Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Araç Orijinal Motoruyla Bir Milyon 600 bin km yol almış


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Araç Orijinal Motoruyla Bir Milyon 600 bin km yol almış

1994 Chevy Suburban, Herhangi Bir Motor Bakımı Gerekmeden Orijinal Motoruyla Bir Milyon Altı Yüz Bin km'yi Aştı

Ben Welch, 1994 yılında yeni Chevy Suburban'ını bayilikten çıkardığında, iyi bir bakım rutini takip edilerek aracın ne kadar yol kat edeceğini merak ediyordu. General Motors'a göre banliyölerde yaşayanların yalnızca yüzde biri 400 bin km'nin üzerinde yol kat ediyor. Bu nedenle, Welch'in bu yılın başında kilometre sayacının bir milyon mile çıkmasını izlemesi, motora tam bir bakım yaptırmadan ya da motoru servis için araçtan çıkarmadan izlemesi dikkate değerdi!

chevrolet-4245100.jpg

Aynı derecede şaşırtıcı olan Suburban hala sorunsuz çalışıyor ve ilk satın aldığından daha fazla petrol kullanmıyor. Burada Welch'in bu kilometre taşına nasıl ulaştığının hikayesi ve tamircisinden araba onarımları ve araç değiştirme işlemlerinde nasıl tasarruf sağlanabileceğine dair ipuçları yer alıyor.

Aşırı ısınma bile bu motora zarar vermedi

Welch, Suburban'ının ömrünü iki faktöre bağlıyor: Suburban'ında yalnızca Amerikan yapımı Conklin yağlama ürünlerini kullanıyor; ve onun muhteşem tamircisi Randy Bloom, otomotiv servis teknolojisi alanında lisans derecesine sahip, ASE sertifikalı bir tamirci.

Banliyö yaklaşık 400.000 mil uzaktayken, uzun bir yolculuk sırasında serpantin kayışı koparak motorun aşırı ısınmasına neden oldu. Welch, aracı bu durumda yaklaşık iki saat sürdükten sonra motorun bozulduğunu düşündü. Şaşırtıcı bir şekilde, aşırı ısınma olayından herhangi bir halka çıkıntısı aşınması veya silindir duvarında ısıdan dolayı çizikler olmadan kurtuldu.

Bu bir milyon kilometrelik başarıyı elde eden Welch, Conklin'in Yüksek Kilometre Kulübü'ne katılan ilk kişi oldu ve ona bu başarıyı ödüllendiren çerçeveli bir sertifika sunuldu. Welch, Conklin ürünlerine o kadar inanmaya başlamıştı ki kendisi de distribütör oldu.

“Conklin çalışkan insanlar için çalışkan ürünler üretiyor. Amerikalıların para tasarrufu yapmasına ve araçlarının daha uzun süre dayanmasına yardımcı olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Conklin Company CEO'su Charles W. Herbster, "Ürünlerimizi kullanarak yüzbinlerce kilometre yol kat eden çok sayıda araç biliyoruz" yorumunu yapıyor. “Ben'in Randy'den Suburban'ında, motorun ömrünü uzatan para sentetik bir motor yağı olan Conklin Convoy da dahil olmak üzere bir dizi ürünümüzü kullanmasını istemesinden memnunuz. Araçlar ayrıca daha iyi yakıt tüketimi sağlıyor.”

Tamirci, araç motorunun ömrünü uzatan en iyi bakım ipuçlarını paylaşıyor

Bloom, bir arabanın veya kamyonun sorunsuz çalışmasını sağlamak için düzenli bakımın şart olduğunu söylüyor. Onun ipuçları şunları içerir:

Yağı üreticinin tavsiye ettiği kilometre aralıklarında değiştirin. "Bu, değişken valf zamanlaması bileşenlerine ve turbolara sahip günümüzün daha yeni motorları için son derece kritiktir."

Antifrizi her üç yılda bir değiştirin. “Bu, işlerin düzgün şekilde yağlanmasını sağlayacaktır. Ben, soğutma sisteminde Conklin Güvenli Radyatör Şartlandırıcısını kullanıyor."

Motorun aşırı ısınmaması için soğutma sistemindeki sızıntıları derhal giderin. “Isı sürtünmeye, sürtünme de aşınmaya neden olur.”

Motoru uygun şekilde ayarlanmış tutun. “Bugün çoğu motorda 100.000 millik bujiler bulunacak. Performans kaybıyla birlikte bir sorun ortaya çıkarsa, bunun uygun şekilde halledilmesi kritik önem taşır. Ben, diferansiyeller için Conklin'in Gold Guard Plus dişli yağını ve ATF Xtra MS şanzıman yağını talep ediyor."

Yakıt kalitesi motorun ömrünü etkileyebilir. “Ödediğinizin karşılığını alacağınıza inanıyorum. Her yakıt dolduruşunuzda Conklin Fuel Mate Plus yakıt düzenleyiciyi ve her 6.000 kilometrede veya dört ayda bir 4Power Yakıt Sistemi Temizleyicisini kullanın."
Sürekli olarak güvendiğiniz bir servis mağazasını kullanın. "Bir müşteriyi, arabasını ve sürüş alışkanlıklarını tanımak, onu uzun süre sürdürmede çok yararlı olabilir."

Arabalar ve kamyonlar büyük bir yatırımdır. İyi bakım uygulamaları kullanım ömrünü uzatabilir, pahalı onarımlardan tasarruf sağlayabilir ve sahipliği daha keyifli hale getirebilir. Daha fazla bilgi için www.ConklinVehicleProducts.com adresini ziyaret edin.

Ben Welch Vietnam'daki görevinden döndüğünde para sıkıntısı vardı. Önerilen bir motor revizyonuyla karşı karşıya kaldığında bu felaket bir olaydı. Masrafın ailesinin mali durumunu nasıl etkileyeceğini düşünürken Conklin ürünlerine yöneldi. Aşırı yağ yakma sorununu çözdüler ve aynı zamanda kilometre performansını da önemli ölçüde artırdılar, dolayısıyla revizyona gerek kalmadı. Ürünlerin benzersizliğine hayran kaldı ve o zamandan beri bunları kullanıyor. Ürünlere o kadar inanıyor ki distribütör oldu. "O kadar da tamirci değilim, dolayısıyla bu ürünleri kullanarak onların yalnızca yakıt tasarrufundan çok daha fazlasını ödediklerini gördüm, ancak bakım eksikliği ve kullanım ömrünün artması çok daha büyük bir tasarruf! Son 50 yılda satın aldığım birkaç araç Amerikan araçlarıydı ve Conklin ürünlerinin burada, Amerika'da üretilmesi hoşuma gidiyor!”

Randy Bloom, 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ASE sertifikalı bir otomobil tamircisidir. Otomotiv alanında Northeast Tech'ten önlisans derecesinin yanı sıra otomotiv teknolojisi alanında Nebraska Üniversitesi'nden orta öğretim alanında lisans derecesi aldı.

Kaynak: Extreme How-To

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.