Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika'da Hawaii eyaleti, Katalitik Konvertör Hırsızlığını Nasıl Durdurulacağını Bulmuştur, Sizin ülkeniz Neden Bulamadı?


Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika'da Hawaii eyaleti, Katalitik Konvertör Hırsızlığını Nasıl Durdurulacağını Bulmuştur, Sizin ülkeniz Neden Bulamadı?

Hawaii'nin artık bunların çoğuna ihtiyacı yok.

exhaust-3538388.jpg

Arabanızdaki egzoz gazlarını temizlemek için çalışan katalitik konvertör, bir hurdalıkta değeri 1.500 dolara kadar çıkabileceğinden suçlular için birincil hedeftir. Bu nedenle hırsızlık, suçu ortadan kaldırmak için yeni bir yasa uygulayan Hawaii dışında hemen hemen her eyalette sürücüleri etkileyen yaygın bir suçtur.

Bu yıl Hawaii'de, ada eyaletindeki katalitik konvertör hırsızlıklarını hedef alan yeni bir yasa yürürlüğe girdi. Yerel haber kaynağı KRON 4'ün haberine göre yasa, bunun için katalitik konvertörlerin satışına ve parçanın çalınmasına kısıtlama getirdi.

2022'de katalitik konvertör hırsızlığının C Sınıfı suç olarak sınıflandırılmasının ardından, 2023'ün başında parçaların ve bileşenlerinin satışını kısıtlayan başka bir yasa yürürlüğe girdi. Yeni yasaya göre, Hawaii'de katalitik konvertör satmak isteyen kişilerin artık fotoğraflı kimlik belgesi göstermeleri, dönüştürücünün çalınmadığını belirten bir form imzalamaları ve diğer birkaç temel şartı karşılamaları gerekiyor.

Kulağa pek fazla gelmeyebilir, ancak KRON 4'ün bildirdiği gibi, yeni yasanın eklenmesi Hawaii'deki katalitik konvertör hırsızlıklarının sayısında gerçek bir fark yarattı:

Yama's Auto Care'in sahibi, kendi iş kolundaki herkesin de fark ettiği bir şeyi görüyor: Yeni bir katalitik konvertöre ihtiyaç duyan çok fazla müşteri olmuyor.

“Bu yıl belki birkaç tane yaptım. Daha önce ayda en az iki ya da üç iş yapıyordum” dedi Yama's Auto Care'in sahibi Mark Yamauchi.

Ve Honolulu Polis Departmanı katalitik konvertör hırsızlıklarındaki düşüşü destekleyecek istatistiklere sahip olduğundan, kanıtlar anekdotlardan çok daha fazlasıdır. KRON 4'ün paylaştığı rakamlara göre 2022 ve 2021 yıllarında sırasıyla 1.602 ve 2.008 hırsızlık ihbarı yapıldı. Buna karşılık, 2023'te şu ana kadar yalnızca 119 hırsızlık vakası bildirildi.

Katalitik konvertör hırsızlığı çoğu eyalette çok yaygın; Jalopnik'in sahibi Erik Shilling geçen yıl bu suçun kurbanı oldu. Peki ABD'nin geri kalanı Hawaii'den zavallı Jalopnik yazarların gelecekte bu suçun kurbanı olmalarını engellemeyi öğrenebilir mi?

Hawaii'nin katalitik konvertör hırsızlığına yaklaşımında yalnız olmadığı ortaya çıktı. Arkansas, Güney Carolina ve Teksas gibi eyaletlerde de hurda tüccarlarının katalitik konvertörlerinin nereden geldiğini takip etmeleri gerekiyor. Ek olarak Minnesota, suçun soruşturulması ve kovuşturulmasından tek sorumluluğa sahip olan özel bir Katalitik Konvertör Hırsızlığını Önleme Programı oluşturacak kadar ileri gitti.

Umuyoruz ki bu programlar uygulamaya konuldukça ABD, her yıl çalınan katalitik konvertörlerin sayısını azaltabilecektir; bu sayının 2022'de 150.000'den fazla olacağı tahmin edilmektedir.

Kaynak: Jalopnik

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.