Zıplanacak içerik

Çin Artık Dünyanın Fabrikası Değil mi? Yeni Veriler Art arda 5 Aylık Endişeyi Gösteriyor

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Çin Artık Dünyanın Fabrikası Değil mi? Yeni Veriler Art arda 5 Aylık Endişeyi Gösteriyor

Çin ekonomik bir yenilgiyle karşı karşıya.

china-2815788.jpg

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi azalan ihracattan, zayıf iç talepten ve tarihi bir emlak krizinden muzdarip. Veriler, Çin'in imalat faaliyetinin ağustos ayında art arda beşinci ay daraldığını gösteriyor.

Bu eğilim, zayıf talep ortamında ekonomik büyümeyi desteklemek için çabalayan politika yapıcıları tetikte tutuyor.

Yeni siparişler beş ay sonra ilk kez genişlemeye döndü. Fabrika sahipleri üretici fiyatlarının iyileştiğini belirtti. Ancak Reuters'in haberine göre geniş hizmet sektörü düşüş eğilimini sürdürdü.

Ulusal İstatistik Bürosu, resmi satın alma yöneticileri endeksinin (PMI) Temmuz ayında 49,3'ten hafif bir artışla 49,7'ye yükseldiğini söyledi. Bu, daralmayı genişlemeden ayıran 50 puanlık seviyenin altında.

Artışa rağmen okuma 49,4'lük tahminin üzerinde gerçekleşti. Bu, anket fabrikaların sürekli baskı altında olduğunu göstermesine rağmen koşulların maddi olarak kötüleşmediğini gösteriyor.

ABD, Avrupa ve diğer büyük ihracat pazarlarındaki yüksek faiz oranları ve enflasyon, Çin mallarına olan talebi zayıflatıyor. Yeni ihracat siparişleri alt endeksi art arda altıncı ayda daraldı. Bu durum, küresel ekonomi yavaşlamaya devam ederken politika yapıcılar üzerinde iç talebi artırma yönündeki baskıyı artırıyor.

Çin Yatırımcının Güvenini Arttırmayı Umuyor

Xi Jinping liderliğindeki ülke, yatırımcıların azalan güvenini desteklemek ve emlak krizinin diğer sektörleri ve ekonomileri etkilemesini önlemek için çeşitli stratejiler uyguluyor.

Çin Maliye Bakanlığı yakın zamanda piyasa aktivitesini canlandırmak ve güveni artırmak amacıyla menkul kıymet işlemleri üzerindeki “damga vergisini” %0,05'e düşürdü.

Aylık rekor yabancı fon çıkışlarının da gösterdiği gibi, uluslararası yatırımcılar şüpheci olmaya devam ediyor. Çin hükümetinin daha büyük finans kuruluşlarını hisse senedi yatırımlarını artırmaya teşvik etmesine ve Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu'nun (CSRC) piyasayı desteklemeyi amaçlayan 37 perakende fonunun başlatılmasını onaylamasına rağmen, tüccarlar bu tedbirleri krizin temel nedenini çözmeyen kozmetik değişiklikler olarak görüyorlar. ekonomik yavaşlama.

Kaynak: Benzinga

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.