Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Başvuru Dizinleri


Önerilen İletiler

  • Admin

Başvuru Kategorileri

Aktivite/Kampanya

Dönemsel aktivite ve kampanyalarla ilgili oluşturulmuş web siteleri bu kategoriden başvurulabilir. Konserler, fuarlar, festivaller, spor organizasyonları ve diğer aktivitelerle ilgili web siteleri bu kategoriye giren sitelere örnek olarak gösterilebilir.

 

Bilgi Teknolojileri

Bireyler ya da kurumlar için bilgisayar üreten firmaların, satış ve promosyon yapmaya yönelik web siteleri bu kategoriden başvurulabilir. PC'ler, yazılım, sunucu, veri depolama araçları, cep bilgisayarları, yazıcı, tarayıcı, monitör, projektör, network ve iletişim araçlarının tanıtım ve satışının yapıldığı siteler bu kategoriye giren sitelere örnek olarak gösterilebilir. Web sitesi bir kuruma ya da spesifik bir ürüne ya da servise ait olabilir. Ayrıca, teknolojik konularda servis veren şirket ya da ajanslara ait siteler, yarışmaya bu kategoriden başvurabilirler. Mühendislik, programlama, Internet ya da intranet yazılım programları, veritabanı gelişimi, sunucu barındırma ve web hosting hizmetleri de bu kategoriye dahildir.

 

Bilim

 

Bilimsel keşiflerle ilgili bilgi içeren siteler bu kategoriye girmektedir. Bilimle ilgili fuar, müze, organizasyon, laboratuar ve akademik kuruluşlara ait siteler de bu kategori için örnek oluşturabilir.

 

Çevrimiçi Bankacılık

 

Çevrimiçi bankacılık servisleri sunan web siteleri bu kategoriden başvuru yapabilirler. Çevrimiçi para transferleri, yatırım ve ödeme gibi işlemlerin yapılabildiği bankacılık siteleri bu kategoriye girmektedir.

 

Eğitim

 

Eğitimle ilgili, eğitimi amaçlayan, çevrimiçi müfredat sağlayan siteler bu kategoriye dahildir. Çocuklar ya da yetişkinler için eğitimsel içerik sağlayan, eğitmenler için kaynak içeren ya da öğrenme kursları sağlayan siteler örnek olarak gösterilebilir.

 

Emlakçılık

 

Konut, arsa, bina, işyeri alım satım ve kiralama hizmetini çevrimiçi sağlayan web siteleri için bu kategoriden başvuru yapılabilir.

 

E-ticaret

 

Çevrimiçi satış yapmak amacıyla hazırlanmış siteler bu kategoriye dahildir. E-ticaret kategorisi, başka amaçlar doğrultusunda hazırlanmış fakat, bünyesinde yeni bir e-ticaret kullanımı barındıran siteleri de kapsar.

 

Finansal Servisler

 

Finans sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve finansal bilgiler içeren web siteleri yarışmaya bu kategoriden başvurabilirler. Bankalar ya da finansal kurumların yanında, kredi kartı, kontrol etme, biriktirme, para piyasa hesapları gibi konularla ilgili finansal hizmetler veren siteler de örnek olarak gösterilebilir. Çevrimiçi bankacılık siteleri bu kategoriye dahil değildir.

 

Haber

 

Haberleri bildirmek için geliştirilmiş siteler bu kategoriye dahildir. Çevrimiçi haber siteleri örnek olarak gösterilebilir.

 

İlaç Sanayi

 

Medikal ürünler, bitkisel ilaçlar ya da vitamin gibi ürünleri üreten ya da ilaç sanayi ile ilişkisi olan firmaların web siteleri bu kategoriden başvurabilirler.

 

Kamu Kurumu

 

Bu kategoride, tüm Türk kamu kurum ve kuruluşlarının web siteleri aday olabilir. Belediyeler, bakanlıklara ait web siteleri bu kategoriye dahil olabilecek sitelere örnek olarak gösterilebilir.

 

Kariyer/İş Bulma

 

Kariyer ve iş bulma ile ilgili servisler sunan web siteleri bu kategoriden başvurabilir. İş verenlere iş gücüne ulaşma, iş arayanlara iş bulma imkanı sağlayan, insan kaynakları siteleri örnek olarak gösterilebilir.

 

Kurumsal İletişim

 

Kurumların, organizasyonların veya profesyonel bireylerin kurumsal iletişimini sağlayan web siteleri bu kategoriden başvurabilir. Bu kategoriden başvuracak web siteleri, belli kurumlara, ürünlere veya servislere ait siteler olabilir.

 

Kültürel Organizasyonlar

 

Müzeler, tiyatrolar, sinemalar, parklar gibi kültürel organizasyonlara ait web siteleri bu kategoriden başvurabilir.

 

Magazin

 

Magazin dünyası ile ilgili siteler bu kategoriden başvurabilir. Magazin haberlerini içeren dergi ve gazetelerin web siteleri ya da sadece Internet üzerinde magazin haberleri ile ilgili içerik barındıran web siteleri bu kategoriden başvuruda bulunabilir.

 

Medya/Eğlence

 

Medya eğlence program ve ürünleri üreten firmaların siteleri yarışmaya bu kategoriden başvurabilir. Televizyon, radyo, film, yayıncılık, yazılım, eğlence, multimedya, müzik, spor ve oyun siteleri örnek olarak gösterilebilir. Web sitesi bir firmaya, spesifik bir programa ya da ürüne ait olabilir.

 

Mizah

 

Komedi ve eğlence ile ilgili tüm siteler bu kategoriye dahildir.

 

Moda

 

Moda ile ilgili kıyafet, tasarım ve aksesuarların promosyonlarına yönelik web siteleri bu kategoriden başvurabilir. Moda ile ilgili bilgileri içeren veya modacılara ait web siteleri de bu kategoriye dahildir.

 

Müzik

 

Müzikle ilgili, müziğin dağıtımı ya da sunumu ile ilgili siteler bu kategoriye dahildir. Müzisyenler ya da albümlerle ilgili siteler, müzikle ilgili teknik ya da genel bilgi veya konserler, dinletiler vb aktiviteler hakkında bilgi içeren siteler örnek olarak gösterilebilir.

 

Okul/Öğrenci

 

Okulların tanıtımına yönelik siteler bu kategoriden başvurabilirler. Üniversite, lise, ilkokul siteleri ya da belli bir dalın eğitimine yönelik kurulmuş okulların ve öğrenci topluluklarının siteleri bu kategoriye girmektedir.

 

Otomotiv

 

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve otomobil sektörüyle ilgili içerik barındıran tüm web siteleri bu kategoriden başvurabilirler. Otomotiv ürünleri üreten, otomotivle ilgili bilgi veya servis veren siteler, otomobil ya da diğer araç imalatçıları, aracılar, yedek parçacılar, oto servis sağlayıcıları ve otomobillerle ilgili her türlü bilgi içeren, yenilikleri, kampanyaları bildiren, otomobil alımında rehber olan, çevrimiçi araç alımı ya da satımı sağlayan siteler örnek olarak gösterilebilir.

 

Oyun

 

Bilgisayar oyunları ve oyun dünyasıyla ilgili siteler bu kategoriye dahildir. Oyunlarla ilgili haberler, oyun dergileri, oyun kaynakları ve çevrimiçi oyun içeren siteler örnek olarak gösterilebilir. Bireysel veya çoklu oynanan oyunlar olabilir.

 

Pazarlama/İletişim

 

Pazarlama, reklam ya da iletişimle ilgili servisler sunan birey, ajans ya da firmaların siteleri bu kategoriden başvurabilir. Halkla ilişkiler, iletişim ve reklam ajansları, organizasyonel pazarlama, doğrudan pazarlama, müşteri ilişkileri yönetimi, veri tabanı pazarlaması, pazar araştırmaları, yazılı ya da elektronik medya ya da kampanya planlaması ile ilgili siteler bu kategoriye örnek olarak gösterilebilir.

 

Perakendecilik/Mağazacılık

 

Ticari firmalara ait malların satış ve promosyonunun yapılmasına yönelik oluşturulmuş siteler bu kategoriden başvurabilirler. Moda, kıyafet, güzellik ürünleri, kozmetik, parfüm, cilt bakım ürünleri, çocuk ürünleri, elektronik aletler, ev eşyaları, ofis ürün ve servisleri, paket mallar ( yiyecek hariç), hayvan bakımı ile ilgili ürünler örnek olarak gösterilebilir.

 

Portal

 

Tek bir konuya odaklanmamış, birçok farklı konuda içerik barındıran, Internet kullanıcılarının sıklıkla ziyaret ettiği web siteleri bu kategoriden başvuru yapabilir.

 

Profesyonel Servisler

 

Danışma servisi veren, iş geliştirme ve idaresiyle ilgili servisler sunan birey ya da firmaların siteleri bu kategoriden başvurabilir.

 

Radyo/TV

Web üzerinde çevrimiçi yayın yapan radyo ya da tv kuruluşlarının siteleri bu kategoriye dahildir. Kategori, belirli bir radyo ya da tv programı ile ilgili siteleri de kapsar.

 

Rehber/Değerlendirme

 

Genel olarak müşterilerin kullanımına yönelik olan her türlü ürün ve servisin değerlendirildiği web siteleri bu kategoriden başvurabilir. Restoranlar, oteller, teknolojik ürünler, filmler vs gibi konularda yapılan değerlendirmeleri kapsayan, ürün/fiyat karşılaştırması yapan web siteleri bu kategoriye giren sitelere örnek olarak gösterilebilir.

 

Sağlık

 

Sağlıkla ilgili her türlü bilgi ve kaynak sağlayan siteler ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren kurumların siteleri bu kategoriye dahildir. Medikal haber siteleri, sağlık bilgileri, çevrimiçi teşhis içeren siteler örnek olarak gösterilebilir. Sadece medikal değil alternatif ve zihinsel sağlıkla ya da fitnessla ilgili siteler de bu kategoriye dahil edilebilir.

 

Sanat

 

Her türlü sanat eserlerinin sergilendiği siteler, sanat galerilerine ait siteler, sanat eserleri ile ilgili müzayede siteleri, sanat eleştirilerinin yer aldığı siteler ve sanat eserleri ile ilgili tanıtım yapan siteler bu kategoriye dahildir.

 

Sanayi ve Ticaret Birlikleri

 

Sanayi ve ticaret birliklerinin web siteleri bu kategoriden başvurabilir. Esnaf, sanayi ve ticaret odalarının siteleri örnek olarak gösterilebilir.

 

Servisler

 

Gerçek dünyadaki aktiviteleri çevrimiçi gerçekleştirebilen siteler bu kategoriye dahildir. Çöpçatanlık, bilet satış, film kiralama gibi çeşitli hizmetleri çevrimiçi sunan siteler örnek olarak gösterilebilir.

 

Seyahat

 

Seyahatle ilgili bilgi içeren siteler bu kategoriye dahildir. Seyahatle ilgili bilgi, ürün ve servis sunan şirketlerin siteleri, çevrimiçi seyahat rehberleri, çevrimiçi bilet satışı yapan seyahat acentaları, otel rehberleri, seyahatle ilgili yazıları içeren siteler örnek olarak gösterilebilir.

 

Sigortacılık

 

Sigortacılıkla ilgili tüm siteler bu kategoriden başvuru yapabilirler.

 

Sinema ve Film

 

Film ve sinema ile ilgili siteler bu kategoriden başvurabilir. Filmlerin tanıtım siteleri, film dergileri, film arşivleri ile ilgili siteler örnek olarak gösterilebilir. Hayran ve ünlü siteleri bu kategori kapsamında değildir.

 

Sivil Toplum Organizasyonları

 

Sivil toplum organizasyonlarına ait siteler bu kategoriden başvuru yapabilirler. Politik değişim, sosyal fayda ve hareketler, insan hakları ile ilgili, eğitim ve reformları kolaylaştıran web siteleri bu kategoriye dahildir.

 

Spor

 

Sporla ilgili her türlü site bu kategoriye dahildir. Spor haberleri, spor istatistikleri, spor tarihi ve sporcular hakkında bilgi içeren siteler bu kategoriye giren sitelere örnek olarak gösterilebilir.

 

Telekomünikasyon

 

Telekomünikasyon ekipmanı üreten ya da telekomünikasyon servisleri sağlayan siteler bu kategoriden başvurabilirler. Uydu gereçleri, fiber optikler, kablo ekipmanı, mikrodalga gereçleri, yerel ve uzun mesafe telefon şirketleri, kablo ve uydu tv şirketleri bu kategoriye dahildir.

 

Topluluk/Sosyal İletişim

 

Çevrimiçi topluluk oluşturmayı amaçlayan ve/veya ortak ilgi alanları olan bireylerin iletişime geçmelerini sağlayan siteler bu kategoriden başvurabilir. Tanımlanan ortak ilgi alanı çok geniş bir topluluğu veya çok küçük bir topluluğu ilgilendiriyor olabilir. Örnek olarak "Motosiklet Tutkunları", "İkinci Dünya Savaşı Gazileri" gibi.

 

Turizm

 

Turizmle ilgili bilgi içeren, belirli turizm aktivitelerinin, belli ülkeler, şehirler, ya da turizm beldelerinin tanıtımına yönelik siteler bu kategoriden başvurabilir.

 

Ünlüler/Hayran Siteleri

 

Ünlü kişilere ait web siteleri ya da hayranları tarafından oluşturulmuş siteler bu kategoriden başvuru yapabilirler. Sinema yıldızları, sporcular, müzisyenlerle ilgili ya da bu kişilerin hayranları tarafından oluşturulmuş web siteleri örnek olarak gösterilebilir.

 

Üretim/Sanayi

 

Her türlü üretim gerçekleştiren kuruma ait, kurumsal tanıtım ve ürün tanıtımı amaçlı web siteleri bu kategoriye dahildir.

 

Yaratıcı Servisler

 

Grafik ve interaktif tasarım hizmetleri sunan bireyler ya da firmalar bu kategoriden başvurabilir. Grafik tasarımı, arayüz tasarımı, interaktif tasarım, kurumsal kimlik ya da marka ile ilgili siteler bu kategoriye dahildir.

 

Yaşam Tarzı

 

Yaşamın kişisel tarafına değinen, insanlara yaşam tarzı hakkında bilgi ve kaynak sunan tüm siteler bu kategoriye dahildir. Dekorasyon, bahçe ,mimari, yemek, aile gibi yaşamla ilgili siteler örnek olarak gösterilebilir.

 

Yiyecek/İçecek

 

Yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve yiyecek içeçek ile ilgili içerik barındıran web siteleri bu kategoriden başvurabilirler. Fast food, restoran, paket siparişi, kahvaltı, tatlı, meşrubat, alkollü içecekler, asitli asitsiz içecekler, bira, rakı, şarap vs. ile ilgili olan veya yemek tariflerinin yer aldığı web siteleri örnek olarak gösterilebilir.

  • Beğen 1
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir
Bu başlık cevaplara kapatılmıştır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.