Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kendinizi saldıran köpekten (köpeklerden) nasıl korursunuz (Bir Köpek Eğitmeni Açıklıyor)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kendinizi saldıran köpekten (köpeklerden) nasıl korursunuz (Bir Köpek Eğitmeni Açıklıyor)

Köpeğinizi gezdirmek veya yavru köpeğinizle köpek parkında vakit geçirmek, hem köpek hem de insan için iyi olan harika bir bağ kurma egzersizi olabilir. Dış mekan ortamları, en yaygın tasmalı yürüyüş hataları veya köpeğinize topuklarını nasıl öğreteceğiniz gibi faydalı komutlar gibi şeylerin üstesinden gelmeniz için size harika bir alan sağlar.

dog-5287546.jpg

Ancak bazen, köpeğiniz ne kadar iyi huylu olursa olsun, tasmasız başka bir köpeğin size saldırdığını görebilirsiniz. En iyi ihtimalle hoş olmayan bir sürpriz olabilir ve en kötü ihtimalle siz veya köpeğiniz için aktif olarak tehlikeli olabilir ve hatta en iyi köpek ödül mamalarını sunarak onları durduramazsınız.

Ancak bir köpeğin size saldırmasını engellemenin yolları vardır. Bir takipçisinin Instagram'da soru sorması üzerine Southend Dog Training'in kurucusu Adam Spivey, saldıran bir köpeğin nasıl durdurulacağını anlattı. Aşağıdaki videoda bunu açıklamasını izleyin veya söyleyeceği her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin.

  "Yerinizde durun" diye başlıyor, "Yırtıcı hayvanlardan kaçan tek şey avdır. Ayağını yere vur... Elinde bir kurşun varsa onu çevir, yel değirmeni yap. Şemsiyeniz var mı? Şunu aç”.

Bir köpeğin havlayarak size doğru koşmasının bir blöf olduğunu açıklıyor. Ancak uzaklaştığınızda "bu blöf gerçeğe dönüşür ve ısırılma şansınız çok daha artar". Uzaklaşsanız bile bir köpeği geçemeyeceğinizi belirtiyor.

Aksine, eğer yerinizde durup gürültü yaparsanız, köpeğin olduğu yerde durma olasılığı daha yüksektir. Spivey şöyle açıklıyor: "Açıkçası ısırılmayacağının garantisi yok, ama eğer kararlı davranırsan ısırılma şansın azalır."

Bunun yalnızca bir eğitmenin bakış açısı ve tavsiyesi olduğunu unutmamak önemlidir. Agresif bir köpeğe karşı güvenliğinizi garanti etmez ve başka bir eğitmenden veya davranış uzmanından bölücü tavsiyeler duyabilirsiniz.

dog-329280.jpg

Agresif köpek davranışlarıyla karşılaştığınızda hala ne yapacağınızı merak ediyorsanız, köpeklerin neden bu tür davranışlar sergileyebileceğine daha yakından bakmak da iyi bir fikirdir.

Örneğin birçok saldırganlık aslında korkudan kaynaklanır. Ailesine karşı son derece korumacı davranan ve sizi tehdit ediyormuş gibi hisseden bir köpek görmüş olabilirsiniz ya da karşılaştığınız köpek, yemeğini ya da yürüyüşte bulduğu bir şeyi çalacağınızdan endişeleniyor olabilir.

Köpeğin vücut dilinin temelleri de dahil olmak üzere, bir köpeğin saldırabileceği işaretlere de aşina olmanız gerekir. Saldırmadan önce daha gergin ve sert hale gelebilir, dişlerini gösterebilir veya hırlayabilirler.

Bir köpeğin size saldırma riskini asla tamamen ortadan kaldıramazsınız. Yapabileceğiniz tek şey, kendi köpeğinizi eğitmek ve bu gerçekleşirse mümkün olan en iyi şekilde tepki vermeye kendinizi hazırlamaktır.

Kaynak: Pest Radar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.