Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 121
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

bir delinin günLüğü :D

ya şaka bi yana.. islamın şartları ünitesinde içim daralıyo. arapça dilinden nefret ettiğim için duaları da ezberlemek zoruma gidio. şu din dersi yerine 2 saat daha fazla matematik, fen bilgisi görse çocuklarımız nolur ya?

Gönderi tarihi:

sorun zaten din derslerinin kaldiriliip kaldirilmamasi degil aslinda.

Sorun, cocuklarimiza din dersinin, tehtid unsuru gibi dayatilmasi.

Iste nedir bu psikolojik dayatma savasi;, dinsiz mi olacaksiniz, kafir mi olacaksiniz, ahlaksiz mi olacaksiniz gibi safsatalar.

Aileler bu bicimde korkutuluyor. Ev ev calisiyorlar. Bunun, ülkenin kaderini düsünenler tarafindan bilinmedigini mi saniyorlar.

Neye yansinlar :D Dimyat´a pirince giderken evdeki bulgurdan olacaklar sonunda :D

Gönderi tarihi:

Insanlar, görmek istemediklerinin göremezler.

Yasallasan bir din dersi dayatma degil de nedir acaba. Bu gün hangi ögrenci velisi cocogunun okul müdürüne, "benim cocugum din dersi görmek istemiyor" diyebilir? Müdürden alacagi yaniti ve o cocugun okuldaki pozisyonunu siz düsünün artik.

Gönderi tarihi:

Fakat çok şeyleri anlatmıyorlar, mesala ayetlerin anlamlarını bizde öyrenmeden geçtik.

Tanrınınyaratıcı ve yok edici gücü, tanrı korkusu insanların tanrı tarafından yargılanması tanrıya yaranmak için kurbanlar verilmesi törenler duğalar tütsüler ilahiler çalgılarla tanrıyı sevindirmek iyi ahlaklı saygılı olmak ve temizlik. Sümer inanışlarının temeli idi bunlar tek tanrılı dinlere geçmiş, sümerlilere şehirleri ve büyün kültür varlıklarını meydana getirip insanlara vermişler. Aynı düşünceyi kuranda da buluyoruz allahın insanlara elbiseler yaptığı (Araf 26) dağda barınaklar sıcaktan koruyacak elbiseler savaşda koruyacak zıhlar (Nahl 81). Sümerdede ol diğince o şey olur (Yasin 82)de allahın yaratmak istediğine ol demesi yeterlidir demektedir, sümer tanrılarının gökyüzünde doku denen toplandıkları yerleri kürsüleri vardı, israillere göre tanrının gökte sarayı ve etrafında bir çok yarattıkları var, kuranda 26 ayette allahın arşda melekler cinlerden oluşan bir toplulukla oturduğu yazılı arş da saray demek. Kuranda bir çok sure içinde allahın çeşitli milletleri nasıl yok ettiği sayılmaktadır, bunların bazıları kasırga bazıları dondurucu soğuk ile ortadan kalkmış (Ankeluti:38, Furkan:38, Hece:44, Akkaf:27, Muhammet:13, Fussulet:13, bunlardan birkaçı) Enfal:17 insanlar değil allahın öldürdüğü, atılan öldürücü silahların allah tarafından atıldığı yazılı.

Gönderi tarihi:

Imam hatip konusunun da suyu cikti. 1milyonun üzerinde, el sanatlarindan ya da herhangi baska bir konudan bir haber imam hatip meznlari yillardir bosta aslak gibi ailelerine yük olarak bekletilmektedir. Bunlar dinlerini iyi biliyorlar da yasadiklari ülke icin ne yapmislar simdiye dek :D

Ancak camilerden, ölen ya da emekli olan maasli imamlardan bosalan yerlere gecmek icin siraya bekliyorlar.

Tayyibe bey, yasa disi kuran kurslarini neden yasallastirdi dersiniz.? Bosta gezen imamlara kadro ayrimak icin. Bu insanlar, gelecek yerel ve genel secimlerde, aileleri ile birlikte secmen garantisi olarak bekletiliyor. Bu arada hic bir ise yaramadiklarindan onlara yasa disi kuran kurslarinda görev verilecek.

Vay ülkenin basina gelenler :angry:

Gönderi tarihi:

Yanılıyorsun canugur!İmam Hatip mezunları ve Meslek lisesi Mezunları boşta gezmiyor!İşsiz olanlar en azından iş arıyorlar!Meslek Lisesi Mezunları Ve İmam Hatip Lisesi Mezunları'nın önündeki katsayı adaletsizliği kaldırılırsa başka mesleklerede yöneleceklerdir!

Gönderi tarihi:

nasıl boşta gezmiyor yaa.. meslek lisesine giden çocukların çoğu liseyi bitirme derdinde, eğitimden bihaber çocuklar.. bu okulların katsayısını kaldırsan nolur? sanki boğaziçini mi kazancaklar alla alla.. sütçü imam üniversitesini kazansalar öpsünler de başlarına koysunlar..

Gönderi tarihi:

Bilim dersleri dayatma olmaz, insanin gelisimi, objektif düsünmesi ve gelecekte kendisine bir alan secmesi acisindan gereklidir.

Gereklilik de bir zorunluluktur. Dayatma degil.

Ben yasamak icin matematik bilgisini almak zorundayim. Biyoloji dersini, ya da cografya ve tarih drslerini almak zorundayim. Aksi halde cagin gerisinde, bagnaz ve bilgisiz, hic bir ise yaramayan asalak durumuna düserim. Bunlar dayatma degildir.

benim bir dinim olmamasi, iyi bir doktaor ya da mühendis olmami engellemez.

bir dinim olmamasi, kötü bir tarihci oldugumu göstermez; zira aksina dinsiz bir tarihci daha objektiftir, yan tutmaz. Dogruyu arastirir.

Bakiniz,islam tarihcileri, Türklerin müslüman olus tarihini carpitarak inanclari dogrultusunda yazmis ve yillardir toplumumuzu kandirmislardir.

Hic bir ulus, baska bir ulus ile tanisinca o ulusun dinini kabul etmez. Aaa ne güzel bir dininiz var, hadi biz de kabul ediyoruz demez. Araplar, Türk´leri islamlastirmak icin 350 yil Türk lere karsi savasmis sayisiz katliamlar yapmislardir. Kaldi ki binlerce yillik Türk toplumunun islam oluncaya kadar bir dini (SAMSNIZM) yokmus gibi nasil da aldattilar insanlari yillardir. Bunlar, belge ve dökümanlarla hepsi kanitlariyla önümüzdedir.

Erdogan Aydin´in "Nasil Müslüman Olduk" kitabini okuyunca adeta soke oldum.

Iste, tarih gibi tü bilimler tarafsiz olmalidir, aksi halde bilim olmaktan cikarlar.

Gönderi tarihi:

hafiye sana kaç kere anlatıcam? tanrıya şükür ben bi seferde anlıyabiliorum ama sen öyle deilsin galiba?

"İLKÖĞRETİM OKULLARI VE LİSELERDE ZORUNLU OLARAK GÖSTERİLEN BİR DERS, DAYATMA DEĞİL DE NEDİR?" BU SORUYA CEVAP VER..!!!!!!!!!!!!

Gönderi tarihi:

ben yok mu dedim? gerçi yok bile denilebilir. meslek lisesinden mezun olup, meslek liselerinin katsayı uygulamadığı bi bölümü (elektrik elektronik mühendisliği mesela) kazanan bi öğrenci gördün mü sen?

din dersini, islamı istedigin kadar öğren. evinde öğren ama! okullara taşıyıp da ufacık çocukların aklını karıştırmayalım!

Gönderi tarihi:

Valla benim bildiğim 80 senelik cumhuriyetin 30 senesini rusyanın kominist rejimini yıkmak için amerikanın isteği baskısıyla başlatılan türban konusu türkiyede erbakan döneminde başladığını üst kademelerle hepimiz biliyoruz. Aynı anda da afganlarda başlatıldı bütün kadınlar kapatıldı hep rusyanın rejimi içindi kabak zayıf olduğu için afganistana patladı sonra yardım yapıldı derken burdaki uyanıklarca afgandaki gibi partizanlığa döküldü. Uyanık olan talebeler amerikaya hizmet ettiklerini anlayıp dönüş yapıyorlar, uyanmıyanlar şimdi avrupaya hizmet ediyorlar türkiyeyi bölmek istiyenlere farkında değiller,

Yoksa türk milleti cumhuriyetini ve dinini korumasını çok iyi bilir kimseyede taviz vermez.

Bu bilinmiyormu.

Gönderi tarihi:

Din dersiyle kendisine,yaşantısına yön verir!

bu senin görüşün. din göreceli bi kavram die 2. kez diyorum.. umarım bir daha dedirtmek zorunda bırakmazsın beni...

din bana önemsiz geliyo tamam mı? yaşantıma falan yön verdiğini de düşünmüyorum. umarım son kez anlatıyorumdur bunu sana.!

Gönderi tarihi:
hafiye sana kaç kere anlatıcam? tanrıya şükür ben bi seferde anlıyabiliorum ama sen öyle deilsin galiba?

"İLKÖĞRETİM OKULLARI VE LİSELERDE ZORUNLU OLARAK GÖSTERİLEN BİR DERS, DAYATMA DEĞİL DE NEDİR?" BU SORUYA CEVAP VER..!!!!!!!!!!!!

5806[/snapback]

Anlamayan sensin!

Din dersi dayatma değildir!Öğrenilmesi gereken bir derstir!

Din önemlidir!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.