Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2024'te Uluslararası Uzay İstasyonuna Uçacak 'Uzay Uçağı' ile Tanışın


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

2024'te Uluslararası Uzay İstasyonuna Uçacak 'Uzay Uçağı' ile Tanışın

Sierra Space'in hayalini kurduğu gün neredeyse yaklaşıyor.

Colorado merkezli havacılık şirketi, Dream Chaser uzay uçağının tamamlanan ilk örneğinin perdelerini araladı. Araç, Dünya ile Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) arasında kargo taşımacılığında kullanılmaya hazır olmadan önce artık sıkı testlerden geçecek.

Dream Chaser filosunun ilk üyesinin adı Tenacity'dir. Space.com'a göre kanatlı aracın uzay mekiği benzeri tasarımı, 3000 Fahrenheit derecenin üzerindeki yeniden giriş sıcaklıklarına dayanabiliyor ve inişten birkaç dakika sonra dokunulabilecek kadar soğuk olabiliyor. Aynı zamanda en az 15 uzay görevine uygun otonom bir uçuş sistemine sahiptir ve gerektiğinde kırılgan kargoyu korumak için yeniden giriş ivmesini 1,5 grama düşürebilir.

New Atlas'a göre Dream Chaser 2004'ten bu yana geliştiriliyor ve bu süre zarfında tahmin edebileceğiniz gibi pek çok şey değişti. Sierra Space başlangıçta uzay aracının hem yolcu hem de kargo taşıyacağını öngörmüştü ancak Space X, Boeing ve Northrup Grumman bu tür araçları geliştirmede daha hızlı olunca şirket odağını ve kaynaklarını dünyanın ilk ticari pist kapasiteli uzay uçağını inşa etmeye kaydırdı. Şu anda bir NASA sözleşmesi kapsamında finanse ediliyor, ancak sonunda diğer müşterilerin alçak yörüngeye (örneğin, özel bir uzay istasyonuna) yolculuk yapmasına da olanak tanıyacak.

Dream-Chaser-Tenacity-2-web-2048x1366.jp

Tenacity şu anda hala Sierra Space'in Louisville, Colorado'daki üretim tesisinde bulunuyor. Önümüzdeki haftalarda NASA'nın Sandusky, Ohio'daki Neil A. Armstrong Test Tesisine gönderilecek. Oraya vardığında, aslında uzaya layık olup olmadığını belirlemek için merkezin büyük termal vakum odalarından geçirilmek de dahil olmak üzere çeşitli çevresel testlerden geçecek.

Space.com'a göre Dream Chaser gerekli tüm testleri başarıyla geçtikten sonra Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ne gönderilecek. Her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda, araç uzaya ilk uçuşunu United Launch Alliance Vulcan Centaur roketinin üzerinde gelecek yılın Nisan ayı gibi erken bir tarihte gerçekleştirebilecek.

Kaynak: RR

dream-chaser.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.