Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Görülmesi Gerekenler Listenize Ekleyeceğiniz 11 Antik Kent

Bu 11 antik şehre girerek geçmişin gizemlerini ortaya çıkarın. Pompeii'deki tüyler ürpertici kalıntılardan Ürdün'deki kayıp şehir Petra'ya kadar, bu antik şehirlerin harikalarını keşfetmek ve geçmişin büyüsünü deneyimlemek için bir yolculuğa çıkmak üzeresiniz.

1. Machu Picchu, Peru

1.-Intrepid-Travel-peru_machupicchu.jpg

Deniz seviyesinden yaklaşık 2500 metre yükseklikte bulunan bu 15. yüzyıl İnka kalesi, dünyanın en ikonik yerlerinden biridir. Hayranlık uyandıran mimarisi teraslı alanları, cilalı taş yapıları ve karmaşık su sistemlerini içerir. Pek çok tarihçi Machu Picchu'nun kraliyet inziva yeri olduğuna ve İnka Yolu ile birbirine bağlanan geniş bir şehir ağının parçası olduğuna inanıyor.

2. Pompei, İtalya

20211109131751-scavi-di-pompei-pompei-ca

Roma İmparatorluğu döneminden kalma bu şehir, MS 79'da Vezüv Yanardağı patladığında volkanik külün altına gömüldü ve 16. yüzyılın sonlarında yeniden keşfedilene kadar unutuldu. Bugün ziyaretçiler, Pompeii'nin olağanüstü derecede korunmuş sokaklarında, evlerinde ve kamu binalarında dolaşarak antik Roma yaşamına dair büyüleyici bilgiler sunabilirler.

3. Petra, Ürdün

camels-treasury-petra-jordan-ac93988c79b

Petra, çölde pembe renkli kumtaşı kayalıklarına oyulmuş, onu bir gösteri haline getiren bir tür gizemi özümseyen antik bir şehirdir. Şehir bir zamanlar MS 1. yüzyılda gelişen Nebati Krallığının başkentiydi. Şehrin öne çıkan yerleri arasında ikonik Hazine, Manastır ve amfitiyatro yer alıyor.

4. Chichen Itza, Meksika

chichen-itza-town_1.jpg

Meksika'nın Yucatan Yarımadası'nda bulunan bu antik Maya şehri, türünün en güçlü ve ünlü şehirlerinden biriydi. Şehrin en önemli parçası Tüylü Yılan Tanrıya adanmış bir tapınak olan Kukulcan Piramidi'dir.

5. Angkor Wat, Kamboçya

2144.jpg

Angkor Wat, özenle hazırlanmış tapınak kompleksleri ve sanatsal mimarisiyle tanınır. Bir zamanlar MS dokuzuncu yüzyıldan 15. yüzyıla kadar gelişen Khmer İmparatorluğu'nun başkentiydi. Angkor Wat, çarpıcı mimarisi ve karmaşık tasarımlarıyla şehrin en ikonik tapınağıdır.

6. Efes, Türkiye

ephesus.JPG

Türkiye kıyısındaki bu antik kent, Roma İmparatorluğu'nun en kozmopolit şehirlerinden biriydi ve bir zamanlar ticaret ve kültür merkeziydi. Bugün kentin olağanüstü derecede korunmuş kalıntıları arasında Artemis Tapınağı, Celsus Kütüphanesi ve Büyük Tiyatro yer alıyor.

7. Tikal, Guatemala

image_8587_1-Tikal.jpg

Daha az bilinen Tikal, bir zamanlar Kolomb öncesi Orta Amerika'nın en önemli şehirlerinden biri olan eski bir Maya şehriydi. Yüksek piramitler, yüksek tapınaklar ve karmaşık oymalar içeren Tikal kalıntıları, Maya mimarisinin en güzel örnekleri arasında sayılıyor.

8. Palmira, Suriye

colonnade-thoroughfare-ruins-castle-Palm

Helenistik dönemde canlı bir ticaret merkezi olan Palmyra, artık Suriye'de UNESCO Dünya Mirası listesindedir. Şehrin çarpıcı kalıntıları arasında Bel Tapınağı, Zafer Takı ve etkileyici sütunlar ağı bulunmaktadır.

9. Jerash, Ürdün

X25ldy5KUEc.jpg

Ürdün'deki bu antik Roma şehri, çeşitli sütunları, Roma kemerleri ve iyi korunmuş tiyatrolarıyla ünlüdür. Bir zamanlar İpek Yolu üzerindeki önemli bir ticaret merkeziydi ve Orta Doğu'daki Roma mimarisinin en iyi korunmuş örneklerinden biri olmaya devam ediyor.

10. Uxmal, Meksika

Uxmal-Mayan-Ruins.jpg

Uxmal, Meksika'da süslü cepheleri ve karmaşık oymalarıyla bilinen eski bir Maya şehriydi ve bu da onu Maya sanatının en etkileyici örneklerinden biri haline getiriyor. Şehrin öne çıkan simge yapıları arasında Sihirbaz Piramidi, Rahibe Manastırı Dörtgeni ve Büyük Piramit bulunmaktadır.

11. Bagan, Myanmar

f2.jpg

Bagan, Myanmar, geçmişi 9. yüzyıla kadar uzanan 2.000'den fazla tapınak ve pagodanın yer aldığı geniş bir arkeolojik alan. Ziyaretçiler, burayı Asya'nın en etkileyici antik yerlerinden biri haline getiren çarpıcı sanat eserlerine ve karmaşık tasarımlara hayran kalacaklar.

Kaynak: Sampling America

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.