Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Microsoft'un İlk Çalışanları Bugün Nerede?


Önerilen İletiler

  • Admin

Microsoft'un İlk Çalışanları Bugün Nerede?

53ad82026bb3f7237a3347bf.webp?w=1200&fm=

Microsoft, 4 Nisan 1975'te Bill Gates ve Paul Allen tarafından Albuquerque, New Mexico'da kuruldu. 1978'de, programcı Bob Greenberg'in ücretsiz, profesyonelce çekilmiş bir portre için bir radyo yarışmasını kazanmasından sonra, Washington eyaletine taşınmak üzere olan orijinal ekip, şirketin ilk günlerinin ikonik bir temsili haline gelen bir grup portresi çekti.

Greenberg, 6 Aralık 1978 tarihli bir notunda "Microsoft'un Albuquerque'deki verimli kalışının uygun bir sonucu olarak, şirket çapında bir portre oluşturmak için bir oturma ayarladım" diye yazdı. İş arkadaşlarından Royal Frontier Stüdyolarında "normal" kıyafetlerle toplanmalarını istedi. resmi olmayan kıyafet." Programcı Marc McDonald'ın 2008'de hatırladığı gibi, fotoğraf büyük ölçüde dikkat çekiyor çünkü personelin o zaman dilimine ait tek fotoğrafı.

Fotoğrafın çekilmesinden bu yana geçen neredeyse 45 yıl içinde, fotoğraftaki kilit personele ne oldu? Kurucu ortaklar Bill Gates ve Paul Allen gibi bazılarının elbette iyi belgelenmiş gidişatları var, ancak diğerleri için bu daha az net, o yüzden birkaçını inceleyelim.

Bill Gates

nTGMV1Eo_400x400.jpg

Hiçbir isim Microsoft'u, 2008'de yarı zamanlı çalışmaya geçene kadar MS-DOS ve Windows'un başarısıyla patlama yaşayan şirketin yüzü haline gelen kurucu ortak Bill Gates kadar eşanlamlı olamaz. Gerçi Gates'in rolü değişecektir Zamanla, 1989'a kadar Microsoft ürünlerinin kodlanmasıyla aktif olarak ilgilenmeye devam etti. Daha önce 1995'ten 2017'ye kadar dünyanın en zengin adamı olan Gates, bu yazının yazıldığı an itibariyle, tarafından tutulan gerçek zamanlı milyarderler listesine göre şu anda yedinci sırada oturuyor. Forbes. Esasen, hayır kurumuna yaptığı 59 milyar dolarlık bağış nedeniyle yerini devretti.

Gates, şirketteki iş yükünü danışmanlık sıfatıyla artırmanın bir yolu olarak 2014 yılında Microsoft'un icracı olmayan yönetim kurulu başkanı görevinden ayrılmış olsa da, tüm enerjisini hayırseverlik çalışmalarına odaklamak için Mart 2020'de yönetim kurulundan tamamen ayrıldı. çabalar. Ancak Gates, LinkedIn sayfasında yaptığı açıklamada, "Yönetim kurulundan ayrılmanın hiçbir şekilde şirketten uzaklaşmak anlamına gelmediğini" ve "Vizyonu şekillendirmeye ve şirketin hedefine ulaşmasına yardımcı olmaya [...] devam edeceğim" dedi. iddialı hedefler."

Gates'in hayırseverlik çabaları oldukça çeşitli olsa da, bir uzman olarak COVID-19 salgınının zirvesindeyken defalarca röportaj yapılması onu çeşitli asılsız komplo teorileriyle karşı karşıya getirdi. NIH'nin Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nün yöneticisi olarak salgının hükümet yüzü Dr. Anthony Fauci ile olan ittifakı da bu konuda sorunlara yardımcı olmadı.

Paul Allen

Pacific-Northwest.aspx

Paul Allen, Microsoft'u Bill Gates'le birlikte kurdu, ancak şirketteki günlük rolü çok uzun sürmedi. 1982 yılındaki bir lenfoma teşhisi, Gates'le ilgili sorunlar nedeniyle 1983'te anlaşmaya varılan bir çıkış yolunda çalışmalarını durma noktasına getirdi. 2000 yılına kadar şirketin yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak görev yaptı, daha sonra danışman olarak bazı çalışmalarına devam etti.

Sonraki yıllarda Allen'ın 2018'deki ölümüyle birlikte çeşitli şirketlere yatırım yaptı. Ulusal Futbol Ligi'nin Seattle Seahawks'ına ve Ulusal Basketbol Birliği'nin Portland Trail Blazers'ına sahip olarak spor franchise'larına büyük miktarda para harcadı ve aynı zamanda MSL'nin en popüler takımlarından biri olma yolunda Major League Soccer'nın Seattle Sounders takımının kısmi sahibi oldu. Servetini yönetmek için Vulcan Inc. kurulduğunda Allen, firmayı diğer büyük şirketlere yatırım yapmak için kullanacak, hatta LiveNation öncesi günlerde bir noktada Ticketmaster'da çoğunluk hissesine sahip olacaktı.

Allen, 2018 yılında 65 yaşında Hodgkin dışı lenfomadan öldü. Ancak Vulcan Inc., kız kardeşi Jody Allen'ın liderliğinde yaşamaya devam ediyor.

Marla ve Steve Wood

AA1hCIfu.img?w=1920&h=1080&q=60&m=2&f=jp

Evli çift Steve ve sırasıyla programcı ve idari asistan olan Marla Wood, Microsoft'un ilk 11 çalışanından ikisiydi ve aynı zamanda şirketten ayrılan ilk ikisiydi. Orijinal 11 hakkındaki çeşitli retrospektiflere göre, Marla 1980'de şirkete karşı işyerinde cinsiyet ayrımcılığı şikayetine öncülük ettikten sonra Wood Microsoft'tan ayrıldı. 2002 AP haberi ve kamuya açık haber veritabanlarında anlaşmazlığın güncel bir kapsamı yoktu.) Şikayet sonunda çözüldü. Bulunabilecek en ayrıntılı bilgi, şikayetin büro çalışanlarına fazla mesai ücretinin eksik ödenmesiyle ilgili olduğu yönünde.

Marla, hayır işleri yaparak ve kendisi ve Steve'in çocuklarıyla ilgilenerek sakin bir hayata çekilirken, Steve 1980'ler boyunca Paul Allen ile çeşitli projelerde çalıştı. Nispeten ilkel hücresel/kablosuz veri endüstrisinde çalışmaya devam etti; LinkedIn sayfasında diğer şirketlerin yanı sıra McCaw Cellular, Wireless Services Corporation, SinglePoint ve Perlego'da yönetici rolleri üstlendiği görülüyor. Bu yazının yazıldığı an itibarıyla Washington'da gönüllü itfaiyeci olarak çalışmasının yanı sıra, bulut hizmetleri ve mobil uygulama alanlarında uzmanlaşmış bir pazarlama firması olan AirNote LLC'nin de ortağıdır.

Bob Greenberg

4d3e36c4cadcbbc934080000?width=800&forma

Programcı Bob Greenberg, "Albuquerque Fotoğrafı"nın mirasıyla o zamanki iş arkadaşlarından daha fazla iç içe geçmiş durumda; Ücretsiz profesyonel portre fotoğrafı için bir radyo yarışmasını kazandı ve bu, söz konusu 11 kişilik fotoğrafın ilk etapta çekilmesine yol açtı. Ayrıca, ailesinin sahibi olduğu Coleco Industries, Inc., 1981'de Lahana Yaması'nın piyasaya sürülmesiyle Microsoft'tan ayrılmasının ardından bir oyuncak devi olarak havaya uçacak olduğundan, Microsoft'un ilk çalışanlara sağlayacağı beklenmedik şansa da daha az ihtiyacı vardı. Çocuk bebekleri ve Colecovision video oyun konsolu.

Greenberg'in özellikle ailesinin Cabbage Patch Kids serisini başlatmasına yardımcı olmak için ayrıldığı söyleniyor. Programlama deneyimi göz önüne alındığında, Coleco'nun bilgisayar/video oyunu tarafında çalışmak üzere ayrılması mantıklı görünse de, 2011 Miami Herald'da yaptığı bir açılış konuşmasını tanıtan ve görünüşe göre tanıtım metninden alıntı yapan bir tanıtım yazısı onu gerçekten de Coleco'ya bağladı. onun yerine oyuncak bebekler. Bağlantılı çeşitli retrospektiflere göre, sonunda golf sahalarında kullanılacak yazılım geliştirmeye yöneldi.

Marc McDonald

4d3e374649e2ae0263010000?width=800&forma

Programcı Marc McDonald, Microsoft'un ilk resmi çalışanı olma ayrıcalığını taşıyor; Bill Gates tarafından saat başına 8,50 dolara veya bu yazının yazıldığı an itibariyle enflasyona göre ayarlandığında saat başına 46,00 dolara yakın bir ücretle işe alınmıştı. McDonald's'ın ilk yıllardaki en büyük başarısı muhtemelen onlarca yıl boyunca baskın format haline gelecek olan Dosya Ayırma Tablosu (FAT) dosya sistemini geliştirmek olacaktır. Ancak 1984'te Microsoft'tan ayrıldı ve bildirildiğine göre Gates'le "anlaşmazlıktan" bıktı.

Ocak 2001'de NPR'nin "Weekend Edition Saturday" programına "Uzun zamandır oradaydım, biliyorsunuz, küçükten büyüğe kadar" dedi. "Biliyorsunuz, büyük bir şirket haline geliyordu ve [ben] istedim başka şeyler denemek ve biraz ara vermek. Yani bunu yapmanın tam zamanı gibi görünüyordu, bilirsin. Kim bilir, bilirsin, şimdi 40.000 kişi olduğunda durum biraz farklı. Ama biliyorsun, o zamanlar bu kadar yüzlere ulaştığında, 50 civarına alıştığınızda bu oldukça büyük bir rakam."

McDonald bu röportajı Microsoft'a yeni döndüğü için yaptı. O zamanlar 44 yaşında olan McDonald, e-kitap bölümünde çalışmak üzere işe alındı; özellikle şirketin PocketPC işletim sistemini çalıştıran taşınabilir cihazlarda çalışan Microsoft Reader programı üzerinde çalışıyordu. McDonald, LinkedIn sayfasını kullanarak 2011 yılı boyunca Microsoft'ta kaldı ve yaklaşık bir yıl sonra finansmanı bitene kadar Mindmode'a geçti. Daha sonra yazılım mimarı olarak reklam firması PaperG'ye geçti ve 2016 yılına kadar orada kaldı. Resmi olarak emekli olup olmadığı belli değil.

Bob O'Arka

Yedi numaralı çalışan Bob O'Rear, 1977'de Microsoft'a katıldığında ekibin en deneyimli üyesiydi. Daha önce, NASA'nın Apollo programı da dahil olmak üzere öncelikle havacılık sektöründe çalışmıştı. MS-DOS işletim sisteminin yaratılmasıyla tanınan bir matematikçi olan kendisi, 1982'de şirketin orada daha büyük bir alana ihtiyaç duyduğu açıkça ortaya çıktığında Microsoft'un Birleşik Krallık ofisinin başkanlığını yapmakla görevlendirilen ekip üyesiydi.

O'Rear, Microsoft Mezunlar Ağı'na tarihsiz bir röportajda "Aslında bunu yapmayı ben istedim" dedi. "Teknik tarafta uzun bir kariyerim vardı ve iş dünyasına geri dönüp biraz farklı bir şeyler yapmak konusunda endişeliydim. Bu yüzden Avrupa'ya gidip kurulum yapma fikirlerini oluşturmaya başladıklarında, bana bunu yapıp yapamayacağımı sordum. git şunu yap." O'Rear, Birleşik Krallık ofisini tam olarak kurduktan sonra Washington'a döndü ve burada Kıtalararası Operasyonlar Direktörü unvanına terfi etti ve ek uluslararası ofisler kurmakla görevlendirildi. "Muhtemelen Microsoft'un en şanslı adamıydım" diye ekledi. "Hem çok iyi teknik çalışmalar hem de iş tarafında gerçekten temel çalışmalar yapma fırsatı buldum. Çok şanslıydım."

O'Rear, 1993 yılında Microsoft'tan ayrıldı ve daha sonra ağırlıklı olarak emlak yatırımları ve büyükbaş hayvancılıkla uğraşarak sakin bir hayat sürdürdü. Kariyerinin bir noktasında servetinin 100 milyon doların üzerinde olduğu bildirildi.

4d3e38c249e2ae8f5c200000?width=800&forma

Kaynak: SlashGear

microsoft.jpg

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.