Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Boeing'in Gerçek Sahibi Kim?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Boeing'in Gerçek Sahibi Kim?

Boeing, üretim, savunma ve stratejik istihbarat bölümlerine sahip küresel bir havacılık şirketidir.

aircraft-123005.jpg

Kurumsal yatırımcıların yanı sıra The Vanguard Group ve BlackRock gibi kuruluşlar Boeing'deki hisselerin çoğunluğuna sahip.

Diğer önemli hissedarlar arasında Timothy J. Keating, Leanne G. Caret ve çeşitli yatırım fonları bulunmaktadır.

Boeing Şirketi, öncelikle uçak, roket, füze, telekomünikasyon ekipmanı ve uydu üreten dünyanın en büyük küresel havacılık şirketlerinden biridir. Şirket ayrıca stratejik savunma ve istihbarat sistemleri de geliştiriyor. Boeing, 100 milyar doları aşan piyasa değeriyle dünyanın üçüncü büyük savunma yüklenicisidir. 1916 yılında kurulan şirketin merkezi Chicago, Illinois'dedir.

Boeing Şirketi'nin dört ana bölümü vardır: Boeing, Ticari Uçaklar, Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik ve Boeing Capital. Boeing'in farklı bölümlerinde 150.000'den fazla çalışan çalışıyor. Şirket 2021 yılında yıllık 62,3 milyar dolar gelir elde etti.

The Boeing Company'nin Mülkiyeti

Kurumsal yatırımcılar şirketin büyük bir kısmına, daha kesin konuşmak gerekirse yaklaşık %61,67 oranında hisseye sahiptir. 2019 yılında bu yatırımcılar 5,6 milyon dolar değerindeki şirket hisselerini satın aldı. Şirketin gerçek kişi ve tüzel kişilerden başka hissedarları da bulunmaktadır. Diğer büyük hissedarlar Timothy J. Keating, Leanne G. Caret, Theodore Colbert, The Vanguard Group, Inc. ve BlackRock, Inc.'dir.

Timothy Keating, 38 yıldan fazla hizmet vermiş emekli bir ABD Donanması Amiralidir. Leanne Caret, Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik'in (BDS) eski başkanı ve CEO'sudur. Kariyerine 1988 yılında Boeing'de başladı ve daha sonra yönetim ekibine katıldı. BDS bünyesinde Dikey Asansör bölümünün Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü oldu.

Ayrıca, Şubat 2016'da Başkan ve CEO rolünü üstlenmeden önce BDS'de Finans Direktörü ve Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Caret, 2022'de BDS'nin Başkanı olarak emekli oldu. Caret, 2017'de Fortune'un En Güçlü Kadınlarından biri seçildi ve 2018.

En büyük sahipler ve yatırım fonları

Boeing şirketinin çoğunluk hissesine sahip olan kurumsal yatırımcıların yanı sıra çok sayıda kişi ve şirket de paydaş konumundadır. Vanguard Group Inc., ironik bir şekilde Boeing'in %7,47'lik payı ile şirketteki en önemli hisselerden birine sahip. Şirketin değeri 8,64 milyar doların üzerinde olan 45 milyondan fazla hisseye sahip. Bir diğer büyük yatırımcı ise Boeing'de %5,73 hisseye sahip olan Newport Trust Co.'dur.

Şirketin değeri 6,6 milyar doların üzerinde olan 34,5 milyonun üzerinde hissesi bulunuyor. BlackRock Fund Advisors, 28 milyondan fazla hisseyle %4,69 hisseye sahiptir. Hisselerin toplam değeri 5,42 milyar dolar. Boeing şirketinde yüzde 0,5 ile yüzde 4 arasında hisseye sahip olan diğer bireysel yatırımcıların ve şirketlerin bir listesi var.

Birçok yatırım fonu holdinginin Boeing şirketinde hissesi var. Vanguard Total Stock Market ETF, %3,11 hisseye ve 18,7 milyonun üzerinde hisseye sahiptir. Hisselerin toplam değeri 3,59 milyar dolar. Vanguard 500 Index Fund'ın %2,26 hissesi bulunuyor ve Boeing şirketinde 13,6 milyon hisse bulunuyor.

Bu hisselerin toplam değeri 2,6 milyar doların üzerinde. American Funds Growth Fund of America'nın şirkette %1,14 hissesi bulunuyor ve 6,9 milyondan fazla hisseye sahip. Hisselerin toplam değeri 1,32 milyar doların üzerinde. Boeing şirketinde yüzde 0,8 ile yüzde 1,2 arasında hisseye sahip diğer yatırım fonlarının bir listesi var.

Kaynak: SimpleFlying

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.