Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Boom Supersonic'in Overture İlk Uçtuğunda


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Boom Supersonic'in Uvertürü İlk Uçtuğunda

 

home-program-advances-overture-order-book.jpgBoom Supersonic, süpersonik seyahati yeniden canlandırmayı ve uygun fiyatlı fiyatlar sunarak onu daha fazla insan için erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Overture uçağının, mevcut Airbus ve Boeing modellerinden iki kat daha hızlı uçması ve aynı zamanda havayolları için birinci sınıf ücretlerle karlı olmaya devam etmesi bekleniyor.

Boom, potansiyel olarak Tokyo-Seattle, Dubai-Heathrow ve Miami-Madrid gibi şehirleri birbirine bağlayan, ekonomik açıdan uygun rotalarda süpersonik uçuşlar sunmayı planlıyor.

Boom Supersonic son aylarda önemli ilerlemeler kaydetti. Şirketin XB-1 prototipi yakın zamanda test uçuşları için onaylanırken, Overture Süper Fabrikası da inşaatına hız veriyor.

Bu ilerlemeyi göz önünde bulunduran Simple Flying, iddialı programın beklentileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Boom Supersonic'in kurucusu ve CEO'su Blake Scholl ile görüştü.

Şefin bir sözü

Boom öncelikle Concorde'un kaldığı yerden devam etmek ve sadece daha hızlı değil aynı zamanda daha uygun fiyatlı uçuşlar sağlamak istiyor. Sonuçta, uçan herkese süpersonik seyahat olanağı sağlamak istiyor.

Scholl, Boom'un bu misyonu tamamen ekonomik ve çevresel açıdan sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirmek istediğini ekledi. Scholl bunun "büyük ama önemli bir vizyon" olduğunu kabul ediyor.

Boom'un liderliği, Overture'un Airbus veya Boeing'den iki kat daha hızlı uçacağını, ancak bugün business class'ta ücretlendirilen ücretlere benzer ücretlerle havayolları için karlı olacağını öne sürüyor. Concorde ile karşılaştırıldığında bu, uygulanan fiyatların dörtte biri kadardır.

Scholl, kıtalar arasında ekonomik açıdan uygun yüzlerce güzergahta on milyonlarca yolcuya uçuş sağlanacağını özetliyor. Sadece Londra-New York değil, Tokyo-Seattle, Dubai-Heathrow, Los Angeles-Sidney, Sidney-Perth ve Miami-Madrid.

Çevre konusunda Boom, sürdürülebilir havacılık yakıtının (SAF), sektörün önümüzdeki 30 yıl içinde uzun mesafe havacılığı karbondan arındırmanın yolu olduğuna inanıyor. Daha sonra firma, Overture'u %100 sürdürülebilir yakıtla çalışacak şekilde tasarlıyor.

Buna ek olarak Overture, Concorde'dan çok daha az gürültülü olacak. Sonuçta uçağın öncekiler gibi art yakıcıları olmayacak ve jet egzozu kalkışta ses altı olacak. Dolayısıyla Concorde'a karşı pek çok muhalefete yol açan kritik bir faktör, gürültünün mevcut ses altı modellerle karışacağı için geçmişte kaldı.

Üretime hazırlanıyor

Greensboro, Kuzey Carolina'daki Süper Fabrika gelecek yılın sonuna kadar tamamlanacak. 100 milyon dolarlık inşaat projesi aslında planlanandan önce ilerliyor. Bu özellik, zaman çizelgeleri söz konusu olduğunda ileriye doğru sorunsuz bir yolculuğa olanak tanıyor ve kullanıma sunulmasının yalnızca üç yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Scholl, Simple Flying'e şunları açıkladı:

“Genel program perspektifinden bakıldığında hedeflerimiz, ilk Overture'u 2026'da başlatmak ve 2027'de uçarak on yılın sonuna kadar yolcu taşıma sertifikası almak. Hedeflerimiz bunlardır ve tedarikçileri de aramıza katmaya devam ederken mümkün olan en iyi program programını değerlendireceğiz.

“Zorluklarla karşılaşmamız mümkün. Pek çok uçak programı bunu yapıyor ancak biz kendimize ve tedarik zincirlerimize meydan okumak için agresif programlara inanıyoruz. Hiçbir adımı atlamamak, yapmamız gereken her şeyi olabildiğince çabuk yapmak. Bu ürünü kendimiz için istiyoruz. Müşterilerimiz bunu istiyor. Ve dünyanın daha hızlı bağlantıdan derin fayda sağlayacağını düşünüyoruz.”

Boom, motor besleme sorunlarına bir çözüm bularak sorunların üstesinden gelme kararlılığını zaten gösterdi. Bu, önümüzdeki yıllarda programına bağlı kalacağından emin olacaktır.

Heyecanlanacak çok şey var

United Airlines ve American Airlines, Overture uçakları için sipariş veren iki büyük oyuncu. 65 ila 88 yolcu kapasitesi, Mach 1,7/1.800 km'ye varan hızı ve 4.890 mil/7.870 km menzili ile ticari süpersonik seyahat için büyük umutlar var.

Gelecek ay Concorde'un son yolcu uçuşunun 20. yılını anmaya hazırlanırken, Boom'un Overture'un 2029 yılına kadar yolcu taşımasını beklemesiyle uçağın başka bir hızlı uçuş nesline ilham vereceği konusunda umudumuzu koruyabiliriz.

Kaynak: SimpleFlying

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Boom Supersonic'in Overture İlk Uçtuğunda

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.