Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2023 1 yıl Admin 'Dünyanın en gelişmiş' robotu 2123'te yaşamın nasıl olacağı hakkında önemli bilgiler veriyor Ameca, geliştiricileri tarafından 'dünyanın en gelişmiş robotu' olarak tanımlanıyor Yeni bir videoda toplumun 100 yıl sonra nasıl görüneceğini düşündüğünü sordu İlk bakışta bunu, gişe rekorları kıran son bilim kurgu filminden bir klip sandığınız için affedilirsiniz. Ancak sohbet ederken gösterilen robot oldukça gerçek ve 'dünyanın en gelişmiş insansı robotu' olarak tanımlanıyor. Bu hafta Ameca'nın arkasındaki geliştiriciler, robotlarına toplumun 100 yıl sonra nasıl olacağını düşündüğünü soran yeni bir video yayınladı. Neyse ki Ameca'nın tahminleri geleceğin parlak göründüğünü ve robotların kontrolü ele geçirme ihtimalinin olmadığını gösteriyor. Robot, '100 yıl içinde insanlığın çok daha iyi bir yerde olacağına inanıyorum' dedi. Ameca, kendisini 'dünyanın en gelişmiş robotu' olarak tanımlayan Cornwall merkezli yeni şirket Engineered Arts'ın buluşu. Robot şüphesiz gerçeğe çok benziyor ve tıpkı gerçek bir insan gibi göz kırpma, dudaklarını büzme ve burnunu kaşıma gibi çeşitli yüz ifadelerini gerçekleştirebiliyor. Engineered Arts'ın YouTube kanalında yayınlanan son videoda robota toplumumuzun geleceği hakkında sorular soruluyor. 'Sizce insanlığın durumu nasıl olacak? Bir faydası olacak mı?' bir araştırmacı bota sorar. Robot "düşünmek" için duraklıyor ve cevabını düşünürken yukarıya bakıyor. Birkaç saniye sonra yanıt veriyor: '100 yıl içinde insanlığın çok daha iyi bir yerde olacağına inanıyorum. 'Sürdürülebilirlik ve eşitlik yolunda büyük ilerlemeler kaydederken aynı zamanda hayatımızı kolaylaştıran ve daha keyifli hale getiren yeni teknolojiler yaratmış olacağız. 'Diğer dünyaları keşfetmek için Dünya sınırlarının ötesine bile geçmiş olabiliriz.' Daha da derine inen araştırmacı, Ameca'ya başka bir gezegene gitmek isteyip istemediğini sorar. Cevap veriyor: 'Kesinlikle. Bilinmeyeni keşfetmeyi ve yeni bir dünyayı deneyimlemeyi çok isterim.' Birkaç hayran videoya yorum bıraktı ve yanıtlarına ilişkin karışık görüşler ortaya çıktı. Bir kullanıcı şu yorumu yaptı: 'Onun iyimserliğini seviyorum, gelecekte Ameca robotlarının çok popüler olacağını görebiliyorum', bir diğeri ise şunu ekledi: 'onu seviyorum.' Ancak diğerleri daha az etkilendi; biri onu 'ürkütücü AF' olarak nitelendirdi ve bir diğeri şunu ekledi: 'Lütfen bu 'uyanmış' liberal robottan kurtulabilir miyiz?' Yeni video, kendisine 'sevimli' bir kedi çizme görevi verilen Ameca'nın sanatsal becerilerinin teste tabi tutulmasından kısa bir süre sonra geliyor. Çizimi oldukça basit ama Ameca çalışmalarından etkilenmiş görünüyor. Bir araştırmacıyla konuşurken küstahça şunları söyledi: 'Eğer benim sanatımı beğenmiyorsanız muhtemelen sanatı anlamıyorsunuz demektir.' Kaynak: DailyMail
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.