Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Adalet ve Yargi


politika

Önerilen İletiler

Cok düsündüm,bu basligi "Politika Bilimleri"forumunda mi yoksa "Güncel Konular"forumunda mi acsam diye ve bence Politikadan bagimsiz olmasada ülkemizin en güncel sorunlarindan biri olduguna karar verdim.Hatta güncelinde günceli bir sorun oldugunda israrciyim.

AKP'nin iktidara geldigi tarihten bu yana,ülkemizde önceleri de yasanan ama bu dönemde o yasananlari gölgede birakacak kadar yogun bir hukuksuzluk,ben yaptim oldu,ben talimat verdim, problemi olan bana gelsin tarzi asla Demokrasi ve hukuk devletine yakismayan,derebeyi agizli konusmalarla ülke yönetilmektedir.

Bir "Eski Türkiye,Yeni Türkiye "slogani üretti bu AKP iktidari.Halbuki Türkiye eskisi veya yenisi ile hala Türkiye'dir.Peki bu sloganin perde arkasi nedir?

Bu sloganin perde arkasi,Laik ve Demokratik rejimin sirtina hancer saplamak ve Cumhuriyetin kuruldugu günden bugüne kadar vazgecemedikleri bir din devletini Osmanlici hevesiyle olusturmaktir.

Cumhuriyetle sorunlari olanlar kuruldugundan bu yana mücadele etmekten geri durmadilar.Son 22 yila kadar gecen sürede yeralti calismalari ile bu mücadeleyi verdiler,Cünkü,o dönemde,bu 22 yillik iktidarin deyimiyle Askeri Vesayet vardi ülkede.Bu ne demektir?

Askeri vesayet dedikleri olay,Cumhuriyetin ordusunun yani TSK'nin,Türkiye'nin güvenligini saglamak ve Anayasaya aykiri uygulamalara dikkat cekerek iktidarlari uyarmalaridir.Eski Türkiye'de iste bu celik duvar hilafet özlemcilerinin,Cumhuriyet düsmanlarinin,Atatürk düsmanlarinin,Osmanlicilarin karsisinda duruyordu.Onu yikamiyor,ona dis geciremiyorlardi.

Ve hep ayni terane halk arasina zehir siringasi gibi sokuluyor ve "Türkiye'de müslümanlara baski var "deniyordu.Halbuki böyle birsey yoktu,olamazdi,Baski var dedikleri seyler iste bugün korkusuzca,hilafet isteriz diye bagirmalari,kilik kiyafet yerine palyaco kiyafetleri ile gezebilmeleri yani kilik kiyafet devrimine karsi kiyafetlerle sokaklarda cirit atmalari,cocuk yasta kiz cocuklariyla nikahlanmalari,medeni kanun yerine imam nikahini kullanmalari,kadinlara tecavüzler öldürmeler vb. bir yasam tarziydi istedikleri, bu da Türk ordusunun daha dogrusu Anayasanin yok sayilmasi herkesin kendi basina buyruk olmasi demekti.

Televizyon kanallari yani yandas denilen kanallarda bir sözde imam cikiyor,Türklüge, Atatürke,Cumhuriyete.Laiklige döktürüyor ama hicbir yaptirim görmüyor.

Veya bir imam cikiyor,Hatay araplarindir,Fransizlarindir falan gibi ihanet dolu ifadeler kullaniyor,yaptirim  yok.Ayasofyada Erdoganin önünde oturan bir sözde din adami Atatürke lanet okuyor ama yaptirim yok.

Dinci vakiflarda cocuklara tecavüz ediliyor,Bakan cikiyor ve o vakif bizim icin cok degerli bir vakiftir bir defayla birsey olmaz diyor.

Kuran kurslarinda cocuklar aleni olarak istismar ediliyor yaptirim yok.

Laik Devletin basindaki zat;Cuma namazina bir ordu koruma ve arac konvoyu esliginde giderken .Laik bir ülkenin cumhurbaskani degilde,Seriatla yönetilen bir ülkenin cumhurbaskani gibi sorumsuz ve yaptirim yok.

Bunlarin hepsi,YENI TÜRKIYE dedikleri ülkemizde yasaniyor,Bunlar önceleri yasanamazdi cünkü Ülkenin koruyucu bir gücü vardi o da TSK idi.

Amerikanin istegi dogrultusunda,isbirligi yaptiklari Fetulah Gülen adli bir kilise kackinini din adami,bilgin,evliya diye ülkenin gündemine soktular.23 Nisan Egemenlik ve Cocuk Bayramini Kutsal Dogum Haftasi adi altinda unutturmaya,önemsizlestirmeye basladilar.TSK'nin icindeki Atatürkcü kim varsa ERGENEKON -BALYOZ gibi uydurma senaryolarla ayiklayip Silivriye gönderdiler.Türkiye'nin cagdas bilim adamlarini,prof.lari,gazetecileri,polisleri,tutukladilar.Fetö örgütü tarafindan kurulmus olan bir Bankaya evsahibi istedi diye kirasini yatiran zavalli kiraciyi Fetöcü diye iceri attilar ama Ev sahibine dokunmadilar,Bankayi kuranlara el sürmediler.Sonra bir darbe senaryosu ortaya kondu.Önceden hazirlanmis trol ordusu sözde darbeye karsi cikiyormus gibi bir sahne sergilendi,askerler öldürüldü,ISID Elemanlari icin 15 Temmuz senaryosunda büyük bir rol bicilmisti.Karanlik bir senaryonun bugüne kadar aydinliga kavusturulmamis olmasida Yeni Türkiye diyenlerin hangi amacla iktidara geldiklerini bize anlatiyor.

Anayasa Mahkemesi bir ülkenin en yüksek yargi organidir,onun verdigi kararlar baglayicidir.Fetö isbirlikcileri "biz Anayasa mahkemesini tanimiyoruz"diyor ve hergün Anayasayi cigniyorlar,yaptirim yok.

Gazeteciler,yaptiklari haberler nedeniyle gözaltina alinip tutuklaniyor.Halbuki gazetecinin görevi halka haber vermektir.Her haber dogru olmayabilir ama bu bir gazetecinin tutuklanmasini gerektirmez.

Ögrenciler,eylem yapiyor yanlis gördükleri bir uygulamayi protesto ediyorlar,Emniyet gücleri sanki düsman saldirmis gibi bu genclerin üzerine saldiriyor tekme tokat,gözaltina aliyor.

Vatandas bir magduriyetini dile getirirken ülkeyi yönetenlere kiziyor ertesi gün veya o gece adamin evi basilip Cumhurbaskanina hakaret ettin darbecisin diyerek gözaltina aliniyor.

Bu keyfi kararlara karsi Anayasa Mahkemesi "HAK IHLALI"karari verince,fasizmin sesi cikiyor"Anayasa Mahkemesi derhal kapatilmalidir"diye haykiriyor.

Barolar bu hukuksuzluklara karsi eylem yapinca yine ayni fasizmin sesi yükseliyor:Barolar kapatilmalidir.

Muhalefet hukuksuzluklari dile getirince,fasizm yine kürsüde,falan parti kapatilmalidir diye haykiriyor.

Görevleri hukuku gerceklestirmek olan sözde Cumhuriyet savcilari,tam aksine hukuku cignercesine magdurlarin tepesine biniyor ve onlara sorusturma aciyor.

Bütün bunlar ve daha fazlasi Yeni Türkiye de yasaniyor.Eski Türkiye dedikleri Türkiyede bunlarin belki onda biri ancak yasaniyordu.Biz eski Türkiyeden memnunduk,belki köprülerimiz,tünellerimiz,otoyollarimiz bugünkü gibi degildi ama olsun biz o Türkiyeyi seviyorduk.

Biz o günlerde ordumuzla iftihar ederdik.

Ordumuzla iftihar ederdik derken ordunun arada bir iktidara el koymasinada karsiydik,bizim ordumuzu sevme nedenimiz,Ordumuzun ihanete karsi uyanik olmasi nedeniyleydi.Bugün ihanetin karsisinda duracak bir ordumuz kalmadi.Bunu acik acik söylemek gerekir.

 

saygilarla

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.