Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Şirket, güneşi takip ederek enerjiyi en üst düzeye çıkaran yüzen güneş panellerinden oluşan dahiyane bir "ada" tasarlıyor - işte böyle çalışıyor

Portekizli bir şirket olan SolarisFloat, güneşle birlikte hareket eden yüzen bir güneş panelleri sistemi yarattı.

Interesting Engineering'e göre yeni sistem, güneş ışınlarını emerken verimliliğini en üst düzeye çıkarmasını sağlayan elektrik motorları ve farklı eksen tasarımlarıyla aslında yüzen bir "ada".

Solarisfloat-euronews.jpg

BBC'ye göre Protevs (SolarisFloat'ın cihazın adını yazmasıyla) Hollanda'nın Oostvoornse Meer Gölü'ne kuruldu ve toplamda 73 kilowatt'lık maksimum güç sağlayan 180 hareketli panele sahip. Paneller ayrıca çift taraflıdır.

Protevs+, yaklaşık 125 fit çapında ve 15.543 fit karelik bir alanı kaplıyor. Interesting Engineering'e göre modelin panelleri çift eksenli izleme ile dikey olarak hareket ediyor. Protevs Single360 yalnızca tek bir eksene sahiptir ancak 147 kilovatlık zirve için bir araya gelen 360 modüle sahiptir.

SolarisFloat, yüzdürme sisteminin göl üzerinde oluşturduğu gölgelerin, göl suyunun buharlaşmasını da yüzde 60 oranında azalttığını ve göldeki yosun miktarını azalttığını, bunun da su kalitesine olumlu etki yapacağını iddia ediyor.

Petrol ve kömür gibi kirli enerji kaynakları, Dünya'nın aşırı ısınmasına neden olan kirliliğe doğrudan katkıda bulunduğundan, güneş ve rüzgar gibi temiz enerji kaynakları gezegenimizin tehlikeli aşırı ısınmasını engellemek için çok önemlidir.

Örneğin, bir araba tipik olarak yılda 5 tonun üzerinde karbon kirliliği üretirken, elektrikli bir araba sıfır egzoz borusu emisyonu üretir. Gezegenin aşırı ısınmasını azaltmak için güneş ve rüzgar enerjisini daha verimli ve erişilebilir hale getiren temiz enerji projelerine yatırım yapmalıyız.

Su kütleleri üzerine güneş enerjisi çiftlikleri kurmanın özel bir avantajı, güneş enerjisi sistemlerinin, kirli enerji kaynaklarından eşdeğer güç üretmek için gereken arazi miktarını çoğu zaman aşan geniş alanlara ihtiyaç duymasından kaynaklanmaktadır. İlginç Mühendislik, güneş enerjisi santrallerinin eşdeğer kömür santrallerine göre 40-45 kat, gaz için ise 90-100 kat daha fazla araziye ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.

Şirketler suya güneş panelleri yerleştirerek binaların, tarımın veya diğer enerji üretimi biçimlerinin kaplayabileceği fiziksel alanı engellemez.

Kaynak: TCD

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.