Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Dünyadaki En Büyük 4 Özel Ordu

bodyworn-794099.jpg

1. Müttefik Evrensel Güvenlik Hizmetleri (Allied Universal Security Services)

> Küresel gelir: 18,0 milyar dolar
> Toplam çalışan: 160.000
> Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Merkezi Conshohocken, Pensilvanya'da bulunan Allied Universal Security Services, 2016 yılında Allied Security ve Universal Protection güvenlik şirketlerinin birleşmesiyle kuruldu. Şu anda 85 ülkede faaliyet göstermektedir.

Allied Universal, eğitim, sağlık hizmetleri, perakende satış, ticari gayrimenkul, hükümet ve kurumsal kampüslere odaklanan bir güvenlik ve tesis hizmetleri şirketidir. Şirket, Kuzey Amerika'daki kimya ve petrokimya tesislerinde, hastanelerde ve bakım evlerinde, ticari gayrimenkullerde, savunma ve havacılıkta, havacılıkta, limanlarda, finans kurumlarında ve hükümette güvenlik sağlıyor.

Allied Universal, o dönemde dünyanın üçüncü büyük güvenlik şirketi olan G4S'i Nisan 2021'de 5,3 milyar dolara satın alarak 18 milyar dolar gelirle dünyanın en büyük güvenlik şirketini oluşturdu.

2. Securitas

> Küresel gelir: 11,9 milyar dolar
> Toplam çalışan: 355.000
> Ülke: İsveç

Merkezi İsveç'te bulunan ve 1934'te kurulan Securitas, 2020'de insanlı güvenlik hizmetleri yerine daha teknoloji odaklı tekliflerini vurgulamak üzere yönünü değiştirdi. Securitas 47 ülkede faaliyet göstermektedir ve yaklaşık 153.000 müşterisi bulunmaktadır.

ABD'deki operasyonlar dört birimde organize ediliyor: koruma, elektronik güvenlik, Pinkerton kurumsal risk yönetimi ve kritik altyapı hizmetleri. Koruma; yerinde, mobil ve uzaktan hizmetleri içerir.

Rakip şirketler G4S ve Allied Universal gibi Securitas da son birkaç yılda şirketler güvenlik ihtiyaçlarını dış kaynaklardan sağlamaya çalışırken eğitim ve teknolojiye büyük yatırım yaptı.

3.Prosegur

> Küresel gelir: 4,1 milyar dolar
> Toplam çalışan: 165.000
> Ülke: İspanya

İspanyol güvenlik firması, 1976 yılında Herberto Gut tarafından kuruldu. Prosegur, 2019 yılının başında girdiği ABD dahil şu anda 26 ülkede faaliyet gösteriyor. En büyük faaliyet alanı Latin Amerika'dadır.

Şirketin beş uzmanlık alanı vardır: alarmlar; güvenlik (gözetim ve teknoloji hizmetleri); siber güvenlik; lojistik, nakit ve yönetim çözümleri; ve finansal kurumlar için iş süreci dış kaynak çözümleri. Güvenlik, nakit ve yönetim çözümleri Prosegur'un işinin %90'ından fazlasını oluşturuyor.

4. GardaWorld

> Küresel gelir: 2,8 milyar dolar
> Toplam çalışan: 120.000
> Ülke: Kanada

GardaWorld, şu anda güvenlik hizmetleri şirketinin başkanı ve CEO'su olarak görev yapan Kanadalı girişimci Stéphan Crétier tarafından 1995 yılında kuruldu. GardaWorld'ün doğal kaynaklar, mülk yönetimi, sağlık hizmetleri, hükümetler, perakende, özel etkinlikler ve ulaşım sektörlerindeki şirketler de dahil olmak üzere 4.000'den fazla müşterisi var. Kanada çapında 27 havaalanında havaalanı öncesi uçuş öncesi güvenlik taraması sağlıyor.

ABD bölümünün mobil güvenlik birimi, diplomatik ve askeri personele destek veren ordunun özel harekat birimlerinden eski savaş gazilerini içeriyor. Orta Doğu ve Afrika'daki Dışişleri Bakanlığı'na mobil güvenlik varlıkları sağlıyor. GardaWorld aynı zamanda çatışma ve çatışma sonrası bölgelerdeki ABD diplomatik, savunma ve kalkınma faaliyetlerini desteklemek üzere eski ABD askeri tıp pratisyenlerine de hizmet vermektedir.

Kaynak: 24/7 Wall St.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.