Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Büyük petrol endüstrisi elektrikli otomobillere odaklanıyor

bp-pulse-elektrikli-otomobil-şarj-istasyonu.jpg

Büyük Petrol şirketlerinin Büyük EV olma hayalleri var.

Fosil yakıtın ağır topları EV şarjı, pil teknolojisi ve araba üretimine yatırım yapıyor.

BP yakın zamanda şarj ağı için 100 milyon dolar değerinde Tesla Superchargers satın aldı.

Fosil yakıt endüstrisi bile elektrikli bir geleceğe yaklaşıyor.

Elektrikli araçlar nişten ana akıma doğru ilerledikçe, Shell, BP ve Exxon Mobil gibi petrol devlerinin yakıt kaynağı ne olursa olsun insanların etrafta dolaşmasından kâr elde etmek istedikleri açık.

BPVC0926_bp_pulse_Cransley_Park_EV_Hub_i

Bazıları, halihazırda binlerce benzin istasyonu işleten şirketler için doğal bir ilerleme olan şarj altyapısına büyük yatırımlar yapıyor. Diğerleri de yeni ortaya çıkan pil teknolojileri, lityum madenciliği ve hatta EV üretimi üzerine bahis oynuyor.
EY'nin enerji endüstrisine odaklanan ortağı Bruce On, Avrupalı firmaların şarj konusunda öncülük ettiğini söyledi. Mevcut geniş ayak izlerini ve perakende deneyimi anlayışını bir rekabet avantajı olarak gördüklerini söyledi.

BP geçtiğimiz günlerde 100 milyon dolar değerinde Tesla Superchargers satın alacağını duyurdu ve bu da onu Elon Musk'un ünlü şarj fişlerini bağımsız olarak işleten ilk şirket haline getirdi. Firmanın şarj işletmesi olan BP Pulse, şu ana kadar 27.000'den fazla şarj fişi kurdu ve 2030 yılına kadar 100.000'e ulaşmayı hedefliyor.

Petrol şirketinin yükleme kolu olan Shell Recharge daha ileride. Dünya çapında 140.000 priz işletiyor ve bu yılın başında ABD şarj sağlayıcısı Volta'yı 169 milyon dolara satın aldı. Eylül ayında Çin'de 258 tezgahlı devasa bir şarj merkezi açtı. Referans olarak, ABD'deki şarj istasyonlarında genellikle 4 ile 12 arasında fiş bulunur. Proje, Shell ile Çin'in önde gelen elektrikli araç şirketi BYD'nin ortak çalışmasıydı.

Big Oil aynı zamanda otomotiv endüstrisinin elektrik dönüşümünün omurgası olan pillere de giriyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre, örneğin Koch Industries, pil tedarik zincirindeki şirketleri finanse etmek için yüz milyonlarca dolar harcadı.

On, ABD firmalarının ücretlendirme konusunda daha az istekli olduğunu ve en iyi yaptıkları şeyi yapmakla daha fazla ilgilendiklerini söyledi: Ham maddeleri topraktan çıkarmak. The Journal'ın haberine göre Exxon Mobil, lityum iyon EV pillerinde önemli bir malzeme olan lityumun çıkarılması ve işlenmesi planlarıyla bu yılın başında Arkansas'ta 120.000 dönümlük arazi satın aldı. Chevron ayrıca lityum madenciliği yapmayı da düşünüyor.

BPVC0926_bp_pulse_Cransley_Park_EV_Hub_i

Petrol sondajı, tarihsel olarak göz ardı edilen bir yan ürün olarak lityum açısından zengin tuzlu su üretebilir. Elektrikli araçlarda patlama yaşanırken ve ABD hükümeti pil malzemeleri için yerel bir tedarik zinciri geliştirmeye çabalarken, petrol üreticilerinin yeni fırsatlar görmesi mantıklı geliyor.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan, elektrikli araç üretimine milyarlarca dolar yatırım yaptı. Kaliforniya merkezli bir elektrikli araç girişimi olan Lucid Motors'ta çoğunluk hissesi bulunuyor. Yakın zamanda Ceer Motors adında yerli bir EV markasını piyasaya sürmek için Foxconn (EV tutkulu iPhone üreticisi) ile ortaklık kurdu.

Yanma dönemini başlatan aynı şirketlerin elektrikli araç dünyasına da hakim olduğu bir geleceğe doğru mu gidiyoruz? Bekleyip görmemiz gerekecek.

Kaynak: Business Insider

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.