Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Avrupa'nın En Tehlikeli 20 Şehri


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Avrupa'nın En Tehlikeli 20 Şehri

Avrupa, dünyadaki yedi kıtadan biridir ve ziyaret edilecek çok sayıda güzel bölgeye sahiptir. Ayrıca gezilecek o kadar çok yer var ki, bazı şehirlerin tehlikeli unsurlar taşıması da kaçınılmaz.

Bir şehri tehlikeli kılan pek çok faktör katkıda bulunur. Üstelik bu faktörler arasında şiddet içeren suçlar, maddi hasar, yolsuzluk, güncel dünya olayları ve hatta kötü yollar da yer alıyor. Bu listedeki bilgilerin çoğu suç endeksine dayanmaktadır. Ancak bu listeye giren ve bu şehirlerin neden bu sıralamada olduğunu belirleyecek pek çok değişken var.

20. Roma, İtalya

italy-2191270.jpg

Roma, İtalya'nın ziyaret edilmesi gereken en popüler şehirlerinden biridir. Dahası, insanlar şehri Kolezyum ve Trevi Çeşmesi gibi güzel simge mimarileri için ziyaret ediyor. Roma ziyaret etmek için güzel bir yer. Ancak onu tehlikeli kılan unsurlar da var.

Dünyanın en büyük yaşam maliyeti ölçüm aracı Numbeo'ya göre Roma, suç endeksinde 51,63, güvenlik endeksinde ise 48,37 puan aldı. Suç oranı son üç yılda arttı ve yavaşlamıyor. Ne yazık ki bu şehrin en büyük tehlikesi mala karşı suçlar ve rüşvettir.
Roma'nın gün boyunca güvenlik açısından iyi bir standardı var. Tersine, gece işlerin tehlikeli hale geldiği zamandır. Roma'nın Avrupa'nın en tehlikeli şehirlerinden biri olarak bu listede yer almasının nedeni de budur.

19. Drogheda, İrlanda

Drogheda, İrlanda'da, gemilerin ülkenin doğu kıyısından yanaşmasına izin veren bir limana sahip küçük bir kasabadır. Ayrıca Dublin'in hemen kuzeyinde yer almaktadır. Burada turistlerin yapabileceği birçok şey var. Alternatif olarak tehlikeleri de bilmeleri gerekir.

Numbeo, İrlanda'ya suç endeksinde 49,17, güvenlik endeksinde ise 50,83 puan veriyor. Dahası, istatistikleri son üç yılda suçtaki artışın altını çiziyor. Kasabadaki vatandaşların en büyük endişesi uyuşturucu ticareti yapan veya kullanan kişilerdir.

Drogheda'nın bir liman kenti olduğu gerçeğini düşünün, bu da bu faktörlerin gerçekleşme olasılığını artırıyor. Bu nedenle Avrupa'nın en tehlikeli şehirleri listesinde görülmesi sürpriz değil.

18. Londra, Birleşik Krallık

Londra dünyanın en eski şehirlerinden biridir ve birçok insanın ziyaret etmeyi sevdiği bir yerdir. Sonuçta dünyanın merkez üssü ve dünyanın en popüler yerlerinden biri. Londra hakkında anlatılacak pek çok güzel hikaye var. Tersine, dikkat edilmesi gereken pek çok tehlikeli cep var.

Londra Polisi tarafından yürütülen beş yıllık bir araştırma, bazı endişe verici istatistikleri ortaya çıkardı. Birincisi, cinayet oranı 2019'dan 2021'e kadar olan iki yılda iki katına çıktı. Kaçırma oranı da yaklaşık 1,5 arttı. Ayrıca Londra'da 2021 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık 900 daha fazla şiddet içeren suç işleniyor.

Başka bir suç oranı raporunda Londra'da suç oranının 1000 kişi başına 819 olduğu vurgulandı. Sonuçta hırsızlık şehirde işlenen en büyük suçtu ve suç oranının bir önceki yıla göre yüzde 86 artmasına neden oldu.

Numbeo, suç seviyesinin üç yıl boyunca sürekli arttığını da sözlerine ekledi. Dahası, uyuşturucu sorununun artmasının yanı sıra geceleri yalnız yürümenin de iyi bir fikir olmadığını gösterdi. Londra'nın Avrupa'nın en tehlikeli şehirlerinden biri olarak bu listede yerini almasının nedeni budur.

17. Brüksel, Belçika

Brüksel, Belçika'nın en popüler şehirlerinden biridir ve zengin bir tarihe ve yapılacak birçok heyecan verici şeye sahip bir yerdir. İlginç bir şekilde dünyanın en iyi mutfaklarından bazılarına sahip. Brüksel ayrıca son zamanlarda biraz tehlikeli olduğu konusunda da bir üne kavuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Temmuz 2023'te terörist grupların saldırı planladığını belirten bir seyahat tavsiyesi yayınladı. Aynı şekilde halkı, en kötü senaryoya karşı önlem almaları ve acil durum planı hazırlamaları konusunda uyardılar.

Numbeo Brüksel'e güvenlik açısından çoğunlukla orta dereceli notlar verdi. Ancak suçun üç yılda arttığını da ortaya çıkardılar. Bölge sakinleri ve ziyaretçilerin bir numaralı endişesi, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan mülkiyet suçlarıydı. Böylece Brüksel, Avrupa'nın tehlikeli şehirleri listesinden kaçamadı.

16.Manchester, Birleşik Krallık

Manchester'ı düşündüğünüzde muhtemelen aklınıza harika barlar, Manchester United futbol kulübü veya Manchester City futbol kulübü gelir. Sonuçta yapılacak birçok heyecan verici şeyin ve iki güçlü futbol takımının bulunduğu devasa bir kasabadır. Manchester'ın da kendi payına düşen sorunları var. Yani bunlardan biri yolların durumudur.

Küçük İşletmeler Federasyonu, Manchester'daki yolların durumuyla ilgili bir çalışma yaptı. Sonuçta FSB, geçen yıl 2.568 çukur şikayeti olduğunu ortaya çıkardı. Bu çukurlar Manchester'daki sürücüler için çok sayıda soruna yol açarak yolları güvensiz hale getirdi.

Numbeo, suçun üç yıllık bir süre içinde arttığını vurguladı. Ayrıca, kamuya açık yerlerde uyuşturucu kullanan kişiler arasında daha büyük bir sorun vardı veya mülkiyet suçları da hızla artıyor. Manchester, yaşamak veya ziyaret etmek için Avrupa'nın en tehlikeli şehirlerinden biri olmaya devam ediyor.

15. Malmö, İsveç

Malto, Avrupa'nın ziyaret edilecek en güzel şehirlerinden biridir. Ayrıca gerçek Avrupa yaşamını, özellikle de İsveç'i keşfetmek isteyen herkes için mükemmel bir yerdir. Çoğu yerde olduğu gibi her zaman önlem almalısınız.

Numbeo, Malto'ya suç endeksinde 56,67 ve güvenlik endeksinde 43,33 veriyor. Sonuçta araştırmaları suçun son yıllarda arttığını gösterdi. Pek çok şehrin yalnızca uyuşturucu kullanımı veya vandalizm konusunda endişelenmesi gerekirken, Malto'nun silahlı soygun gibi şiddet içeren suçlarla da sorunu var. Gündüz dolaşmak nispeten güvenli olsa da gece dolaşmak tavsiye edilmez.

14. Atina, Yunanistan

Atina'yı düşündüğünüzde aklınıza Yunan Tanrıları ve onların güzel tarihleri gelir. Sanatın, bilimin ve Batı medeniyetinin yanı sıra demokrasinin de doğduğu yerdir. Ancak Atina'nın bazı bölgelerini güvensiz hale getiren sorunları var.

Şehir bu sorunu çözmeye çalışırken suçlar da yıllar geçtikçe arttı. Ne yazık ki Yunanistan suç ve rüşvetle uğraştı. Mülkiyet suçları ve uyuşturucu kullanımı hâlâ artıyor. Ancak endişelenecek asıl şey yankesicilik ve taksi dolandırıcılığıdır. Atina hala ziyaret edilmesi gereken güzel bir şehir. Ancak yine de dikkatli adımlar atmakta fayda var.

13.Paris, Fransa

Paris'teki Eyfel Kulesi dünyanın en ünlü yapılarından biridir. Ayrıca Fransa'ya gitmenin en önemli noktalarından biri. İnsanlar kültürü keşfetmek ve yemekleri denemek için Paris'e gelmeyi çok seviyorlar. Ancak Paris'in kaçınılması gereken karanlık bir bölgesi ve onu tehlikeli kılan uluslararası tehditler var.

ABD Dışişleri Bakanlığı, artan terör tehdidi nedeniyle 2023 yılının Temmuz ayında bir seyahat tavsiyesi yayınladı. Kanada Hükümeti bile bir seyahat tavsiyesi yayınlıyor. Sonuçta bunun gerekçelerinden bazıları Rugby Dünya Kupası'nın yanı sıra son gösterileri de içeriyordu.

Numbeo, birçok Avrupa şehri gibi Paris'in de suçta bir artış yaşadığını ortaya çıkardı. Daha da önemlisi, bölge sakinleri birilerinin onlara saldıracağından daha fazla endişe duyuyor. Paris geceleri yalnız yürümekten 36,37 puan aldı. Böylece Paris, Avrupa'nın en tehlikeli şehirlerinden biri olmaya devam ediyor.

12. Grenoble, Fransa

Grenoble hakkında konuşmak için Fransa'da kalıyoruz. Sonuçta Fransız Alplerinin başkentidir. Aynı zamanda birçok büyük araştırma tesisinin de evidir.

Ancak Numbeo, 41,04 güvenlik endeksiyle 58,96 suç oranına da sahip olduğunu açıkladı. Suç oranı önemli ölçüde artmaya devam ediyor ve soygun ve gasplara ilişkin büyük endişeler var. Uyuşturucu ve vandalizm de bu şehrin uğraştığı bir sorun. Gündüz dolaşmaya dair göreceli bir güven varken, gece dolaşmaya güven inanılmaz derecede düşük.

11. Minsk, Beyaz Rusya

Minsk, Belarus'un kalbinde yer alan ve pek çok kişinin ziyaret etmeyi çok istediği güzel bir şehir. Büyük ölçüde dünyadaki en iyi orman ve göllerden bazılarına sahiptir. Belarus aynı zamanda ülkenin en büyük eğitim kurumlarından bazılarına da sahiptir. Ne yazık ki Rusya ve Ukrayna sınırında olması da iki ülkenin şu anda savaş halinde olması nedeniyle durumu zor bir duruma sokuyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na göre Belarus'a seyahat etmemelisiniz. Güzel bir tarihe sahip görkemli bir ülke olmasına rağmen mevcut durum çok fazla gerilim ve olası tehlike yaratıyor. Tavsiye esas olarak Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen kişilere yöneliktir. Ne olursa olsun, savaşın etkilerini ve insanları nasıl etkileyebileceğini hatırlatıyor.

Numbeo, son üç yılda suçun genel olarak arttığını kaydetti. Ayrıca bölge sakinleri ve ziyaretçiler arasındaki en büyük korku, yolsuzluk ve birisinin onlara saldırma ihtimalidir. Bu faktörler Minsk'in Avrupa'nın en tehlikeli şehirlerinde sık sık yer almasına yardımcı oluyor.

10. Nice, Fransa

Nice, Fransa'da birçok plajı ve müzesi bulunan sevimli küçük bir şehirdir. Bu nedenle nihai seyahat noktasıdır. Nice'i rahatsız eden tek sorun geceleridir. Böylece Numbeo, insanların gündüzleri geceye göre daha rahat dolaştıklarını ortaya çıkardı.

9. Liege, Belçika

Nice gibi Liege de özellikle gündüzleri ziyaret etmek için nispeten güzel bir yer. Üstelik Brüksel'e güzel bir alternatif.

Numbeo ve diğer kaynaklar, Liege'nin o dönemde güvenli bir şehir olduğunu ortaya çıkardı. Tam tersi, geceleri yalnız kalmak da iyi bir şehir değil. Liege'deki en büyük endişeler araba hırsızlığı, gasp ve saldırılardır. Geceleri suç faaliyetlerindeki artış onu bu listeye koyuyor.

8. Montpellier, Fransa

Montpellier, Fransa'nın güneyinde büyüleyici bir tarihe sahip bir şehirdir. Şaşırtıcı bir şekilde, dünyanın en iyi şaraplarından bazılarına sahiptir. Ancak Montpellier'in özellikle geceleri olmak üzere suç faaliyetleriyle ilgili bazı sorunları da var.

Redbook, Montpellier'e suç endeksinde 52,79, güvenlik endeksinde ise 47,25 puan verdi. Ayrıca geceleri etrafta dolaşmak için onlara 39,07 güvenlik puanı verdiler. Montpellier'deki en büyük sorunlar hırsızlık ve uyuşturucu kullanımı gibi mülkiyet suçlarıdır. Bu nedenle Avrupa'nın en tehlikeli şehirlerinden biri olmaya devam ediyor.

7. Napoli, İtalya

Napoli, İtalya'da tarihi ve harika pizzalarıyla güzel bir şehir. Ayrıca İtalya'nın en popüler turistik yerlerinden biridir. Ancak Napoli'nin mafyayla bağlantısı nedeniyle inişli çıkışlı bir geçmişi var. Sonuçta burası aynı zamanda İtalya'nın en eski suç örgütlerinden biri olan Camorra'nın da evi.

Napoli'de sanatı keşfetmek için pek çok harika turistik yer olsa da şehrin suçla dolu bölgeleri de var. Üstelik bu suçun önemli bir kısmı Camorra'dan kaynaklanıyor. Numbeo, gasp, rüşvet veya soygun endişelerinin yüksek kalması nedeniyle ileri görüşlülüklerinin suçun artmasına yardımcı olduğunu ortaya çıkardı. Napoli'yi ziyaret etmeden önce önlem almanız tavsiye edilir.

6. Birmingham, Birleşik Krallık

Birmingham'a giderseniz Londra dışındaki en büyük şehri göreceksiniz. Ayrıca dünyanın en eski sinemasını da ziyaret etme şansına sahip olacaksınız.

Ancak bağımsız araştırmacı CrimeRate'e göre Birmingham aynı zamanda Birleşik Krallık'taki en tehlikeli şehirler arasında yer alıyor. İlginç bir şekilde Aralık 2022'de Birmingham'daki en büyük sorun bisiklet hırsızlığıydı. Hırsızlık, kundakçılık ve diğer mülkiyet suçları yaygın şikayetler arasındaydı.

Birmingham şehrinde 2022 yılında 76.806 cinsel suçun işlendiği iddia edildi. 2023 yılında maalesef durum pek iyiye gitmedi. Bu suçlar Birmingham'ı Avrupa'nın en tehlikeli şehirlerinden biri haline getiriyor.

5. Nantes, Fransa

Nantes birçok katedralin ve beyaz şarabın bulunduğu bir şehir. Ayrıca keşfedilecek çok fazla tarihi olan harika bir şehir. Ancak Nantes'in suçla ilgili sorunları var. Esas olarak suçtaki artışla birlikte daha fazla sorunla karşı karşıya kaldı.

Numbeo, Nantes'teki en büyük sorunların soygunlar, saldırılar, uyuşturucu kullanımı, mülkiyet suçları ve şiddet içeren suçlar olduğunu ortaya çıkardı. Geceleri yalnız yürümenin puanı 29,98 oldu. Sonuç olarak bu durum onu Avrupa'nın ziyaret edilmesi en tehlikeli şehirlerinden biri haline getiriyor.

4. Coventry, Birleşik Krallık

Coventry, İngiltere'nin merkezinde bulunan bir şehirdir. Önemli bir şekilde, insanlar bunu Orta Çağ ve ortaçağ festivalleriyle olan bağlantısı nedeniyle biliyorlar. Ancak Coventry'de güvenlik sorunları var. Yani şiddet içeren suçlar bir sorundur.

Plumplot tarafından sağlanan Birleşik Krallık Polis Verilerine göre, Coventry şehrinde yıllık suç oranı İngiltere'deki ulusal ortalamanın yaklaşık 40 katı daha yüksek. Şiddet içeren suçlar ulusal ortalamanın yaklaşık yüzde 66 üzerindedir.

Numbeo, gündüz yalnız yürümenin puanının 46,00, gece yalnız yürümenin puanının ise 26,62 olduğunu vurguladı. Ek olarak, Coventry'deki insanlar sürekli olarak hırsızlık, soygun, vandalizm, saldırı ve soygun konusunda endişeleniyorlar. Bunlar Coventry'nin ne kadar tehlikeli olduğunu ve gitmeden önce önlem almanız gereken bir şehir olduğunu vurguluyor.

3. Katanya, İtalya

Catania, Sicilya'nın ideolojik ve edebi merkezidir. Şaşırtıcı bir şekilde, ziyaret edilecek birçok harika yerle birlikte harika bir tarihe sahiptir. Ama Napoli gibi onun da mafyayla bağlantısı var. Yani Sicilya Mafyası yüzyıllardır bu bölgeyi yönetmiştir.

Çoğu turist ve ziyaretçi bir mafya üyesiyle karşılaşmasa da her zaman bir şans vardır. Bu nedenle şehirde dolaşırken güvenlik protokollerini almak en iyisidir. Diğer birçok büyük şehir gibi şehrin dış mahallelerine gitmeyin.

Nimbio'ya göre Katanya'daki en büyük sorun suç ve rüşvet. Sonuçta, bölge genelinde hırsızlık ve greft yaygındır. Ziyaret edilmesi çok tehlikeli bir şehir haline getiriyor.

2. Marsilya, Fransa

Marsilya'nın muhteşem plajları ve harika bir kültürü var. Evet, burada geçireceğiniz zamanın her saniyesini seveceksiniz. Ancak birçok Avrupa şehri gibi onun da çelişkileri var. Yani son birkaç aydır ölümcül bir uyuşturucu savaşıyla karşı karşıyalar.

Marsilya Polis Departmanına göre, 2023'ün başından bu yana 68 silahlı saldırı yaşandı ve bu da 31 silahlı ölümle sonuçlandı. Görünen o ki, iki grup emlak konusunda savaşa girmiş ve iddiaya göre Marsilya'daki cinayetlerin yüzde 80'inden sorumlular.

1. Bradford, Birleşik Krallık

Avrupa'nın en tehlikeli şehrini sizlere sunuyoruz. Bradford neden bu listede ilk sırada? İstatistikleri inceliyoruz.

Plumplot tarafından sağlanan Ulusal İstatistik Verilerinden elde edilen istatistiklere göre Bradford'daki suç, İngiltere'nin ulusal ortalamasının yaklaşık 65 katıdır. Üstelik ulusal suç oranı İngiltere'ye kıyasla yüzde 184. Bildirilen suçların neredeyse yarısını şiddet içeren suçlar oluşturuyor.

CrimeRate puan kartı, Bradford'u Birleşik Krallık'taki en tehlikeli şehir olarak listeledi ve en tehlikeli şehirler arasında ilk 3'te yer aldı. Genel olarak, 2022'deki suç oranının ülkede her 1000 kişi başına 159 suç olduğu tahmin ediliyor. Sürekli olarak güvenlik kayması yaşayan ve Avrupa'nın en tehlikeli şehri olmaya devam eden bir ülke.

Kaynak: AZ Animals

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.