Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2023 Admin Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2023 Elon Musk, Sosyal Medyayı Sonsuza Kadar Değiştirebilecek Devasa Bir Duyuruda Bulundu. İşte Neden Harika? Musk'un son hamlesi birçok kullanıcıyı X/Twitter'dan uzaklaştırabilir. İşte bu yüzden aslında akıllıca bir hareket. Pazartesi günü, Twitter/X'in sahibi Elon Musk oldukça büyük bir duyuru yaptı: X yakında tüm kullanıcılardan abonelik ücreti almaya başlayacak. Musk, ücreti "X sisteminin kullanımı için küçük bir aylık ödeme" olarak tanımladı ve hesabınıza mavi, doğrulanmış bir onay işareti ekleyen ve platformun mevcut abonelik hizmeti olan X Premium ile karşılaştırıldığında "daha düşük kademeli fiyatlandırma" olacağını söyledi. gönderileri düzenleme yeteneği gibi belirli özelliklere erişim sağlar. Musk, değişikliğin sosyal medya sitelerini kötü amaçlarla manipüle etmek için sıklıkla kullanılan botlar veya bilgisayar programları sorunuyla mücadele etmek için gerekli olduğunu ekledi. İnternette Musk'un duyurusuna tepkiler hızlı oldu. Bazı kullanıcılar, Meta'nın sahip olduğu rakibi, iki aydan biraz daha uzun bir süre önce başlatılan ancak hızla gücünü kaybeden Twitter'a atıfta bulunarak, Threads hesaplarının tozunu almanın zamanının geldiğini söyledi. Ancak bunun kötü bir hareket olduğunu düşünmeden önce biraz daha derinlemesine düşünmenizi tavsiye ederim. Aslında Musk'ın X kullanımı karşılığında ücret alma fikrinin çok akıllıca olduğuna ve her yerdeki işletme sahipleri için dersler içerdiğine inanıyorum. Aslında bildiğimiz sosyal medya ortamını tamamen değiştirme potansiyeline sahip. İşte sosyal medya siteleri için ücretlendirmenin neden iyi bir şey olduğuna ve sosyal medyanın geleceğinin nasıl görünebileceğine dair bir döküm. Musk neden X kullanıcıdan aylık ücret almaya başlamak istiyor? Musk'ın X kullanıcılarını ücretlendirmeye başlama planı, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı bir tartışma sırasında, ikisi sosyal medyada ifade özgürlüğünü teşvik ederken anti-Semitizm gibi nefret söylemini önlemenin zorluğundan bahsederken gözden kaçtı. Netanyahu, aşırılıkçı mesajları yaymak için kullanılan çok sayıda botun kullanımını engellemenin teknik olarak mümkün olup olmadığını merak etti. Musk bunu "süper zorlu bir sorun" olarak nitelendirdi ve bunun abonelik modeline geçmeye karar vermelerinin "en önemli tek nedeni" olduğunu açıkladı. Musk'a göre, bir sosyal medya kullanıcısını temsil etmek için kullanılan bir botun yaratılmasının maliyeti bir kuruşun çok altında. Ancak birisinin her hesap için ödeme yapması gerekiyorsa bu, bot oluşturmanın fiili maliyetini artırır. Ayrıca Musk, bir bot yaratıcısının teorik olarak her hesap için (şüphe uyandırmamak için) yeni bir ödeme yöntemi kullanması gerektiğini ve bunun da sorunun azaltılmasına yardımcı olacağını açıklıyor. Musk şöyle diyor: "Bu daha uzun bir tartışma ama benim görüşüme göre bu aslında devasa robot ordularına karşı tek savunma." Bu mantık bana mantıklı geliyor. Ancak X'in hedef kullanıcısı olarak bu fikri sevmemin daha da fazla nedeni var. (Bazı) kullanıcıları uzaklaştırmak neden iyi bir şeydir? Şu anda X'i üç ana nedenden dolayı kullanıyorum: diğer kullanıcılardan bilgi edinmek, haber almak ve kendi çalışmamı paylaşmak ve pazarlamak. Bu kullanım durumlarının her biri benim için son derece değerli ve parasını ödemeye değer. (Açıklama: Zaten bir "X Premium" abonesiyim, bu nedenle hizmeti kullanmak için ayda yaklaşık 8 dolar ödüyorum.) Elbette X'i benim kadar yoğun kullanmayanlar da var. Ancak hizmette değer bulurlarsa, değer verdikleri diğer uygulamalarda olduğu gibi, muhtemelen bunun için de küçük bir aylık ödeme ödemeye razı olacaklardır. Musk, bir abonelik ücreti talep ederek botların yanı sıra trolleri de azaltabilir, çünkü troller muhtemelen ücretsiz olan diğer sitelerde de keyif alacaktır. Ek olarak, bir ücret teorik olarak nefret söylemi, ifşa etme vb. gibi diğer sorunların azaltılmasına da yardımcı olabilir. Bunun nedeni, kötü bir aktör anonim olsa bile, takip edilmesini kolaylaştıracak bir tür ödeme şekli kullanmak zorunda kalacak olmasıdır. Ancak şunu sorabilirsiniz: Bir ücret talep etmek erişimi azaltmaz mı? Başka bir deyişle, uzman kullanıcıların bir şeyler öğrenebilecekleri ve pazarlama yapabilecekleri çok daha küçük bir kitleye sahip olmayacaklar mı? İyi evet. Ama bu mutlaka kötü bir şey değil. İzleyicinin kalitesi ve X'in izleyicisinin potansiyel değeri artacaktır. Bu etkiyi, değerli etkileşimlerimin çoğunun, hizmeti kullanmak için aylık ücret ödeyen diğer premium abonelerle olduğu LinkedIn gibi bir siteyle karşılaştırabiliriz. Bu da bizi son soruya getiriyor: Neden X'in "oynamak için ödeme" modeline geçmesinin sosyal medya ortamını bir bütün olarak değiştireceğini düşünüyorum? Basitçe söylemek gerekirse, tüm endüstriler gibi sosyal medya endüstrisi de gelişiyor. Sosyal medya kullanıcı deneyimi, her yerde bulunan, bunaltıcı reklamlar (daha önce bahsedilen sorunlara ek olarak) gibi çeşitli nedenlerden dolayı yıllar içinde düşüş gösterdi. Bu, diğer pek çok site türünün reklamlardan aboneliğe dayalı bir modele geçmesinin nedenlerinden yalnızca biri. X, yalnızca aylık ücret almasına rağmen değil, bu nedenle de başarılı olursa, diğer sosyal medya sitelerinin onu takip etmesi ne kadar sürer? Zaman gösterecek. Ama artık zamanı gelmiş gibi görünüyor. Kaynak: Inc.
Önerilen İletiler
Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın
Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...
Bir Hesap Oluşturun
Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!
Yeni Bir Hesap OluşturunGiriş Yap
Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.
Giriş Yapın