Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk, Gazze'deki Gerilime İlişkin Bilgi Veren Açıkça Yahudi Karşıtı, Sahte Haber Hesabını Tanıtan Tweetleri Sildi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elon Musk, Gazze'deki Gerilime İlişkin Bilgi Veren Açıkça Yahudi Karşıtı, Sahte Haber Hesabını Tanıtan Tweetleri Sildi

Elon Musk, İsrail'deki duruma ilişkin güvenilir bir kaynak olarak gösterdiği itibarsız bir hesabın tanıtımını yaptığı için çağrıldıktan sonra özür dilemeden birkaç tweetini sildi.

İsrail, Hamas militanlarının eşgüdümlü ve benzeri görülmemiş bir saldırıyla yüzlerce İsrailliyi öldürmesi ve çok daha fazlasını rehin almasının ardından hafta sonu savaş ilan etti. Gazze'deki saldırı ve İsrail'in misillemeleri haber döngüsüne hakim oldu ve daha önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'teki artık silinmiş gönderilerde Musk, @WarMonitors ve @sentdefender hesaplarının gerçek zamanlı bilgilerin güvenilir kaynakları olduğunu doğruladı. bilgi.

AA1hT2EA.img?w=768&h=696&m=6“Ayrıca sahadaki doğrudan kaynakları takip etmeye değer. Lütfen aşağıdaki yanıtlara ilginç seçenekler ekleyin," diye ekledi Musk. @WarMonitors hesabı, X'in sahibine, Musk'un sıcak bir şekilde karşıladığı "desteği" için teşekkür etti ve aynı tweet'i @sentdefender'a gönderdi.

AA1hT2EB.img?w=768&h=256&m=6

Musk'ın tweet'leri, @WarMonitor'un yanlış bilgi yayma, Hamas'ı "direniş savaşçıları" olarak adlandırma ve "Yahudi" kelimesini karalama olarak kullanma geçmişine dikkat çeken bir dizi haber gözlemcisi tarafından çağrıldı.

Saatler sonra Musk, @WarMonitor'dan bahsettiğini sildi ve önceki gönderisinin yeniden yapılmış halini yayınladı.

Kaynak: Mediaite

israel-3387065.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, İran dini liderinin Hamas'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili gönderisini işaretledi

Elon Musk, Pazar günü İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarını kutlayan ve Hamaney'in açıklamasının İran'ın hedefinin İsrail'i yok etmek olduğunu açıkça ortaya koyduğunu söyleyen bir gönderisini işaretledi.

Musk, daha önce Twitter olarak bilinen X platformundaki bir gönderisinde, "Hamaney'in resmi tutumu, asıl amacın sadece Filistinlileri desteklemek değil, İsrail'in kökünü kazımak olduğu yönünde açık" dedi.

Musk, "Bu olmayacak" diye devam etti. “On yıllar boyunca gerçekleşen tek şey, hiç bitmeyen bir şiddet ve intikam döngüsüdür. Nefret ateşini körüklemek işe yaramıyor. Belki başka bir şeyi düşünmenin zamanı gelmiştir.”

Musk'un açıklaması, Hamaney'in konsere giden İsraillilerin ayrım gözetmeksizin öldürülmesini öven ve arka planda silah sesleri duyulurken hayatlarını kurtarmak için kaçanların video görüntülerini içeren gönderisine bir yanıttı.

"İnşallah, gaspçı Siyonist rejimin kanseri Filistin halkının ve bölgedeki Direniş güçlerinin eliyle yok edilecek. Hamaney, video görüntüleri ile birlikte #AlAqsaFırtınası” paylaşımını yaptı.

İsrailli gönüllü sivil toplum kuruluşu ZAKA, müzik festivalinde 260 kişinin öldüğünü doğruladı. Konserde kaçırılma iddiaları da vardı. Müzik festivalinin amacı Yahudilerin Sukkot bayramını kutlamaktı.

Dini liderin paylaşımında şu uyarı vardı: "Bu Gönderi X Kurallarını ihlal etti. Ancak X, Post'un erişilebilir kalmasının kamu yararına olabileceğine karar verdi."

Musk, Twitter'ı devraldığında, İftira Karşıtı Lig tarafından Yahudi karşıtı olduğu düşünülen bazı hesapların engellemesinin kaldırılması da dahil olmak üzere, platformdaki ifadelerle ilgili çeşitli kuralları geri aldı.

Kaynak: TheHill

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yarı Filistinli Süpermodel Gigi Hadid, Hamas'ın İsrail'e Saldırısının Ardından 'Masum İnsanların Terörize Edilmesini' Kınadı

Yarı Filistinli olan Gigi Hadid, İsrail-Hamas savaşı hakkında şunları söyledi: "Masum insanları terörize etmek 'Özgür Filistin' hareketiyle uyumlu değil ve ona hiçbir fayda sağlamıyor."

Babası Mohamed Hadid'in Filistinli bir göçmen ve ibadet eden bir Müslüman olduğu Hadid, hafta sonu Hamas'ın İsrail halkına yönelik acımasız ve şiddetli saldırısıyla başlayan çatışma hakkındaki düşüncelerini Instagram'da paylaştı.

Hadid, "Düşüncelerim bu haksız trajediden etkilenen ve her gün bu çatışma nedeniyle çoğu çocuk olmak üzere masum insanların hayatını kaybettiği herkesle birlikte" diye yazdı. "Filistin mücadelesi ve işgal altındaki yaşamla ilgili derin bir empati ve kalp kırıklığı duyuyorum; bu, her gün taşıdığım bir sorumluluk. Yahudi dostlarıma da daha önce de söylediğim gibi şunu açıkça belirtme sorumluluğu hissediyorum: Filistinliler için umutlarım ve hayallerim var ama bunların hiçbiri bir Yahudi'nin zararını içermiyor. Masum insanların terörize edilmesi 'Özgür Filistin' hareketiyle bağdaşmaz ve ona hiçbir fayda sağlamaz."

Şöyle ekledi: “Birçok karmaşık, kişisel ve geçerli duygu var ama her insan temel hakları, muameleyi ve güvenliği hak ediyor; milliyeti, dini, etnik kökeni veya nerede doğduğu önemli değildir. Sözlerimin hiçbir zaman yeterli olmayacağını ve pek çok kişinin derin yaralarını iyileştirmeyeceğini biliyorum ama masum canların güvenliği için her zaman dua ediyorum.”

Hadid ve küçük kız kardeşi ve model arkadaşı Bella Hadid'in Filistin davasını destekleme geçmişi var. Bella mevcut çatışma hakkında henüz yorum yapmadı.

Çok sayıda ünlü ve politikacı, son günlerde her iki tarafta da yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan Hamas'ın eylemlerine karşı çıktı. Eski başkan Barack Obama Pazartesi günü X kanalında yaptığı açıklamada Hamas'ın "yüzsüz terör saldırılarını" kınadı.

Obama, "İsrail'e yönelik pervasız terörist saldırılar ve masum sivillerin katledilmesi karşısında tüm Amerikalılar dehşete düşmeli ve öfke duymalı" diye yazdı. "Ölenler için üzülüyoruz, rehin tutulanların güvenli bir şekilde geri dönmesi için dua ediyoruz ve Hamas'ı dağıtırken müttefikimiz İsrail'in yanında duruyoruz."

Kaynak: RollingStone

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.