Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Yemek Konusunda Dünyanın En İyi 12 Ülkesi

Seyahat etmek duyular için bir ziyafettir, özellikle konu yemek olduğunda. İtalya'nın makarnasından Japonya'nın suşisine kadar her ülkenin kendine has mutfak hazineleri vardır. Bir Fransız kruvasanını ısırdığınızı veya baharatlı Hint körisinin tadını çıkardığınızı hayal edin. Çantalarınızı ve iştahınızı toplamaya hazır mısınız? Gıdanın ön planda olduğu dünyanın en iyi 12 ülkesini keşfetmek için sanal bir yolculuğa çıkalım.

1. Japonya

Suşi, Japonya'nın en popüler yemeklerinden biridir; Japon mutfağına ilişkin hiçbir tartışma bu olmadan tamamlanmış sayılmaz. Belirgin bir şekilde Japon olan Suşi, fermente pirinçte muhafaza edilen balıklardan oluşuyordu. Genellikle sirkeli pirinç ve taze balıkla yapılır ve çeşitli şekillerde şekillendirilir.

Kaiseki veya 'tadım kursu' kaliteli Japon mutfağının son noktasıdır. Pek çok farklı yenilebilir örnekten oluşan bu nefis başlangıç yemeği, tek tabakta farklı lezzet deneyimleri yaşamanıza olanak tanıyor.

Japonya, Green Tea Mousse Cheesecake gibi leziz tatlılarla övünürken, Kasutera veya Castella ballı keklerinden de yararlanmalısınız. Un, şeker, süt ve bal dahil olmak üzere yalnızca dört malzemeyle yapılan bu yumuşak tatlı, geleneksel bir Japon karşılaşması istiyorsanız bir zorunluluktur.

2. Tayland

Ah, harika bir körinin baharatlı sıcaklığı ya da fıstık sosunun patlayan tadı. Bu lezzetler, Tayland'dan gelen otantik bir yemekte bulabileceğiniz nefis seçeneklerin sadece bir kısmı.

Genellikle pirinç ve sebzelerle servis edilen Tayland yemekleri, eviniz neresi olursa olsun birçok ailenin büyük beğenisini kazanıyor. Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Çin yemeklerine çok benzer şekilde, paket servisi olarak aldığınız şey, kültürel açıdan zengin bu yemeklerin sıfırdan nasıl yapılacağını bilmek kadar özgün olmayabilir.

Canınız köri yemek istiyor ama en baharatlısı olan Yeşil Körinin getirdiği yoğun sıcaklıktan hoşlanmıyorsanız Panang veya Thai Curry'yi deneyebilirsiniz.

Tayland ve diğer bölgelerdeki bir diğer popüler yemek ise Kai Med Ma Muang veya Kaju Fındıklı Tavuk'tur. Bu tavada kızartma yemeği, lezzetli ve kolay bir yemek için pirinçle veya en sevdiğiniz erişteyle birlikte servis edilebilecek basit, sebze ağırlıklı bir yemektir.

Tatlı olarak, bir porsiyon yapışkan pirinç, mango dilimleri ve Kao Niew Ma Muang olarak bilinen şekerli yoğunlaştırılmış süt, herhangi bir Tayland yemeğinden sonra lezzetli bir ikramdır.

3. Yunanistan

Yunanistan'ın küçük adası söz konusu olduğunda, basit bir Yunan Somon Salatası gibi hafif bir öğle yemeğinin tadını çıkarırken damak zevkinize hücum edecek Akdeniz'in zengin lezzetlerini büyüklük azaltmaz.

Taze sebze ve beyaz peynir, mükemmel pişmiş somon ve zengin salata sosuyla yapılan bu yemek, 20 dakikadan kısa sürede kaçırılmayacak bir yemektir.

Deniz ürünlerini seviyorsanız Akdeniz Karidesli Kabobs'la yanlış yapmış olmazsınız. Sarımsak ve otlarla hafifçe tatlandırılırlar ve ızgara sebzelerle, basit bir Yunan salatasıyla veya güzel bir makarnanın ana cazibesi olarak kolayca eşleştirilirler.

Loukoumades, harika bir yemekten sonra her tatlı severi memnun edecek "lokmalık" bir Yunan çöreğidir. Bu 'sırlı' çörek delikleri basit malzemelerle yapılmıştır, tüm aileye yetecek kadardır ve kaç tane yemek isterseniz isteyin mükemmeldir.

4.Peru

Peru kültürü, Avrupa ve Güney Amerika etkilerinin güzel bir karışımıdır ve kendine ait bir kültür yaratmak için çelişkileri bir araya getirmiştir.

Perulu rahat yemeklerden cömert bir şekilde yardım etme havasındaysanız, Aji de Gallina veya Perulu Tavuk Yahnisinden daha iyisini yapamazsınız. Bu yemek, güzel kremalı Fransız tarzı sosta kaynatılmış sağlıklı miktarda kıyılmış tavuğu Aji Amarillo biberiyle birleştiriyor.

Bu baharatlı yemek, pilav, makarna veya kavrulmuş sebzelerle mükemmel bir şekilde eşleştiğinden, daha tatlıya geçmeden önce kesinlikle tüm zevk notlarınızı etkileyecektir.

Kırmızı eti tercih ediyorsanız Lomo Saltado mükemmel bir hafta içi yemeğidir. Bununla birlikte, yemeğinizi yerel olarak tedarik ediyorsanız, size 1/4 inçten daha kalın olmayan dilimlenmiş güzel üç uçlu sığır eti getirebilecek bir kasap bulmak isteyeceksiniz. Üç uçlu sığır etinizi tatmak için tuzlayın ve karabiber ekleyin.

Peru'nun bu favorisine özgün bir tat katmak için ince dilimlenmiş soğanı, çekirdeği çıkarılmış ve kabuğu soyulmuş domates dilimlerini ve sarı biberi ekleyin. Aji Amarillo biberlerini bulabilirseniz, bunlar bunu gerçekten otantik bir Peru yemeği yapar.

Üzerine biraz soya sosu ve damıtılmış sirke serptiğinizde güzel bir ana yemeğiniz olur. Çıtır patates kızartması veya patates kızartmasıyla eşleştirdiğinizde masanızdaki en seçici yiyiciyi bile memnun edeceksiniz.

Harika kremalı bir tatlı için Arroz Con Leche veya Peru Sütlaçını deneyin. Tam yağlı süt, taze tarçın çubuğu, tuz ve sağlıklı dozda sabırla yapılan bu hafif tatlı, nerede yaşarsanız yaşayın Peru'nun küçük, ipeksi tadı gibidir.

5. Meksika

Ziyaretinizi canınızı sıkacak otantik Meksika yemekleriyle sınırın güneyine gidin. Uzun bir gecenin ardından halsizseniz, güne enerjik bir başlangıç yapmak için kahvaltılık patatesle birlikte sıcak bir Chilorio porsiyonunu deneyin. Bu guisado (kızarmış, ev sıcaklığında ve lezzetli herhangi bir haşlanmış et) öğle vakti taco için de mükemmeldir.

Aceleniz varsa ve eve döndüğünüzde yemek istiyorsanız, yavaş tencereye siyah fasulye, domuz kaburga, su, rom, sarımsak başları, soğan, tuz, defne yaprağı, kekik, kimyon ve ezilmiş kırmızı biber ekleyin. ve yaklaşık sekiz saat boyunca birleşmesine izin verin.

Ortaya çıkan siyah fasulye çorbası, soğuk bir gece için dünyevi ve harika. Bunuelos veya Tarçınlı Kızartılmış Cips, meyve, dondurma veya diğer favori ikramlara hafif, lezzetli bir eşlik eder.

6. Çin

Orta Çağ Çin'inden bu yana, Kavrulmuş Pekin Ördeği devlet başkanlarından yabancı ileri gelenlere kadar herkese ikram edilmiş ve bir 'kraliyet yemeği' olarak kabul edilmiştir.

İnce, çıtır kabuğuyla övülen bu lezzet, genellikle dilimlenmiş olarak krep, tatlı fasulye sosu veya sarımsak püresi ve soya sosuyla servis edilir.

Her iki durumda da, bu yemek Çin'inki kadar gelenekseldir ve eğer otantik bir Çin yemeği yemeye gidiyorsanız yararlanabileceğiniz bir yemektir.

Dim Sum, Çin'de ve dünya çapında ünlüdür ve Çin örnekleyici tabağına çok benzer. 1000'den fazla yemek seçeneğiyle bu ünlü yemek genellikle kahvaltıda veya öğle yemeği çayında servis edilir.

Doufa Hua olarak bilinen Soya Sütlü Puding, Çin halkının favorisidir ve geleneksel olarak akşam yemeğinden sonra evde servis edilir.

7. İtalya

İtalyan olmayanlar tarafından "Spagetti Bolognese" olarak bilinen Tagliatelle al Ragù, kereviz, havuç, soğan, domates ve kırmızı şarapla karıştırılmış taze öğütülmüş domuz eti ve sığır etinden oluşan etli, doyurucu bir yemektir.

16. yüzyıl İtalyan soylu kadını Lucrezia Borgia'nın kıvırcık sarı saçlarından ilham aldığı söylenen güzelce pişirilmiş tagliatelle makarnanın üzerine dökülen bu 'ragu' sos kaçırılmaması gereken bir sos. Üstüne biraz Parmesiano Reggiano'yu taze olarak rendeleyin ve güzel, otantik bir İtalyan yemeğinin tadını çıkarın. İtalyanlara bir iyilik yapın ve buna Spagetti Bolognese demeyin."

Kızartılmış Enginar veya İtalyanca'da Carciofo alla Guidia, her akşam yemeği masası için popüler bir ikramdır. Bu yemek, yapımı için gereken süre ve cevizli, çıtır dokusu nedeniyle enfes.

İtalyancada "Beni kaldır" anlamına gelen Tiramisu'nun bir genelevden geldiği söyleniyordu. Mascarpone krem peynirinin zengin karışımına ve tercih ettiğiniz kahve tozlarına tek tek batırılmış hanım parmağı bisküvi katmanlarından yapılan bu ünlü tatlı, her türlü İtalyan yemeğinin mükemmel sonudur. Bazen insanlar çikolata tozu eklerler, ancak bu sadece 'pürist' bir kahve olacaktır.

8. Lübnan

Otantik bir şey istiyorsanız Lübnan'ın ulusal yemeği Kibbeh'te yanlış yapmış olmazsınız. Torpido şeklindeki bu kızarmış kroketler bulgur, kıyma, soğan ve sotelenmiş çam fıstığıyla paketleniyor.

Hafif bir şey havasındaysanız Tabbouleh'den başkasına bakmayın. Nane, maydanoz, taze domates, zeytin, soğan ve bulgur veya kuskustan yapılan bu renkli temel salata, garnitür veya ana yemek olarak mükemmeldir.

Kunāfah olarak bilinen çıtır, kremalı bir tatlı, özellikle narenciye lezzetini seviyorsanız, geleneksel Lübnan yemeği için güzel bir son oluşturur.

9.Vietnam

Phở, Vietnam dışında kolayca tanınan Vietnam yemeklerinden biridir. Ülke içinde tüm zamanların favorisidir. Adını yemekteki erişteden alan Phở, eriştelerin orta az pişmiş sığır eti veya haşlanmış tavuk şeritleriyle kaynaşmasını sağlayan hafif, dünyevi bir et suyudur.

Cơm tấm, 'kırık' pirinçten veya satılamayan kırık pirinç tanelerinden yapılan mütevazı kökenli bir yemektir. Yemeği yapmanın birkaç yolu olsa da en yaygın olanı, en yaygın olanıdır.

Bu versiyon, kızarmış yumurtayı karamelize edilmiş ızgara domuz pirzolasıyla eşleştirir. Çanak kırmızı biber, balık sosu ve şekerle kaplanır ve üzerine yeşil soğan yağı gezdirilir. Bir tarafına havuç turşusu, daikon, salatalık dilimleri ve domates ekleyin. Ezilmiş domuz kabuğu ve arpacık soğanı bu mütevazı yemek için mükemmel bir garnitürdür.

Geleneksel bir Vietnam tatlısı istiyorsanız, Vietnam Susam Toplarından başka bir yere bakmayın. Dışı kızartılarak çıtır çıtır, dış kısmı beyaz susamla kaplanmış ve maş fasulyesi ezmesiyle doldurulmuş bu küçük ikramlar, genellikle Vietnam'daki sokak yemeği satıcıları tarafından atıştırmalık olarak satılıyor.

10. Fransa

Fransa, enfes mutfağıyla ünlüdür ve listede hak ettiği yeri kazanmıştır. Tereyağlı kruvasanlardan leziz hamur işlerine, zengin peynirlerden etli etlere kadar Fransız gastronomisi lezzetlerin ve mutfak ustalığının bir kutlamasıdır.

Fransız mutfağında kaliteye gösterilen titizlik ve sanat, onu Coq au Vin ve Ratatouille gibi dünya çapında damak zevkini büyüleyen yemeklerle küresel bir mutfak simgesi haline getirdi. Fransız mutfağına düşkün olmak, mutfak ustalığının mirasının tadını çıkarmak ve rafine yemeklerin somut örneğini deneyimlemek anlamına gelir.

11. Hindistan

Hindistan'ın mutfak mirası, kültürü ve gelenekleri kadar çeşitlidir; bu da onu dünyanın en iyi yemek yiyen ülkeleri listesinde mutlaka yer alması gereken bir yer haline getiriyor. Sayısız bölgesel mutfağa sahip olan Hindistan, çok çeşitli tatlar, baharatlar ve malzemeler sunmaktadır. Hoş kokulu biryanilerden baharatlı körilere, çıtır dosalara ve keskin sokak atıştırmalıklarına kadar Hint mutfağı, lezzet ve aroma patlamasıdır.

Her yemek zengin bir tarihi ve kimyon, zerdeçal ve kakule gibi baharatların eşsiz karışımını yansıtıyor. Hint yemeklerinin canlı ve karmaşık lezzetlerini keşfetmek, duyuları harekete geçirecek ve kalıcı bir izlenim bırakacak bir yolculuktur.

12. Türkiye

Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Akdeniz lezzetlerinin birleşiminden oluşan unutulmaz bir yemek yolculuğu sunuyor. Dişlerinizi mükemmel bir şekilde kızartılmış bir kebap içine batırdığınızı veya bal damlayan baklavanın katmanlı zenginliğinin tadını çıkardığınızı hayal edin.

turkish-coffee-1021287.jpg

Ülke, lezzetli gözlemelerden tatlı kavrulmuş kestanelere kadar sokak yemeklerinin de cenneti. Safran, kimyon ve sumak gibi baharatların cömertçe kullanılması, yemekleri yeni bir lezzet seviyesine taşıyor. İçecekleri de unutmayalım; Türk çayı ve kahvesinin güçlü lezzetleri, her yemeği tamamlamanın mükemmel yoludur.

Kaliteli yemeklerden sokak tezgahlarına kadar, Türkiye'nin mutfak manzarası zengin ve çeşitlidir; bu da onu her yemek tutkununun mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer haline getiriyor.

Kaynak: Corrie Cooks

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.