha iyi bir seçim olabilir. M3 Max özellikli MacBook Pro 16 inç'i herkese tavsiye edemesem de bu, Apple silikonunun gücünü kanıtlayan tam bir canavar. Daha önce olduğu gibi Apple, rakiplerinin artık uyması gereken yeni bir standart belirledi. Dell XPS 15 OLED: Sınıfının en iyisi daha da iyi oluyor Dell XPS 15 OLED (OLED modeli için başlangıç fiyatı 2.099 ABD doları) basit bir nedenden dolayı bu listede yer alıyor: bu benim ana iş bilgisayarım ve 2023'ün büyük bir bölümünde de öyle. 2023'te test ettiğim ve incelediğim dizüstü bilgisayarlardan Dell'in makinede bir not defterinde aradığım her şey var. Önceki modeller gibi XPS 15 de stil, performans ve taşınabilirlik arasında mükemmele yakın bir denge sunuyor. XPS 15 OLED, en yeni 13. Nesil Intel Core CPU'ları ve Nvidia GeForce RTX 40 serisi dizüstü bilgisayar GPU'larını içerir. Ayrıca Intel Arc grafik kartıyla yapılandırılmış bir tane de alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, muhteşem bir 3,5K OLED ekran (yükseltme için para harcarsanız), makul miktarda bağlantı noktası ve günlük bilgisayar kullanımı ve oyun için bol miktarda güç de dahil olmak üzere, daha önce olduğu gibi aynı zil ve ıslıklara sahip olursunuz. Çok sayıda dizüstü bilgisayarı inceliyorum ancak incelemelerim yayınlandıktan sonra nadiren onlarla çok fazla zaman geçiriyorum. 2023 yılının büyük bölümünde Dell XPS 15 OLED'i birincil iş dizüstü bilgisayarım olarak kullanmayı seçmiş olmam, Dell'in dizüstü bilgisayarına verebileceğim en iyi onaydır. İş ve oyun için sağlam bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız Dell XPS 15 OLED ile yanlış yapmış olmazsınız. Lenovo Yoga Book 9i: Çift ekran doğru şekilde yapıldı Lenovo Yoga Book 9i şimdiye kadar incelediğim en ilginç cihazlardan biri ve şüphesiz piyasadaki en iyi 2'si 1 arada dizüstü bilgisayarlardan biri. Bu çift ekranlı dizüstü bilgisayar, belirli kullanımlar için farklı modlar sunar. Normal bir Windows 11 dizüstü bilgisayar veya tablet olarak işlev görebilir. Birlikte verilen destek standıyla Yoga Book 9i'yi üst üste dizilmiş iki ekranla veya iki panel yan yana yayılmış şekilde kullanabilirsiniz. Ürünleri incelemekten genel olarak "eğlenceli" değilim, ancak Yoga Book 9i'yi test ederken çok eğlendim. Yoga Book 9i, tüm modları göz önüne alındığında bir dizüstü bilgisayarın İsviçre Çakısı'dır. 1.999 dolardan pahalı olmasına rağmen, yeterince tekil değer sunuyor. Benzersiz tasarımına ek olarak, iş ve günlük bilgisayar kullanımı için bol miktarda güç sağlar. 13,3 inç 2,8K OLED ekranları aynı zamanda keskin görüntü kalitesi sunar. Bu şey üzerinde çalışmak saf bir mutluluk. Ayrıca, halka açık yerlerde kullanıyorsanız dikkatleri üzerine çekecektir. Bir avuç katlanabilir dizüstü bilgisayar var ama onun yerine Lenovo Yoga Book 9i'yi alacağım. ThinkPad X1 Fold gibi katlanabilir ürünler bazen katlanırken yanlışlıkla ikiye bölünecekmişim gibi hissetmeme neden oluyor; bu da onların dayanıklılıklarını ve uzun ömürlülüklerini sorgulamama neden oluyor. Genel olarak sağlam yapısı ve sağlam menteşesi sayesinde Yoga Book 9i ile ilgili bu benim endişem değil. Yoga Book 9i, 1.999 $ fiyatıyla pahalı olsa da, 4.999 $ HP Spectre Fold'dan çok daha ucuz. Katlanabilir dizüstü bilgisayarlar şüphesiz zamanla gelişecektir. Ancak tek cihazda çift ekran işlevselliği isteyenler için Lenovo Yoga Book 9i'nin daha iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Evet pahalı ama bu dizüstü bilgisayarın çeşitli modlarının büyük değer sunduğunu düşünüyorum. Onu her gün katlanabilir bir dizüstü bilgisayarın yerine alacağım. Kaynak: Tom's Guide Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.