Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tatil hediyesi paketlemeyi nasıl daha az israf haline getirebiliriz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Tatil hediyesi paketlemeyi nasıl daha az israf haline getirebiliriz?

Çoğu kişi için hediye açmak sevilen bir tatil geleneğidir. Ancak hediyeleri süsleyen kutlama ambalaj kağıtları, fiyonklar ve kurdeleler çevreye pahalıya mal olabilir.

gift-548290.jpg

Doğal Kaynaklar Kıdemli Kaynak Uzmanı Darby Hoover, kağıdın genel olarak "üretimi, kullanımı ve imhasıyla ilgili, ağaç kullanımı, enerji kullanımı, su kullanımı, kimyasal kullanımı da dahil olmak üzere çevresel etkileri olduğunu" söyledi. Savunma Konseyi. Diğer baskı ve yazı kağıdı türlerine benzer şekilde hediye paketinin de birincil ağaçlardan gelebileceğini ve hepsinin geri dönüştürülemeyeceğini söyledi.

Kağıt genel olarak en kolay geri dönüştürülebilen malzemelerden biri olsa da hediye paketlerinin tümü çöp kutunuza atılamaz. Hediye paketlerinin geri dönüşümü hakkında bilmeniz gerekenleri ve bu tatil sezonunda hediye paketlerinin atıklarını nasıl azaltabileceğinizi burada bulabilirsiniz.

Yapmak …

Düz ambalaj kağıdını geri dönüştürün.

gift-1196288.jpg

Ulusal Atık ve Geri Dönüşüm Derneği Operasyon Direktörü Anne Germain, "Kahverengi kağıt torbaya benzeyen, Kraft kağıdı olarak düşündüğünüz şeye ne kadar yakınsa, geri dönüşüm açısından muhtemelen o kadar iyidir" dedi. , bir ticaret grubu.

Yine de uzmanlar, parlak görünen bazı kağıt türlerinin geri dönüştürülebileceğini söylüyor. Bazı markalar ambalaj kağıtlarının geri dönüştürülüp dönüştürülemeyeceğine dikkat edecektir. Tipik olarak plastik, parıltılı, metal folyo veya diğer kağıt dışı katkı maddeleri içeren kağıtlar geri dönüştürülemez. Hediye paketi çok parlak görünüyorsa, lamine edilmişse veya üzerinde metalik folyo veya parıltı varsa, onu yeniden kullanmayı denemelisiniz.

Emin değilseniz makalenizi test edin.

Ambalaj kağıdınızın geri dönüştürülmesinin güvenli olup olmadığı net değilse, deneyebileceğiniz birkaç basit testi burada bulabilirsiniz:

Yırtılma testi: Hoover, kağıdı kolaylıkla yırtabiliyorsanız bunun genellikle geri dönüştürülebileceği anlamına geldiğini söyledi. Parlak tasarımlara veya metalik veya ışıltılı desenlere sahip ambalaj kağıdı için bu alanları yırtmayı denediğinizden emin olun, dedi.
Ezme testi: Uzmanlar, kağıdın buruşturulabilmesi ve top halinde kalması durumunda geri dönüştürülebilir olması gerektiğini söyledi. Geri dönüşüm akışlarını kirletebilecek katkı maddeleri veya kaplamalarla işlenmiş kağıt, toplandığında muhtemelen şeklini tutamayacaktır.
Kağıt ve Ambalaj Kurulu'nun iletişim ve endüstri desteklerinden sorumlu genel müdürü Patti Boerger, "Bu ekstra kaplama, parıltı ve benzeri şeyler geri dönüştürülemez" dedi. “Geri dönüşüm akışını kirletiyor.”

Belirli yerlerde, düz ambalaj kağıdının yanı sıra kağıt tüpler ve kutular da belediyenin kompost kutularına atılabilir.

Hediye çantaları ve kartlara dikkat edin.

Bir ticari kuruluş olan American Forest & Paper Association'a göre, kulpları da dahil olmak üzere tamamen kağıttan yapılmış sade hediye poşetleri geri dönüştürülebilir. Kese kağıdının ip veya plastik sapları, simleri veya boncukları varsa, çöp kutusuna atmadan önce bu parçaların çıkarılması gerekir.

Kağıt bazlı kartlar ve zarflar da genellikle geri dönüştürülebilir. Ancak parıltılı veya fotoğraf kağıdından yapılmışlarsa bunları geri dönüşüme eklemeyin. Germain, kartınızın yalnızca ön tarafı ışıltılıysa veya geri dönüştürülemez hale getiren bir katkı maddesiyle işlenmişse, yalnızca kağıt olan arka yarısını yırtıp geri dönüştürebileceğinizi söyledi.

Yerel geri dönüşüm yönergelerinizi kontrol edin.

Hediye paketi türlerine ilişkin genel geri dönüşüm kılavuzu çoğu zaman geçerli olsa da uzmanlar, çöp kutunuza herhangi bir şey koymadan önce yerel geri dönüşümcünüze danışmanızın önemli olduğunu söylüyor. Örneğin, bazı yerler ışıltılı, metalik olmadığı veya başka tür bir kaplamayla işlem görmediği sürece kağıt mendilleri kabul ederken diğerleri kabul etmiyor.

Yapma…
Bant konusunda takıntılı.

Uzmanlar, geri dönüştürmeden önce ambalaj kağıdı veya karton ambalajdaki her bir bant parçasını çıkarma konusunda genellikle stres yapmanıza gerek olmadığını söylüyor.

Ancak Hoover, büyük miktarda bant konusunda dikkatli olmanız gerektiğini söyledi.

"Eğer gerçekten şehre tüm hediyelerinizde bantla gittiyseniz, bu kağıdın geri dönüştürülmesi o kadar kolay olmayabilir" dedi ve ne kadar bandın kabul edilebilir olduğunun da topluluğa göre değişebileceğini belirtti.

Kullandığınız bant miktarını azaltmayı düşünün çünkü küçük bir miktar çoğu zaman işin yapılmasını sağlar.

Yayları ve kurdeleleri geri dönüştürün.

gift-548299.jpg

Fiyonklar ve kurdeleler genellikle kumaştan veya plastikten yapılır ve geri dönüştürülemez. Yeniden kullanmak, bunları çöpe atmanın en iyi alternatifidir.

Atıkları azaltmanın diğer yolları
Kaydedin ve yeniden kullanın.

Bu yıl hediyeleri yırtmadan önce paketi dikkatlice açmayı ve kağıdı saklamayı düşünün. Hoover, geçmiş hediyelerden kalma kullanılmış ambalaj kağıtlarıyla dolu bir çekmecesi olduğunu söyledi.

"20 defaya kadar tur attığından emin olduğum bazı ambalaj kağıdı parçaları var" dedi.

Hediye keseleri, fiyonklar ve kurdeleler de yeniden kullanılabilir.

Paketleme konusunda yaratıcı olun.

Hoover, bu yıl herhangi bir ambalaj kağıdı satın almaktan da vazgeçebileceğinizi söyledi. "Halihazırda evinizde bulunan malzemelerden bir şeyler sarmanın kağıt veya başka yollarını bulabilirsiniz."

Bazı alternatif paketleme seçenekleri arasında haritalar, dergiler, gazeteler ve hatta duvar takvimleri bulunur.

Dayanıklı ve yeniden kullanım için ideal olan bez hediye paketleri de diğer bir olasılıktır. Örneğin, Japon furoshiki, çeşitli eşyaları tutmak, saklamak veya sarmak için kumaş kullanmanın geleneksel bir uygulamasıdır.

Hoover, "Neredeyse her şeyin ambalaj kağıdı olma potansiyeli var" dedi.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.