Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni Toyota Land Cruiser 30 Dakikada Tükendi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yeni Toyota Land Cruiser 30 Dakikada Tükendi

Toyota'nın tamamen yeni hibrit Land Cruiser'ı hakkında çok şey söylendi, ancak Almanya'daki satış rakamları dikkate alınırsa bu büyük bir hit olacak.

toyota-land-cruiser.jpeg

Yeni küçültülmüş Land Cruiser (büyük boy 300 veya Lexus LX ile karıştırılmamalıdır) için Almanya rezervasyonları 21 Aralık sabah saat 8'de açıldı ve Toyota 30 dakika sonra sistemi kapatmak zorunda kaldı. Almanya'nın 1000 adetlik tahsisinin tamamı konuşulmuştu, ancak Toyota Almanya o zamandan beri, rezervasyon yerlerinden biri açıldığında bekleme listesine girebileceğiniz yeni bir portal açtı.

LND_MY24_0023_V001_8BHLxYpMwwVKP5sRRc3Qv

Bu, sınırlı sayıda üretilen Chrysler 300C'nin bir günden kısa sürede tükenmesinden bu yana gördüğümüz en etkileyici satış rekoru.

Chrysler'in sattığı son V8 motorlu 300 araçtan 2.200 adet vardı ve satış 12 saat sürdü. Bu her 19 saniyede bir satılan bir 300C'dir ve bu Toyota'nın başarısının yanından bile geçemez. Rakamları hesaplayacak olursak, yaklaşık olarak her iki saniyede bir Land Cruiser rezervasyonu yapılıyordu.

LND_MY24_0010_V001_4X3_tNzXaT2P0IE4YGwNM

Araç seçimlerinde oldukça pragmatik ve vatansever olma eğiliminde olan Almanların büyük bir kısmı bu konuyla ilgileniyor. Almanya'da en çok satan araç Volkswagen Golf olurken, onu Tiguan ve T-Roc takip ediyor. Ayrıca arabalarının küçük olmasını ve kompakt SUV olarak kabul ettiğimizden daha büyük hiçbir şeyi sevmemelerini de seviyorlar ve 2022'de ilk 50 listesine girmeyi başardılar.

Avrupa'da yeni Land Cruiser'a karşı büyük bir iştah olduğu açık. Çoğu Avrupa Birliği ülkesinin araç zevkleri benzer ve bunun münferit bir olay olacağını düşünmüyoruz. Tahmin etmemiz gerekirse, bu Land Cruiser'ın kötü retro tarzı ile sözde tutumlu doğasının bir birleşimidir. Onaylanmış rakamlar henüz mevcut değil, ancak Toyota, tam boyutlu bir SUV olarak kabul ettiği şey için oldukça etkileyici olan toplam yakıt tüketiminin 27 mpg olduğunu tahmin ediyor.

LND_MY24_0021_V001_1x1_l3c0R1trMmphHyra.

Kanıt olarak, Almanya'nın hâlâ 2,8 litrelik turboşarjlı dört silindirli dizel motorla donatılmış son nesil Lexus GX olan Land Cruiser Prado'ya erişiminin olduğunu da düşünün.

Yeni Land Cruiser'ın rezervasyonları ABD'de henüz açılmadı ancak varış tarihi olarak 2024 baharı olarak belirlenen Toyota'nın portalı yeni yılın başlarında açmasını bekliyoruz. Oldukça beğenilen First Edition'dan yalnızca 5.000 adet üretilecek ve eğer Almanya'nın performansı standardı belirlerse, üç saatten daha kısa bir sürede tükenmiş olacak.

Kaynak: CarBuzz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.