Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Sürdürülebilirlik Hakkında 10 Gerçek

Enerji Bakanlığı yakın zamanda yenilenebilir enerjinin dünya çapında ilk kez enerji sektöründe fosil yakıtları geride bırakmak üzere olduğunu duyurdu.

light-bulb-5244001.jpg

Bağımsız bir enerji düşünce kuruluşu olan Ember'e göre rüzgar ve güneş, 2022'de küresel elektriğin %12'sini rekor düzeyde üretti. Bunun nedeni, yeni güneş ve rüzgar enerjisinin mevcut ve yeni kömür ve gaz enerjisinden daha ucuz olmasıdır. Bu temiz enerji kaynakları, karbon emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğiyle mücadele açısından kritik öneme sahiptir.

Çatınıza güneş panelleri kurmayı veya evinize enerji sağlamak için yenilenebilir enerjiyi seçmenize olanak tanıyan hizmet programlarına katılmayı düşünün.

Termostatınızı Ayarlamak Büyük Bir Fark Yaratabilir

Çevre Koruma Ajansı'na (EPA) göre ortalama tek aileli ev, enerjisinin %53'ünü ısıtma ve soğutmada kullanıyor. Termostatınızı sıcak aylarda iki derece yükseğe ve soğuk aylarda iki derece aşağıya ayarlayarak yılda 2.000 pounda kadar karbondioksit (CO2) tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Daha da fazla etki için Enerji Bakanlığı, termostatınızı günde sekiz saat boyunca normal ayarından yedi ila 10 derece geriye çevirmenizi tavsiye ediyor. Bu, ısıtma ve soğutmada yılda yaklaşık %10 tasarruf sağlar.

Sürdürülebilir Ürünlere Yönelik Tüketici Talebi Artıyor

World Wildlife Fund'a göre Google'da sürdürülebilir ürünlere yönelik aramalar 2016'dan 2021'e %71 arttı ve New York Üniversitesi Stern School of Business'a göre yeni ürünlerin %48'inin sunumlarında sürdürülebilirlikten bahsediliyor.

Bu, tüketicilerin daha sürdürülebilir ürünler aradığı ve işletmelerin sürdürülebilirlik konusunda iletişim kurmanın artık her zamankinden daha önemli olduğunun farkına vardığı anlamına geliyor. Bu iyi. Sürdürülebilir ürünlere talep ne kadar artarsa, bulunması da o kadar kolay olacak ve daha fazla şirket çevre için daha iyi ürünler sunacak.

Elektrikli Araç Kullanmak Karbon Emisyonunu Azaltır

Ulaşım artık Amerika'nın iklim kirliliğinin önde gelen kaynağıdır. Çevre Savunma Fonu, elektrikli araçlara hızlı bir geçişin 2040 yılına kadar her yıl en az 800 milyon ton CO2 emisyonunu azaltabileceğini buldu.

Elektrikli bir araba kullanmak, benzinle çalışan bir araba kullanmaktan daha verimlidir. Elektrikli araçlar 3.932 lbs oluşturur. 11.435 lbs ile karşılaştırıldığında yıllık CO2 eşdeğeri. Enerji Bakanlığı'na göre benzinli araçlar için.

Elektrikli araçların fiyatlarının düşmesi, birçok modelin mevcut olması ve daha fazla şarj istasyonunun inşa edilmesi, elektrikli araç kullanmak için uygun bir zaman.

Ampulleri Söndürmek Zorunluluktur

Onlarca yıldır ampulleri duyuyoruz ama bunlar hâlâ evinizdeki enerjiyi azaltmanın en basit yollarından biri.

Akkor ampuller, ısı olarak kullanılan elektriğin %99'unu açığa çıkararak, aşırı miktarda enerji ve para israfına neden olur. Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı yakın zamanda çoğu akkor ampulün ABD'de satılmasını veya üretilmesini yasakladı.

Akkor lambalarınızı kimse elinizden almayacakken, şimdi daha enerji tasarruflu ve daha uzun ömürlü LED ampullere geçiş yapmanın tam zamanı.

Energy Star Ürünleri Karbon Ayak İzinizi Azaltır

EPA'nın Energy Star programı 1992'den beri varlığını sürdürüyor. Nitelikli şirketlerin verimli ürünlerini etiketlemek için kullandıkları, enerji verimliliği için hükümet destekli bir sembol sağlıyor.

Amerikalı hanelerin %90'ından fazlasının Energy Star etiketini tanımasıyla program, dünya çapında enerji verimliliği konusunda standart haline geldi. EPA'ya göre program, başladığından bu yana ABD'deki elektriğin beş trilyon kilovatsaat azaltılmasına yardımcı oldu ve dört milyar metrik ton sera gazı emisyonunun atmosferimize girmesini engelledi.

Eviniz için Energy Star ürünlerini tercih ederek enerji ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

Çöp Hala Büyük Bir Sorun

EPA'ya göre ortalama bir Amerikalı her gün yaklaşık dört buçuk kilo çöp üretiyor; bu rakam 1960'ta iki kilonun biraz üzerindeydi. Amerikalılar her yıl 35 milyar kullanılmış su şişesini atıyor ve yalnızca %12'si geri dönüştürülüyor.

Sürdürülebilirliğin altı R'sini uygulamak için hâlâ yapabileceğimiz çok şey var: yeniden düşünmek, reddetmek, azaltmak, yeniden kullanmak, onarmak ve geri dönüştürmek. Bazı fikirler arasında tek kullanımlık plastiklerden kaçınmak, toplu olarak satın almak, eski kıyafetleri yeniden kullanmak, daha az çıktı almak, alışveriş yaparken kendi yeniden kullanılabilir çantalarınızı yanınıza almak, ikinci el eşyalar satın almak ve artık kullanmadığınız ev eşyalarını bağışlamak yer alır.

Akıllı Teknoloji Evde Enerji Tasarrufunda Devrim Yaratıyor

Akıllı ev, uzakta olduğunuzda bile bir uygulama aracılığıyla enerji kullanımını kontrol edebilmeniz için hepsi birbirine bağlı olan cihazlar, aydınlatma ve diğer teknolojilere sahiptir. Artık akıllı prizler, termostatlar, ışık anahtarları, su kaçağı dedektörleri, panjurlar ve daha fazlası var.

Akıllı elektrik prizleri evinizde zamandan, enerjiden ve paradan tasarruf etmenin en kolay yollarından biridir. Elektronik cihazlar "bekleme" modunda takıldığında, bir evin enerji kullanımının %5 ila 10'unu karşılayabilirler. Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı'na göre, akıllı prizlere geçerek evinizdeki enerji kullanımında yüzde bir ile yüzde dört buçuk arasında tasarruf sağlayabilirsiniz.

Neredeyse Tüm Büyük Şirketler Artık Çevresel Bilgilerini Açıklıyor

Art arda üçüncü yılda, önceki yıllara kıyasla daha fazla küresel şirket çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) verilerini açıkladı. Yüzde doksan beşi bunu mümkün olan en son yıl olan 2021'de yaptı. Bu, sürdürülebilirliğin işletmeler için her zamankinden daha önemli olduğunu gösteriyor ve eviniz için sürdürülebilir ürün ve hizmetler bulmanızı kolaylaştırıyor.

Yiyecek Seçimleri Ayak İzinizi Kesebilir

Michigan Üniversitesi Sürdürülebilir Sistemler Merkezi'ne göre gıda, bir hanenin karbon ayak izinin %10 ila %30'unu oluşturuyor. Bu, gıda üretimi ve taşımacılığından kaynaklanan emisyonlardan kaynaklanıyor.

Neyse ki, kendi meyve ve sebzelerinizi yetiştirerek ve doğrudan yerel çiftliklerden ve çiftçi pazarlarından satın alarak emisyonların azaltılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kaynak: The Family Handyman

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.