Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Arkeoloji Hakkında Her Şey Buraya (Türkiye ve Dünyadan)


Admin

Önerilen İletiler

  • 1 ay sonra...
  • 3 ay sonra...
  • Admin

Arkeologlar 280 milyon yıllık fosilin ardındaki gerçek karşısında şaşkına döndü

Arkeologlar, onlarca yıldır araştırmacıları şaşırtan 280 milyon yıllık sürüngen fosilinin sahte olduğunu söyledi.

Tridentinosaurus antiquus adı verilen yaratığın analizi, iyi korunmuş olduğu düşünülen malzemenin, antik yumuşak dokunun aslında sadece siyah boya olduğunu ortaya çıkardı.

Yaklaşık 20 cm (8 inç) uzunluğundaki kertenkele benzeri hayvan, 1931 yılında İtalyan Alpleri'nde keşfedildi ve sürüngenlerin nasıl evrimleştiğine ışık tutmaya yardımcı olabilecek önemli bir bulgu olduğuna inanılıyordu.

Çevresindeki kaya üzerinde vücut hatları koyu görünen sürüngenin dikkat çekici bir şekilde korunması, daha önce, bitki örnekleri arasında nispeten yaygın olan ancak hayvanlar arasında nadir görülen, karbonlaşma olarak bilinen bir fosilleşme sürecine atfedildi.

Bu durum Tridentinosaurus'un Protorosauria olarak bilinen sürüngen grubunun bir üyesi olarak sınıflandırılmasına yol açmış ve fosilleşmiş olduğu iddia edilen derisi, her ne kadar detaylı bir şekilde incelenmemiş olsa da, haber makalelerinde ve kitaplarda ön plana çıkmıştır.

Ancak fosilin tuhaf özellikleri, birçok paleontologun sürüngenin nereye ait olduğunu ve nasıl bu kadar iyi korunduğunu merak etmesine neden oldu.

İrlanda ve İtalya'daki bir araştırmacı ekibi, fosili UV fotoğrafçılığı kullanarak analiz etti ve numunenin üzerinde bir kaplama malzemesi ortaya çıktı.

Araştırmacılar, fosilleri korumanın bir yolu olarak geçmişte fosillerin vernik veya laklarla kaplanmasının oldukça yaygın olduğunu söyledi.

Ekip, kaplama katmanının altında orijinal yumuşak dokuların mevcut ve iyi durumda olmasını umuyordu.

Ancak daha sonra yapılan mikroskobik analiz, malzemenin dokusunun ve bileşiminin gerçek yumuşak doku fosilleriyle eşleşmediğini ortaya çıkardı.

Araştırmacılar bulgularının, Tridentinosaurus'un vücut hatlarının yapay olarak siyah boyayla oluşturulduğunu ve kertenkele şeklindeki kaya yüzeyine kaplandığını ortaya çıkardığını söyledi.

Araştırmacılar, Paleontoloji dergisinde yayınlanan bulgularına dayanarak, fosil ve gelecekteki araştırmalarda nasıl kullanıldığı konusunda dikkatli olunması yönünde çağrıda bulunuyor.

İtalya'daki Güney Tirol Doğa Bilimleri Müzesi'nde paleobotanikçi olan Profesör Evelyn Kustatscher şunları söyledi: "Tridentinosaurus'un kendine özgü korunması onlarca yıldır uzmanları şaşırtıyordu.

"Şimdi her şey mantıklı geliyor.

"Kömürleşmiş deri olarak tanımlanan şey sadece boyadır."

İrlanda'daki University College Cork Biyoloji, Yer ve Çevre Bilimleri Okulu'ndan Dr. Valentina Rossi şunları ekledi: "Fosil yumuşak dokuları nadirdir, ancak bir fosilde bulunduklarında dış renklenme, iç anatomi gibi önemli biyolojik bilgileri ortaya çıkarabilirler. ve fizyoloji.

"Bütün sorularımızın cevabı önümüzdeydi; bu fosil örneğini, belki de bilmek istemeyeceğimiz sırlarını bile ortaya çıkarmak için detaylı bir şekilde incelemek zorundaydık."

Ancak araştırmacılar, tüm olumsuzluklara rağmen fosilin tamamen sahte olmadığını ifade etti.

Arka bacak ve uyluk kemiği kemiklerinin gerçek gibi göründüğünü ancak kötü korunmuş olduğunu söylediler.

The Independent, bağımsız düşünenlere küresel haberler, yorumlar ve analizler sunan, dünyanın en özgür düşünen haber markasıdır. Güvenilir sesimize ve olumlu değişime olan bağlılığımıza değer veren, bağımsız fikirli bireylerden oluşan devasa, küresel bir okuyucu kitlesi oluşturduk. Değişimi gerçekleştirme misyonumuz hiçbir zaman bugünkü kadar önemli olmamıştı.

Kaynak: The Independent

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Bir Diş ve Aletin Keşfi Tarihi Değiştirebilir

Bazen gerçek bir resim elde etmek istiyorsanız iki parça kanıtı bir araya getirmeniz gerekir. Fransa'da bazı önemli keşifler yapan bir araştırmacının keşfettiği şey budur. Bu eşyalardan biri de dişti. Diğeri ise çakmaktaşından yapılmış bir aletti.

tooth-2874551.jpg

Minik Diş

Modern insanın evrimi ve diğer soyu tükenmiş insan türleriyle etkileşimleri üzerine devam eden çalışmanın bir parçası olarak, bir arkeolog ekibi Fransa'nın Rhone Vadisi'nde bulunan bir mağara olan Grotte Mandrin'de devam eden kazı çalışmaları yapıyor.

2022'de araştırmacılar, bir homo sapiens'e ait olduğu anlaşılan minik bir diş (süt dişi) ortaya çıkardılar; ancak dişin yaşı, homo sapiens'in Avrupa'da yaşadığı kabul edilen zaman çizelgesinden çok daha eskiydi. Aslında diş, zaman çizelgesini 10.000 yıl kadar geriye çekebilir. Yani eğer diş gerçekten göründüğü gibiyse.

Mandrin Mağarası, Eski İnsanların Mekke'si

Fransa'daki Mandrin Mağarası olağanüstü bir yer ve insanlık tarihinin karmaşıklığını anlamanın anahtarı olabilir. Mağaranın on binlerce yıl önce göçmen Neandertal halkının yaşadığı kanıtlandı. Mağara ideal bir barınak sunuyordu ve bölgede bol miktarda yaban hayatı vardı.

Ancak mağaraya çekilen tek insan türü Neandertaller değildi. Erken modern insanlar da Mandrin Mağarası'nda yaşıyordu ve hatta Neandertallerle etkileşime girmiş bile olabilirler. Kanıtlar, mağarada Homo sapiens'in 56.800 ile 51.700 yıl önce bulunduğunu gösteriyor... daha önce düşünülenden daha önce.

Minik Dişte Çelişkili Bulgular

Mandrin Mağarası'ndaki minik dişin bulunması arkeoloji dünyasında büyük heyecan yarattı. Tübingen Üniversitesi'nden Katerina Harvati şunları söyledi: "Bu gerçekten ilginç ve heyecan verici. Modern insanın Avrupa kıtasına yayılmasının ve sonunda Neandertallerin yerini almasının karmaşıklığını gösteriyor."

Ne yazık ki bir sorun oluştu. Araştırmacılar dişin Neandertal'den değil, homo sapiens'ten geldiğini doğrulamak için dişten DNA çıkarmayı başaramadılar. Bu kanıt olmadan zaman çizelgesi değişmeden kaldı. Modern insanın Avrupa'da sanıldığından 10.000 daha önce var olduğu fikri kanıtlanmamış bir teori olarak kaldı. Şimdilik.

Hikayenin devamı

Baş araştırmacılardan biri ve raporun ortak yazarı Ludovic Slimak, Grotte Mandrin'de sonuçsuz kalan dişin keşfinden bir yıl sonra, yapbozun iki parçasını beklenmedik bir şekilde bir araya getirmeye yardımcı olan bir gözlem yaptı.

Paleoantropolog Ludovic Slimak, Grotte Mandrin araştırma projesinin yöneticisi ve Fransa'daki Toulouse Üniversitesi'nde profesördür. Geç Neandertal toplumları konusunda uzman, çok sayıda bilimsel araştırma makalesinin yazarı ve Neandertaller konusunda önde gelen otoritelerden biridir.

Grotte Mandrin'deki Diğer Bulgular

Minik diş Mandrin Mağarasında tek başına bulunamadı. Arkeologlar bununla birlikte taş aletler keşfettiler. Keşif yapıldığında araştırmacılar, aletleri hangi grup erken insanın (Neandertal veya modern insan) yaptığını kesin olarak belirleyemedi.

Ancak 2023'ün sonlarında Dr. Slimak, aletlerin ve dişin kökenine ışık tutabilecek bir gözlemde bulundu. Ve bu gözlem Fransa'da değil, çok daha uzakta bir yerde yapıldı.

Peabody Müzesi

Sr. Slimak, araştırmasının bir parçası olarak Cambridge, Massachusetts'teki Harvard Üniversitesi'ndeki Peabody Arkeoloji ve Etnoloji Müzesi'ni ziyaret etti. Orada, Beyrut, Lübnan yakınlarındaki Ksar Akil tarih öncesi bölgesinde ortaya çıkarılan bir taş alet koleksiyonuyla karşılaştı.

Ksar Akil bölgesi ilk olarak 1900 yılında keşfedildi ve 1920'lerin ortalarında, 1960'ların ortalarında ve daha yakın zamanlarda kazıldı. Bu bölgedeki çıkıntı erken modern insanları barındırıyordu. Modern insan yerleşimiyle bağlantılı iskelet kalıntıları, taş aletler, boncuklar ve diğer eserler bulundu.

Kaynak: History Enhanched

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.