Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yurtdışı Eğitimi Hakkında Bütün haberler buraya (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • 1 ay sonra...
  • Admin

ABD'deki En İyi Mühendislik Okulları

1. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü

Yer: Cambridge, Massachusetts

Kuruluş yılı: 1861

Yıllık maliyet: 57.590 $

Yüksek lisans programına kayıt sayısı: 3.222

Mühendislikteki en iyi muz şu anda MIT'dir. Kampüs, kanser araştırmaları, okyanus mühendisliği ve asker nanoteknolojileri dahil olmak üzere çeşitli disiplinleri keşfetmek için kampüste 20 araştırma merkezine sahiptir. Girişimci fikirli öğrenciler ayrıca başlangıç parası kazanma fırsatı için 100.000 $'lık bir yarışmaya da katılabilirler.

Halihazırda mühendislik alanında çalışan ancak odak noktasını değiştirmek isteyenler, bunu okulun MIT Kariyer Yeniden Yapılanma Programı aracılığıyla yapabilirler; bu program aracılığıyla bir dönem boyunca bir kursu, bir araştırma projesini veya stajı tamamlayabilirler ve çeşitli kariyer atölyelerine katılabilirler.

2.Stanford Üniversitesi

Yer: Stanford, Kaliforniya

Kuruluş yılı: 1891

Yıllık maliyet: 66.297 $

Yüksek lisans programına kayıt: 3.469

Dünyanın en iyi mühendislik okullarından biri olan Stanford, biyomühendislik, kimya mühendisliği, inşaat ve çevre mühendisliği, bilgisayar bilimi, elektrik mühendisliği, makine mühendisliği ve daha fazlasını içeren kapsamlı bir program yelpazesi sunmaktadır.

Stanford neredeyse Silikon Vadisi ile eş anlamlıdır, modern teknoloji dünyası üzerindeki etkisi budur. Stanford mezunları tarafından kurulan veya ortaklaşa kurulan şirketlerin listesi neredeyse sonsuzdur ancak Google, HP, Cisco ve PayPal'ı içerir.

3. Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley

Yer: Berkeley, Kaliforniya

Kuruluş yılı: 1868

Yıllık maliyet: 11.700 $

Yüksek lisans programına kayıt: 2.673

Berkeley'de mühendislik alanında yüksek lisans derecesine ulaşmak yaklaşık iki yıl sürer, ancak tamamlanması yaklaşık bir yıl süren hızlandırılmış bir program da vardır. Tüm yüksek lisans öğrencilerinin iki yan dal tamamlaması gerekmektedir; ancak bunların mühendislik alanında olması şart değildir.

Berkeley, mühendislik öğrencileri için 40 araştırma merkezi ve enstitüsüne sahiptir.

4. Purdue Üniversitesi

Yer: Batı Lafayette, Indiana

Kuruluş yılı: 1869

Yıllık maliyet: 10.842 $

Yüksek lisans programına kayıt: 3.495

Purdue Mühendislik Fakültesi, havacılık, biyomedikal, kimya, inşaat, bilgisayar bilimi, elektrik, endüstri, makine ve malzeme mühendisliği alanlarında dersler sunmaktadır ve mezunları genellikle endüstri, akademi ve araştırma alanlarında ödüllendirici kariyerlere sahiptir.

Bazı önemli mezunlar arasında Neil Armstrong (Ay'daki ilk astronot), Charles Ellis (Golden Gate Köprüsü'nün tasarımcısı) ve John Atalla ("PIN"i veya kişisel kimlik numarasını yaratan kişi) bulunmaktadır.

5.Carnegie Mellon Üniversitesi

Yer: Pittsburgh, Pensilvanya

Kuruluş yılı: 1905

Yıllık maliyet: 52.100$

Yüksek lisans programına kayıt: 4.843

Carnegie Mellon Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, öğrencilere biyomedikal, kimya, inşaat ve çevre mühendisliği, elektrik ve bilgisayar mühendisliği ile makine ve robot mühendisliği alanlarında çeşitli mühendislik programı seçenekleri sunar.

Öğrenciler ayrıca Şili, Portekiz ve Japonya gibi ülkelerdeki mühendislik kurslarına da katılabilirler. Okul, Mühendislik ve Teknoloji İnovasyon Yönetimi alanında tamamlanması yalnızca bir yıl süren hızlandırılmış bir yüksek lisans programı sunmaktadır. Lisans öğrencileri mezuniyetten sonraki bir yıl içinde hızlandırılmış yüksek lisans eğitimini de tamamlayabilirler.

6. Georgia Teknoloji Enstitüsü

Yer: Atlanta, Georgia

Kuruluş yılı: 1885

Yıllık maliyet: 14.064$

Yüksek lisans programına kayıt: 4.784

Özetle: Georgia Teknoloji Enstitüsü

Georgia Tech ayrıca havacılık, biyomedikal, kimya, inşaat, bilgisayar bilimleri, elektrik, endüstri, malzeme bilimi ve makine mühendisliği alanlarında mezunlar ve lisans öğrencileri için çok çeşitli programlar sunmaktadır.

Uygulamalı öğrenme, disiplinler arası işbirliği ve son teknoloji araştırmalar, öğrencilere becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeleri için teşvik edici bir ortam sağlayan bu okuldaki oyunun adıdır.

7. Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü

Yer: Pasadena, Kaliforniya

Kuruluş yılı: 1891

Yıllık maliyet: 60,657 $ (öğrenim ücreti)

Yüksek lisans programına kayıt sayısı: 548

Caltech'in öğrenci sayısı bu listedeki en küçük gruptur; aslında bazı liselerden daha küçüktür ve sonuç olarak en iyi öğretim üyesi-öğrenci oranlarından birine sahiptir. Bu küçük öğrenci topluluğundan 46 Caltech mezunu ve öğretim üyesi, 47 Nobel Ödülü kazandı.

Caltech'in mühendislik programı lisans ve lisans öğrencileri için havacılık, kimya, elektrik, makine ve inşaat mühendisliği dahil olmak üzere çok çeşitli disiplinler sunmaktadır.

8. Michigan Üniversitesi

Yer: Ann Arbor, Michigan

Kuruluş yılı: 1807

Yıllık maliyet: 29.466$

Yüksek lisans programına kayıt: 3.800

Michigan Üniversitesi'ndeki mühendislik programı, eğitim, araştırma ve inovasyondaki mükemmelliğiyle ünlüdür; öyle ki, öğrencileri işverenler tarafından her zaman yüksek talep görmektedir.

Okul, diğerleri arasında havacılık mühendisliği, biyomedikal mühendisliği, kimya mühendisliği, inşaat ve çevre mühendisliği, bilgisayar bilimi, elektrik mühendisliği, endüstri ve işletme mühendisliği ve makine mühendisliği dahil olmak üzere çeşitli disiplinlerde lisans ve yüksek lisans dereceleri sunmaktadır.

9. Austin'deki Texas Üniversitesi (Cockrell)

Yer: Austin, Teksas

Kuruluş yılı: 1894

Yıllık maliyet: 10.554$

Yüksek lisans programına kayıt: 2.395

Texas Üniversitesi'nin Cockrell Mühendislik Okulu, çeşitli mühendislik disiplinlerinde 11 lisans ve 13 yüksek lisans programı sunmaktadır.

Oldukça seçici olan bu okul her yıl "en iyiler" listelerinde yer alıyor; mühendislik diploması almak isteyenler için Cockrell gerçekten yenilmez bir seçenek.

10. Texas A&M Üniversitesi, College İstasyonu

Yer: College İstasyonu, Teksas

Kuruluş yılı: 1880

Kredi başına maliyet: 287$

Yüksek lisans programına kayıt: 3.380

Havacılık, kimya, inşaat, bilgisayar bilimleri, elektrik, makine ve petrol mühendisliği, Texas A&M Üniversitesi'nin mezunlarına ve lisans öğrencilerine sunduğu programlardan sadece birkaçıdır.

Okul bünyesinde mühendislik araştırmaları için birçok laboratuvar ve tesis bulunurken, aynı zamanda araştırma projeleri konusunda yerel Teksas Mühendislik Deney İstasyonu ile de ortaklaşa çalışmaktadır.

Kaynak: Work+Money

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.