Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

WSJ Makalesi: Tenha Bir Pist, Bir Türk İstihbarat Şefi ve Silahsız: Rehine Değişiminin Yeni Dünyası


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

WSJ Makalesi: Tenha Bir Pist, Bir Türk İstihbarat Şefi ve Silahsız: Rehine Değişiminin Yeni Dünyası

ANKARA ESENBOĞA HAVALİMANI, Türkiye—Biri Amerikan, diğeri Rus iki jet aynı piste yaklaşıyordu, her biri tek bir mahkum taşıyordu ve her ikisi de kontrol kulesindeki bir Türk istihbarat görevlisi tarafından izleniyordu.

Her jetin kokpitinde pilotlar, kalın bulutların arasından Türkiye'nin başkentindeki havaalanının kordon altına alınmış alanına doğru ilerlerken, memurun sesi güvenli bir hat üzerinden talimatlar verdi.

Mürettebat, gemideki her yolcunun fotoğrafını çekip ona mesaj göndermeyi içeren bir kontrol listesini işaretlemeden hiçbir jetin iniş iznine sahip olmayacağı konusunda uyardı. Haber kamerası olmayacak, son dakika gecikmeleri olmayacak, uçuş listelerinde değişiklik olmayacak ve silah olmayacaktı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden iki ay sonra Türkiye, rehine komisyonculuğunun gizli dünyasına adım atıyor ve iki düşman güç arasında koreografisi dikkatle hazırlanmış bir alışverişi yönetiyordu.
Birkaç dakika içinde Türk subayın telefonu, yüzleri günlerce süren hazırlıklar sonucu hazırlanan listedeki isimlerle eşleşen Rus ve Amerikalı yolcuların fotoğraflarıyla aydınlandı. Hava trafik kontrolü iniş için izin sinyali verdi ve iki jet kararlaştırılan 300 metrelik mesafeye doğru hareket etti; tam olarak birbirine bakan kapıları açılırken motorları hâlâ kükremeye devam ediyordu.

İlk uçaktan, kahverengi bir tişört ve haki pantolon giyen ve tek bir sarı dosya taşıyan, ABD'de kokain kaçakçılığı suçlamasıyla hüküm giymiş Rus pilot Konstantin Yaroshenko adım attı.

Diğer taraftan - Rusya'nın uzak IK-12 ceza kolonisinde altı günlük üç açlık grevinin ardından omuzları kambur ve zayıftı - eski ABD Deniz Piyadesi Trevor Reed asfalta doğru ayaklarını sürüyerek ilerliyordu. Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) yün maskeli ajanları tarafından jetin arkasına bindirilmiş, bir perdenin arkasında oturmuş, nereye gideceğini merak ediyordu.

Türk ve Amerikalı yetkililer ve orada bulunan başka bir kişi tarafından özel ayrıntılarla anlatılan 27 Nisan 2022'deki devir teslim olayı, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı çok sayıda rehine takasından ilkiydi; bunların arasında Eylül ayında Ukrayna ile Rusya arasında yapılan savaş esiri takası da vardı. geçen yıl Moskova'nın işgalinden bu yana en önemli ve hassas yıldı. Türkiye yakın zamanda, militanların Gazze'den saldırısı sırasında kaçırılan yaklaşık 200 İsrailli ve aralarında yaklaşık bir düzine Amerikalının da bulunduğu yabancı rehinenin çıkarılması amacıyla İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yapmasına Katar'a yardım etti.

Soğuk Savaş'ın zirvesinden bu yana bu kadar çok Amerikalı, düşman devletler tarafından pazarlık kozu olarak tutulmamıştı. Rusya'da tutulanlar arasında Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich ve eski ABD Deniz Piyadesi Paul Whelan da yer alıyor; her ikisi de kendilerinin ve ABD hükümetinin şiddetle reddettiği casusluk suçlamalarıyla yargılanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen hafta yaptığı açıklamada, "Bu konuda Amerikalı ortaklarımızla temaslarımız var" dedi. "Umarım bir çözüm buluruz"

Rakip ulusların giderek artan rehin alma uygulamaları o kadar yaygınlaştı ki Biden yönetimi bunu ulusal acil durum ilan etti. Ancak yine de Amerika'nın, adam kaçırma ve fidye ödemeleriyle dolu bu korsan dünyasında gezinmeye yardımcı olmak için başvurduğu hükümetlerin hepsi oyuna fazlasıyla aşina. 2018 yılında ABD, Kuzey Carolinalı evanjelik papaz Andrew Brunson'un "haksız tutuklanması" nedeniyle Türkiye'nin içişleri ve adalet bakanlarına yaptırım uyguladı ve serbest bırakıldıktan sonra onları listeden çıkardı.

Geçtiğimiz yıl Rus ve ABD istihbarat yetkilileri, birçok ülkenin Rus yetkililere yönelik seyahat kısıtlamaları göz önüne alındığında hangi ülkenin mahkum ticaretine ev sahipliği yapabileceğini tartışırken, her iki taraf da Türkiye'ye güvenebilecekleri konusunda hemfikirdi.

Üst düzey bir Türk yetkili, "Her şey güven meselesi" dedi. "Bu bir istihbarat diplomasisidir."

Bir zamanlar Zürih, Viyana ve Doğu ile Batı Berlin'i birbirine bağlayan sözde Casuslar Köprüsü casus takasları ve rehine anlaşmaları için ticaret zemini sağlıyorduysa da, bu manto kesinlikle doğuya kaydı.

Rusya, Avrupa yaptırımlarına katıldıktan sonra tarihsel olarak tarafsız iki ülke olan İsviçre ve Avusturya'yı “Dost Olmayan Ülkeler Listesi”ne ekledi. Bir zamanlar 20. yüzyılın süper güç çatışmalarında ön sıralarda arabuluculuk yapan İsviçreli diplomatlar, artık WhatsApp gruplarında tribünlere düşürüldükleri için homurdanıyor.

Bunun yerine, hâlâ Rusya'ya askeri bağlantılı mallar sağlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı tarafından geliştirilen Ukrayna savaş uçaklarını satan bir NATO üyesi olan Türkiye, diplomatik nüfuz toplayan bir grup Ortadoğu güç simsarının merkezinde yer alıyor. mahkum takaslarına, barış görüşmelerine ve arka kanal müzakerelerine ev sahipliği yaparak.

Aynı zamanda Hamas'ın siyasi ofisine de ev sahipliği yapan ABD müttefiki Katar, Eylül ayında hapisteki beş Amerikalının birkaç İranlı mahkumla takas edilmesine ve 6 milyar dolarlık dondurulmuş petrol gelirine erişim sağlanmasına aracılık etmeye yardımcı oldu. Amerika'nın Orta Doğu'daki en yakın askeri ortaklarından biri olan ve şu anda Rus petrol ticaretinin merkezi olan Birleşik Arap Emirlikleri, geçen yıl Amerikalı basketbol altın madalyalı Brittney Griner ile mahkum Rus silah tüccarı Viktor Bout'un takasına ev sahipliği yaptı.

Doğu Ukrayna'da Rus güçleriyle savaşırken savaş esiri olarak alınan ABD ve İngiltere vatandaşlarının serbest bırakılmasına yardımcı olmak için Türkiye ile birlikte çalışan Suudi Arabistan, aynı zamanda Amerikan vatandaşlarını da Veliaht Prens Muhammed Bin Salman rejimini eleştirdikleri için uzun hapis cezalarına çarptırdı. Washington yine de Suudi Arabistan'a, Rusya ile mahkum değişimini kolaylaştırma rolünden dolayı teşekkür etti.

Diplomatik değişim, aynı zamanda, ABD'yi geniş anlamda demokrasiler ile otoriter hükümetlere karşı bir mücadele içinde gören Biden yönetiminin merkezi dış politika planının sınırlarını da tamamen açığa çıkarıyor. Gerçekte Amerika'nın Türkiye'ye, Suudi Arabistan'a veya BAE'ye bağımlılığı. Rehine krizlerinin ve diğer anlaşmazlıkların çözülmesine yardımcı olmak, bu ülkelerin insan hakları kayıtlarını veya Rusya ile gelişen ticaretlerini ikinci plana attı. Savaştan önce Biden, Türkiye'yi 2021 Demokrasi Zirvesi'nin dışında bırakmış ve ABD ile ilişkisinin ülke içinde sağladığı özgürlüklere bağlı olacağı konusunda uyarmıştı.

Ertesi yıl, Türkiye'nin ABD, Ukrayna ve Moskova arasında arabuluculuk yapmaya başlamasının ardından Biden, tüm NATO üyelerinin liderlerinin katıldığı zirvede Erdoğan'ı övdü.

"Demek istediğim, harika bir iş çıkarıyorsun" dedi.

Biden yönetiminden bir yetkili, düşman ülkelerle doğrudan görüş alışverişinde bulunduktan sonra bazen diğerlerinden lojistik yardım istediğini söyledi: "Bir ülke bize yardım ettiğinde her zaman minnettar oluruz ve bazen kötü aktörlerle konuşan bir ülke bunu gerektirir."

Türkiye'nin rehine diplomasisinin gizli eli, Erdoğan'ın "gizli kaleci" dediği, kara sakallı kıdemli istihbarat şefi Hakan Fidan'dır.

Orta Doğu dışında çok az tanınan Fidan, Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MIT) başkanı olarak ön plana çıktı ve burada Türkiye'nin Beşar Esad rejimine karşı savaşan Suriyeli isyancılara destek verme yönündeki bölgesel stratejisini şekillendirdi. Daha sonra Erdoğan'ın 2016'daki darbe girişimini bastırmasına yardım etti. Haziran ayında Erdoğan onu dışişleri bakanlığına atadı ve yerine başdanışmanı İbrahim Kalın'ı getirdi.

Maryland Üniversitesi'nde siyaset ve idari bilimler eğitimi alan eski bir subay olan Fidan, 2010 yılında 42 yaşında Türkiye'nin en genç istihbarat şefi oldu. Sade ve yumuşak konuşan Fidan, nadiren röportajlar verdi. Haziran ayında Erdoğan onu dışişleri bakanı yaptı. Fidan'la çalışan eski CIA görevlileri, onun jeopolitik fay hatlarını aşan bir ağ kurduğunu ve Washington ve Moskova'da yakın temasları güçlendirdiğini söyledi.

Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinden iki ay sonra ABD ve Rusya, Fidan'ın ofisine talepte bulundu. İstanbul'da bir mahkum takasının kolaylaştırılmasına yardımcı olur mu?

Rus pilot Yaroshenko için Reed'in serbest bırakılması yönünde bir teklif şekillendiğinde, Moskova takasa ev sahipliği yapmayı teklif etti; ABD, Rusların son dakika değişiklikleri yapabileceği veya bir anlaşmadan dönebileceği ve onları eli boş bırakabileceği korkusuyla hızla reddetti. düşman topraklarında. ABD'li ve Rus istihbarat yetkilileri işi almak için İstanbul'a yerleşti.

Fidan, Türkiye'nin yardım edeceğini ancak başkent Ankara'daki havalimanının tenha bir kısmının daha iyi olacağını söyledi.

Türkiye hiçbir zaman büyük güçler arasında böyle bir esir takası düzenlememişti ve ülkede yerleşik bir protokol yoktu. Fidan talebi Erdoğan'a iletti.

Yaklaşık yirmi yıldır iktidarda olan başkan evet dedi.

ABD ve Rusya'nın Ankara'daki casus şefleri, takas için parametreler üzerinde pazarlık yapmak üzere MİT'in "kale" olarak bilinen uzak, 5000 dönümlük tepedeki karargahına mekik dokudu. Birkaç gün içinde MIT her ikisine de ayrıntıları özetleyen bir mesaj gönderdi: uçuşların kesin saatleri ve yerleri, uçakta kaç kişinin olacağı ve angajman kuralları.

Önemli bir şart: Gizliliği korumak için, taraflardan hiçbiri görüşmeyi filme almayacak veya fotoğraflamayacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın rehine işleri özel elçisinin küçük ve sıkışık kabin kovanında, personel "haksız" olarak adlandırdıkları şeyi - rehin alma eylemi nedeniyle keyfi olarak gözaltına alındığını belirledikleri bir Amerikalıyı - almak için lojistik harekete geçti.

Granbury, Texas'tan 32 yaşındaki Reed, bir zamanlar Camp David'e gönderilmişti ve burada görevlerinin arasında dönemin Başkan Yardımcısı Biden'ı korumak da vardı. Rus kız arkadaşını görmeye gittiği sırada hapse atıldı ve sonunda arkadaşlarıyla sarhoş bir gece geçirdikten sonra Moskova polisine saldırdığı iddiasıyla dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı. Reed saldırıyı reddetti ve defalarca Rus kolluk kuvvetlerinin saldırının gerçekleştiğine dair hiçbir güvenilir kanıt sunmadığını söyledi. Dışişleri Bakanlığı onun “haksız yere gözaltına alındığını” ilan etti. ABD'li yetkililer, davasının, Karşı İstihbarat Dairesi (DKRO) olarak bilinen Amerikan Deniz Piyadelerini hedef alan gizli bir FSB birimi tarafından denetlendiğini söyledi.

Nisan 2022'ye gelindiğinde Reed, Moskova'nın yüzlerce kilometre doğusunda bulunan ve itaatsizlik eylemleri nedeniyle defalarca hücre hapsine atılan IK-12'de tutukluluğunun üçüncü yılındaydı. Bu onun, bir zamanlar Whelan'a, şimdi ise Journal'dan Gershkovich'e ev sahipliği yapan Moskova'nın kötü şöhretli Lefortovo'sunu da içeren yarım düzine hapishaneden sonuncusuydu. Reed, ebeveynleri Joey ve Paula'ya, vücudunun Kovid-19 nöbetleri ve tüberküloz belirtileri nedeniyle hasar gördüğünü söyleyen bir mektup göndermiş ve onlardan tuvalet kağıdı, su ve et göndermelerini istemişti.

Reed'in ailesi, yağmurun altında Beyaz Saray'ın önünde pankartlarla durarak bir kampanya başlattı ve sonunda bir CNN muhabirinin Biden'a durumlarını sormasının ardından bir başkanlık toplantısı düzenledi. Biden onları içeri davet etti ve duygusal bir tartışmanın ardından Reed'in ABD'de hapsedilen Rus pilot Yaroshenko ile takas edilmesi yönünde bir anlaşma yapılmasına izin verdi.

Günler sonra hapishane gardiyanları, Reed'in kollarına, Vladimir Putin'den doğrudan af talebinde bulunulan ve imzalamayı reddettiği bir kağıt parçasını tutuşturdu. Amerika'nın Rusya büyükelçisi, meydan okuyan mahkuma "eğer o kağıdı imzalarsan pişman olmayacağını" söylemek için aramak zorunda kaldı. Mecbur kaldı.

Mahkemede giydiği siyah gömlek ve pantolonun ardından haftalardır ilk kez duş almasına izin verilen Reed, bir hücreye götürüldü ve burada hizmet şubesini kalın, neredeyse ses geçirmez duvarlara kazıdı: "ABD. Deniz Kolordu." Saatler sonra, Rus devlet haber ekibinin kalkışı filme alması sırasında, FSB'nin özel kuvvetleri Alpha Group'un maskeli adamları onu bir uçağa bindirdi.

Gemide, Reed'e güvenlik görevlileriyle birlikte arkada oturması söylendi, operasyonu yöneten üst düzey FSB görevlileri ise önde, bir perdeyle gizlenmişti. Reed, muhafızlarının, başka işlerde de gördükleri operasyonu yürüten subay Albay Sergei Latkov hakkında saygıyla Rusça sohbetlerini dinledi. Uçak Karadeniz'e doğru kavis çizerken Latkov perdenin içinden geçerek Reed'e seslendi.

İngilizce "Merhaba" dedi. "Nasılsın?"

Reed'in bilmediği Latkov, bir zamanlar FSB'nin DKRO biriminin (yabancı gazetecileri takip eden alt bölüm) 10. bölümünün başkanı olarak görev yapmış uzun süreli bir istihbarat görevlisiydi. 2006'da Putin'i CBS haber ekibinin ülkedeki faaliyetleri konusunda uyaran bir nota göre, daha sonra Rusya odaklı bir araştırma kaynağı olan Agentura tarafından yayınlandı. ABD'li ve diğer Batılı diplomatlara, istihbarat görevlilerine ve eski Rus ajanlara göre DKRO, Gershkovich'in tutuklanmasına öncülük etti ve Reed ile Whelan'ın tutuklanmasına yardımcı oldu. Uçuş kayıtlarına göre Latkov şu anda Başkanlık yönetimi olan Putin'in idari ofisinde.

"İyi. Nasılsın?" Reed, hapishanede büyük ölçüde geliştirdiği Rusça'ya karşılık verdi. Latkov gülümsedi ve yerine döndü.

Yüzlerce kilometre uzaktaki Ankara Havalimanı'nda bir Türk MİT görevlisi kontrol kulesine adım attı. Trafik kontrolörlerine "Bu bir operasyon" dedi ve iki uçağın, havaalanının güney tarafında genellikle VIP'ler tarafından kullanılan kordonla kapatılmış bir piste kısa süre içinde ineceğini açıkladı. Takas, haber kameraları olmadan gizlilik içinde gerçekleşecekti.

Daha önceki bazı mahkum değişimlerinde ABD'li yetkililer paradan tasarruf etmek için ticari uçuş rezervasyonu yaptırmıştı ancak Reed'in tıbbi sorunları, Dışişleri Bakanlığı OpMed veya Operasyonel Tıp uçağı kiralamaları gerektiği anlamına geliyordu.

MİT görevlisinin kontrol listesini gözden geçirmek için aramasının ardından jet Ankara'ya doğru alçalmaya başladı. Rus jetinden dakikalar sonra geldi. Amerikan delegasyonu uçuş protokolleri için en ince ayrıntısına kadar hazırlanmıştı, ancak uçak yere inip Rus jetine doğru ilerlerken, değişimi başlatmak için hangi delegasyonun ilk önce hareket etmesi gerektiği belli değildi.

İki jet pistte dururken Reed perdenin arasından başka bir adamın çıktığını gördü.

"Ben Roger Carstens, sizi teşhis etmeye geldim."

"Benim!" Reed hevesle cevap verdi. ABD başkanlığının rehine işlerinden sorumlu özel elçisi Büyükelçi Carstens döndü ve başka bir söz söylemeden jetten çıktı. Reed bir an için serbest bırakılmasını bir şekilde tehlikeye attığından endişelendi. Birkaç dakika içinde Latkov ve başka bir polis memuru tarafından asfalta götürülüyordu.

Soğuk Savaş değişimlerinde, Amerikan ve Sovyet delegasyonları birbirlerinden kısa bir mesafede durarak mahkumları özgürlüğe giden son adımları yürümeye bırakıyorlardı. Ancak Carstens ve Latkov, Reed ve Yaroshenko'yu karşılarken asfaltta el sıkışarak birbirlerini selamladılar.

Kısa bir süre sonra devir teslim görüntüleri Kremlin kontrolündeki medyada yayınlandı, Rus yetkililerin yüzleri bulanıklaştı ve bu sahne Putin'in Batı'yla hesaplaşma konusunda kazandığı bir zafer olarak sunuldu. Erdoğan hükümeti şaşırdı; Amerikalılar şikayet etti.

Bir süre sonra Türk yetkililer Rus mevkidaşlarına kuralların ihlali konusunda sorular sordular; bu konuşmayı neden filme almışlardı?

Cevap olarak Ruslar sert bir yalanlama teklifinde bulundu: "Yapmadık."

Beş ay sonra, bir Türk istihbarat görevlisi, Rusya'dan gelen başka bir jeti, Ukrayna ihtilafının başlamasından bu yana en karmaşık rehine takasının gerçekleştiği Ankara havaalanı bölümüne yönlendirmek için tekrar hava trafik kontrol kulesine çıktı.

Bir uçak Ankara'ya Rusya'nın en değerli savaş esirlerinden bazılarını getiriyordu: Rusya'nın doğudaki Mariupol kentindeki bir çelik fabrikasını kuşatması sırasında kaçırılan beş Ukraynalı komutan. Bunların arasında, kökenleri milliyetçi milislerden dolayı uzun süredir Rusya tarafından karalanan bir Ulusal Muhafız birimi olan Azak Alayı'nın komutanı Albay Denys Prokopenko da vardı. Polonya'da, savaşın başında ev hapsinden kaçtıktan sonra Ukrayna güvenlik teşkilatı tarafından yakalanan Rusya yanlısı Ukraynalı politikacı ve Putin'in yakın arkadaşı Viktor Medvedchuk ile birlikte Ankara'ya gitmek üzere bir uçak bekliyordu.

Rusya tarafından Ukrayna savaş alanlarında esir alınan çoğu İngiliz ve Amerikalı on yabancı savaşçı, Suudi başkenti Riyad'a giden üçüncü bir jetin altın kaplamalı deri koltuklarına yerleşiyor, mürettebat kutlama amacıyla sigara içen bir deri bir kemik kalmış mahkumlara taze somon dağıtıyordu. uçuş ortasında sigara içmek. İngiliz mahkum Shaun Pinner, uçakta kendisine benzeyen bir ünlünün bir yardımcıyla konuştuğunu fark etti.

“Ona gerçekten Roman Abramovich'e benzediğini söyledim… ve o da 'Ben Roman Abramovich'im' dedi.”

Rus iş adamı ve uzun süredir Londra futbol takımı Chelsea'nin sahibi olan Rus işadamı, arabulucu olarak çalışıyordu ve Türkiye'deki barış görüşmelerine katılarak süper yatını Avrupa yaptırımlarından uzakta güvenli bir şekilde oraya yanaştırmıştı. Takas öncesinde Türk ve Suudi liderlerle görüşerek Ankara ve Riyad'a gitmişti ve son dakikada raydan çıkmaması için kişisel olarak Rostov-on-Don'da bulunuyordu. Oligark uçakta fotoğraf çektirirken Pinner da takımı West Ham United'ı satın almış olmayı dilediğini söyleyerek şaka yaptı. Abramovich, "Chelsea evime daha yakındı" diye yanıtladı.

Bu jet Suudi başkenti Riyad'a indiğinde, diğer 200 savaş esiri de kendi topraklarına geçmek üzere konvoy halinde Ukrayna sınırına götürülecek. Ukrayna, sınırlarına 50 kadar Rus askeri gönderecek.

Toplu olarak Rusya ve Ukrayna'nın en değerli mahkumlarından bazılarıydılar. Kimse ilk önce taşınmak istemedi.

Kiev'deki alışverişi koordine eden Ukrayna cumhurbaşkanlığı özel kalemi Andriy Yermak, "Ruslara güvenmiyoruz" dedi.

Mariupol komutanlarını taşıyan uçak, Ukrayna'nın askeri istihbarat şefi Korgeneral Kyrylo Budanov'un kendilerini karşılamayı beklediği Ankara'ya indi. Şiddetli bir tartışmanın ardından Ruslar, kimliklerini doğrulamak için onun uçağa binmesine izin verdi.

Fotoğrafları Kiev'deki Yermak'a gönderdi. Beş adam, dört ay boyunca Rus esaretinde kaldıktan sonra bitkin ve zayıflamış görünüyordu, ama onlar onlardı. Medvedchuk'un uçağı Ankara pistinden ayrılarak Moskova'ya doğru yola çıktı ve yüzlerce kilometre ötede Ukraynalılar sınırı geçti; içlerinden biri Ukrayna toprağını öpmek için dizlerinin üzerine çöktü.

Bu kez Türkiye'nin kuralları çiğnediğinden şikayet eden Rusya olacaktı. Ruslar, savaş bitene kadar çatışmadan uzak bir yerde kalmaları şartıyla Ukraynalıları Türkiye'ye bırakmayı kabul ettiklerini söyledi.

Bunun yerine, birkaç ay sonra Ankara havaalanına başka bir ziyaretçi daha geldi: Çek jetiyle gelen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, uçağı Ukraynalı komutanlarla doldurdu ve ardından evine döndü.

Rusya, önceden bilgilendirilmediğine açıkça itiraz etti. Rusya, özel olarak Türkiye'ye birlikte çalışmaya devam etmek istediğine dair güvence verdi.

O zamana kadar, serbest bırakılan pilot Yaroshenko, Putin tarafından toplumla devlet arasındaki ilişkileri kolaylaştıran bir hükümet organı olan Rusya sivil odasına bizzat atanmıştı.

Artık özgür olan Reed, çok farklı bir yaşam yolculuğundaydı: Aylar sonra, Ukrayna'nın işgaline karşı savaşmak için gönüllü olarak görevlendirilmişken, şarapnel bacaklarını parçaladığında stratejik Bakhmut kasabası yakınındaydı. Bir sivil toplum kuruluşu tarafından Almanya'ya tahliye edildi ve şu anda ABD'ye geri döndü.

Türk yetkililer, Washington'un gelecekte Amerikalı rehineler için bir anlaşma yapılması konusunda onların hizmetlerine ihtiyaç duyması halinde hazır olduklarını söylüyor.

Kaynak: TWSJ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.