Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bill Gates, İklim Değişikliği U Dönüşüyle Dünyayı Şok Etti: “İklimde Çok Fazla Abartma Var”


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bill Gates, İklim Değişikliği U Dönüşüyle Dünyayı Şok Etti: “İklimde Çok Fazla Abartma Var”

Tahmini net serveti 7 milyar dolar civarında olan ünlü milyarder ve hayırsever Bill Gates, son zamanlarda iklim değişikliği konusunda daha ılımlı bir bakış açısı öneren açıklamalarda bulundu.

climate-change-issue-7575216.jpg

Şaşırtıcı Açıklaması

Milyarder Michael Bloomberg ve İngiliz Prensi William gibi etkili isimlerin katıldığı Earthshot Ödülü İnovasyon Zirvesi'nde konuşan Gates, "İklim konusunda çok fazla abartı var" dedi.

“Gezegen İyi Olacak”

Şöyle devam etti: “İklim gezegenin sonu değil. Yani gezegen iyi olacak.”

Yeni Duruşunu Sağlamlaştırdı

Birkaç gün sonra The New York Times'ın ev sahipliği yaptığı bir etkinlikte Gates, iklim değişikliği konusunda daha ölçülü duruşunu sürdürdü.

İklim Değişikliği İnsanlığı Etkiliyor

İklim değişikliğinin etkilerinin öncelikle insanlığı etkilediğini ve gezegenin kendisinin daha az savunmasız olduğunu belirtti.

Bazı Ülkelerin Yok Olacağını Düşünmüyor

Ayrıca ılıman ülkelerin iklim değişikliği nedeniyle yaşanmaz hale geleceği fikrine ilişkin şüphelerini de dile getirdi.

Gates ayrıca iklim değişikliğiyle mücadelenin "kaba kuvvet" yoluyla başarılamayacağını savundu.

Halkın Direnişi Korkusu

Böyle bir yaklaşımı kullanarak iklim politikaları izlemenin, yaşam standartlarının düşmesi korkusuna dayalı halk direnişine yol açabileceğini ileri sürdü.

Yenilikçi Teknolojinin Önemi

Bunun yerine Gates, iklim değişikliğiyle mücadelede inovasyon ve teknolojinin temel bileşenler olarak önemini vurguladı.

Daha Fazla İki Partili Desteğe İhtiyaç Var

Gates, spesifik ayrıntılar vermemekle birlikte, iklim mevzuatı için iki partili desteğin artırılması çağrısında bulundu.

Uzun Vadeli Politikalar Gerekli

Çelik fabrikalarına yapılan 30 yıllık yatırımlarla karşılaştırma yaparak tutarlı ve uzun vadeli iklim politikalarının gerekli olduğunu savundu.

Emisyonlar Artmaya Devam Edebilir

Gates, iklim hedeflerine ulaşmanın zor olduğunu ve emisyonların düşmeye başlamadan önce zirveye çıkabileceğini kabul etti.

Toplu Kaldırma Olmadan Azaltmalar Mümkün Değil

Bu, sürekli sıcaklık artışlarına neden olabilir ve hızlı sıcaklık düşüşleri yalnızca büyük karbon giderme çabalarıyla mümkün olabilir.

İklim İnovasyonunda Öne Çıkan Bir İsim

Gates, iklim inovasyonunda öne çıkan bir figür olarak rolünü savundu. İklimle ilgili konulara yaptığı önemli mali katkıların kendisine bu alanda yetki verdiğini ima etti.

Yeni Fikirleri Eskisi Gibi Değil

Gates'in, iklim değişikliğinin insanların çektiği acılar ve ölümler açısından COVID-19 salgınını geride bırakabileceği yönündeki önceki öngörüsü gibi, iklimle ilgili daha önceki bazı uyarılarını geri çektiğini veya yumuşattığını belirtmekte fayda var.

Herkesten Daha Fazla Tarım Arazisi Satın Almak

Son yıllarda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük tarım arazisi sahibi haline gelen Gates, iklim konusundaki duruşunun yanı sıra, geleneksel tarım uygulamalarına alternatifleri de teşvik etti.

Alternatif Tarım Uygulamalarını Tartışıyor

Sentetik veya bitki bazlı et de dahil olmak üzere bu alternatiflerin, geleneksel tarımla ilişkili olumsuz çevresel etkileri azaltabileceğini savunuyor.

Binlerce Bilim Adamı İklim Acil Durumunu Reddediyor

Aralarında Nobel Fizik Ödülü sahibi John Clauser'ın da bulunduğu yaklaşık 1.600 bilim insanı, "iklim acil durumunun" varlığını reddeden ve iklim değişikliklerinin, insan etkisi olsun ya da olmasın, Dünya tarihi boyunca meydana geldiğini öne süren bir taahhüt imzaladı.

Popüler Anlatı Bilime Köklü Değil

Bu muhalif sesler, ana akım bilim adamlarının, kökleri doğru bilime dayanmayabilecek "popüler bir anlatı" yaydıklarını öne sürüyor.

İklim Krizi Olmadığını İddia Ediyorlar

Bunu dünya ekonomisine ve milyarlarca insanın refahına yönelik potansiyel bir tehdit olarak görüyorlar.

Bu nedenle, enerji ve küresel nüfusla ilgili gerçek zorlukları kabul etmelerine rağmen gerçek bir iklim krizinin olmadığını iddia ediyorlar.

Bilim İnsanları Sonuçlar Konusunda Uyardı

Ayrıca MIT ve Princeton Üniversitesi'nden önemli bilim insanları, enerji santrallerinden kaynaklanan karbondioksit emisyonlarını azaltmak için tasarlanan EPA önlemlerinin olumsuz sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

Bu Düzenlemeler Bilimsel Olmayabilir

boston-680404.jpg

Bu düzenlemelerin bilimsel olmadığını, fikir birliğine, hakem incelemesine, seçici veri sunumuna ve çelişkili kanıtların göz ardı edilmesine dayandığını ileri sürüyorlar.

‘İklim Acil Durumunun’ Varlığını Reddetmek

Bir zamanlar alarmcı iklim teorilerini savunan önde gelen iklim bilimci Dr. Judith Curry de duruşunu değiştirerek şimdi küresel bir “iklim acil durumunun” varlığını reddediyor.

Yeni Görünümünü Açıklıyor

Bağımsız gazeteci John Stossel ile yaptığı röportajda, dönüşümünü iklim değişikliğine ilişkin daha geniş anlayışına ve konunun radikal gruplar ve anti-kapitalistler tarafından siyasi istismarına bağlayarak açıkladı.

Kaynak: Mama Say What?!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.