Φ modernjames Gönderi tarihi: 14 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2007 80'lerin sonunda 90'larin basinda cocuk olmak... >>>>>> >>>-Atari salonlarina gidip, 10 jetonu daha ucuza almak. >>>>>> >>>-Demet Akbag tiyatroyu beklemek. >>>>>> >>>-Taso oynamak. >>>>>> >>>-Video kiralamak. >>>>>> >>>-Gece aerobigini ***** zannetmek. >>>>>> >>>-Terminator'u sinemada seyretmek. >>>>>> >>>-Reebok Pump almak. >>>>>> >>>-"Back to the future, Rocky Serisi, Ninja Kamplumbaglar, >>>>>>Hayalet >>>>>> >>>Avcilari, >>>>>> >>>Cakmaktaslar,Beverly Hills 90210'u izlemek. >>>>>> >>>-Pazar 88, pazar 89, pazar 90, pazar 91 ..... >>>>>> >>>-Tipi tip cignemek. >>>>>> >>>-He man izlemek. >>>>>> >>>-Kablolu yayina gecme serefine nail olmak. >>>>>> >>>-Coca Cola'nin 1 litrelik >>>>>>depozitolu siselerde satilmasidir. >>>>>> >>>-Star TV'deki Turnike'yi, Parliement Pazar Gecesi >>>>>>sinemasini >>>>>> >>>izlemek. >>>>>> >>>-Adam olacak cocuk, 7'den 70'e nin izlenmesi. >>>>>> >>>-Gazete kuponu ile ev, araba verilmesine tanik olmak. >>>>>> >>>-Sürekli Aydinlik için 1 dakika karanlik eylemine >>>>>>katilmaktir. >>>>>> >>>-"All that she wants, informer" dinlemek. >>>>>> >>>-Pazar sabahlari alf seyretmek. >>>>>> >>>-Voltran, he-man,denver, ninja turtles, clementine izlemek. >>>>>> >>>-Siyah-Beyaz televizyonu görmüþ olmak. >>>>>> >>>-Micheal Jackson'dan Bad sarkisini defalaraca dinlemis >>>>>>olmak. >>>>>> >>>-Schumacher'in Turkiye'ye gelisini gormek. >>>>>> >>>-Mahalle ve mahalleden oyun oynamak kavramini son yasan >>>>>>nesil. >>>>>> >>>-Neler oldugunu anlamadan televizyon'dan korfez savasini >>>>>> >>>>>> >>>izlemektir. >>>>>> >>>-MC Donalds'in Turkiye'ye ilk geldigi gunleri yasamis >>>>>>olmaktir. >>>>>> >>>-Doritos'a panco diyebilen nesildir. >>>>>> >>>lkokul 5'te Anadolu Liseleri ve Kolejler sinavina >>>>>>hazirlanmak. >>>>>> >>>-Berlin duvarý'nýn yýkýlmasýnýn tek sonucunun, berlin'in >>>>>>farklý >>>>>> >>>kýsýmlarýnda oturan akrabalarýn artýk birbirlerini >>>>>>görebilmeleri >>>>>> >>>olduðunu sanmak. >>>>>> >>>-Banka olarak sadece imar bankasini bilmek... >>>>>> >>>-Yakari izlemektir. >>>>>> >>>-"Eskiden buralar portakal bahcesiydi, boþ araziydi" >>>>>>diyebilmek. >>>>>> >>>-Street Fighter'da "Guy" ile oynamak. >>>>>> >>>-Bilye, gülle oynamak. >>>>>> >>>-gazoz kapagi oynamak. >>>>>> >>>-Televizyonla büyütülen ilk nesil olmak. >>>>>> >>>-emanulla izlemek.. >>>>>> >>>-mahalle maçlarý yapmak.. >>>>>> >>>-commodore 64 >>>>>>efsanesi.. >>>>>> >>>-cumartesi geceleri bir baska gece'yi izlemek ve ozellikle >>>>>>benny >>>>>> >>>hill'in skeclerini yakalamaya calismak >>>>>> >>>-solo test'te 1 tane birakip bilgin olmaya kasmak >>>>>> >>>-hbb'de amerikan futbolu maci izlemek >>>>>> >>>-anadoludan gorunum'u izlemek ve sehit haberleriyle uzulmek >>>>>> >>>-Edi ile Büdü hastasi olmak. >>>>>> >>>-Sadece pazar günleri yikanmak. >>>>>> >>>-Kontra pedal BMX bisiklet sahibi olmak. >>>>>> >>>-Cine 5'in ilk acildigi gune ve aksamina tanik olmak. >>>>>> >>>-"Bugun günlerden cuma, merhaba hanimlar merhaba" >>>>>> >>>-Moonlighting, hayat agaci, cesur ve güzel izlemek. >>>>>> >>> >>>>>> >>>80'lerin sonunda, 90'larin basinda cocuk olmak zor ama bir >>>>>>o kadar >>>>>> >>>da guzel bir seydir.Bir ülkenin hangi aþamalardan, nasýl >>>>>>geçtiðine >>>>>> >>>>>> >>>tanýk olmaktýr... >>>>>> >>>Gencligin gelisimi acisindan kayýp bir dönemdir... yazı alıntı olduğundan bazı yerler karışık ama okuyunca anlayabiliyorsunuz. tabi bu dönemde çocuk olduysanız.... Alıntı
Φ modernjames Gönderi tarihi: 15 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Mart , 2007 şu mahalle maçları çok çılgın olurdu ya.. şimdi yerini halısahalar aldı ama nedense o tadı alamıyorum. ayrıca gazoz kapakları toplama oynamak süperdi. şu an ki çocuklar teknoloji esiri olmuşlar nerde eski yıllar. bizler kendimiz üretirdik oyunları... Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 Biraz daha geriye gidersek telli arabalarımız vardı onlar süsler dolaşırdık Bütün gün sokakta top oynayıp bisiklete binmekten eve yemek yemeye gitmeyip annemizin bize balkondan saldığı ekmek arasını büyük iştahla yemek Yakaladığımız sokak köpeklerinin boynuna hemen bir ip geçirip bütün gün sokaklarda dolaşmak Eski günler güzeldi Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2007 80 li yıllarda çocuk hele hele genç olmak. İnsan ırkının başına gelebilecek en kötü felaketlerden birisidir Biz çocuktukta fazla etkilenmedik 80 li yıllardan. 80 li yıllar dünyanın moda, sanat, sinema, muzik anlamında kayıp yıllarıdır. Türkiyede ise bunun tezahürü özellikle kadınlar korkunç kıyafetleri ve saç şekilleri. Arabesk muzik ve film furyası şeklinde olmuştur. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 ilave.. ozon tabakasinin delindigini.. Istanbul icin yesilligin tukenme noktasina gelip,hava kirliliginin had safhaya ulastigini.. yine Istanbul icin,su kesintilerini.. ve copculerin gereve gidip,sokak aralarinda dag gibi coplerin gunlerce,haftalarca durdugunu..da yasamis olmak demek o yillarda cocuk olmak.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2007 80li Yıllar... Sanıyorum ki gerçekten "Kayıp" yıllardır... Apolitik gençliğin temellerinin atıldığı yıllardır. Lakin benim tek haneli yaşlarımı yaşadığım yıllardır. Hayatımın ilk 7yılını bu dönemde geçirdim... Sokak oyunlarının her türlüsünün bilindiği ve öğrenildiği en güzel dönemime giriş yıllarımdır. Bugünkü çocukların yani 90/95li yılların bireylerinin benim yaşdaşlarımda olduğu kadar oyun kültürü olduklarını sanmıyorum: Toplu Muçi, Tombilibiç, Renkli İstop, Zımba, Kızdı Kemer/Yağlı Kayış, Saklanmaç, Çiğit Vumraca, Meşe/Misket Yuvarlama, Çelik Çomak, Sek Sek, Uzun Eşek, Artist, Çivi vurmaca, Gazoz Kapağı Vumaca, Yakalanmaç, ... .. . En güzel oyunlar o zamanlar vardı. Şimdi çocuklar İnternet kafelerden çıkmıyorlar ve bu oyunlar en fazla iki tanesini falan biliyorlar. Biliyor musunuz bilmiyorum ancak, oyunlar zeka gelişiminin en önemli öğesidir. Ve bugün çocuklar Sanal Alem'in kurbanı oluyorlar. Yaparak değil sadece görerek öğreniyorlar bazı şeyleri ve bu daha yavaş beyin gelişimine neden oluyor. Yazık... Sorumlu olan anne babalar bence çocuklarını bu kafelerden kurtarmalı ve kendi çocukluklarında oynadıkları oyunları öğretmeli, oynatmalılar... 80'ler bir çocuk için güzeldir ama bir Genç için acıdır... 90daki Körfez savaşı bana oyun gibi gelirdi. Sovyetler yıkıldığında tek ilgilendiğim şey gorbaçov'un başındaki o kızıllıktı. Kanamış olduğunu düşünürdüm hep... Saddamın şapkasının rengine takılırdım. Sivil Savunma bildirileri gelirdi eve, babam getirirdi... Ben onları resimli diye okurdum... O dönemde genç olmanın zor olduğunu tahmin ediyorum... Ama 90lar çok daha güzeldi bence. Tamam yine Apolitik yetiştiriliyorduk ama bugüne göre hala bir şeyler çok daha yerli yerindeydi. Mesela "Plastip Şov" meşhurdu. Yada siyasetçileri taklit eden çocuk programları. Bunu sınıfta uygulamıştık, öğretmenimiz Mesut Yılmaz olmamı istemişti, tabi ben "Ecevit'ten başkası olmam" demiştim... Annem küçüklüğünden beri hayranıymış Ecevit'in... 90larda çocuk olmak güzeldi ama 95ten sonra genç olmak yavaş yavaş bir ağırlık koyuyordu insana... Yukarıdaki listede unutulan bir dizi vardır ki, onu görmemek üzdü beni: McGayver... O ne güzel bir diziydi öyle. Adam her istediğini yapabiliyordu... Hep ona özenmişimdir. Her bölümünü izlerdim... Dizide olupta evde denemediğim şey yoktur sanırım bir kaç radyo, el atarimi, masa saatlerimizi bozduğumu çok iyi hatırlıyorum... Tabii ki "Geleceğe Dönüş 1-2-3". Hayatımın filmi... İlki 88de girmişti vizyona diye hatırlıyorum. Hayatında kim henüz 10yaşında zaman makinesi yapmaya uğraşır ki? Tabii ki hayal dünyasında yaşayan Boşig'ten başkası değil... Şimdi olsam, Pokemon'u falan izleyip tavandan atlardım sanırım... TransFormers'ı izleyip elime koluma soba borusu geçirdiğimi iyi hatırlıyorum çünkü... Ninja Kaplumbağalardaki gibi lağımlarda mutasyona uğramış Kaplumbağalar, Fareler falan var sanırdım... Lakin bizim kanalizasyonların çok küçük olduğunu hiç düşünmemiştim. Ben komiktim yaa o zamanlar... Mesela orta okulda bir hocamıza aşıktım, tüm fen derslerim hep 5ti... 83lüler Siyah Önlüğü giyen son nesildir mesela... Onlardan sonra gelmiştir mavi önlük... Ben ikinci sınıfa kadar siyah önlük giydim ve mavi önlüğü hiç sevmedim. 80ler ve 90lar güzeldir... Tabi o dönemde çocuksanız... 95ten sonrası boştur... 80den öncesini ise yaşamak isterdim... Saygılarımla... Alıntı
Φ casus(seven) Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 80 li yıllaraşunu da eklemek gerek. bana üstü açık genelde yazlık sinemaları hatırlatır. akşamalrı önünde kuyruklar gazete ruloları içinde çerezler kızılay soda ve elvan gazozlar... eğlence bir başkaydı o zamanlar.. Alıntı
Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gençlik için daha kötü. Küçük Emrah , Tavuk **** tıraş , Taverna müziği , Michael Jackson. vs. rezalet. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Niye yaa!!!!Ben 88 dogumluyum,90 yillarda isde cocuktum,ama bence eski moda kiyafetler kalkmasi guzeldi....Ama onun disinda televizyon konusunda haklisiniz,eskiye nazaran kalite cok dustu... Film konusunda da sinemada gercekten ilerleme gostermekte..Ancak icerik ne kadar guzel,verebildikleri acaba yeterli mi bilinmez.. Ve muzik sAYIN Crano okadar haklisiniz ki burada....Muzik olayi cok sey degisti cokk!!! Bunlarin disinda o kadar da kotu degildi cocuk olmak... iyi sen doksanlarda çocukmuşsun bak. nispeten soluk alındığı yıllar artık.seksenler fenaydı. Valla kimse boşuna nostalji yapmasın, çok açık söylüyorum bence kayıp yıllardı Hadi dünyada azda olsa bir teselli var, Yani müzik açısından verimli yıllar. Ama ülkemizde o anlamda da tam kayıp yıllardı. 80 li yılların kıyafet konusuna hiç girmeyelim, dar ve kısa paçalar, vatkalı omuzlar, göbek deliğinin üstüne neredeyse göğüse kadar gelen pantolonlar. Kabarık montlar. Hele saç stilleri, özellikle kadınların saç sitilleri ve makyajları. ben 80li yıllarda genç olmadığım şükrediyorum Bülent Ortaçgil, Ezginin Günlüğü hariç tabi onlar tek güzel yanıydı. Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 29 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2007 şu mahalle maçları çok çılgın olurdu ya..şimdi yerini halısahalar aldı ama nedense o tadı alamıyorum. ayrıca gazoz kapakları toplama oynamak süperdi. şu an ki çocuklar teknoloji esiri olmuşlar nerde eski yıllar. bizler kendimiz üretirdik oyunları... gerçektende çok güzeldi bizim çocukluğumuz...... şimdiki çocukların sahip olduğu birçok şeye sahip değildik ama bizim çocukluğumuz çok daha zevkli,çok daha hatırlanmaya değerdi.... acaba şimdiki çocuklar yedikule,istop,yakantop, sek sek.... vb... oynamayı biliyorlar mıdır????? (birden merak ettim işte ) Ah o yazlık sinemalar Kapı önü akşamları Saksıda son sardunyalar Avluda elektron yazmaları Ah ne kahraman, ne cesur Ne güzel çocuklardık Her yeni günü ümitle Nasıl kucaklardık Hem utangaç hem hevesli Mektepli sevgililerdik Pek kırılgan pek acemi Bir söyler bin gülerdik O pür telaş piyasalar İlk sevda ilk gözyaşları Yolları gurbete bağlar Hep o gönül şarkıları Ah kaldırımlar biliyor Bir devir muhteşemdik Güz güneşinden hüzünlü İlk yazdan şendik Alıntı
Φ modernjames Gönderi tarihi: 29 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 29 Mart , 2007 nerde şimdi o oyunlar o kültür.. etrafımdaki çocuklara bakıyorum hepsinin ellerinde teknolojik oyuncaklar.. bilgisayar oyunları.. biz arabamızı bile kendimiz yapradık. oyun oynamak için ateri salonlarına gider jeton alıtdık.. azmı harçlığımızı kaptırdık köşe başındaki salona.. sokak aralarında parklarda az mı yakar toplar istoplar oynadık. çelik çomak yedi kule... saysay bitmez.. bizim çocukluğumuz dolu dolu geçmiş be.. Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 yazılanları okuyunca o yıllara gidiverdim. hani trt de hangi satte yatacağımıza karar veren program vardı uykudan önce diye. Adile Naşit'in anlattığı masallardan biri geldi aklıma şimdi tiki tiki tempo noserembo çari bari ruçi titaritempo çinli çocuk bilmem hatırlayan var mı? Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2008 Darbe, apolitik yaşam, terörsüz günler, toplumsal huzur, Türkiye'nin ekonomiyi öğrenmeye başlaması, dini değerlerin desteklenmesi, altyapının gelişmesi, GAP Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.