Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Fransız Tostu veya Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır? 

french-toast-933386.jpg

Fransız tostu nasıl yapılır? Ne düşündüğünü biliyorum; bu çok kolay, ama 30 yaşına gelene kadar bunu hiç yapmamıştım. Fransız usulü tost, kahvaltıda yemeyi sevdiğimiz yiyeceklerden biri ama aynı zamanda harika bir akşam yemeği olarak da ikiye katlanıyor, diğer adıyla brinner!

(Sevdiğim ürünlere bağlı kuruluş bağlantılarını ekledim. Bir Amazon Ortağı olarak, uygun satın alımlardan kazanıyorum.) Ayrıca bu gönderi, çevrimiçi sipariş vermek için kullanıldığında bana küçük bir komisyon kazandıracak bağlı kuruluş bağlantılarını da içeriyor.

Bunun gibi kolay yemekler, çocukların mutfağa sizinle birlikte yemek pişirmesini sağlamak için mükemmeldir! Çocuklarım küçük yaşta Fransız Tostunu çevirmeye ve yumurtaların kırılmasına yardımcı olmaya başladı. Artık yetişkinlik yıllarına yaklaştıkları için bunu tek başlarına yapabilecekleri bir şey.

FRANSIZ TOSTU MALZEMELER:

1. Fransız Tost Ekmeği
  2. Yumurtalar
  3. Vanilya
  4. Tarçın

Artık bunu, Fransız tostunu kişiselleştirmek için çeşitli farklı eklentilerle yapabilirsiniz, sonuna bir seçenekler listesi ekledim.

FRANSIZ TOSTU NASIL YAPILIR:

Tavayı veya büyük kızartma tavasını önceden ısıtın ve Fransız tostunun yapışmasını önlemek için yağlayın.

Yumurtalarınızı, vanilyanızı ve tarçınınızı geniş bir karıştırma kabında karıştırın.

Tavanız veya tavanız sıcak ve hazır olduğunda, ekmeğinizin bir dilimini hamura batırın ve her iki tarafını da kaplayın.

Profesyonel İpucu: Ekmeğin karışımın içinde kalmasına izin vermeyin. Bunu yaparsanız çok ıslak olacaktır.

french-toast-4876670.jpg

Sıcak pişirme yüzeyine yerleştirin ve pişmesine izin verin.

İhtiyacınız kadar daha fazla hamur yapın.

Biraz Fransız Tostu yaptıktan sonra daha fazla tarçın ekleme eğilimindeyim; bazen hamur tarçının oldukça hızlı kaybolmasına neden oluyor gibi görünüyor.

Servis yapın ve tadını çıkarın!

Fransız usulü tost yapmanın en sevdiğiniz yolu nedir?

FRANSIZ TOSTU NE KADAR SÜRE SAKLANIR

Pişirdikten sonra beş güne kadar hava geçirmez bir kapta veya Ziploc torbada saklayın.

Fransız tostunu hava geçirmez bir kapta veya dondurucu torbada üç aya kadar dondurabilirsiniz.

Artıkları uygun şekilde saklamak doğru araçları gerektirir! Tercih ettiğim saklama yöntemi, artıkların bir gıda koruyucuda saklanabilmesidir. Değilse, o zaman buzdolabı için hava geçirmez bir kap veya Ziploc torba benim tercihimdir. Hava geçirmez kap ve dondurucu Ziploc torbası, kalanları dondurmak için bir sonraki en iyi seçenektir. Ayrıca artıkları porsiyon boyutlarına göre ölçmek için sıklıkla bir yiyecek ölçeği kullanıyorum.

FRANSIZ TOSTUNUN İÇİNE KARIŞTIRILACAK DİĞER MALZEMELER

1. Badem Özü
  2. Portakal kabuğu rendesi
  3. küçük hindistan cevizi
  4. Öğütülmüş Karanfil

KULLANILACAK EKMEK TÜRLERİ:

1. Somun Ekmek
  2. Çörekli Ekmek
  3. Beyaz ekmek
  4. Tarçınlı Girdap Ekmek
  5. Ekşi Mayalı Ekmek
  6. Baget
  7. Üzümlü ekmek

FRANSIZ TOSTU NEDE PİŞİRİLİR

Blackstone Griddle – kalabalık bir ortamda veya yemek hazırlığında Fransız usulü tost yapmak için mükemmel!
Elektrikli Tava - Yemek hazırlamak için mükemmel olan masa üstü elektrikli tavada aynı anda sekiz parça yapıyorum.
Büyük Kızartma Tavası-Tavanızın yapışmaz olduğundan emin olun ve Fransız tostunuzu bu şekilde yapın; Bunu bir seferde yalnızca birkaç dilim yaparken yaptım.

FRANSIZ TOSTU ÜZERİNE SERPİLECEK ŞEYLER:

1. Tarçın şeker
  2. Şeftali Sosu
  3. Muz
  4. Krem Şanti
  5. Fıstık ezmesi
  6. Çoko krem
  7. Nutella
  8. Huckleberry Şurubu
  9. Böğürtlen Şurubu
  10. Çilek Şurubu
  11. Akçaağaç şurubu
  12. Çikolata şurubu

FRANSIZ TOSTUNUN İLE NE SERVİS EDİLİR

1. Sosis
  2. Karataş Krepleri
  3. Pastırma
  4. taze meyve salatası
  5. Kahvaltılıklar
  6. Hashbrowns – Mağazadan satın alınanları kullanabilir veya kendinizinkini yapabilirsiniz!

Kaynak: Cook Eat Go

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.