Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyada En Tehlikeli Şehirlerden 4'ü ABD'de


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyada En Tehlikeli Şehirlerden 4'ü ABD'de

Dünyanın en zengin ülkesinde artan suç oranları ve güvenlik eksikliği, son zamanlarda siyasi gündemin her iki tarafında da sıcak konular arasında yer alıyor.
 
AdImpact verilerinin NPR analizine göre, Cumhuriyetçilerin artan suçla ilgili reklamlara 40 milyon dolara kadar para akıtmasıyla son ara seçimlerde suçla ilgili tartışma ön plana çıktı.

Dünyanın en ölümcül şehirleri savaş bölgelerinde, yoksulluğun pençesinde olan ve Latin Amerika ve Güney Afrika gibi siyasi açıdan istikrarsız bölgelerde yer alıyor; ancak yakın tarihli bir rapor, dört ABD şehrini dünyanın en tehlikeli şehirleri olarak listeliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en tehlikeli şehirler hangileri?

Bunlar arasında sırasıyla 15., 23., 46. ve 50. sıralarda yer alan St. Louis, Baltimore, Detroit ve New Orleans yer alıyor.

 Dünya Nüfus İncelemesi, kişi başına en fazla cinayetin hangi şehirlerde yaşandığını gösteren yeni istatistikler yayınladı. BonusInsider verileri analiz etti ve en tehlikeli 50 şehir arasında dünyanın en tehlikeli şehirlerinden dördünün aslında Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğunu ortaya çıkardı.

Liste, bir yıl içinde 100.000 kişi başına düşen cinayet sayısını gösteriyor. Saldırı ve soygun gibi diğer şiddet içeren suçları dikkate almıyor.

Bu yılki ilk 50 sıralamanın tamamı Latin Amerika, Güney Afrika ve ABD'deki şehirlerden oluşuyor.
Amerika'nın En Tehlikeli Şehirleri

1. St. Louis, MO
 
Louis, 2014'ten bu yana ABD'nin cinayet başkenti. 100.000 nüfus başına 61 cinayetle dünyanın en tehlikeli 50 şehri listesinde 15. sırada yer alıyor.

Dahası, resmi FBI istatistiklerinde St. Louis, 2016 yılında nüfusu 100.000 veya daha fazla olan tüm ABD şehirlerinde şiddet içeren suçlarda birinci, mülkiyet suçlarında ise ikinci sırada yer aldı.

 FBI arşivine göre 2016 yılında şehirde insanlar 6017 şiddet suçu işledi. Bu sayıya cinayet ve ihmalkar olmayan adam öldürme, tecavüz, soygun ve ağır saldırı da dahildir. Ayrıca veriler o yıl 188 kişinin öldürüldüğünü gösteriyor.

Ancak St. Louis'deki cinayet oranıyla ilgili önemli bir uyarıda bulunmak gerekiyor. St. Louis, yaklaşık 305.000 nüfusuyla Missouri'nin ikinci büyük şehridir. Yine de metropol alanı yaklaşık 3 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor; bu da on kat daha fazla.

Bazen polis suçları şehir yerine büyükşehir bölgesinde kaydediyor veya tam tersi; St. Louis şehir sınırları içinde daha az suç kaydediyorlar. Sonuç olarak, bazıları St. Louis'in suç oranlarının St. Louis çevresindeki daha güvenli bölgeleri içermediğini ve bunun da cinayet oranını daha yüksek bir yüzdeye çıkardığını iddia ediyor.

 2. Baltimore, MD

Ulusal ortalamayla karşılaştırıldığında son derece yüksek suç oranlarıyla ünlü olan Baltimore, aynı zamanda 100.000 nüfus başına 51 cinayetle dünyanın en tehlikeli 23. şehri arasında yer alıyor.

ABD'deki çoğu şehirde olduğu gibi, şehir içinde de yoksulluk, uyuşturucu çetesi faaliyetleri ve şiddet ile dolu birkaç belirli mahalle, en yüksek suç yoğunluğuna sahiptir.

Baltimore Neden Bu Kadar Tehlikeli?

Tarihsel olarak Batı Baltimore en fazla suç sorununa tanık oldu. Ancak 2016 yılında Kuzeydoğu Baltimore'daki Coldstream Homestead Montebello mahallesi en ölümcül mahalle haline geldi. Şehir ortalaması olan üçte bir ile karşılaştırıldığında, her iki silahlı saldırıdan biri ölümcül oldu.

Rekor cinayet oranı, Baltimore'un tarihindeki en yüksek cinayet oranına (100.000 kişi başına 52,5 veya 344 cinayet) sahip olduğu 2015 yılında belirlendi. Bunların büyük çoğunluğu, yani kurbanların 321'i (%93,3) Afrika kökenli Amerikalıydı.

Şehirdeki şiddet olaylarının çoğundan yoksulluk ve organize suç sorumlu. Yine de son yıllarda yetkililerin karşılaştığı bir diğer önemli sorun da uyuşturucu kullanımı oldu.

Uyuşturucu ile Mücadele İdaresi'ne (DEA) göre Baltimore nüfusunun %10'u eroin bağımlısıdır.

3.Detroit, MI
 
Detroit onlarca yıldır yüksek suç oranlarıyla tanınıyor. Ancak bu 1980'lerde zirveye ulaştı ve giderek azaldı.

Sorun o kadar geniş çapta duyuruldu ki, 2012'de medya, Detroit sürücülerinin yüksek suç oranları nedeniyle daha pahalı araba sigortası ödemek zorunda kaldıklarını bildirdi.
 
İlginç bir şekilde, Detroit Polis Departmanı Suç Analiz Birimi'ne göre, şehrin kumarı yasallaştırdığı ve kumarhane oyunlarını tanıttığı 1996 yılından bu yana suç oranı yüzde 24 düştü.
 
Ancak cinayet oranları, en azından ülkenin geri kalanıyla karşılaştırıldığında, çoğunlukla yüksek kaldı. Kentte en fazla cinayet 714 kişinin öldürüldüğü 1974 yılında kaydedildi.

1991'de 615 cinayetin işlendiği ikinci bir zirve yaşandı.

Son veriler Detroit'te cinayet oranının 100.000 kişi başına 39 cinayet olduğunu gösteriyor. Bu oran Motor City'yi kişi başına cinayet oranı açısından dünyanın en tehlikeli 46. şehri yapıyor.
 
4. New Orleans, LA

Kendine özgü kültürü, Creole mutfağı ve Mardi Gras kutlamalarıyla ünlü New Orleans, ABD'nin en çok tercih edilen turistik destinasyonlarından biri.

Ancak 100.000 kişi başına 37 cinayet oranı da var. Bu oran onu ülkenin en ölümcül 4'üncü, dünyanın en tehlikeli 50'nci şehri yapıyor.

Kaynak: A Dime Saved

glass-262105.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.