Φ Hafiye Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Nüfus çoğunluğu müslüman bir ülkede öğrencilere islam Dini öğretilir ve öğretiliyor! Laiklik buna engel değil!Dikkatini çekerim SpotLight! Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 sayın hafiye, laiklik, dinin hiçbir devlet kurumunda hiçbir şekilde kendini göstermemesidir. islam dininin öğretilmesi ise, laiklik kavramına ters düşmektedir. herkes gitsin kendi evinde öğrensin dinini. ona bi şey demiyorum. ama okul gibi devlet kurumu olan bir yerde, nüfus müslüman diye islam dininin mi öğretilmesi gerekiyor? islam dinini öğreterek allaha inanmayanları allaha inandıracağınızı mı sanıyorsunuz? ya da, müslümanların islam bilgisi genişlesin diye mi din dersi koydunuz? islam dini 5-6 senede öğrenilecek kadar karışık bir din midir? hafiye hanım, din derslerini savunana kadar sorularıma cevap veriniz. kesinlikle, "din dersi dayatma değildir!" diyerek kaçamak cevaplar vermeyiniz. sadece sorularımın cevabını istiyorum. Lütfen OBJEKTİF olsun yanıtlarınız. Saygılar.. Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 canuğur seni şiddetle kınıyorum!Dinini iyiyi öğrenmek her zaman iyidir! Sen bunu daha öğrenememişsin!Çok yazık! Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 SpotLight, çocuk okula gönderildiği müddetçe bilimden uzak kalmaz!Merak etme! biR deLi'nin GünLüğü, ortada bir kanıt yokki!Hangi kanıttan bahsediyorun?Bu konuda siz haklı değilsiniz!Boşuna kendinizi kandırmayın! Din dersi çok işe yarıyor! Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 yaw ben sana sorularıma cevap ver demiyor muyum? dinlemiyor musunuz beni? okul gibi devlet kurumu olan bir yerde, nüfus müslüman diye islam dininin mi öğretilmesi gerekiyor? "islam dinini öğreterek allaha inanmayanları allaha inandıracağınızı mı sanıyorsunuz? ya da, müslümanların islam bilgisi genişlesin diye mi din dersi koydunuz? islam dini 5-6 senede öğrenilecek kadar karışık bir din midir? " bu sorulara cevap bekliyorum sizden hafiye hanım.! Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Laiklik:Din ile Devlet işlerinin ayrılmasıdır! İslam dininin öğretilmesi , laiklik kavramına ters düşmemektedir. İslam dininin öğretilmesi gerekiyor! İslam dininde öğretilecek çok konu vardır!Dikkatini çekerim! Ben kaçamak cevap vermiyorum!Benim cevaplarım senin işine gelmiyor SpotLight! Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 e tamam din ile devlet işlerinin ayrılması ne demek? devlet kurumu olan okulda dinle ilgili bi iş yapılır mı? cevaplarınız beni tatmin etmiyor ki. SİZ NEYE DAYANARAK İSLAM DİNİNİN ÖĞRETİLMESİ GEREKİYOR DERSİNİZ! BİR HRİSTİYANIN İSLAM DİNİNİ ÖĞRENMESİ GEREKİR Mİ? YAW HAFİYE HANIM SİNİRLERİMİ BOZUYORSUNUZ! ANLATIYORUM, ANLAMAMAKTA ISRAR EDİYORSUNUZ! Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Okulda Din öğretilir!Siz laiklik kavramını iyi bilmiyorsunuz!Anlamamakta ısrar edende sizsiniz! Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 okullarda islam öğretiliyor sadece! Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 "İslam dininin öğretilmesi gerekiyor! İslam dininde öğretilecek çok konu vardır!Dikkatini çekerim!" diyor hafiye arkadas. Sorun 1. Islam dininin ögretilmesi gerekliligi selahiyeti nereden doguyor ki??? sorun 2. Islam dininin ögrenecek cok yeri varsa, lütfen Erdogan Aydin´in "Nasil Müslüman Olduk "kitabindan baslamanizi öneririm. Mutlaka okumnasi da gerkiyor üstelik. Kabul etmezseniz, bu sizin sorununuz ama tarihi bilmek görevimiz. Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2005 hanımefendiye 1. soruyu ben de sordum. ama cevap alamadım hala. "din önemlidir" yanıtından başka.. "SİZ NEYE DAYANARAK İSLAM DİNİNİN ÖĞRETİLMESİ GEREKİYOR DERSİNİZ! BİR HRİSTİYANIN İSLAM DİNİNİ ÖĞRENMESİ GEREKİR Mİ?" Hafiye hanım bu soruya objektif bir cevap verirse, söz veriyorum din derslerinin kaldırılması konusunda başka bir şey yazmayacağım. Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Herkesin kendi dinini öğrenmesi gerekir! Bir hristiyan İslam dinini istiyorsa öğrenebilir! Ayrıca siz hangi hristiyandan bahsediyorsunuz? Türkiye'deki bir hristiyandan mı yoksa başka bir ülkede ki hristiyandanmı? Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 hah hafiye arkadaşım, nihayet anlaşmaya başladık. kendimden örnek vereyim. mesela ben bi hristiyanım. türkiyede yaşıyorum. "Herkesin kendi dinini öğrenmesi gerekir! Bir hristiyan İslam dinini istiyorsa öğrenebilir!" biz istersek değil, zorunlu olarak İslam dinini öğreniyoruz. Saygılar. Esen kaLın. Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 eveettt,,6 sayfa sonunda anlaşabildik..komik değil mi? Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 aman nazar değmesin Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2005 " Herkesin kendi dinini öğrenmesi gerekir! Bir hristiyan İslam dinini istiyorsa öğrenebilir! " diyor hafiye arkadas. Simdi soralim. Cocuklarin dinini kimler belirliyor? Büyükler degil mi. NEDEN? Islamiyet ya da hirstiyanlik veya baska bir din, neden cocugun dini olarak basta belirleniyor? Yanit veremezsiniz. Verdiginiz an cocuklari müthis baski altina aldiginizi gösterirsiniz. Cocuklarin bir dini olmadigini bilmiyor musunuz. Aileniz veya baska büyükleriniz, bu gün inandiginiz seyleri kafaniza nasil soktuklarini lütfen iyi animsayiniz. Hristiyana islam dinini ögrenme özgürlügünü tanirken, müslümanlarin cocuklarina neden hristiyanlik dersleri ögrenme özgürlügü tanimiyorsunuz, komiktir Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 ya kesinikle katılıorum..bir de şöyle bişey var,bu konunun başında da değinmiştim : Bir çocuk ancak üniversite çağında reşit olabiliyor..Yani lisede kimseyi adam yerine koymuyorlar..Eğer lise çağındaki çocuklara imkanlar sağlıyorsanız; onların söz sahibi olmalarına da ses çıkartmayın..ama ne yazık ki..Olmuyor işte.. Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 İslam Dini tek hak dindir!İncil ve Tevrat değiştirilmiştir insanlar tarafından!Zaten çocuk İslam dinini öğrenirken diğer dinler hakkındada bilgi sahibi oluyor! Aile hangi dindense çocukta o dinden olur!Baskı altında olan yok! Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 "İncil ve Tevrat değiştirilmiştir insanlar tarafından" hafiye hanım böle bi kanıya nerden varıyosunuz? Kurandan mı? belki kuranda değişti? onu değiştiren insanlar içine "kuran değişmez" yazdı belki? ne bilionuz? islam dini size göre tek hak dinidir. lütfen objektif olunuz dedikçe daha da subjektif oluyorsunuz Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Kurandan varıyorum bu kanıya! Kuran değişseydi bu farkedilirdi!Kuranda belli bir ahenk var!O ahenk bozulmadı! Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 güzel hafiye arkadaşım, heralde bi din kitabını yeniden yazan kişiler sokaktan geçen adamlar olamaz di mi? bu işin eğitimini almış, çok bilgili kişiler kitap değiştirebilir. siz İncil'i okudunuz mu? ya GospeL'ı ? bunlarda ahenk olmadıını mı sölemeye çalışıyosunuz? Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 ya abi allaşkınaa bırak yaa yani nası sölesem bilmiorm..ama artık yorum ypmayacağım!ya gerek yok..Hiçbirşey geçmiyor elimize..anlamıyor yaa..anlamıyoooooooorrrrrrrrrr.... Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 bir delinin günlüü bak anlaşmaya başlıyoruz dedik nazar değdi işte ) Alıntı
Φ biR deLi'nin GünLüğü Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 hafiye hanım bizi asla anlayamayacak..olmayacak duaya amin demeyelim (pek uydu bu konuya) Alıntı
Φ Hafiye Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2005 güzel hafiye arkadaşım,heralde bi din kitabını yeniden yazan kişiler sokaktan geçen adamlar olamaz di mi? bu işin eğitimini almış, çok bilgili kişiler kitap değiştirebilir. siz İncil'i okudunuz mu? ya GospeL'ı ? bunlarda ahenk olmadıını mı sölemeye çalışıyosunuz? 6041[/snapback] Bu sorunun muhatabıı din adamlarıdır! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.