Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2023 1 yıl Admin Biden'ın enerji üzerindeki savaşı: Başkan, petrolle çalışan ev aletlerine son verilmesini hızlandırmak için savaş zamanı yetkilerini kullanıyor Başkan Joe Biden, iklim değişikliği nedeniyle acil durum yetkisiyle elektrikli ısı pompası projelerine 169 milyon dolar ayırdı. İlk kez bir başkan, Soğuk Savaş sırasında oluşturulan Savunma Üretim Yasası'nı kullanarak iklim değişikliğini acil durum olarak sınıflandırıyor. Artık Enflasyonu Azaltma Yasası'ndan elde edilen para, çeşitli ısı pompalarının gerekli parçalarının ve tüm birimlerinin imalatına tahsis edilmiş 15 tesis arasında paylaştırılacak. Biden'ın Ulusal İklim Danışmanı Ali Zaidi yaptığı açıklamada, "Başkan, ABD'nin temiz teknoloji üretimini hızlandırmak ve enerji güvenliğimizi güçlendirmek için Savunma Üretim Yasası kapsamındaki savaş zamanı acil durum yetkilerini kullanıyor." dedi. Başkanın temiz enerji inovasyonu ve uygulaması konusunda kıdemli danışmanı John Podesta da benzer şekilde bu hareketi kutladı ve başkanı "iklim değişikliğini olduğu gibi ele aldığı" için alkışladı. Ancak Amerikan Gaz Birliği Başkanı ve CEO'su Karen Harbert, Beyaz Saray'ın son hamlesine karşı çıktı ve yaptığı açıklamada şunları yazdı: "Ulusal güvenliği ciddi gazlara karşı ilerletmek için hayati bir araç olarak tasarlanan Savunma Üretim Yasası'nı görmekten derin hayal kırıklığına uğradık." Dış tehditler, ülkemizin güçlü enerji konumuyla çelişen bir politika gündemini ilerletmek için bir araç olarak kullanılıyor." "Doğal gaz kullanımının artması, elektrik şebekesindeki CO2 emisyon azaltımlarının %60'ından sorumlu olmuştur. Emisyon azaltımları ve enerji sistemi dayanıklılığı için bu hayati araç, Savunma Üretim Yasası'nın kötüye kullanılması yoluyla haksız yere baltalanmamalıdır." Tesisler arasında iki yeni fabrika inşa edilecek: Michigan'da bir Treau, Inc. DBA Gradient tesisi ve Kentucky'de bir Mitsubishi Electric tesisi. Her iki şirket de henüz kesin konumları açıklamadı. Treau 17 milyon dolardan fazla alacak ve Mitsubishi inşaat için 50 milyon dolar alacak. Enerji Departmanı, daha fazla ısı pompası ürününü teşvik etmek için çeşitli projelerde yaklaşık 1.700 iş yaratılacağını öngörüyor. Tüm siteler, onların yararına "dezavantajlı topluluklara" odaklanmıştır. Geçen yıl Enerji Bilgi İdaresi, ABD'deki konut alanlarının yaklaşık %42'sinin su ve alan ısıtma kaynağının doğal gaz olduğunu bildirdi. Konut sektörü toplam doğal gaz tüketiminin %15'ini oluşturmaktadır. Ancak konut ve ticari binalardaki ısıtma ve soğutma, ülkenin enerji tüketiminin %35'inden fazlasını oluşturuyor. Kaynak: Washington Examiner
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.