Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünya Gıda Programı direktörü, Musk, Bezos ve diğer milyarderlerin tek seferlik 6 milyar dolarlık bağışının 42 milyon insanı açlıktan kurtarabileceğini söyledi

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Dünya Gıda Programı direktörü, Musk, Bezos ve diğer milyarderlerin tek seferlik 6 milyar dolarlık bağışının 42 milyon insanı açlıktan kurtarabileceğini söyledi

children-of-war-1172016.jpg

Dünya Gıda Programı direktörü 42 milyon insanın yüksek açlık riski altında olduğunu söylüyor.

David Beasley, Elon Musk ve Jeff Bezos gibi milyarderleri yardım için 6 milyar dolar bağışlamaya çağırıyor.

Salı günü yayınlanan bir röportajda CNN'e "Milyarderlerin harekete geçmesi gerekiyor" dedi.

BM'nin gıda yardımı şubesi müdürü, milyarderler Elon Musk ve Jeff Bezos'u, dünya çapında açlık riskiyle karşı karşıya olan milyonlarca insanı kurtarmaya yardımcı olabileceğini söylediği tek seferlik bir ödeme yapmaya çağırdı.

BM Dünya Gıda Programı İcra Direktörü David Beasley, Salı günü yayınlanan bir röportajda CNN'e "Hükümetlerin gücü tükendi" dedi. "İşte bu yüzden milyarderlerin tek seferlik adım atması gerekiyor. Eğer onlara ulaşamazsak kelimenin tam anlamıyla ölecek olan 42 milyon insana yardım etmek için altı milyar dolar."

Şöyle ekledi: "Karmaşık değil. Onlardan bunu her gün, her hafta, her yıl yapmalarını istemiyorum."

Mayıs ayında yayınlanan bir BM raporu, 2020'de en az 155 milyon insanın kriz düzeyinde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koydu.

Beasley, CNN'e, 42 milyon kişinin gıda güvensizliği açısından ikinci en ciddi seviyede olduğunun düşünüldüğünü ve "kıtlığın kapısını çaldıklarını" söyledi.

"Bir kez olsun bana yardım et," dedi. "Bu 6 milyar dolarlık bir fiyat etiketi."

Beasley, açlık krizini "mükemmel bir çatışma, iklim değişikliği ve Kovid fırtınasına" bağladı.

Amazon'un kurucusu Bezos'un, koronavirüs salgını sırasında net servetinin 6 milyar dolardan fazla arttığını gördüğünü belirtti. Tesla ve SpaceX'in CEO'su Musk'un yakın zamanda sadece bir günde 6 milyar dolarlık net servet artışı elde ettiğini ekledi.

Çarşamba itibarıyla Forbes, Musk'un net servetinin 253,8 milyar dolar, Bezos'un ise 196,1 milyar dolar olduğunu tahmin etti. Her iki yöneticinin de serveti çoğunlukla kurdukları şirketlerdeki hisse sahipliklerinden kaynaklanıyor. Örneğin Musk, yalnızca Pazartesi günü, araba kiralama firması Hertz'in büyük bir araç siparişi haberi üzerine Tesla'nın hisseleri yükselirken net servetinin on milyarlarca dolar arttığını gördü.

Beasley, CNN'e "ABD'deki en büyük 400 milyarderin net değerindeki artış geçen yıl 1,8 trilyon dolardı" dedi. "Tek istediğim, net değer artışınızın %0,36'sı. Ben insanların para kazanmasından yanayım, ama Tanrı biliyor ki, şu anda büyük ihtiyaç içinde olan insanlara yardım etmenizden yanayım. Dünyanın başı dertte "

Beasley, herhangi bir milyarderi, "gerçeklik" olarak adlandırdığı şeyi göstermek için bir geziye götürmeyi teklif etti.

Beasley, "Bunun için bir aşımız var; buna para, yiyecek deniyor" dedi. "Kolay. Milyarderlerin öne çıkması gerekiyor."

Amazon ve Tesla, Insider'ın yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Kaynak: Business Insider

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.