Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2050 yılında uçaklar nasıl görünecek? Olasılıkları keşfedelim


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

2050 yılında uçaklar nasıl görünecek? Olasılıkları keşfedelim

plane-4331663.jpg

Geleceğe baktığımızda birçok bilim insanı ve uzman turizm endüstrisinin neler getirebileceğini tahmin ediyor. Yapay zekanın yardımıyla uçakların önümüzdeki yıllarda nasıl görünebileceğine dair fikir sahibi olabiliriz. Görselleştirmeler hem heyecan verici hem de yenilikçi.

Yapay zeka, havayollarına ilişkin yaygın stereotiplerden yararlanarak 2050 yılındaki potansiyel uçak iç mekanlarının görselleştirmelerini oluşturdu.

Havacılığı yapay zekayla yeniden tasarlamak

Marius Nicolescu, büyüleyici bir görseli paylaşmak için eski adıyla Twitter olarak bilinen platform X'i kullandı. Yapay zeka tarafından oluşturulan bu görüntü, 2050 yılına ait potansiyel bir uçağın iç mekanını görselleştiriyor. "Ryanair'in gelecekteki kabinini hayal etmek için bir yapay zeka görüntü oluşturucuyu çalıştırdım. Sonuçlar etkileyiciydi" dedi.

Görüntü dikkat çekiciydi. Asimetrik ve oldukça benzersiz bir şekilde katmanlar halinde düzenlenmiş koltuk sıralarını tasvir ediyordu. Sadece seçilmiş birkaçı günümüz uçaklarına benzer şekilde seyahat yönüne bakıyordu. Eğlenceli sosyal medya varlığıyla tanınan Ryanair, tasarımı takdir etti. İrlandalı taşıyıcı, esprili bir şekilde "Çok fazla pencere" yorumunu yaptı.

Geleceğin uçaklarını hayal etmek

British Daily Mail'deki gazeteciler de gelecekteki uçakların iç mekanlarını tahmin etmeye çalıştı. AI Midjourney araçlarını kullanarak, American Airlines uçaklarının iç mekanlarının yaklaşık 30 yıl sonra nasıl görünebileceğini gösteren bir görüntü oluşturdular. Koltuklar sadece yerde değil, aynı zamanda şaşırtıcı bir şekilde duvarlara ve tavana da yerleştirilmiş. Bir diğer makul tahmin ise insan kabin ekibinin yerini insanlara çok benzeyen robotların almasıdır. Ayrıca uçakların, yolcuların eşyalarını depolamak için özel kapsüllere sahip olacağı öngörülüyor.

Yapay zekanın öngörülerine göre United Airlines, "ayakta" koltuk uygulamasına geçecek. JetBlue'nun geleceğinde yolcular, ön koltuk arkalıklarına yerleştirilmiş geniş ekranlarla donatılmış konforlu koltukları sabırsızlıkla bekleyebilirler. Ek bir avantaj, uçuş sırasında doğal güzelliği takdir etmek için önemli ölçüde artırılmış sayıda büyük pencere olacaktır.

Kaynak: essanews

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.