Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
güzel hafiye arkadaşım,

heralde bi din kitabını yeniden yazan kişiler sokaktan geçen adamlar olamaz di mi? bu işin eğitimini almış, çok bilgili kişiler kitap değiştirebilir.

siz İncil'i okudunuz mu? ya GospeL'ı ? bunlarda ahenk olmadıını mı sölemeye çalışıyosunuz?

6041[/snapback]

Bu sorunun muhatabıı din adamlarıdır!

6051[/snapback]

bizim muhattabımızda zeki insanlar aslında ama................................................

  • Cevaplar 121
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

ya hafiye bak,

"Kurandan varıyorum bu kanıya!

Kuran değişseydi bu farkedilirdi!Kuranda belli bir ahenk var!O ahenk bozulmadı" BU KANILARA NERDEN VARDIINIZI SORUYORUM VE BUNLAR DA DİN ADAMLARININ KONUSU DEĞİL. DİN ADAMLARININ KONUSUSUYSA SİZ NİE BU KONU HAKKINDA KONUŞUYONUZ? SORUMU ANLAYIN DA CEVAP VERİN Bİ KERE DE BEEE OF TANRIM KAFAYI YİCEM

Gönderi tarihi:

siz her duyduunuz din adamını kaale mi alıyosunuz? o zaman bi papazı da kaale almanız gerekir, o da din adamı değil mi? ha islam din adamından bahsediyorsanız size şunu sölim. lütfen iyi okuyun: "bir olaya objektif bakmak için o olayı her yönüyle, her bakış açısıyla incelemek gerekir." yani sadece islam açısından bakmayınız.

Gönderi tarihi:

Evrenin kendisi bir kosmostur. Kosmos, uyum dur. Uyum, dogadaki her seyde vardir. Siz isterseniz tabi :D

 

Bir de inaniyorsaniz, neden ahenk olmasin ki? Haklisiniz.

Ama bunu baskalarina neden yedirmeye calisiyorsunuz anlamiyorum.

 

Buldugunuz ahengi siz iyi saklayin.

 

Ben ahengi sevdigim insanin gözlerinde, samimiyetinde ve ince bedeninde buluyorsam buna ne buyurursunuz. simdi sevgilimin reklamini mi yapayim yani, söyle ahenkli böyle ahenkli sevgilim var , size de tavsiye edirim diye. :D:D:D

 

Yüz bin defa söylendi, yazildi cizildi. Inanclarinizi baskalarina yedirmeyin.

Siz inanin kafi....

Yahu senin gönülden inandigin her neyse, seni hos tutan, seni sakinlestiren seyi en iyi sen anlayabilir, sarilabilir, ona siginabilirsin. Beni niye rahat birakmiyorsun ki?

 

Dini bize anlatmayin, tarih cok acik, her seyi tekrar yazmak istemiyorum. Inanclariniz da , kitabiniz da sizin olsun. Istemiyorum.

 

OFHHHH YAAAA :(

Gönderi tarihi:
siz her duyduunuz din adamını kaale mi alıyosunuz? o zaman bi papazı da kaale almanız gerekir, o da din adamı değil mi? ha islam din adamından bahsediyorsanız size şunu sölim. lütfen iyi okuyun: "bir olaya objektif bakmak için o olayı her yönüyle, her bakış açısıyla incelemek gerekir." yani sadece islam açısından bakmayınız.

6065[/snapback]

Sıradan bir din adamı değil bu!Diyanet İşleri Eski Başkanı!

Ayrıca papaz bizi ilgilendirmez!

Gönderi tarihi:

ya hafiye. valla çıldırtıyosun beni. objektif ol dedikçe islam açısından bakıyosun. papaz bizi ilgilendirmez cümlen, bunu açıkça ortaya koyuyor.

neyse hafiyecim. ben 1,5 ay yokum. seni canugur beye, bir delinin günlüüne emanet ediyorum. hadi görüşürüz..

Gönderi tarihi:

Aheng basindan beri vardiysa, neden bozmaya calisiyorsunuz ki.

 

Diynet isleri eski baskaniysa ne olmus ki. Kimdir o? ilahiyati bitirmis, din bilgileri ile donanmis bir sahis. Niye bu kadar büyütüyorsunuz ki. sürekli yalan söylüyorlar.

 

Bakiniz, yer yüzünde din savaslari yüzünden dünya nüfüsu kadar insan, birkac kez katledildi. Bu mu huzur refah, allah adaleti!!!!!!!

 

Yapmayin lütfen. Yalnizca 1571 de Fransa da Hristiyanlar, bir gecede 60 bin karsi mezhebi katletmislerdir. Bu savaslar 200 yil sürmüstür. Gerisini hayal edebiliyor musunuz?

 

Araplar da islamiyeti yayma sevdasi ile Güney Türkmenistana kada on binlerce insani katlederek Cin sinirina dayanmislardir.

Bu gün de hala Araplarin Sudan da islamalastirma savasi kanli gösteriye dönüsmüstür.

 

Bu tarihtir. Arastirmak zorundasiniz inandiginiz dinin marifetlerini.

 

Insanlik, kitapli dinlerden önce 15 bin yil savasmamistir. Bu belgelenmistir.

Örnegin, Budizm, ve Samanizmde insanin insani her hangi bir nedenle öldürmesi ve savaslarin her türlüsü yasaktir.

 

Son dinlere aktigimizda,2500 yildan beri kafir, dinsiz yaftalari ile oluk gibi insan kani akitilmistir.

 

Siz hangi diyanet baskanini bize satmaya calisiyorsunuz arkadasim?

Inanc ise siz inanin. Ama tarihi bizlere yok saydirtamazsiniz.

Her sey cok acik.

 

Kalin sevgiyle hadi :clover:

Gönderi tarihi:

Eger, imamlar, mollalar, hacilar, hocalar (kesinlikle icinde dürüst olanlar da vardir) bizler simdiye dek yalan söylemedilerse, lütfen Erdogan Aydin´in "Nasil Müsüman olduk" kitabini inceleyin, zira hepsi belgelere dayanmaktadir. Üstelik islam tarihcilerinin de aci itiraflari ile.

 

Ben, bizlere yüz yillardir yalan söylendigini arastirmalarim sonunda ögrendim. Ilk zamanlar cok sarsildim. Kabullenmem zor oldu, ama okudukca, bilgilendikce icim rahatladi.

Gönderi tarihi:

Eger dogru bir arastirmaya girmeyi göze alirsaniz, kanitlanmis belgelerin cevrenizde ucustugunu göreceksiniz.

 

Eger inanclariniz nedeniyle gözleriniz bu gün ile gecmis arasindaki uzakligi secemiyorsa, belge deposunun icinde dahi girseniz, mendil sanabilirsiniz.

 

sevgiler.

Gönderi tarihi:

:D Sizin bir müneccime ihtiyaciniz oldugunu ne bileyim. Ama ben degilim :D

 

Size biri cikip; en büyük kaynak, kuran, en büyük bilim kuran, en büyük delil kuran.. dese,

 

O zaman rahatlayacaksaniz bu forumlarda ne ariyorsunuz ki :clover: .

Ama benden cok beklersiniz.

 

Ben kuskuyu severim, el pence kurbanligi degil. Bu da herkesin kendi secimidir.

Basit bir biyoloji kitabina dahi yanit veremeyen bir kitap, kendi varlik delili bile olamaz dersem, bu bana ait bir düsünce oldugu icin kimse bir sey diyemez.

saygilar.

Gönderi tarihi:

Bugünlerde mutlaka okunması gereken kitaplardan biri, Cengiz Özakıncı'nın son kitabı: "Türkiye'nin Siyasi İntiharı 'Yeni Osmanlı' Tuzağı"...

 

ABD'nin Türkiye'yi İslam devleti yapma çabaları aslında yeni değil...

Atatürk devrimi, sadece 15 yıl sürmüş, Ata'nın öldüğü 1938 yılı 10 Kasım'ından itibaren geriye dönüş süreci başlamıştır.

 

1946'dan itibaren ABD ile geniş tavizler içeren ikili anlaşmalar imzalanmış, 1949 yılına gelindiğinde Amerika Türkiye'yi çoktan fethetmiştir.

 

1949'da, İsmet İnönü'nün Başbakan'ı Şemsettin Günaltay, bakınız nelerle övünüyor:

"...İlkokullarda din dersleri okutturmaya başlayan hükümetin başbakanıyım. Bu ülkede Müslümanlara namazlarını öğretmek, ölülerini yıkatmak için imam hatip kursları açan bir hükümetin başbakanıyım. Bu ülkede Müslümanlığın yüksek esaslarını öğretmek için ilahiyat fakültesi açan bir hükümetin başbakanıyım..."

 

Ve kitaptan bir başka çarpıcı bölüm:

 

"1949'da Türk Milli Eğitimi Amerikalı uzmanların denetimine geçtikten sonra Atatürk'ün yazdığı tarih kitapları okutulmaz olmuş, Osmanlı tarihi bir savaşlar ve meydan muharebeleri tarihine indirgenmiş, bilimsel buluşlarda geri kalındığı için Avrupa'nın gerisine düşüldüğü gözlerden kaçırılmıştır."

 

Bugünkü kaçıncı cumhuriyet bilinmez ama ikinci cumhuriyet İsmet İnönü döneminde başlatılmış, Atatürk'ün kurduğu onurlu cumhuriyete daha o zaman veda edilmiştir.

 

Melih Aşık - Açık Pencere - Milliyet - 05.06.2005

  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Eger dogru bir arastirmaya girmeyi göze alirsaniz, kanitlanmis belgelerin cevrenizde ucustugunu göreceksiniz.

 

can uğur kardeş doğru söylüyorsun bir arkadaş vakit gazetesi olacak herhalde 30 kupon biriktirerek ibnu batutanın seyahatname kitabını aldı kitaba şöyle göz attım

1300 yıllarda yaşamış müslüman ve kitabında sürekli türkleri övüyor anadolu şehirlerini tek tek dolaşıyor ve oralar hakkında bilgi veriyor doğudan başlayıp batıya kadar kuzeyinden güneyine kadar istanbul ve nevşehir dışında bütün şehirler ırak hükümdarlığına ait sonradan araştırdım ırak hükümdarlığı arap hikümdarlığının emrindeymiş nevşehir hükümdarlığı var birde bizanslara ait istanbul adı türk olan devlet yok selçuklu devletinin adı hiç geçmiyor ibnu batuta gerçekten o kitabı seyahatname için yazmış dediğin doğru belgeler çevremizde uçuşuyor

Gönderi tarihi:
Eger dogru bir arastirmaya girmeyi göze alirsaniz, kanitlanmis belgelerin cevrenizde ucustugunu göreceksiniz.

 

can uğur kardeş doğru söylüyorsun bir arkadaş vakit gazetesi olacak herhalde 30 kupon biriktirerek ibnu batutanın seyahatname kitabını aldı kitaba şöyle göz attım

1300 yıllarda yaşamış müslüman ve kitabında sürekli türkleri övüyor anadolu şehirlerini tek tek dolaşıyor ve oralar  hakkında bilgi veriyor doğudan başlayıp batıya kadar kuzeyinden güneyine kadar istanbul ve nevşehir dışında bütün şehirler ırak hükümdarlığına ait sonradan araştırdım ırak hükümdarlığı arap hikümdarlığının emrindeymiş nevşehir hükümdarlığı var birde bizanslara ait istanbul adı türk olan devlet yok selçuklu devletinin adı hiç geçmiyor ibnu batuta gerçekten o kitabı seyahatname için yazmış dediğin doğru belgeler çevremizde uçuşuyor

10105[/snapback]

:clover: Insan, görmek istemedigini görmez.

ok, ama buna ramen caga ayak uydurma cabalari niye :D degil mi?

bu soruyu, kendilerinin dogru olarak yanitlamlari gerek.

Herkes aradigi tarihsel sonuca ve belgeye hemen ulasabilecegi bir cagda yasiyor oysa.

saygilar

Gönderi tarihi:

din derslerinin kaldırılmasına karşıyım ama mademki laik olduğumuz söylenıyor mademkı demokrasıden bahsedılıyor mademki hukuk devleti olduğumuz idda ediliyor o zaman bu durumda din dersi seçmeli olmalıdır isteyen dinini öğrenir ve istediği gibi yaşar isteyen camisine gider isteyen kilisesine gider devletin milletine bu imkanı sağlamasi gerekir şuan üzerinde 32 tane devletin yaşadığı bir coğrafyaya hakim olan ve 3 farklı kıtada at oynatan osmanlının var olma ve varlığını uzun zaman surdurebılmesının altındakı esas gerçek budur kendı egemenlığı altındakı topluluklara dın ve vıjdan hurrıyetını sağlamış olmasıdır bu arad dın derslerınde her çocuğa senın annen baban müslümandı sende müslümansın demek gerekmez ama dünyanın neresinde hangı etnık kökenden ve dınden olursa olsun doğan her çocuğun müslüman olarak doğduğunu söylemek gerekir sanırım cangur arkadaşım bunada itiraz edecektir herhalde

  • 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

İslamcılar türbanlarını okullara soktular, ülke çapında suni bir tartışma ortamı yaratıldı. Öyle ki ne vakıflar yasasını, ne de ekonomideki durgunluğu görmez olduk. Üstüne üstlük yerel seçimler öncesi AKP halkın gözüne bir kez daha girmiş oldu. Artık ne İzmir, ne Diyarbakır ne de Çankaya Erdoğan'ın "beyaz çarşaf" devriminin önünde durabilir.

 

Herneyse, benim asıl tartışmak istediğim konu, ilköğretim ve liselerde zorunlu din dersi adıyla Sünni İslamın öğrencilere dayatılmasıdır. Derslerde öğrencilere namaz gibi ibadet ritüellerinin uygulatılması, öğrencilere zorla Arapça dua ezberletilmesi, Sünni öğretmenlerin, alevi ve ateist öğrencilere karşı dışlayıcı ve baskıcı tavır takınmaları, hatta kimi zaman şiddete varan hareketlerde bulunmaları bu dersin gerekliliğinin tartışılmasına yol açtı. Adı din dersi ama müfredatı Muhammed'in hayatından ve Sünni İslamdan ibaret; Hristiyanlık, Yahudilik, Alevilik, Şamanlık öğrencilere anlatılmıyor.

 

Gelen yoğun tepki üzerine, hükümet her dine eşit mesafede bir müfredat hazırlama çalışmalarına başlamış en son haberlere göre. Ama imam hatip mezunu sünni hocaların bu müfredata uyacaklarını pek sanmam, uysalar bile bütün dinleri objektif bir biçimde öğrencilere anlatacaklarını düşünmüyorum. Mesela Hristiyanlığı müslüman gözüyle işleyeceklerdir.

 

Bu konuda atılacak en doğru adımın din dersinin tamamıyla kaldırılması olduğunu düşünüyorum. Doğruyu ve yanlışı ayırabilecek, kendi dinini seçebilecek bilince sahip oluncaya kadar insanlara hiçbir dini öğreti yapılmamalıdır. Laik bir devletin öğrencilere din dersi vermek gibi bir görevi olamaz. Ayrıca "ahlak bilgisini", "din kültürü" ile bağdaştırdığımız içindir ki toplumumuzda inançsızlar, başı açıklar kötü gözle görülür oldu. Din dersinin seçmeli olması da çözüm olmayacaktır, zira seçmeli dersi alanlar ve almayanlar arasında ayrışma ve hoşgörüsüzlük olacaktır. Bu da toplumda başlayan kamplaşmanın ilköğretimlere kadar inmesi demektir.

 

Saygılar,

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.