Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Apple türünün ilk örneğini pilleri kendi bünyesinde üretmek istiyor (rapor)


Önerilen İletiler

  • Admin

Apple türünün ilk örneğini pilleri kendi bünyesinde üretmek istiyor (rapor)

Apple, Apple Watch Ultra 2 için Micro-LED ekranların ve 3D baskılı titanyum parçaların geliştirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi üretim sürecini halihazırda kendi bünyesine taşıyor.

Ancak Kore merkezli ETNews'in yakın tarihli bir raporu, Apple'ın kendi hazırladığı planların genişlediğini gösteriyor. Bu kez iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch ve hatta gelecek Vision Pro üzerinde büyük bir etki yaratabilecek türünün ilk örneği olan bir bileşeni üretmeye odaklanıyoruz: daha güçlü ve verimli bir pil.

Apple'ın kendi ürettiği piller

Apple'ın şirket içi yönetimi, markayı Samsung ve LG gibi üçüncü taraf tedarikçilere bağımlı olmaktan kurtarıyor ve üretim sürecindeki hayati parçaların güvenliği konusunda yetersiz kalmamasını sağlıyor; bu da sektörü her açıdan rahatsız eden bir sorun bazen. Ayrıca Apple'a pil teknolojisi ve yapım süreçleri üzerinde daha doğrudan kontrol sağlıyor.

ETNews'e göre, 2025'ten sonra kendi ürettiği pilleri ürünlere dahil etme hedefiyle Apple'ın şirket içi pil çalışmaları hala geliştirme aşamasında. Apple'ın tamamen bir ilki geliştirmek için farklı anot ve katot malzemeleriyle denemeler yaptığı iddia ediliyor. "dünya çapında hiçbir zaman ticarileştirilmemiş" türünün tek örneği olan bileşen.

Sonuçlar? Daha iyi verimlilik, gelişmiş kapasite, daha hızlı şarj ve daha yavaş deşarj ile daha güçlü bir pil. Apple'ın zaten etkileyici olan pil performansını tamamen yeni seviyelere taşıyabilecek, genel olarak kapsamlı bir iyileştirme.

Görünüm

Apple'ın şirket içi üretimdeki başarısı, 2025'te Apple Watch Ultra yenilemesiyle gelecek olan kendi kendine üretilen ilk Micro-LED ekran partisiyle birlikte görülmeye devam edecek.

Üretim süreci üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak, Apple'ın eko-hedeflerini ilerletebilir, şirketin karbon ayak izinin azaltılmasını sağlayabilir ve yenilenebilir malzemeler içeren ve daha az e-atık teşvik eden piller geliştirebilir. Ancak bu spekülatif ve doğrudan Apple'dan haber alana kadar pil odaklı geleceğe yönelik hedeflerinin kapsamını bilemeyeceğiz.

Kaynak: LapTop Mag

notebook-5209437.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.