Zıplanacak içerik

Google'ın Gmail gibi uygulamalarla entegre olan yeni Bard Uzantıları özelliğini denedim. Yapay zeka asistanı mükemmel olmasa da belirgin bir güce sahip.

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Google'ın Gmail gibi uygulamalarla entegre olan yeni Bard Uzantıları özelliğini denedim. Yapay zeka asistanı mükemmel olmasa da belirgin bir güce sahip.

Google, AI asistanı Bard'ı Gmail gibi Google uygulamalarına bağlayan yeni bir özelliği başlattı.

Özelliğin avantajlı yanı, kişisel verilere erişebilmesi ve yanıtları özelleştirebilmesidir.

Gmail'imde, çevrimiçi aramalarda ve uçuş rezervasyonu yapmak için Bard Uzantılarını denedim. İşte nasıl gitti.

Google, geçen hafta ChatGPT rakibi Bard için Bard Uzantıları adı verilen yeni bir özellik içeren bir güncelleme yayınladı. Bu özellik temel olarak Gmail, Dokümanlar ve Drive gibi bir dizi Google aracını Bard'a entegre ederek kullanıcının verilerine erişmesine ve yanıtları buna göre özelleştirmesine olanak tanıyor. Şu anda çoğu AI asistanının yanıtlarını kişisel ayrıntılarınızı içerecek şekilde otomatik olarak uyarlayamadığı gerçeği göz önüne alındığında, bu oldukça büyük bir satış noktası.

Örneğin, artık Bard'dan arkadaşınızın size gönderdiği son beş e-postayı özetlemesini ve bir yanıt taslağı hazırlamanıza yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. Veya Google'ın bu özellik için yayınladığı bir videoda gösterildiği gibi, e-postanızdaki tarihlere çapraz referans vererek Bard'dan uçuş ve otel rezervasyonu yapmasını ve hatta yaklaşan bir seyahat için bir seyahat planı planlamasını isteyebilirsiniz. Yapay zekanın halüsinasyon eğilimi konusunda endişe duyanlar için Bard'ın, yanıtlarını Google aramayla çapraz referanslamanıza olanak tanıyan bir doğrulama özelliği bile var.

Bard Extensions yine de mükemmel değil. New York Times podcast'i Hard Fork'un bir bölümünde muhabir Kevin Roose, bu özelliği test ettiğini ve bu özelliğin, kendi ses tonuyla e-posta taslağı hazırlamak gibi daha karmaşık görevleri yerine getiremeyeceğini bulduğunu söyledi. "Bard Extensions bana prime time'a hazır gelmiyor" dedi.

Google, Insider'ın yorum talebine hemen yanıt vermezken, bir sözcü New York Times'a, Bard Extensions'ın yeteneklerinin çoğunlukla bilgiyi almak ve özetlemekle sınırlı olduğunu, bilgiyi analiz etmekle sınırlı olmadığını ve "deneme yanılmanın hala kesinlikle gerekli olduğunu" söyledi. bu nokta."

Bu yüzden Bard Uzantılarını kendi Gmail'imde, uçuş rezervasyonu yaparken ve Google aramada test etmeye karar verdim. İşte deneyim nasıl geçti.

Google Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Bard'ı açtığınızda buna benzer bir pencere göreceksiniz.

New York Times, Bard Extensions'ın şu anda yalnızca kişisel hesaplarda kullanılabildiğini bildirdi.

Bard şu anda bilgileri özetlemek ve almak için muhtemelen en iyisi olduğundan, ondan tam olarak bunu yapmasını istedim: annemin bana gönderdiği son iki e-postayı geri almak.

İlk sorgumda Bard'dan 'Padmini Varanasi' adlı bir gönderenden, onun annem olduğunu belirtmeden e-postalarını almasını istedim. Bard'ın Padmini Varanasi'nin gerçekten de annem olduğunu anlamak için bir şekilde birkaç ayrıntıyı bir araya getirdiğini görmek beni oldukça etkiledi.

E-posta özetleri de oldukça iyiydi, özellikle de onun bana gönderdiği e-postaları aslında okumadığım ve hatta açmadığım için.

İkinci işim Bard'ın bir yanıt taslağı hazırlayıp hazırlayamayacağını görmekti; Roose burada zorlanabileceğini söyledi. Neyle sonuçlanabileceğini görmek için ses tonu belirtmeden isteğimi basit tutmaya karar verdim.

Bard'ın annemin bana gönderdiği iki e-postanın özetini zaten vermiş olması faydalı oldu. Bunu Lenovo'nun Küresel CIO'su hakkında bir yanıt taslağı hazırlamasını istemek için kullandım.

Eğer bu profesyonel bir bağlamda hazırlanmış olsaydı Bard'ın tepkisi oldukça sağlam olurdu. Ancak kişisel düzeyde çok resmiydi.

En sonunda bunu anneme gösterdim ve o da gerçekten yüksek sesle güldü. Benden bana bir şey ilettiği için kendisine resmi olarak teşekkür eden ve bunu "ilginç ve zamanında okunan bir kitap" olarak nitelendiren bir e-posta alırsa muhtemelen endişeleneceğini söyledi.

E-postayı "sevgiyle" imzalamak hoş bir dokunuştu ve anneme herhangi bir konuda - üretken yapay zeka, Lenovo ve diğerleri - e-posta göndermem gerekirse kesinlikle yapacağım bir şeydi.

Bard'ı gerçekten günlük iş akışıma uygulayıp uygulayamayacağımı görmek istedim. Her sabah işteki görevlerimden biri, günün haberlerini taramak ve kısa bir hikaye için fikir sunmaktır. Genellikle fikir sunmak için aldığım haber bültenlerine bakarım, bu yüzden Bard'a da aynı görevi vermeye karar verdim.

Bard'ın üretken yapay zeka, Z kuşağı ve tüketici alışkanlıkları gibi güncel temalara odaklanmasını sevsem de, içgüdüm bunun muhtemelen çok geniş kapsamlı olduğu için reddedileceği yönündeydi.

O günkü editörüm de bu bakış açısının çok belirsiz olduğunu kabul etti ve bunun kesinlikle güncel ve alakalı bir konu olmasına rağmen pek de orijinal olmadığını söyledi. Insider, geçtiğimiz aylarda Z Kuşağı ve üretken yapay zeka uzmanlarıyla röportajlar yapan çok sayıda hikaye yayınladı.

Bana birkaç spesifik öneri daha vermesini istedim. İşte ortaya çıkan şey.

Bu fikirler kesinlikle biraz daha odaklanmış gibi görünse de, bana göre bunların hala oldukça genel olduğu ve dürüst olmak gerekirse, gerçek bir hikayeye dönüştürülecek kadar açıklayıcı olmadığı yönündeydi.

Bununla birlikte, ilk fikir - Z kuşağı tüketicilerinin kendi kişiselleştirilmiş moda tasarımlarını yaratmak için üretken yapay zekayı nasıl kullandıkları - araştırma için ilginç bir başlangıç noktası sağladı. Bard'ın önerdiği gibi, üretken yapay zekayla kendi kıyafetlerini yapan gerçek bir Z kuşağı bulmanın ve onunla bir hikaye için röportaj yapmanın eğlenceli olacağını düşünüyorum.

Editörümün geri bildirimi, bunların orijinal sunumdan biraz daha güçlü olduğu ancak sonuçta pek haber değeri olmadığı yönündeydi.

Artık hakkımda zengin bir bilgiye erişimi olan Bard'ın ne kadar keskin olabileceğini merak ediyordum. Bu yüzden gelen kutuma göre "en büyük kusurumu" belirlemesini istedim.

Burada Roose'un taktik kitabından bir sayfa aldığımı söyleyerek bu konuda uyarıda bulunmalıyım. Hard Fork'ta Bard'dan Gmail'ini analiz etmesini ve ona en büyük psikolojik sorunlarının ne olduğunu "makul bir kesinlikle" söylemesini istediğinde Bard'ın gelecek hakkında endişelendiğini söylediğini belirtti.

Bu arada Bard bana, "kendim ve başkaları için yüksek standartlara" sahip olabilecek bir "mükemmeliyetçi" olduğumu söyledi; bu, benden en büyük zayıflığımı açıklamamı isteyen bir iş görüşmecisine verebileceğim bir cevaba benziyordu.

Bard ayrıca işime "tutkulu" olan ancak ilişkilerimi veya sağlığımı ihmal eden bir "işkolik" olabileceğimi de öne sürdü.

Bununla birlikte, "Bu kusurlardan herhangi birine sahip olmayabilirsiniz veya burada belirtilmeyen başka kusurlarınız da olabilir" şeklinde bir sorumluluktan istifade eden bir notun da eklenmesine de dikkat etti.

Buna dayanarak, bakış açınıza bağlı olarak Bard'ın belirgin bir kusuru (veya gücü) olduğunu söyleyebilirim. Belki de herhangi bir çalışan profesyonel için olduğu kadar bir AI asistanı için de önemli bir beceri olan, kaçamak dilini korurken kullanıcıları pohpohlamakta iyidir.

Gelen kutumdan yola çıkarak, arkadaşlarımın yakın zamanda bana ilettiği Paris seyahati için potansiyel tarihleri sağlayarak Bard'ın uçuş rezervasyonu yeteneklerini test ettim.

Bard'a önceden uçuş bulmak için hangi web sitelerini kullanacağını sorduğumda Kayak, Skyscanner, Expedia ve Momondo'dan bahsetti.

Ancak Bard bana uçuş seçeneklerini sunduğunda bunları web siteleri arasında karşılaştırmamıştı. (Elbette bunu yapan başka web siteleri de var, ancak genellikle bir sürü tarayıcı sayfası da açıyorlar). Bard, zaten genellikle uçuşları aradığım yer olan Google Flights'tan yararlanıyor gibi görünüyordu.

Daha sonra çalışırken Google'a kendim girmek zorunda kaldım ve Bard Extensions'ı etkinleştirdiğimden beri, hemen küçük biyografimin bulunduğu bir pencere açıldı.

Ancak bu biyografi, bir sürü süslemeyle ve uydurmalarla dolu.

Bard'a göre:

Hindistan'da doğdum. Aslında Wisconsin'de doğdum.

İyi derecede İngilizce ve Hintçe biliyorum. Üniversitede birkaç Hintçe dersi aldım ama kesinlikle akıcı değilim.

Ulusal Siyah Gazeteciler Derneği ve Asyalı Amerikalı Gazeteciler Derneği üyesiyim. Ben bu kuruluşların hiçbirine üye değilim.

Livingston Genç Gazeteciler Ödülü sahibiyim. Bu harika olurdu ama kesinlikle doğru değil.

Genel olarak, Bard benim oldukça parlak bir portremi çizdi, hatta bir keresinde benden "yükselen yıldız" olarak söz etti, ancak bunun, aracın gerçeklerden ziyade pohpohlama konusunda daha iyi olduğunun bir başka kanıtı olduğunu söyleyebilirim.

Kaynak: Business Insider

bar-621033.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.