Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HAMAS MI FILISTIN MI?


politika

Önerilen İletiler

Hamas'in terör örgütleri listesinde oldugu bilinen bir gercek.Ayni Hamas'in El Fetih'e yani Yassir Arafat'a karsi Israil yani Mossad ve CIA tarafindan kuruldugu da bir gercek.Hani biz hep deriz ya;PKK Kürtleri temsil etmiyor veya edemez.Ama Hamas icin ayni seyi söyleyemiyoruz.Yani Hamas Filistin'i temsil etmiyor diyemiyoruz.

Cünkü:

Hamas Israil'e karsi mücadele veriyor,yani Hamas Yahudi düsmanliginin bayraktarligini yapiyor.Cünkü Kur'an  da güya Yahudiler lanetlenmis.Eger Yahudiler lanetlendiyse onlara karsi savas vermek cihad demektir,yani cennette hurilere kavusmak demektir.

Yukarida ki sözleri,Israil'i aklamak icin yazmadim.Israil'de bir örgüt olarak degil ama bir devlet olarak Filistin'e karsi terör estiriyor.

Netanyahu denilen Israil Basbakani,hükümet kuracak bir cogunlugu bulamiyor.Cikarmak istedigi yasalar ve yönetim tarzi olarak istenmeyen bir siyasetci,Israil de cok büyük yogunlukta protestolar oluyor Netanyahu'ya karsi ve ayni zamanda Netanyahu'nun yargi ile sorunlari var.

Yani Netanyahu istenmeyen bir kisi.

B u istenmeyen ve kuracagi veya kurdugu hükümetin sallantida oldugu bir sirada Hamas'in, hemde Yahudilerin dini bayrami olan bir günde Israil'i raket yagmuruna tutmasi ve yüzlerce Israillinin öldürülmesi,eglenen gencleri üzerine yaylim atesi acilarak onlarca genc insanin katledilmesi kime hizmet etmistir?

Bu hareketin yani bu saldirinin karsiliksiz kalmayacagini bile bile böyle bir saldirida bulunmak Israil icin bir nefsi müdafaa savunmasi olmus ve sallantida olan Netanyahu'ya can suyu olmustur.

Günlerdir,Israil Gazze'ye ates yagdiriyor.Kadin, erkek cocuk,bebek bu atesin kurbanlari arasinda.Gazze halki saskin ördek misali kacacak siginacak yer ariyor.

Haberlere bakiyoruz:Hamas filan yeri vurdu.Hamas,Tel Aviv'i vurdu,Hamas orayi vurdu Hamas burayi vurdu mansetli haberler,Bu mansetlerin cogusu TÜRK MEDYASINDAN geliyor.Sanki Hamas degil Türkiye savasiyormus gibi yüzlerce insan toplaniyor,"Hilafet isteriz,Ordu Gazze'ye"diye naralar atiyor,malum bir fasist partinin lideri "elime sapan alir giderim"diye kürsüde meydan okuyor.Acin kapilari gidelim diyerek kiskirtici konusmalar yapiliyor.Halbuki o kapilar acilsa inanin ki Gazze'ye gidecek tek bir kisi bulamazsiniz.Amac Gazze'ye gitmek degil hallki kiskirtmak icabinda ülkemizde yasayan Israilli ve Türk vatandasi Yahudilerin hayatini tehdit etmektir.Biz bunu 6-7 Eylül olaylarinda yasadik.Birilerinin Demokrasi sehidi adini verdikleri bir basbakan halki galeyana getirip ülkemizde yasayan gayri müslim vatandaslarin canlarina ve mallarina kast ettiler.Aynisi bugün yasatilmak isteniyor.

Mevcut iktidarin ilk basta sagduyulu konusmalari son günlerde yüksek tonda naralara dönüstü.Israil tehdit ediliyor ama ayni zamanda Maliye Bakani Avrupada,para dileniyor.Avrupanin arsivlerdeki Yahudi dosyalari nedeniyle Israili destekler anlaminda ki sözlerine ragmen ülkemizde bir iSRAIL düsmanligi ald basini gidiyor ve biz Avrupadan para dileniyoruz,ne kadar komik degil mi?

Tabii ki Israilin savunulacak bir durumu kalmamistir,burada atilmasi gereken birincil adim,iki taraf arasinda barisi en azindan Ateskesi gerceklestirebilecek adimlardir.Bunu sadece Türkiye degil tüm insanlik alemi yapmalidir.Atese körükle degil atesi söndürecek adimlarla gidilir.Siz kalkip ta her defasinda Israili suclar ama bir terör örgütünü "Hamas terör örgütü degil mücahittir"diyerek sirtini sivazlarsaniz atesi cogaltirsiniz bunun da ne size ne de dünyaya bir faydasi olmaz.

Kamu oyunun Israile karsi tehdit edici degil onu barisa ikna edici yaklasimlari gerekir.Konsoloslugun önüne gidip taslamak cözüm degildir.Ne oldu Israil bütün diplomatlarini Türkiyeden cekti.Bu bir tavirdir,Türkiyeye karsi.Iki gün önce Netanyahu ile kuzu sarmasi olup iki gün sonra ates püskürmek ne devlet adamligidir ne de bir siyasetcinin basvuracagi yöntemdir.Siz bir devlet yönetiyorsunuz,sizin göreviniz ülkenizi her türlü tehlikeden korumaktir.Hakliya hakli haksiza haksiz demenin yolu savastan gecmez.Ulu Önder Atatürk "YURTTA BARIS DÜNYA DA BARIS"derken aynen bunu kastetmistir.

Ve ayni Atatürk;Hicbir Türk askeri Ortadoguda hayatini kaybetmeyecektir,diyerek Mehmetcige ne kadar önem verdigini ifade etmistir.Peki simdi Mehmetcik önemli mi?Hayir,cünkü iktidar Mehmetcigi ölmesi icin her tarafa göndermektedir.Suriye'de onca askerimiz sehit oldu.Libyada ayni sekilde.Simdi askerimizin Gazze'ye gitmesi icin dümenler cevriliyor.

Bence bugünkü savasin suclusu Hamas'tir ama ayni sekilde acimasizca sivil insanlari cocuklari katletmekte bir büyük suctur.Bu savasin bir an önce durdurulmasi ve daha fazla yikimin,can kaybinin olmamasi icin basta Birlesmis Milletler olmak üzere tüm bölge ülkelerinin,ABD'nin ve Avrupanin  barisa yönelik siyaset üretmeleri gerekir.

 

saygilarla

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.