Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

3D baskılı suluk, her yerde sadece havadan temiz içme suyu yaratıyor: 'Yepyeni bir medeniyetin kilidini açabiliriz'

Reuben Vollmer ilk kez yoktan su elde etmeye çalıştığında işler planlandığı gibi gitmedi.

Vollmer, The Cool Down'a şunları söyledi: "3 boyutlu baskıyla iki spiral aldım ve alüminyum folyoyu bu iki parçanın arasına koydum." "Sonra, yaklaşık on beş santim çapında bir paketleme tüpüm vardı ve bunun içine o uzun alüminyum folyo tüpünü yerleştirdim, sonra da üstüne küçük bir fan ve bir güneş paneli koydum ve temel olarak hava bu tüpün içinden esiyordu ve suyu yoğunlaştırın ve bir cezveye damlatın. … Hiç de işe yaramadı.”

spout.jpg

Vollmer bu ilk girişimi 2014 yılında Kaliforniya'daki kuraklığın ebeveynlerinin zeytin ağacı çiftliğini tehdit etmesi üzerine yaptı. İlk başarısız prototipten bu yana, kendisi ve iş ortağı Tyler Breton uzun bir yol kat etti.
Şimdi, Spout atmosferik su jeneratörü piyasadaki en başarılı ve uygun fiyatlı model haline geldi ve yalnızca altı ay sonra bu Kasım ayında ön sipariş satışlarında 1 milyon dolara ulaştı.

Günümüzün Spout'u, çevredeki havadan su toplayan, mikrodalga fırının yarısı büyüklüğünde bir tezgah üstü ünitedir. Havayı filtreliyor, içindeki nemi yoğunlaştırıyor, suyu tekrar filtreliyor ve mikropların büyümesini önlemek için kapağında UV ışığı bulunan bir cam sürahide biriktiriyor. Her Spout, mevcut en saf içme suyunun bir kısmını günde 2,5 galon üretiyor ve Spout SSS'ye göre tek gereken birkaç yüz watt elektrik.

bg-black-product.webp?v=2591603128702984

Boruları elektrik kablolarına ve şişelere benzeten Vollmer, "Elektriği kullanarak havadan içme suyu elde edebileceğimi fark ettiğim anda bu konuya takıntılı hale geldim, çünkü... elektrik sudan çok daha kolay yol alıyor" dedi. piller. "Güneş panellerinin bize izin verdiği erişilebilirliğin aynısına sahip olabilirsek, ancak buna su için de sahip olabilirsek, o zaman tamamen yeni bir medeniyetin kilidini açabiliriz."

Başlangıçta Vollmer havadan çok fazla su çekilmesinden endişe ediyordu ancak bazı araştırmalar su jeneratörlerine sürpriz bir fayda sağladığını ortaya çıkardı. "Su buharı küresel ısınmaya en büyük katkıyı sağlıyor ve makinemiz temelde onu yiyor ve suya dönüştürüyor" diye açıkladı.

Vollmer, ihtiyaç duyulan yerde su üretebilme yeteneği sayesinde evlerin ve hatta çiftliklerin "su nötr" hale gelmesini ve kullandıkları kadar su üretmesini öngörüyor. Spout, dünyanın en kuraklık çeken bölgelerine temiz içme suyu bile getirebilir; bu, mucit için çok değerli bir hedeftir.

“Artık dünyanın her yerinde, hayatım pahasına da olsa, taze içme suyu elde etmek için kullanabilecekleri bir ürün yapacağıma yemin ettiğim insanlarla samimi ilişkilerim var, çünkü onlar sadece Kelimenin tam anlamıyla zehirli su içmekten ölüyoruz" dedi Vollmer.

Spout aynı zamanda eve yakın insanların da ilgisini çekiyor. Breton'a göre bu teknolojinin en dikkat çekici özelliği ürettiği suyun kalitesi.

Breton The Cool Down'a "Bu, kelimenin tam anlamıyla satın alabileceğiniz her şeyden önemli ölçüde daha yüksek" dedi. "Evleri için gerçekten pahalı su filtreleri için ayda birkaç yüz dolar veya kelimenin tam anlamıyla 5.000-10.000 dolar harcayan arkadaşlarım vardı ve sonuçta bizim yapabileceğimize göre sadece standartların altında kalitede su alıyorlardı."

Aslında Vollmer ve Breton, Spout'un kalitesine o kadar güveniyorlar ki, bunu piyasadaki en popüler su filtrelerinden biri olan Brita filtresiyle karşılaştırarak Venedik, Kaliforniya'da su numuneleri topladılar.

The Cool Down'a sağladıkları sonuçlar Spout'un açık ara kazanan olduğunu gösterdi. Simple Lab Sağlıklı Su ölçeğinde Brita, Spout'un 98'ine kıyasla 99 üzerinden 41 puan aldı. Brita numunesi sağlıksız seviyelerde arsenik, uranyum ve lityumun yanı sıra diğer kirletici maddeleri içeriyordu; bunların hiçbiri Emzik.

Spout su jeneratöründen gelen suyun saflığı, Vollmer ve Breton'un kendi jeneratörünü her gün kullanmalarının nedenlerinden biridir.

Bilim kurgu gibi gelebilir ama teknoloji gerçek ve gelecek yıl piyasaya sürülmesi planlanıyor. Breton, "Şu anda bir sonraki büyük yolculuğumuz üzerinde çalışıyoruz, bu da ürünün gelecek yıl üretilip insanların eline geçmesini içeriyor" dedi.

Vollmer sözlerini "Dünyadaki en büyük suyu yapma görevindeyiz" diye tamamladı. "Bunu yapmak için buradayız."

Kaynak: TCD

• Admin başlığı şöyle değiştirdi 3D baskılı Suluk, her yerde sadece havadan temiz içme suyu yaratıyor: 'Yepyeni bir medeniyetin kilidini açabiliriz'

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.