Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'SSD Performans seviyeleri': Yeni nesil microSD kartlar, bir Blu-ray filmin tamamının 15 saniyeden daha kısa sürede aktarılmasına yardımcı olarak genel 8K kaydın önünü açabilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

'SSD Performans seviyeleri': Yeni nesil microSD kartlar, bir Blu-ray filmin tamamının 15 saniyeden daha kısa sürede aktarılmasına yardımcı olarak genel 8K kaydın önünü açabilir

sim-card-4475643.jpg

SD 9.1 standardı, günümüzün en iyi microSD kartlarının hızını iki katına çıkaracak ve yeni nesil SD kartlar 2 GB/s'ye kadar hızlara ulaşacak.

SD Assocation (SDA) tarafından tanıtılan SD 9.1 ile bir sonraki SD Express hafıza kartı grubu, 1.969 MB/sn hız sunabilen PCIe Gen4'ü kullanıyor; bu, SD 7.1 spesifikasyonundaki ilk microSD protokolüyle sunulan maksimum hızların iki katından daha fazlası.

SD Express hafıza kartları, SD Express Seed Class 150, 300, 450 ve 600 olmak üzere dört çeşittir; bu sayılar, Mb/s cinsinden ölçülen minimum okuma ve yazma hızlarına karşılık gelir. Bu, bu microSD kartların hızlarının 0,6 GB/s ile 2 GB/s arasında değişebileceği anlamına gelir. Buna karşılık, en iyi taşınabilir SSD'ler genellikle kabaca 1 GB/s hıza ulaşır.

Şimdiye kadarki en hızlı microSD kartlar

Bunun gerçek anlamda anlamı, kabaca 25 GB büyüklüğündeki bir Blu-ray filmi 12,5 saniyede aktarabilme yeteneğidir. Bunun gibi hızlar, nispeten büyük olan 8K video dosyalarının kolaylıkla aktarılmasını sağlayacak kadar hızlı olacaktır.

SDXC, SDUC microSDXC ve microSDUC hafıza kartlarında bulunan SD Express Hız Sınıfları, depolama standardının oluşturulmasında kullanılan hafıza teknolojisindeki değişikliklere dayanır.

SDA başkanı Hiroyuki Sakamoto, "SD Express hafıza kartları için minimum garantili sıralı performans standartlarını tanımlayarak SDA, hem cihaz üreticilerinin hem de tüketicilerin her türlü içeriğin en iyi şekilde kaydedilmesini ve oynatılmasını sağlamasına yardımcı oluyor" dedi.

Ürün üreticilerine en zorlu depolama kullanımlarını karşılayabilecek daha fazla depolama seçeneği sunmak için microSD Express'in hızını iki katına çıkararak 2 GB/s'ye çıkardık; SD Express hafıza kartlarını, cihazların onarımını ve yükseltilmesini kolaylaştıran cazip, ekolojik açıdan sağlam bir seçim haline getirdik."

SD Express, NVMe özelliklerini kullanır ve maksimum güç seviyeleri aracılığıyla çeşitli güç yönetimi ayarları sunar. Bu maksimum güç seviyesi değerleri, kartın ne kadar ısınacağını dikkatli bir şekilde yönetmek ve dosyaları aktarırken hızını uzun süre koruyabilmesini sağlamak için ana cihaz tarafından ayarlanır.

SDA, bu en son standarda göre oluşturulan hafıza kartlarının, büyük miktarda dosyayı düzenli olarak cihazlar arasında taşıması gereken yaratıcı endüstrideki profesyoneller için özellikle yararlı olacağını söylüyor. Kartlar, birkaç kullanım örneğini saymak gerekirse ağır çekim video, ham veri, 8K video ve 360 derecelik kameralardan alınan görüntüleri aktarmaya yönelik olacak.

Kaynak: TechRadar Pro

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.