Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Merak bu ya Bilgisayar İnsanlık tarihinin en büyük buluşlarından vede ilerlemesine büyük katkılar sağladığı kesin şimdi Bilgisayar'a başka bir gözle bakanlarda var malum yazmaya gerek yok buradan hareketle derimki bu Bilgisayar gelecekte oynayacağı veya yapacağı şeyler hakkında biraz fikir yürütelim ne dersiniz acaba bilgisayar gelecekte "HÜR İRADE" ile İsyan edebilecekmi yani kendini icad eden İnsana ben seni tanımıyorum diyebilecekmi başka bir soru kafası kızıpta İntihar edecekmi gibi saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Merak bu ya Bilgisayar İnsanlık tarihinin en büyük buluşlarından vede ilerlemesine büyük katkılar sağladığı kesin şimdi Bilgisayar'a başka bir gözle bakanlarda var malum yazmaya gerek yok buradan hareketle derimki bu Bilgisayar gelecekte oynayacağı veya yapacağı şeyler hakkında biraz fikir yürütelim ne dersiniz acaba bilgisayar gelecekte "HÜR İRADE" ile İsyan edebilecekmi yani kendini icad eden İnsana ben seni tanımıyorum diyebilecekmi başka bir soru kafası kızıpta İntihar edecekmi gibi saygılar. Öğretirsen eder. Şimdi bunun bait bir denemesi olarak görebileceğimiz bir versiyonu var zaten Winows işletim sisteminde. Secren Saver: Eğer bilgisayarda şu kadar süre ile aktivite olmaz ise, ekranı karart veya şu resmi koy. Eğer bilgisayarda şu kadar süre ile aktivite olmaz ise, bilgisayarı uyku moduna geçir. Bu komutlar çoğaltılabilir. . . Eğer şu dosyalara ulaşma girişimi olursa, bütün dosyaları sil, kendini formatla. Eğer sarıgöl, noktalama işaretleri ile barışmazsa, devrelere aşırı güç ver ve yak . . . Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mart , 2007 Öğretirsen eder. Şimdi bunun bait bir denemesi olarak görebileceğimiz bir versiyonu var zaten Winows işletim sisteminde. Secren Saver: Eğer bilgisayarda şu kadar süre ile aktivite olmaz ise, ekranı karart veya şu resmi koy. Eğer bilgisayarda şu kadar süre ile aktivite olmaz ise, bilgisayarı uyku moduna geçir. Bu komutlar çoğaltılabilir. . . Eğer şu dosyalara ulaşma girişimi olursa, bütün dosyaları sil, kendini formatla. Eğer sarıgöl, noktalama işaretleri ile barışmazsa, devrelere aşırı güç ver ve yak . . . Saygılar. " BİLGİSAYAR HÜR OLABİLECEKMİ" ******** ******** ******. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 " BİLGİSAYAR HÜR OLABİLECEKMİ" ******** ******** ******. Sen çocuk sahibisin, anladığım kadarıyla. Senin çocuklar ne zaman hüğr irade sahibi oldular? Doğar doğmaz mı? İtiraz etmeyi, fikir belirtmeyi ne zaman öğrendiler? Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Sen çocuk sahibisin, anladığım kadarıyla.Senin çocuklar ne zaman hüğr irade sahibi oldular? Doğar doğmaz mı? İtiraz etmeyi, fikir belirtmeyi ne zaman öğrendiler? süper sorular bir bebekteki beyin hiçbirşeydir, yaşadıkça algılarını biriktirecek değerlerndirecek ve uygulayacak, yani hayattan sürekli komut alacak, beyin komutlarını hayattan alır, artık o beynin bulunduğu hayatta ne varsa komutları ondan alacak. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Sen çocuk sahibisin, anladığım kadarıyla.Senin çocuklar ne zaman hüğr irade sahibi oldular? Doğar doğmaz mı? İtiraz etmeyi, fikir belirtmeyi ne zaman öğrendiler? Saygılar. Bilgisayar'ın doğuracağınımı söylüyorsun şimdi mutasyon geçireceklerinide yazarsın. Benim çocukların "hür" iradelerini hem doğdukları,hem büyüdükleri zaman bilse idin bu soruyu sormazdın. Ama keyifli oluyor bilgisayara umut bağlayıpta canlı varlıklarla mukayese etmek doğrusu komutlu yaşam ile, fıtratın gerekliliği olan yaşamı mukayese. Şimdi bilgisayar'ın itirazını "HÜR İRADESİ" ile doğumundan başlayıp (yada icadından) büyümesini bekleyeceğiz (teknolojik gelişme) sonrada büyüdüğü zaman "HÜR İRADE" devreye girecek ve diyecekki "BENİ İNSAN İCAD ETMEDİ BEN TESADÜFLER SONUCU OLUŞTUM" diye fikir belirtecek bu arada kökenini'de araştırır herhalde (bilgisayar'ın ilk atasını) acaba oda ne olurki mutasyonlu bir şeymi yoksa sonradan olma yumrumu. saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Bilgisayar'ın doğuracağınımı söylüyorsun şimdi mutasyon geçireceklerinide yazarsın. Benim çocukların "hür" iradelerini hem doğdukları,hem büyüdükleri zaman bilse idin bu soruyu sormazdın. Çocukların hür iradesi olmaz. Çocuk ya sen söylersin, ya kendi tecrübe eder "ateş"in acı verdiğini. Ancak ondan sonra kaçınır ateşten. Bu bir öğrenme sürecidir. Bilgisayar da öğrenir. Programlama ile. Bilgisayarın öğrenme imkanı insanınki gibi yüzlerce, binlerce değildir. Tektir. İnsandır. Ürme mekanizması tek değildir. Kimis yumurtadan çıkar. Kimisi rahimden. Kimisi bölünerek çoğalır. Kimisi de fabrikada "doğar". Komputerize olmuş bir fabrikada tamemen makinalarla kontol edilen bir üretim bantı kurulabilir. Bu da sonuçta, makinaların makina üretmesi olur. Sonuçta onlar metal, plastik, elektrik yığını. Ama gördüğün gibi "bilinçliymiş gibi" işler yapabiliyorlar. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 bilgisayar biyolojik değildir onu belli taraflarını insan gibi belli taraflarınıda robot gibi düşünebiliyoruz ama bilgisayardan bahsederken birebir insandan bahsetmiyoruz sadece bazı özellikleri uyduğu için örnekleme maksadıyla tartışıyoruz bunu hem müminler hem dinsizler yapıyor Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Çocukların hür iradesi olmaz.Çocuk ya sen söylersin, ya kendi tecrübe eder "ateş"in acı verdiğini. Ancak ondan sonra kaçınır ateşten. Bu bir öğrenme sürecidir. Bilgisayar da öğrenir. Programlama ile. Bilgisayarın öğrenme imkanı insanınki gibi yüzlerce, binlerce değildir. Tektir. İnsandır. Ürme mekanizması tek değildir. Kimis yumurtadan çıkar. Kimisi rahimden. Kimisi bölünerek çoğalır. Kimisi de fabrikada "doğar". Komputerize olmuş bir fabrikada tamemen makinalarla kontol edilen bir üretim bantı kurulabilir. Bu da sonuçta, makinaların makina üretmesi olur. Sonuçta onlar metal, plastik, elektrik yığını. Ama gördüğün gibi "bilinçliymiş gibi" işler yapabiliyorlar. Saygılar. Çocukların “Hür iradeleri” olur. Çocuk ateş’in yaktığını kendi öğrenirse bu onun “merak,öğrenme,ve iradesi” ile olur dolayısı ile “iradi tecrübe olur” başkasının ona ateşin yaktığını söylemesi’de bilineni çocuğa aktarma tecrübesi olur yani bir bilgisayar ona bir şey yüklemeden bir şey yapamaz misal “İLHAM” alamaz, düşünemez,acı çekmez,nefes almaz vs.vs. Bilgisayar’da öğrenmez? “PROGRAM’LANIR” komut alır “HÜR İRADESİ” yoktur öğrenmek için ama “İNSAN” Eşrefi Mahlukattır ve “HÜR İRADESİ” vardır. Üreme ile fabrikadaki imalatı aynı kefeye koymak ister yumurtadan olsun,ister “ANA RAHMİNDEN” olsun safsatadır biri imalat biri tabii oluşum hadi bakalım bilgisayarı yumurtadan çıkarsınlar olmaz. Komputerize olmuş bir fabrikada tamamen makinalarla konturol edilen bir üretim bandı kurulabilir sonuç makinaların, makina üretmesi olur doğru ne olur “MAKİNA” bu makina tesadüfenmi olur yok,acı çekermi,yok,aşık olurmu yok, “İRADESİ” olurmu yok vs. Vs. Sonuçta “BİLİNÇ’Lİ” imiş???????????????????? Gibi işler yapabiliyorlar yani l(lar,miş,mış) gibi sonuçta onlar metal, plastik, elektrik yığını. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 sonuçta onlar metal, plastik, elektrik yığını. Sonuçta o metal, plastik elektrik yığını, bilinçliymiş gibi hareketler yapıyor. Bir metal, platik, elektrik yığını RUHU olmadan bu hareketleri yapabiliyorsa, et, kemik, kan yığını insan da yapabilir. Ruh diye birşey yoktur. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Sonuçta o metal, plastik elektrik yığını, bilinçliymiş gibi hareketler yapıyor.Bir metal, platik, elektrik yığını RUHU olmadan bu hareketleri yapabiliyorsa, et, kemik, kan yığını insan da yapabilir. Ruh diye birşey yoktur. Saygılar. BilinçliyMİŞ? hareket'te değil "KOMUTLA İŞLEM" yapar. Zaten metal,plastik,elektrik yığınına "RUH'U" olan komut veriyor birde bilgisayarıda icad eden o "RUH'U" olan İnsandır. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 BilinçliyMİŞ? hareket'te değil "KOMUTLA İŞLEM" yapar. Zaten metal,plastik,elektrik yığınına "RUH'U" olan komut veriyor birde bilgisayarıda icad eden o "RUH'U" olan İnsandır. Herşey komutla işlem yapar. Elini sıcaktan çekersin, beyin komut verdiği için. Beyin komut verir, eldeki dokular ısıyı hissettiği için. *** Ruh Diye birşey yoktur. TEK BİR KANIT; BELİRTİ; İŞARET YOKTUR RUHUN VARLIĞINA DAİR. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Herşey komutla işlem yapar.Elini sıcaktan çekersin, beyin komut verdiği için. Beyin komut verir, eldeki dokular ısıyı hissettiği için. *** Ruh Diye birşey yoktur. TEK BİR KANIT; BELİRTİ; İŞARET YOKTUR RUHUN VARLIĞINA DAİR. Saygılar. Bana İnsanın yaptığı "Hür iradesi" ile eylemleri yazma elin sıcaktan çekilmesi gibi elin sıcakta durmasıda komutla olmaz burada devreye (His, İrade,Akıl'etme) girer bu olanları bilgisayar yapamaz. "RUH'UN OLMADIĞINA DAİR SENİN BİR KANITIN VARMI" Bana bende demen bende değilem / Bir ben vardır bende benden içeri. YUNUS. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Bana İnsanın yaptığı "Hür iradesi" ile eylemleri yazma elin sıcaktan çekilmesi gibi elin sıcakta durmasıda komutla olmaz burada devreye (His, İrade,Akıl'etme) girer bu olanları bilgisayar yapamaz. "RUH'UN OLMADIĞINA DAİR SENİN BİR KANITIN VARMI" Bana bende demen bende değilem / Bir ben vardır bende benden içeri. YUNUS. Pes artık yani. Yunus,un bu sözünü bile çarpıtıyorsunuz. Şimdi ne alakası var o sözün ruhla.Yunus Emre o sözüyle ''vahtedi vücud''inacını özetlemiştir.Bakın sayın boşig,bu inancı savunan bir arkadaş.Öyle tahmin ediyorum ki o da size bu konuda karşı çıkakacaktır Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Bana İnsanın yaptığı "Hür iradesi" ile eylemleri yazma elin sıcaktan çekilmesi gibi elin sıcakta durmasıda komutla olmaz burada devreye (His, İrade,Akıl'etme) girer bu olanları bilgisayar yapamaz. Ateşin yaktığını test etmemiş ve öğrenmemiş bir çocuk bu konuda hiçbirşey akledemez. His de bir komuttur. Bana bende demen bende değilem / Bir ben vardır bende benden içeri. YUNUS. Bu mu ruha kanıtın Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Ateşin yaktığını test etmemiş ve öğrenmemiş bir çocuk bu konuda hiçbirşey akledemez.His de bir komuttur. Bu mu ruha kanıtın Brainslapper. Gerçekten bazen yazmak için yazdığından dolayı kusura bakma ama “gına” getiriyorsun sebebi’de “HİS” inde komut olduğu “veciz” bir şekilde “TOPİC” litaratürüne girmiş oldu sayende. “RUH” un kanıtı odur dedimmi. Demekki “YUNUS” da bu zamanda yaşasa onada bu sözü söylediği için aynı nakaratı yapacaktın. Farkındamısın benim sorduklarımı hep “pas” geçiyorsun üstelik konuyuda saptırıyorsun acaba bu neyin alameti. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Brainslapper. Gerçekten bazen yazmak için yazdığından dolayı kusura bakma ama “gına” getiriyorsun sebebi’de “HİS” inde komut olduğu “veciz” bir şekilde “TOPİC” litaratürüne girmiş oldu sayende. Nasıl hissediyorsunuz siz? Bana bilimsel olarak, şematik olarak bir anlatınız. Farkındamısın benim sorduklarımı hep “pas” geçiyorsun üstelik konuyuda saptırıyorsun acaba bu neyin alameti. Neyi pas geçmişim? Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 sarı göl beyin = ben bu ikisini ayrı tuttuğunuz için kavramlar karışıyor elim ateşe tuttuğum zaman komutu kim veriyor ? beyin, yani ben elim yandığı zaman komutu kim alıyor ? beyin, yani ben bu tecrübe nereye depolanıyor ? beyine, yani bana şimdi bu tecrübeden yaklaşık bir yıl sonra tekrar deney yapalım (yanan bir ateş var) bu yanan ateşe elini uzatmak istemeyen kim ? beyin neden ? çünkü daha önceki depolanan veri zararlı bir yer edindi kim edindi ? beyin, yani ben komut göndermek istemeyen kim ? beyin, yani ben bile bile komut gönderecek olan ve belli bir uzuvu yakacak olan kim ? beyin, yani ben neden beyin ? çünkü bütün sistem oraya bağlı, tecrübe ve muhakeme beyin = ben örneğin boyundan aşağınız felç olursa, benliğinizin %90 ı yokoluyor mu ? hayır peki beyniniz felç olursa benliğinizin %100 ü yok oluyor mu evet ruh nerede ? bu olayların sonucunda ruha mı delil teşkil ettik, beyine mi ? şimdi siz ruh vardır derseniz hangi gerçek olayı bize örnek göstereceksiniz ? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 İnsan'ın "ben' liği vucudundamıdır" yoksa " Beynin'demidir" sen evvela bu soruyu cevapla ondan sonra "felç" olayını tartışırız sonrada (Alzheimer) geçeriz. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Pes artık yani. Yunus,un bu sözünü bile çarpıtıyorsunuz. Şimdi ne alakası var o sözün ruhla.Yunus Emre o sözüyle ''vahtedi vücud''inacını özetlemiştir.Bakın sayın boşig,bu inancı savunan bir arkadaş.Öyle tahmin ediyorum ki o da size bu konuda karşı çıkakacaktır katakuta. Vahdeti vucut'ta "RUH'U" izah edermisin? ha edemezsen olabilir zaten her yazdığın bilgiden dolayı'da olmadığı malum yüzeysel takılıyoruz fazlası "bilgi" bozar bakarsın "hakikati" yakalarsın değilmi en iyisi "paket kopya" takılmak (çarpıtma,yorum) olarak. Çıktım erik dalına,anda yedim üzümü Bostan issi kakıyup,der ne yersin kozumu YUNUS. katakuta bak Yunus Emre erik,ve üzüm diyor "Vahdet,Kesret" anladınmı yanlız bu şiir'in bu kadarı "Vahdeti Vucud'u" raddeder bildinmi, bilemediysen ne yapalım istersen biraz izahat yazalım ne dersin. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Vahdet ve kesret sözcükleri de tıpkı “Evvel”-”Âhir”, “Zâhir”-”Bâtın” isimleri gibi lügavî mânâları itibarıyla birbirinin mukabili, hakikatleri açısından “zıdd-ı mülâyim” çerçevesinde hep birbirini hatırlatan ve beraber anılan kelimelerdendir. Birlik, yalnızlık, teklik diyeceğimiz vahdet; hak yolcusunun, her şeyi Allah’a bağlayarak bütün eşyâ ve hâdiseleri O’ndan bilmesi, O’na vermesi; her nesne, her hâl ve her harekette O’nun ilim, kudret, irade ve sair sıfât-ı sübhâniyesinin parıltılarını müşâhede etmesi, topyekün ef’âl âleminin arkasında esmâ-i hüsnâ tecellilerini görüp sezmesi; sözün özü, hep O’nu bilip, O’nu duyup, O’na yönelip, O’nun maiyyet-i mâneviyesine ermesi ve sonra da yalnız O’nu istemesi, O’nun rızasına kilitlenmesi ve her zaman O’nun emir ve isteklerine bağlı kalması demektir ki; bunlar, gerçek bir müminin, Hak karşısında düşünce, inanç, tavır ve davranışlarının da icmâlî ifadesidir. Hazreti Zât’a bakan yönüyle vahdet; O’nun tek, yektâ olması; şerik ve nazîr, vezir, muîn ve yardımcısının olmaması; herkes ve her şey, her halinde O’na muhtaç olduğu halde, O’nun herkesten ve her şeyden müstağnî bulunması mânâsına Âlim-i Mutlak, Hâlık-ı Mutlak, Hâkim-i Mutlak, Müdebbir-i Mutlak, bütün evsâf-ı kemâliyenin Mevsûf-u Mukaddes’i, esmâ-i hüsnânın Müsemmâ-i Akdes’i ve bütün kesret âlemindeki tebeddül, tegayyür, elvân, eşkâl ve ahvâlin de biricik mercii ve mutasarrıfı demektir. Buna karşılık kesret ise, üzerinde muhit bir ilim, kâhir bir kudret ve hâkim bir iradenin mührü, sikkesi, tuğrası bulunan bütün bir varlık ve hâdiseler mânâsına geldiği gibi, hak yolcusunun, kendi iman ve mârifet ufkuna göre tekvinî emirleri doğru okuyup doğru değerlendirerek, her biri O’nun cemâl ve kemâline birer mücellâ ayna olan topyekün eşyâ ve onların kasda, iradeye bağlı hususî hallerinin çehrelerinde Hazreti Mütecellî’nin okunduğu/okunacağı bütün bir kâinat kitabıdır. Bu itibarla "ERİK" tek çekirdekli olduğu için "VAHDETİ" "ÜZÜM" de çok çekirdekli olduğu için "KESRETİ" temsil eder. Yunus'un "Çıktım erik dalına, Anda yedim üzümü" ifadesi "Vahdet'te,Kesret,Kesrette, Vahdet" müşahedesidir. ALINTI. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 İnsan'ın "ben' liği vucudundamıdır" yoksa " Beynin'demidir" sen evvela bu soruyu cevapla ondan sonra "felç" olayını tartışırız sonrada (Alzheimer) geçeriz. (sarıgöl) burayı atlamışsın, sorunun cevabını yukarıda verdim, tekrar yapıştırıyorum çünkü dikkat etmemişsin herzamanki gibi örneğin boyundan aşağınız felç olursa, benliğinizin %90 ı yokoluyor mu ? hayır peki beyniniz felç olursa benliğinizin %100 ü yok oluyor mu evet Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 Vahdeti vucut'ta "RUH'U" izah edermisin? Yunus Emre'nin hayranlarından ve takipçilerinden biri olarak ben anlatabilirim isterseniz. Lakin bunu da Sayın Katakuta'ı savunmaklığım olarak adlandırmayınız, sadece cevaplamak istedim o kadar... Yunus Emre: "Bir Ben Var Benden İçeri" demiştir. Uzun uzadıya görüşünü aktarmaktansa kısaca cevaplamayı yeğlerim. Çünkü zamanında bunu çokça açıkladım burada. Yunus'a göre (ve diğer mutasavvıflar) tüm her şey "Tanrı"nın suretidir. Tanrı herşeyin özündedir ve Herşey Tanrı'dadır. Vahdet-i Vücut'ta olay "Sadece Tanrı'nın Var Olması"dır. Yani "Ben"lik denen şeyi reddeder. "Ben" hiç bir zaman olmamıştır. Tek var olan O'dur. Bunu şöyle açabilirim: Tanrı insanda vücut bulmuş: Ruh olmuş... Tanrı kötüde vücut bulmuş: Şeytan olmuş... Tanrı doğada vücut bulmuş: Melek olmuş... vs... vs... vs... Bu şekilde gidiyor... Yani varlık dediğiniz şey; Vücut + Ruh gibi değil... Ayrı değil yani; bütün... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 burayı atlamışsın, sorunun cevabını yukarıda verdim, tekrar yapıştırıyorum çünkü dikkat etmemişsin herzamanki gibi örneğin boyundan aşağınız felç olursa, benliğinizin %90 ı yokoluyor mu ? hayır peki beyniniz felç olursa benliğinizin %100 ü yok oluyor mu evet Ancak büyük umutlar, taramaların başlamasından kısa bir süre sonra suya düştü. Evet, beyin etkinlik merkezlerine sahipti. Konuşurken, sol yarımküredeki olası dil bölgesi etkinleşiyordu. Ancak hemen ardından, beynin tüm alanlarında hareketlilik görülüyordu. Özel noktaların yanında, bütünsel bir işletim sisteminin varlığı açıktı. Beyinde hiçbir bölüm, tek başına, diğerlerinden bağımsız bir eyleme girişmiyordu. Şu anda nörolojinin geldiği nokta bu. Eski basitlikler, yeni karmaşıklıklara yol açıyor. Laboratuvar ortamında bilim insanları, her geçen gün bilinmeyen bir durumla karşılaşıyorlar. Tıpkı ardı ardına dizilen domino taşları gibi Uzun bir uğraş sonrasında tek bir taşın devrilmesi, o güne kadarki kazanımları silip atabiliyor. Beynin yapısı, kimyası ve işlevlerine ilişkin araştırmaların yanı sıra, nörobiyolojinin üstesinden gelmeye çalıştığı bir sorun daha var: zihinle beyin arasındaki ilişkiyi çözmek. Beynin en karmaşık konuşu zihnin en gizemli yanlarından biri de, acı çekmekten utangaçlığa kadar pek çok şekle bürünebilen bilinç ya da şuur... Akıl, Zihin, Bilinç, Zeka, Fikir, Kavram, Uzay, Zaman, Muhakeme, Hayal, Çağrışım, Algı, Şuur, İdrak, Anlam, Dikkat, Sezgi, Genelleme, Sanı, Ayrım, İlgi, İçgüdü, İstek, Sempati, ve duygulanımın tüm çeşitleri.. ALINTI. (KARIŞIK) Tarafsız "Ben" bu konuda "Nörolöji" amatörün'de,amatörüyüm tıp doktoru'da değilim doğrusu bu site'de yaptığımız tartışmalar sayesinde "GOOGLE" vasıtası ile araştırıp baktığımda senin ileri sürdüğün hiç bir şeyin kesin kanıtı yok bu vesile ile sana derim'ki acizane zaten bilimde öyle söylemezmi kanıtlandığı söylenen her bir şey yeni kanıtlarla ortadan kalkar kati konuşma tartıştığın her kim olursa objektif ol nick'in gibi değilmi. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 kanıtlandığı söylenen her bir şey yeni kanıtlarla ortadan kalkar kati konuşma tartıştığın her kim olursa objektif ol nick'in gibi değilmi. yeni kanıt var mı ruh konusunda ? hatta eski kanıt var mı ? bu kadar yazılan çizilen örneklenen delilden hangisine inanacağız, deneyleyebildiğimiz beyine mi, hakkında hiçbir tespit yapamadığımız ve olup olmadığı belli bile olmayan ruha mı ? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.