Zıplanacak içerik

Bilim insanları hücreleri yok eden 'öldürme anahtarını' keşfettikçe kanserde büyük ilerleme kaydedildi

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Bilim insanları hücreleri yok eden 'öldürme anahtarını' keşfettikçe kanserde büyük ilerleme kaydedildi

cancer-390322.jpg

Bilim insanları, büyük bir buluşla kanser hücrelerinin ölümünü tetikleyen bir 'öldürme anahtarı' belirlediklerini söylüyor.

California, Sacramento'daki UC Davis Kapsamlı Kanser Merkezi'ndeki araştırmacılar, bir reseptör üzerinde kanser hücrelerini ölmeye "programlayabilen" bir protein keşfettiklerine inanıyorlar ve bunu "tümörlere karşı potansiyel bir iki yumruk" olarak tanımlıyorlar.

Kanser merkezi yaptığı açıklamada, "Fas olarak da bilinen CD95 reseptörlerine ölüm reseptörleri denir. Bu protein reseptörleri hücre zarlarında bulunur. Aktive edildiklerinde hücrelerin kendi kendini yok etmesine neden olan bir sinyal salgılarlar." dedi.

Bulgular, Ekim ayında Cell Death & Differentiation dergisinde yayınlanan ayrıntılı bir çalışmada ortaya konuldu.

CAR T hücresi terapisi, bir hastanın kanından T hücrelerinin toplanmasını ve daha sonra bunları kimerik antijen reseptörleri (CAR'lar) adı verilen spesifik reseptörleri üretmek üzere bir laboratuvarda genetik olarak programlamayı içerir.
Bu değiştirilmiş hücreler daha sonra intravenöz olarak hastaların kan dolaşımına geri verilir.

Tıbbi Mikrobiyoloji ve İmmünoloji Bölümünde doçent ve çalışmanın kıdemli yazarı Jogender Tushir-Singh, "Sitotoksik Fas sinyallemesi için en kritik epitopu ve ayrıca CAR T hücresinin seyirci anti-tümör fonksiyonunu bulduk" dedi. .

Şu anda maliyeti 500.000 dolar veya daha fazla olan tedavi, yalnızca lösemi ve diğer kan kanserlerine karşı etkili olduğunu gösterdi, ancak "göğüs, akciğer ve bağırsak kanseri gibi katı tümörlerin tedavisinde yetersiz başarı" gösterdi.

Tushir-Singh, Fox News'e şöyle konuştu: "Lösemi spektrumlu kanserler gibi sıvı tümörlerde oldukça başarılı olmasına rağmen, uzun vadeli remisyon, CAR T hücresi tedavileri için en büyük zorluk olmaya devam ediyor."

Ancak doktorlar, tedavinin sonunda katı tümörleri yok etmek için kullanılabileceğine inanıyor.

Açıklamada, "Fas'ın modüle edilmesi, kimerik antijen reseptörü (CAR) T hücresi tedavisinin faydalarını yumurtalık kanseri gibi katı tümörlere de genişletebilir" deniyor.

Tushir-Singh, "Bu reseptörü hedeflemeye yönelik önceki çabalar başarısız oldu. Ancak artık bu epitopu tanımladığımıza göre, tümörlerde Fas'ı hedef alacak terapötik bir yol olabilir" diye ekledi.

Şu ana kadar hiçbir CD95 artırıcı ilaç klinik denemelere girmedi.

Ancak Tushir-Singh, kanser tedavilerinin geleceği konusunda iyimser olduğunu söylüyor.

"Kanser immünoterapisi ve diğer hedefe yönelik tedavilerin ortaya çıkması nedeniyle, geçtiğimiz on yıllarda genel olarak kanser oranları önemli ölçüde azaldı" dedi.

"Her gün ABD'de kanseri yenmek için yapılan olağanüstü araştırmaları okuyorum. İnsanlar pozitif kalmalı."

"Bir sonraki buluş sadece bir deney uzakta." diye ekledi.

Kaynak: DEUS

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.